דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • תגיות
  • פופולרי
  • משתמשים
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו מותג

הפורום הכלכלי החרדי הראשון

1. דף הבית
  2. שוק ההון והשקעות
  3. השקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב

השקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב

מתוזמן נעוץ נעול הועבר שוק ההון והשקעות
השקעותמקמאזרחות אמריקאית
91 פוסטים 12 כותבים 860 צפיות 11 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ב מנותק
    ב מנותק
    ברמיזא
    כתב ב נערך לאחרונה על ידי

הילדים שלי הם אזרחי ארה"ב,
    פתחתי לכולם קופת גמל על שמם מסלול סנפ, האם להשאיר את זה או למשוך ?
    ואם כן איפה אני יכול להפקיד את כספם שיתן תשואות יפות ? אני עשיתי להם את זה בתור חינוך לחיסכון.

ס צ 2 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • ב ברמיזא

ואם כן איפה אני יכול להפקיד את כספם שיתן תשואות יפות ? אני עשיתי להם את זה בתור חינוך לחיסכון.

ס מנותק
      ס מנותק
      סייעתא דשמיא

@ברמיזא
      למשוך, בהתייעצות עם רו"ח כדי למזער את חבות המס ככל האפשר.
      האפשרות היחידה - בהנחה שאתה לא רוצה מניות בודדות ולא אג"ח - לפתוח חשבון במיטב או איביאי ולקנות דרך מערכת המסחר האמריקאית קרנות סל שמונפקות באמריקה, פירטתי יותר למעלה:

@סייעתא-דשמיא כתב בהשקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב:

אפשרויות השקעה שאינן בעייתיות לאזרח ארה"ב הן: נדל״ן, אג״ח ומניות בודדות. אם אתה מעוניין בהשקעה פסיבית רגילה - קרנות סל מחקות מדדים, האפשרות היחידה היא לקנות קרנות אמריקאיות.
      חשוב להדגיש - אתה לא חייב בשביל זה לפתוח חשבון בבית השקעות אמריקאי, אלא אתה פותח חשבון רגיל בבית השקעות ישראלי כמו מיטב או איביאי, מבקש מהם הרשאה למסחר בבורסה האמריקאית, ושם אתה מחפש את הנייר לפי "טיקר" שזה 2-4 אותיות שמהוות את סמל המניה שרוצים לרכוש, לדוג' על SP500 יש את VOO (שהוא אגב מאוד זול יחסית) או IVV וכן SPY, מדד כלל עולמי יש את VT, ויש עוד הרבה. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

אפשר גם לפתוח חשבון בIB שם העמלות יותר זולות, אבל מצריך הודעות לפעמים, ראה לעיל.

אין לי מה לכתוב בחתימה :)

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • ס סייעתא דשמיא התייחס לנושא זה ב
      • ב ברמיזא

צ מחובר
        צ מחובר
        צמיחה

@ברמיזא
        כנראה שאתה גם לא מדווח לרשויות בארה"ב...

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • צ צמיחה

@ברמיזא
          כנראה שאתה גם לא מדווח לרשויות בארה"ב...

ב מנותק
          ב מנותק
          ברמיזא

@צמיחה הם ילדים קטנים, אני לא מדווח עליהם,
          אני מדווח על עצמי.

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • ס סייעתא דשמיא

@ברמיזא
            למשוך, בהתייעצות עם רו"ח כדי למזער את חבות המס ככל האפשר.
            האפשרות היחידה - בהנחה שאתה לא רוצה מניות בודדות ולא אג"ח - לפתוח חשבון במיטב או איביאי ולקנות דרך מערכת המסחר האמריקאית קרנות סל שמונפקות באמריקה, פירטתי יותר למעלה:

@סייעתא-דשמיא כתב בהשקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב:

אפשרויות השקעה שאינן בעייתיות לאזרח ארה"ב הן: נדל״ן, אג״ח ומניות בודדות. אם אתה מעוניין בהשקעה פסיבית רגילה - קרנות סל מחקות מדדים, האפשרות היחידה היא לקנות קרנות אמריקאיות.
            חשוב להדגיש - אתה לא חייב בשביל זה לפתוח חשבון בבית השקעות אמריקאי, אלא אתה פותח חשבון רגיל בבית השקעות ישראלי כמו מיטב או איביאי, מבקש מהם הרשאה למסחר בבורסה האמריקאית, ושם אתה מחפש את הנייר לפי "טיקר" שזה 2-4 אותיות שמהוות את סמל המניה שרוצים לרכוש, לדוג' על SP500 יש את VOO (שהוא אגב מאוד זול יחסית) או IVV וכן SPY, מדד כלל עולמי יש את VT, ויש עוד הרבה. זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע.

