בשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!
-
@מרים-הורביץ-נכסים ההבדל בין 30 שנה ל50 שנה הוא לא רווח גדול בגלל הריביות
@שששששש היא לא דיברה על רווח, אלא על אפשרות לעמוד בתשלום החודשי לדירה למגורים.
זו תשובה גם למה שכתב@אבי-ר. כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אין שום היגיון להעדיף משכנתא ל50 שנה במקום 30,
אמנם זה מקטין את ההחזר החודשי ב855 למיליון,
אבל העלות הכוללת של זה היא 732,000 יותר,
יש מישהו שרוצה את זה??? -
זו תשובה גם למה שכתב@אבי-ר. כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
יש מישהו שרוצה את זה??? -
יש מישהו שרוצה את זה???@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@משהמשה אני גם דיברתי על דירה למגורים, אם אני ירצה לשלם 7000 אלף בחודש כמה הלוואה אני יוכל לקחת ל30 שנה וכמה ל50 שנה?
זה סה"כ עוד 300,000 זה לא הרבה כ"כ ככה שזה לא יפתור את הבעיה של המחיריםאם אתה קונה דירה של 2 מיליון
לפי דברי
@אבי-ר. כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:אמנם זה מקטין את ההחזר החודשי ב855 למיליון,
ההחזר החודשי שלך יורד ב 1,700 שח לחודש.
משמעותי לחודשי יש הרבה אנשים שלא מעניין אותם כמה הבנק ירוויח עליהם העיקר שתהיה להם קורת גג. -
יש מישהו שרוצה את זה???@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אלא על אפשרות לעמוד בתשלום החודשי לדירה למגורים.
אדם מוכן לקחת ע"ע משכנתא ולשלם ריביות כשנראה לו שבס"ה זה שווה את ההשקעה,
לא נראה לי שיהיה מישהו שיקנה דירה כשהאפשרות היחידה שלו לקנות אותה היא עם משכנתא ל50 שנה,
משתי סיבות א. משכנתא של מיליון (והדירה היא כ1,300,000) תעלה לו יותר בלמעלה מ700K (רק מה20 שנה הנותרות). ב. עדיף לו כבר לשלם שכירות. -
@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אלא על אפשרות לעמוד בתשלום החודשי לדירה למגורים.
אדם מוכן לקחת ע"ע משכנתא ולשלם ריביות כשנראה לו שבס"ה זה שווה את ההשקעה,
לא נראה לי שיהיה מישהו שיקנה דירה כשהאפשרות היחידה שלו לקנות אותה היא עם משכנתא ל50 שנה,
משתי סיבות א. משכנתא של מיליון (והדירה היא כ1,300,000) תעלה לו יותר בלמעלה מ700K (רק מה20 שנה הנותרות). ב. עדיף לו כבר לשלם שכירות. -
@שששששש כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
@משהמשה אני גם דיברתי על דירה למגורים, אם אני ירצה לשלם 7000 אלף בחודש כמה הלוואה אני יוכל לקחת ל30 שנה וכמה ל50 שנה?
זה סה"כ עוד 300,000 זה לא הרבה כ"כ ככה שזה לא יפתור את הבעיה של המחיריםאם אתה קונה דירה של 2 מיליון
לפי דברי
@אבי-ר. כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:אמנם זה מקטין את ההחזר החודשי ב855 למיליון,
ההחזר החודשי שלך יורד ב 1,700 שח לחודש.
משמעותי לחודשי יש הרבה אנשים שלא מעניין אותם כמה הבנק ירוויח עליהם העיקר שתהיה להם קורת גג. -
@משהמשה
התוספת שניתן לקחת על 1,000,000 ל50 שנה בהשוואת החזרים ל30 שנה זה ס"ה 200,000, ועלות כוללת של למעה ממיליון יותר.
אתה מכיר מישהו שמוכן לעשות את השטות הזאת?? -
@אבי-ר.
