אזרח אמריקאי לקרן השתלמות
-
אם יש לי גם אזרחות אמריקאי האם כדאי לפתוח קרן השתלמות למשל למיסים וכד' והאם יש בעיה חוקית עם פתיחת קרן השתלמות לעוסק מורשה או לעוסק פטור
-
-
@צופה-ומביט כתב באזרח אמריקאי לקרן השתלמות:
@נתנש
לפתוח תמיד אפשר,מה פירוש "לפתוח תמיד אפשר"? מה יעזור לפתוח אם יש חבות מס לארה"ב שעלולה לגרום ל0 רווחיות?
וכן, לבעלי אזרחות אמריקאית קיים מס PFIC על קרן השתלמות לעצמאים. אמנם לא דווח על אכיפה שהייתה על זה, אבל הסיכון בהחלט קיים, ויש להתייעץ על כך עם הרו"ח.
יודגש - קרן השתלמות לשכיר אינה בכלל PFIC, ואין מניעה לפתוח גם לבעלי אזרחות ארה"ב.
הסבר: במס PFIC פורסים את הרווח על כל השנים בהם המשקיע החזיק את הקרן, ממסים את הרווח לכל שנה לפי המדרגה הגבוהה ביותר שהייתה קיימת לאותה שנה, שיכול להגיע ליותר מ40%, וזאת גם אם בשנה הבאה היו הפסדים, והיות והמס היה אמור להיות משולם בשנים ההן, צריך לחשב ריבית פיגורים על אותו מס – רבית דרבית. בקיצור - לא ממש מומלץ להכנס לPFIC.
אני לא יועץ ולא כלום, זאת דעתי האישית בלבד. -
מישהו יודע האם יש הבדל בין התוכניות השונות לגבי אזרח ארה"ב?
-
@דודי-ברקוביץ
אם תוכל לפרט בין אילו תוכניות אתה מסתפק אשמח לענות לך. -
@דודי-ברקוביץ
מכיוון שיש דעות שונות בין הרו''ח
אני ממליץ לפנות למומחה ולהיוועץ בו. -
@סייעתא-דשמיא
בין מחתנים בנקל- שלהבנתי זו תכנית חיסכון לבין קופת גמל להשקעה.
תודה! -
@אבישי-ויינגולד
אשמח להמלצה על מומחה שאפשר להיוועץ בו בעניין זה- קופות גמל להשקעה לאזרחי ארה"ב.
תודה רבה -
@דודי-ברקוביץ
אין הבדל בין תכנית חסכון לקופת גמל, שתיהם חוסים תחת PFIC (שפירטתי עליה בהודעה לעיל).
האפשרויות שכן פתוחות למשקיע בעל אזרחות אמריקאית (שרוצה להחשף לשוק ההון, יש גם עוד אופציות מעבר לשוק ההון כמובן), הן:- קרן השתלמות לשכיר אינה בכלל PFIC ואין בה בעיה (כל קופה שתחת המעסיק מוחרגת מPFIC), לגבי קרן השלמות לעצמאי נחלקו בזה הדעות בין הרו"ח.
- לפתוח קופת גמל/חסכון ע"ש מישהו אחר.
- לפתוח חשבון מסחר עצמאי ולקנות רק קרנות שמונפקות בארה"ב. (לתשומת לב - במקרה כזה יתכן חבות מס לארה"ב על הדיבידנדים, וכתלות מכך תשלום מס כפול למס הישראלי - עקב הניכוי במקור - עליו יש לבקש החזר מס).
-
@דודי-ברקוביץ כתב באזרח אמריקאי לקרן השתלמות:
@אבישי-ויינגולד
אשמח להמלצה על מומחה שאפשר להיוועץ בו בעניין זה- קופות גמל להשקעה לאזרחי ארה"ב.
תודה רבהשמעתי על אורלי רובין 052-364-5022 לא מכיר אותה בפועל ולא לוקח אחריות (מתכנן בעז''ה לפגוש אותה לכשיתאפשר לי ואז אתרשם קצת יותר כנראה)