דילוג לתוכן

בנק ישראל עושה סוף לעסקאות 20-90

נדל"ן ומשכנתאות
5 5 386 5
  • הפיקוח על הבנקים מטיל מגבלות על מכירות דירה בדחיית תשלום ובמימון הלוואות בולט/בלון באמצעות הוראת שעה עד סוף שנת 2026
    בנק ישראל עוקב מקרוב ובאופן תדיר אחר ההתפתחויות בשוק הדיור, ובפרט אחר מנגנוני המימון השונים המוצעים בשוק. בשנה האחרונה אנו עדים לעלייה משמעותית במכירת דירות במסגרת מבצעי עידוד שונים מטעם היזמים. מבצעי העידוד כוללים בעיקר עסקאות לפיהן הרוכש יכול לדחות חלק משמעותי מהתשלום עבור הדירה עד למועד המסירה ("תשלום לא לינארי") וכן, הלוואות לדיור מסוג בולט או בלון, בהן מועמדת ללווה הלוואת בולט או בלון והיזם משלם את תשלומי הריבית, כולם או חלקם, בין במועד העמדת ההלוואה ובין במהלכה. מגמה זו, אף שתמכה בהמשך הפעילות בשוק הדיור בתחילת המלחמה נוכח הירידה בביקושים, מתעצמת בחודשים האחרונים וטומנת בחובה עלייה בסיכון, הן לרוכשים וליזמים ויתכן ואף לאשראי שמעמידה המערכת הבנקאית. זאת, כיוון שמבצעים אלה עלולים לעודד רכישת דירות על-ידי רוכשים שישנו חוסר ודאות לגבי יכולתם להשלים את העסקה.

• הפיקוח על הבנקים מטיל מגבלות על מכירות דירה בדחיית תשלום ובמימון הלוואות בולט/בלון באמצעות הוראת שעה עד סוף שנת 2026
    בנק ישראל עוקב מקרוב ובאופן תדיר אחר ההתפתחויות בשוק הדיור, ובפרט אחר מנגנוני המימון השונים המוצעים בשוק. בשנה האחרונה אנו עדים לעלייה משמעותית במכירת דירות במסגרת מבצעי עידוד שונים מטעם היזמים. מבצעי העידוד כוללים בעיקר עסקאות לפיהן הרוכש יכול לדחות חלק משמעותי מהתשלום עבור הדירה עד למועד המסירה ("תשלום לא לינארי") וכן, הלוואות לדיור מסוג בולט או בלון, בהן מועמדת ללווה הלוואת בולט או בלון והיזם משלם את תשלומי הריבית, כולם או חלקם, בין במועד העמדת ההלוואה ובין במהלכה. מגמה זו, אף שתמכה בהמשך הפעילות בשוק הדיור בתחילת המלחמה נוכח הירידה בביקושים, מתעצמת בחודשים האחרונים וטומנת בחובה עלייה בסיכון, הן לרוכשים וליזמים ויתכן ואף לאשראי שמעמידה המערכת הבנקאית. זאת, כיוון שמבצעים אלה עלולים לעודד רכישת דירות על-ידי רוכשים שישנו חוסר ודאות לגבי יכולתם להשלים את העסקה.

@סתם-אחד
    בהרבה מאד מדורי כלכלה דיברו על זה שהקבלנים ינדדו מהבנקים לחברות מימון שיאפשרו להם להמשיך בחגיגות..

• @סתם-אחד
    בהרבה מאד מדורי כלכלה דיברו על זה שהקבלנים ינדדו מהבנקים לחברות מימון שיאפשרו להם להמשיך בחגיגות..

@שבתי-בבית-ה חברות מימון יכולות לתת ליווי בנקאי לפרויקט?
    נראה לי שאם הם יכולות זה אמור להיות יקר מאוד

• @שבתי-בבית-ה חברות מימון יכולות לתת ליווי בנקאי לפרויקט?

@דוד-גולדברג כתב בבנק ישראל עושה סוף לעסקאות 20-90:

@שבתי-בבית-ה חברות מימון יכולות לתת ליווי בנקאי לפרויקט?

כן.

