דילוג לתוכן

שינויים בתחום המשכנתאות מחמת מבצע עם כלביא

נדל"ן
4 3 186 3
  • שלום וברכה!

כידוע, תוקף של אישור עקרוני מהבנק בעיקרון הוא 24 יום.

כעת מחמת מבצע עם כלביא חלק גדול מסניפי הבנק סגורים,
    וגם אלו הפתוחים עובדים במתכונת חירום,
    ומחמת כך, יהיו אנשים שזמן החתימות שלהם נדחה (או יידחה), ויחד עם זה עבר (או יעבור) התוקף של האישור עקרוני שלהם.

היום בנק ישראל העביר טיוטה לבנקים,
    לבחון בכל תיק שהאישור עקרוני שלו היה בתוקף בתחילת המבצע האם אפשר להאריך את התוקף (גם באם היה עליה בעלויות הגיוס של הבנקים).

זה עדיין לא מחייב את הבנקים להאריך את התוקף,
    אבל מי שירצה שיאריכו לו את התוקף-
    לכאורה זה יילך לו יותר בקלות.

דברים נוספים שנכתבו בטיוטה וישתנו מחמת המבצע,
    2. קבלת מכתב כוונות עד 8 ימים (ולא רק עד 5 ימים לפי הוראות הנב"ת).
    3. קבלת הסכמה לדרגה שניה עד 10 ימים (ולא רק עד 7 ימים לפי הוראות הנב"ת).

בהצלחה רבה ובשורות טובות!
    111567.pdf

• שלום וברכה!

כידוע, תוקף של אישור עקרוני מהבנק בעיקרון הוא 24 יום.

כעת מחמת מבצע עם כלביא חלק גדול מסניפי הבנק סגורים,
    וגם אלו הפתוחים עובדים במתכונת חירום,
    ומחמת כך, יהיו אנשים שזמן החתימות שלהם נדחה (או יידחה), ויחד עם זה עבר (או יעבור) התוקף של האישור עקרוני שלהם.

היום בנק ישראל העביר טיוטה לבנקים,
    לבחון בכל תיק שהאישור עקרוני שלו היה בתוקף בתחילת המבצע האם אפשר להאריך את התוקף (גם באם היה עליה בעלויות הגיוס של הבנקים).

דברים נוספים שנכתבו בטיוטה וישתנו מחמת המבצע,
    2. קבלת מכתב כוונות עד 8 ימים (ולא רק עד 5 ימים לפי הוראות הנב"ת).
    3. קבלת הסכמה לדרגה שניה עד 10 ימים (ולא רק עד 7 ימים לפי הוראות הנב"ת).

בהצלחה רבה ובשורות טובות!
    111567.pdf

@אשר-רוזנבוים כתב בשינויים בתחום המשכנתאות מחמת מבצע עם כלביא:

נדמה לי שגם עד היום- אם הבנק מאד היה רוצה אותך בתור לקוח הוא היה מתגמש בנושא הזה..

• @אשר-רוזנבוים כתב בשינויים בתחום המשכנתאות מחמת מבצע עם כלביא:

נדמה לי שגם עד היום- אם הבנק מאד היה רוצה אותך בתור לקוח הוא היה מתגמש בנושא הזה..

@שמואל
    אמת, אבל לכאורה עכשיו זה ילך יותר בקלות.

• @שמואל
    אמת, אבל לכאורה עכשיו זה ילך יותר בקלות.

@אשר-רוזנבוים
    לא בטוח משום שאין שום דבר שדוחף אותם להאריך את התוקף ואם יש עליה בעליות הגיוס הבנק לא יאריך את התוקף

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    54 פוסטים
    649 צפיות
    ב
    @סמארט-הון כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?: יש תחזיות לכאן ולכאן [כמובן שזה אומדן גס מאוד ולפני כל עסקה של השקעה מומלץ להתייעץ עם יועץ נדל''ן ללא אינטרסים שמכיר את השוק באותה עיר] אני חושב שזה אחד הבעיות של המשקיע הפשוט ואני מאלו הוא לא מכיר יועץ נדל"ן טוב ללא אינטרסים הוא לא מכיר יועץ משכנתא טוב ואותו דבר בשוק ההון הוא מכיר יועץ השקעות טוב ללא אינטרסים וכן בביטוחים וכו' ובמיוחד עם הטבע החשדני שלנו נ.ב אולי היה אפשר להעלות המלצות של משתמשים שבדקו ועבדו מול יועץ וראו את היושר וההגינות
  • 1 הצבעות
    5 פוסטים
    214 צפיות
    ש
    @ועדת-הדיור-בצפון חושב שיש הבדל גדול בין דירה ראשונה שזו״צ קונה לדירה שניה ושלישית בפרט לזוג ליטאי שהיכולת הכלכלית לקנות דירה, היא רק בזכות ההורים (בדר״כ)
  • השקעה שוה מאוד

נדל"ן נדלן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    141 צפיות
    י
    [דרוש משקיע – עסקת נדל"ן רווחית באלעד יחידת דיור 40 מ"ר, רוב הבנייה מוכנה – שיפוץ פנים להשלמת הנכס. השקעה: כ־50–80 אלף ₪. ההשקעה – שימוש מלא בנכס ל-3.5 שנים. צפי לשכירות 4000 ש"ח יוסי – מתווך 058-323-5120
  • 9 הצבעות
    45 פוסטים
    1k צפיות
    ל
    @שמח-לעזור גם אני כבר קניתי קניתי דירה בפריפריה... אני חושב בעיקר על הבנות שלי שיוכלו לגור לידי, אחרת נשלח אותם לפריפריה דפריפריה.... בעצם, מסתבר שעד אז ישתנו קצת הגדרות הפריפריה.....
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    109 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]