אפשר גם לפתוח חשבון בIB שם העמלות יותר זולות, אבל מצריך הודעות לפעמים, ראה לעיל.

ב מנותק
            ב מנותק
            ברמיזא

@סייעתא-דשמיא האם אפשר לפתוח חשבון מסחר לילד מתחת לגיל 18 ? צריך מינימום השקעה של 10000 ש"ח, הם עדיין לא הגיעו לשם.

ס תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • ב ברמיזא

@סייעתא-דשמיא האם אפשר לפתוח חשבון מסחר לילד מתחת לגיל 18 ? צריך מינימום השקעה של 10000 ש"ח, הם עדיין לא הגיעו לשם.

ס מנותק
              ס מנותק
              סייעתא דשמיא
              כתב ב נערך לאחרונה על ידי סייעתא דשמיא

@ברמיזא
              מקור

1. השקעה לילדים דרך חשבון מסחר אפוטרופוס:
                חשבון מסחר עצמאי אפוטרופוס הוא חשבון השקעות עצמאי שיכול להיות רלוונטי כאשר רוצים להשקיע עבור ילדים מתחת לגיל 18.
                האפוטרופוס (הורי הילד במרבית המקרים) הם היחידים שיכולים לבצע פעולות באותו תיק השקעות עצמאי עד הגיעו של הילד לגיל 18,
                כאשר הילד מגיע לגיל 18 יש להעביר את החשבון על שמו בצורה מלאה ומעתה ואילך הוא יוכל לבצע פעולות בחשבון.
                היתרון המהותי של חשבון אפוטרופוס על שם הילד נובע מכך שההשקעה מתחילת הדרך היא על שמו של הילד בלבד ומפוצלת בצורה מלאה מההורים,
                זה יכול להיות פתרון יעיל עבור הורים שהנושא חשוב עבורם.
                אך עם זאת החיסרון העיקרי בחשבון מסוג זה נובע מכך שפתיחת החשבון היא יחסית מסורבלת ודורשת הגעה למשרדי החברה או לחילופין להחתים עו"ד ולשלוח את מסמך המקור בדואר,
                נפרט על כך יותר לעומק בהמשך המדריך בהשוואת חשבונות מסחר עצמאי אפוטרופוס.

2. השקעה לילדים באמצעות חשבון מסחר עצמאי מפוצל על שם ההורה:
                אפשרות נוספות לפתיחת חשבון מסחר עצמאי עבור הילדים היא פשוט לפתוח חשבון מפוצל על השם שלנו.
                ניתן להגיד שהחשבון הזה הוא למעשה לגמרי שלנו וכך הוא נשאר עד שנחליט אחרת,
                אך בזכות הפיצול לחשבון נפרד אנחנו יכולים לסמן לעצמנו בצורה מסודרת שאת ניירות הערך מהחשבון הספציפי הזה אנחנו מייעדים לילד בהגיעו לגיל 18 או מתי שנראה לנכון.
                מהצד של הילד מדובר באופציה פחות טובה,
                זה נובע בעיקר מכיוון שלעתים ההורים נאלצים במהלך חייהם להשתמש באותו סכום כסף עבור מטרות אחרות (חשובות ככל שיהיו).
                אך עבור ההורה זה מקנה בעלות מלאה על הכסף עד שהוא יחליט אחרת,
                בזכות זה שהחשבון מפוצל ניתן גם להימנע מבלבול בין כספים של כמה ילדים או בין הכספים של ההורה עצמו.
                בנוסף ההורה יכול לפתוח את חשבון המסחר הזה בצורה עצמאית דיגיטלית ומהירה, זאת בניגוד לחשבון אפוטרופוס שמסורבל יותר.

3. בחלק מבתי ההשקעות ניתן לפתוח מספר חשבונות על השם שלנו וכך לבצע את הפיצול בין החשבונות בקלות,
                ככל שאין דמי טיפול חודשיים אז זה יכול להיות פתרון מצוין לנושא.
                לחלופין ניתן לשקול לפתוח חשבונות נפרדים על שמנו בכמה גופים שונים (לדוגמה חשבון עבורנו בIBI טרייד, חשבון על שמנו אך שנקצה עבור הילד הבכור במיטב טרייד, חשבון על שמנו שנקצה לילד נוסף באקסלנס טרייד וחשבון על שמנו שנקצה לילד נוסף בפסגות טרייד).

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • ב ברמיזא

@צמיחה הם ילדים קטנים, אני לא מדווח עליהם,
                אני מדווח על עצמי.

ש מנותק
                ש מנותק
                שמואל

@ברמיזא כתב בהשקעות ומיסוי לבעלי אזרחות ארה"ב:

הם ילדים קטנים,

מאיזה גיל אתה מחנך לחיסכון?