אם היית שואל אותי לפני 15 שנה האם הגיוני שאברכים יקנו דירות ב 2 מיליון ש"ח מה הייתי עונה לך?????@משהמשה
אז הענה לך שהגיוני שבעוד 15 שנה אברכים יקנו דירה ב4 מיליון,
א. יש אינפלציה. ב. השכר במשק עלה. ג. הציבור באמת התחיל לקחת משכנתאות גדולות מאוד.ורק בשביל שתבין את ההבדל:
כשאדם מעדיף לקחת משכנתא ל30 שנה במקום 20 ההחזר שלו יורד בכ1,200 ש"ח לחודש והעלות הכוללת של זה היא ס"ה כ350K ש"ח יותר, ובהשוואת החזרים הוא יכול לקבל עוד 200K וזה כשהוא מוסיף רק עוד 10 שנים. -
כמה תגובות לבדיחה של "מומחה" לסטנדאפ??? משכנתא ל50 שנה.... נו באמת ???? למה לא ל100????
אולי נחזור לדמי מפתח? די דומה
(לאלו ושלא הבינו... סוג של בדיחה. לא התכוונתי באמת) -
כמה תגובות לבדיחה של "מומחה" לסטנדאפ??? משכנתא ל50 שנה.... נו באמת ???? למה לא ל100????
אולי נחזור לדמי מפתח? די דומה
(לאלו ושלא הבינו... סוג של בדיחה. לא התכוונתי באמת)@מבין-עניין זה לא כזה מופרך
אני מאמין שלפני 30 שנה אף אחד לא האמין שאנשים יקחו משכנתא ל30 שנה ועוד בסכומים של 6/7 אלף -
לדעתי כל הנבואות, או יותר נכון התקוות, לירידת מחירי הדיור, לא לוקחות בחשבון נתון בסיסי, המדינה לא יכולה לאפשר בשום אופן שירדו מחירי הדיור מכמה סיבות.
א. למדינה יש אינטרס מובהק שדירה -שהיא מצרך בסיסי לכל אזרח- תעלה כמה שיותר, מה שיחייב את האזרחים לעבוד הרבה יותר על מנת להגיע לדירה, ככל שהאזרח עובד יותר, המדינה מקבלת הרבה יותר מיסים, המדינה מייצרת הרבה יותר, וכו' ברור שכדי שתהיה כלכלה חזקה צריך שיעבדו כמה שיותר, ודירה היא בהחלט סיבה שמכריחה אנשים לעבוד.
ב. כל המיסים שהמדינה מקבל מעיסקאות מס שבח, מס רכישה, כו' שווה למדינה הון.
ג. אם ירדו מחירי הדיור בצורה דרמטית, הדבר מעמיד בסיכון את יציבות הבנקים, ברגע שהמשכונות שהבנקים מחזיקים שווים הרבה פחות ממה שהם הלוו הבנק בבעיה.
המסקנה המתבקשת לענ"ד היא שהמדינה יכולה לאפשר מקסימום עצירה בעליית המחירים, ובשום אופן לא ירדיה משמעותית במחירי הדיור, היא לכך ובהתאם לזאת חבל לדמיין שירדו המחירים.
כל זה עוד לפני שאנחנו מדברים על השליטה של הכוחות בשוק, המתווכים, הקבלנים, עורכי דין, ועוד ועוד, שלא מעונינים שירדו המחירים והשוק בידים שלהם.
זאת ענ"ד, אשמח לקבלתגובות אחרות.
@מגשש-באפילה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
לדעתי כל הנבואות, או יותר נכון התקוות, לירידת מחירי הדיור, לא לוקחות בחשבון נתון בסיסי, המדינה לא יכולה לאפשר בשום אופן שירדו מחירי הדיור מכמה סיבות.
א. למדינה יש אינטרס מובהק שדירה -שהיא מצרך בסיסי לכל אזרח- תעלה כמה שיותר, מה שיחייב את האזרחים לעבוד הרבה יותר על מנת להגיע לדירה, ככל שהאזרח עובד יותר, המדינה מקבלת הרבה יותר מיסים, המדינה מייצרת הרבה יותר, וכו' ברור שכדי שתהיה כלכלה חזקה צריך שיעבדו כמה שיותר, ודירה היא בהחלט סיבה שמכריחה אנשים לעבוד.