לאו דוקא.
    תלוי בסיבת ההלואה.
    זה נכון שבד"כ מי שלוקח מחברה ולא מבנק, זה בגלל שהוא בסיכון גדול יותר - ולכן גם הריבית תהיה גדולה יותר.
    אבל כבר כיום מתחיל להיות מצוי יותר ויותר קבלנים שמעדיפים ללכת לחברת מימון ולא לבנק.

• אני גם הייתי עושה לזה סוף הרי אין שום היגיון לשלם על דירה 110%.

נושאים מוצעים

• מדריך נדל"ן להורדה

נדל"ן ומשכנתאות 613
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    99 צפיות
    ש
    הנה המדריך מדריך - איך באמת בוחרים בנדלן (1).pdf
  • מידע על חברת פוואר גרופ

נדל"ן ומשכנתאות נדלן
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    291 צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    @user_5782 אנחנו משתדלים לחזור לכל פניה, אם לא חזרנו אליכם אשמח שתרשמו לי שאבדוק מה התקלה. תודה רבה!
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    83 צפיות
    צופה ומביטצ
    סיכום של AI לכתבה שיעור הביטולים בעסקאות הדירות בדרום גבוה כמעט פי שניים מהממוצע הארצי מהנתונים עולה שבעסקאות שנחתמו בשנת 2023 באזור באר שבע כשבעה אחוזים מהעסקאות בוטלו, לעומת כארבעה אחוזים בכלל הארץ וכשני אחוזים ומחצה בתל אביב. הכתבה מסבירה שהפער אינו מקרי אלא תוצאה של הצטברות כמה גורמים. הגורם המרכזי הוא מבצעי המימון מסוג 20/80 ו-10/90 שהיו נפוצים במיוחד בדרום. הרוכש נכנס לעסקה עם הון עצמי קטן, ואת עיקר התשלום הוא נדרש להשלים סמוך למסירה. בפועל הדבר דחה את מבחן היכולת האמיתי בשנתיים או שלוש, וכשהגיע מועד ההשלמה הריבית כבר היתה גבוהה יותר וההחזר החודשי כבד יותר ממה שתוכנן. בדרום העניין מחריף משום שמחירי הדירות אכן נמוכים, אך גם ההכנסות וההון העצמי נמוכים בהתאם, כך שהיחס בין מחיר הדירה להכנסה נשאר גבוה. גורם שני הוא שחיקת המחיר. רוכש שחתם בשיא הציפיות מגלה כיום דירה דומה בפרויקט מוזלת או מוצעת עם הטבות בשווי עשרות אלפי שקלים, ולפעמים גם הערכת שמאי הנמוכה ממחיר החוזה מחייבת אותו להביא הון עצמי נוסף דווקא ברגע הקשה. במקרה כזה עלול להיות משתלם יותר לספוג קנס ולצאת מהעסקה. לגבי עלות הביטול, בחוזים רבים נקוב פיצוי מוסכם של כעשרה אחוזים ממחיר הדירה, אך בפועל הפיצוי הממוצע שנגבה בדרום עמד על כעשרים אלף שקל בלבד, עם פערים גדולים בין יזם ליזם. עיקר המבחן עוד לפנינו, שכן חלק ניכר מעסקאות 2024 ו-2025 יגיע לתשלום הגדול בשנים 2027 ו-2028. https://www.bizportal.co.il/realestates/news/article/20039002
  • 2 הצבעות
    21 פוסטים
    1k צפיות
    T
    מי אלו החברות שחתמו לרבנים בפסגת זאב וכן בנווה יעקב?
  • 7 הצבעות
    563 פוסטים
    45k צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @Magshimim כתב: @משכנתא-בקצב-שלך א. ההצעה שלך ממש פגז, היא מתייחסת לתקופה של 204 חודש עם בסיס (4.12)אחר לגמרי מהבסיס של @בסיעתא (3.91) אצלו ההצעה מתייחסת ל 10 שנים עם בסיס נמוך יותר. שים לב. תודה @Magshimim כתב: ב. השניה לא ממרכנתיל. כתבתי אחד מלאומי ואחד ממרכנתיל @Magshimim כתב: ג. אצל הלקוח שלי הצלחנו לעשות בנקודת שפל של ריבית לפני העידכון של יולי שהתחיל עליה שוב. בוצע ב- קלצ 4.2 יפה מאוד בהצלחה שנה טובה