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ס סייעתא דשמיא

@ברמיזא
                  מקור

1. השקעה לילדים דרך חשבון מסחר אפוטרופוס:
                    חשבון מסחר עצמאי אפוטרופוס הוא חשבון השקעות עצמאי שיכול להיות רלוונטי כאשר רוצים להשקיע עבור ילדים מתחת לגיל 18.
                    האפוטרופוס (הורי הילד במרבית המקרים) הם היחידים שיכולים לבצע פעולות באותו תיק השקעות עצמאי עד הגיעו של הילד לגיל 18,
                    כאשר הילד מגיע לגיל 18 יש להעביר את החשבון על שמו בצורה מלאה ומעתה ואילך הוא יוכל לבצע פעולות בחשבון.
                    היתרון המהותי של חשבון אפוטרופוס על שם הילד נובע מכך שההשקעה מתחילת הדרך היא על שמו של הילד בלבד ומפוצלת בצורה מלאה מההורים,
                    זה יכול להיות פתרון יעיל עבור הורים שהנושא חשוב עבורם.
                    אך עם זאת החיסרון העיקרי בחשבון מסוג זה נובע מכך שפתיחת החשבון היא יחסית מסורבלת ודורשת הגעה למשרדי החברה או לחילופין להחתים עו"ד ולשלוח את מסמך המקור בדואר,
                    נפרט על כך יותר לעומק בהמשך המדריך בהשוואת חשבונות מסחר עצמאי אפוטרופוס.

2. השקעה לילדים באמצעות חשבון מסחר עצמאי מפוצל על שם ההורה:
                    אפשרות נוספות לפתיחת חשבון מסחר עצמאי עבור הילדים היא פשוט לפתוח חשבון מפוצל על השם שלנו.
                    ניתן להגיד שהחשבון הזה הוא למעשה לגמרי שלנו וכך הוא נשאר עד שנחליט אחרת,
                    אך בזכות הפיצול לחשבון נפרד אנחנו יכולים לסמן לעצמנו בצורה מסודרת שאת ניירות הערך מהחשבון הספציפי הזה אנחנו מייעדים לילד בהגיעו לגיל 18 או מתי שנראה לנכון.
                    מהצד של הילד מדובר באופציה פחות טובה,
                    זה נובע בעיקר מכיוון שלעתים ההורים נאלצים במהלך חייהם להשתמש באותו סכום כסף עבור מטרות אחרות (חשובות ככל שיהיו).
                    אך עבור ההורה זה מקנה בעלות מלאה על הכסף עד שהוא יחליט אחרת,
                    בזכות זה שהחשבון מפוצל ניתן גם להימנע מבלבול בין כספים של כמה ילדים או בין הכספים של ההורה עצמו.
                    בנוסף ההורה יכול לפתוח את חשבון המסחר הזה בצורה עצמאית דיגיטלית ומהירה, זאת בניגוד לחשבון אפוטרופוס שמסורבל יותר.

3. בחלק מבתי ההשקעות ניתן לפתוח מספר חשבונות על השם שלנו וכך לבצע את הפיצול בין החשבונות בקלות,
                    ככל שאין דמי טיפול חודשיים אז זה יכול להיות פתרון מצוין לנושא.
                    לחלופין ניתן לשקול לפתוח חשבונות נפרדים על שמנו בכמה גופים שונים (לדוגמה חשבון עבורנו בIBI טרייד, חשבון על שמנו אך שנקצה עבור הילד הבכור במיטב טרייד, חשבון על שמנו שנקצה לילד נוסף באקסלנס טרייד וחשבון על שמנו שנקצה לילד נוסף בפסגות טרייד).

ב מנותק
                  ב מנותק
                  ברמיזא

@סייעתא-דשמיא בקיצור אין פתרון נורמלי ?

ס תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • ש שמואל

הם ילדים קטנים,

מאיזה גיל אתה מחנך לחיסכון?

ב מנותק
                    ב מנותק
                    ברמיזא

@שמואל אני לא איש חינוך, אני יהודי פשוט עובד לפרנסתי,
                    אבל מגיל 10.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • ב ברמיזא

@סייעתא-דשמיא בקיצור אין פתרון נורמלי ?

ס מנותק
                      ס מנותק
                      סייעתא דשמיא

בקיצור אין פתרון נורמלי ?

לא באמת:(
                      אם אתה או אשתך לא אמריקאי ואין לך/לה מספר ITIN, אתה יכול לפתוח ע"ש קופת גמל להשקעה, וניתן לפתוח על מספר ת.ז. אחת כמה וכמה חשבונות גם באותו חברה, וכך תוכל לשים לכל ילד בחשבון שלו - הגם שהוא לא על שמו - את הסכום שאתה רוצה לשים לו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

• 1
                      • 2
                      • 3