ב. כל המיסים שהמדינה מקבל מעיסקאות מס שבח, מס רכישה, כו' שווה למדינה הון.
ג. אם ירדו מחירי הדיור בצורה דרמטית, הדבר מעמיד בסיכון את יציבות הבנקים, ברגע שהמשכונות שהבנקים מחזיקים שווים הרבה פחות ממה שהם הלוו הבנק בבעיה.
המסקנה המתבקשת לענ"ד היא שהמדינה יכולה לאפשר מקסימום עצירה בעליית המחירים, ובשום אופן לא ירדיה משמעותית במחירי הדיור, היא לכך ובהתאם לזאת חבל לדמיין שירדו המחירים.
כל זה עוד לפני שאנחנו מדברים על השליטה של הכוחות בשוק, המתווכים, הקבלנים, עורכי דין, ועוד ועוד, שלא מעונינים שירדו המחירים והשוק בידים שלהם.
זאת ענ"ד, אשמח לקבלתגובות אחרות.
תגדיר בבקשה מי זה "המדינה" ומי זה "האזרח".
-
@מבין-עניין זה לא כזה מופרך
אני מאמין שלפני 30 שנה אף אחד לא האמין שאנשים יקחו משכנתא ל30 שנה ועוד בסכומים של 6/7 אלף@שששששש אני לקחתי לפני יותר מ20 שנה ולקחו אנשים ל30 שנה. זה תמיד היה.
פשוט היום אנשים עושים יותר שטויות. ובגלל משכורת גבוהה לוקחים גם משכנתאות גדולות מידי, לא חושבים שאף אחד לא מבטיח שתמיד תהיה להם עבודה.
כל סכום החזר חודשי צריך להיות כזה שגם אם אין לך הכנסה כמה חודשים תוכל איכשהו לעמוד בו
מי שלא מבין את זה לא יכול לקבל החלטה מושכלת כמה משכנתא הוא יכול לקחת.
ולגביי 50 שנה... אף בנק לא יתן הלוואה לבן 25-30 הלוואה שתלווה אותו לגיל 80. כמובן אף ביטוח.
תהיו הגיוניים -
@אבי-ר.
אם היית שואל אותי לפני 15 שנה האם הגיוני שאברכים יקנו דירות ב 2 מיליון ש"ח מה הייתי עונה לך?????@משהמשה כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
אם היית שואל אותי לפני 15 שנה האם הגיוני שאברכים יקנו דירות ב 2 מיליון ש"ח מה הייתי עונה לך?????
אני מניח מה שהיית עונה אם היו שואלים אותך לפני 50 שנה, אם היית מאמין שאברכים יקנו דירות ב5,000,000,000 לירות (5 מיליארד לירות שהם רק... 500,000 ש"ח)
מנהגו של עולם...
-
@שששששש אני לקחתי לפני יותר מ20 שנה ולקחו אנשים ל30 שנה. זה תמיד היה.
פשוט היום אנשים עושים יותר שטויות. ובגלל משכורת גבוהה לוקחים גם משכנתאות גדולות מידי, לא חושבים שאף אחד לא מבטיח שתמיד תהיה להם עבודה.
כל סכום החזר חודשי צריך להיות כזה שגם אם אין לך הכנסה כמה חודשים תוכל איכשהו לעמוד בו
מי שלא מבין את זה לא יכול לקבל החלטה מושכלת כמה משכנתא הוא יכול לקחת.
ולגביי 50 שנה... אף בנק לא יתן הלוואה לבן 25-30 הלוואה שתלווה אותו לגיל 80. כמובן אף ביטוח.
תהיו הגיוניים@מבין-עניין כתב בבשעה טובה לרווחת זו״צ מחוסרי הדיור, התרסקות מחירי הדירות כבר כאן!!!:
מי שלא מבין את זה לא יכול לקבל החלטה מושכלת כמה משכנתא הוא יכול לקחת.אולי תגיד את זה גם לכאלה שנמצאים בשכירות אם כמה חודשים לא יהיה להם הכנסה ולא יוכלו לשלם שכירות איפה יגורו? ברחוב?
אי אפשר לדעת עתידות ולכן צריך לקחת משכנתא ולסמוך על ה' שיעזור