השלכות העלאת גיל הפרישה על פנסיה צוברת
-
אני מעוניין להבין מה המשמעות של גיל הפרישה, במיוחד כשאני נמצא במצב של פנסיה צוברת. כיצד השינוי הזה ישפיע על תכנון הפנסיה שלי והאם יש לכך השפעה על הזכויות שלי בעתיד?
-
@דוד-גולדברג יש דיבורים קונקרטיים על העלאת גיל הפרישה?
-
@הקול-השפוי
היה מדינה אחת שהעלו ל70
והיה הרבה שיח על זה שעכשיו הרבה יעלו גם -
נחדד את השאלה
האם לאדם פרטי שצובר בפנסיה צוברת
משנה לו מה גיל הפרישה החוקי
או שהוא פורש מתי שבא לו ומקבל לפי כמה שהוא צבר -
@דוד-גולדברג
מתוך כל זכות:
פנסיה צוברת היא פנסיה המשולמת בעקבות צבירה של כסף על ידי החוסך בקרן פנסיה, בבביטוח מנהלים או בקופת גמל.גובה קצבת הפנסיה החודשית שמשולמת לחוסך בעת פרישתו מעבודה, מתבססת ומחושבת על פי הסכומים שצבר בקרן הפנסיה, כולל הרווחים שהסכומים הניבו, וכן על סמך מקדם המרה וחישובים אקטוארים נוספים. (בניגוד לפנסיה התקציבית, שבה צברו העמיתים שני אחוזי זכות לפנסיה בכל שנת עבודה, וקצבת הפנסיה חושבה על בסיס משכורת העמית בסמוך לפרישה או על בסיס המשכורת במשך תקופת הצבירה, ושולמה מתוך תקציב המעסיק).
-
עובדים המבוטחים בביטוח פנסיוני יכולים לפרוש לגמלאות מגיל 60 ולקבל קצבת פנסיה חודשית, למרות שגיל פרישה מעבודה הוא מאוחר יותר.
פרישה בגיל 60 עשויה להקטין את גובה הפנסיה בהשוואה למי שיפרוש בגיל מאוחר יותר.
יחד עם זאת, ניתן לקבוע בהסכם בין העובד למעסיק כי גיל הפרישה המוקדמת יהיה נמוך מגיל 60. במקרה זה המעסיק חייב לשלם לעובד תשלום פנסיה חודשי, בהתאם לסכום שנקבע בהסכם העבודה או בהסכם הקיבוצי החל על העובד, עד למועד בו העובד יהיה זכאי לפנסיה מקרן הפנסיה.