דילוג לתוכן

שאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?

שוק ההון והשקעות
17 6 973 6
  • @דוד-גולדברג כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

@ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

התכלית של קרן ממונפת היא להביא תשואה כפולה בסיכון כפול.

אם כן זה לא שווה לעשות קרן התלמות עדיף לעשות מסחר עצמאי
    ולשלם מס

אפשר גם בקרן השתלמות להחזיק בקרן ממונפת ע"י קרן השתלמות בניהול אישי.
    ואני לא ממליץ לעשות כן, למי שלא מבין את הסיכון הכפול
    אני ממליץ לקרוא את המאמרים הבאים:
    https://rhon.co.il/category/קרנות-ממונפות/

@ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

אני חושב שכל מי שמעריך שהסנופי יעשה תשואה של 10% לאורך זמן, זה כמעט בוודאות לא משתלם בסביבת הריבית הנוכחית של 5.5% +0.75% דמי ניהול, עוד קצת שחיקה בגלל התנותדיות, ואז גם אם הs&p500 עשה 10% יצאת בלי רווח! ואני כבר לא מדבר על הסיכונים הנוספים. וכמובן שבממונף פי 3 הסיכון בשחיקה בתנודתיות היא הרבה יותר גבוהה.

• @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

אני חושב שכל מי שמעריך שהסנופי יעשה תשואה של 10% לאורך זמן, זה כמעט בוודאות לא משתלם בסביבת הריבית הנוכחית של 5.5% +0.75% דמי ניהול, עוד קצת שחיקה בגלל התנותדיות, ואז גם אם הs&p500 עשה 10% יצאת בלי רווח! ואני כבר לא מדבר על הסיכונים הנוספים. וכמובן שבממונף פי 3 הסיכון בשחיקה בתנודתיות היא הרבה יותר גבוהה.

@מתכנן-פיננסי כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

אני לא מסכים עם הניתוח שלך.

• @מתכנן-פיננסי כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

אני לא מסכים עם הניתוח שלך.

@ה-שלמה תסביר למה. על איזה מהנתונים אתה מתווכח?

• @ה-שלמה תסביר למה. על איזה מהנתונים אתה מתווכח?

@מתכנן-פיננסי כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

• התנודתיות שוחקת במצב סטטי, אך במצב של עליות רציניות התשואה צריכה להגיע להרבה יותר מכפול.
    • באופן כללי, הריבית על הממונפת + הוצאות ניהול, יכולים לטוח ארוך להשתלם בהחלט.
    • ריבית גבוהה מהממוצע בד"כ גורמת לתשואה גבוהה יותר מהממוצע.
    • כשבודקים לטווח ארוך, אין משמעות לסיביבת הריבית שאנו שם כיום.
    • יש לי עוד הרבה טיעונים להתווכח עם הניתוח שלך, אך מכיון שגם אני נוטה שלא להמליץ על מינוף, ובפרט למתחילים, אשאיר זאת כך
  • @מתכנן-פיננסי כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

• התנודתיות שוחקת במצב סטטי, אך במצב של עליות רציניות התשואה צריכה להגיע להרבה יותר מכפול.
    • באופן כללי, הריבית על הממונפת + הוצאות ניהול, יכולים לטוח ארוך להשתלם בהחלט.
    • ריבית גבוהה מהממוצע בד"כ גורמת לתשואה גבוהה יותר מהממוצע.
    • כשבודקים לטווח ארוך, אין משמעות לסיביבת הריבית שאנו שם כיום.
    • יש לי עוד הרבה טיעונים להתווכח עם הניתוח שלך, אך מכיון שגם אני נוטה שלא להמליץ על מינוף, ובפרט למתחילים, אשאיר זאת כך

התנודתיות שוחקת במצב סטטי, אך במצב של עליות רציניות התשואה צריכה להגיע להרבה יותר מכפול.

המצב הסטטי הוא שיש עליות וירידות במהלך השנה.
    ריבית גבוהה מהממוצע בד"כ גורמת לתשואה גבוהה יותר מהממוצע. מאיפה אתה לוקח את זה, זה בדיוק הפוך זה שהסנופי עשה 13% שנתי הוא מהורדת הריבית ב2008, וכמו שכל כלכלן מתחיל ידע להגיד לך שריבית נמוכה מגבירה צמיחה וממילא גם את רווחי החברות.

כשבודקים לטווח ארוך, אין משמעות לסיביבת הריבית שאנו שם כיום.

אני מסכים חלקית, רוב הכלכלנים סבורים שלא נרד לסביבת הריבית האפסית. חוץ ממקרה של מיתון שאז גם רווחי החברות ירדו.

• @דוד-גולדברג
    המינוף בקרן הוא לפי יום,
    אם המדד היה 100 וירד ביום 10% = 90, ולמחרת עלה 10% הוא הגיע ל-99.
    אם היה מינוף כשירד 10% = 80, ולמחרת כשעלה 10% הוא הגיע ל-96.
    כשיהיה רצף של ימים שיש עליות, התשואה של הקרן הממונפת תהיה הרבה יותר.
    כמו כן זכורני שהדמי ניהול של קרן ממונפת יותר גבוהים.
    לא בדקתי כעת, אבל זכורני שבטווח הארוך הקרן כן מביאה תשואה עודפת, אבל לא פי 2, כמו שנתבאר.

@צמיחה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

לא בדקתי כעת, אבל זכורני שבטווח הארוך הקרן כן מביאה תשואה עודפת, אבל לא פי 2, כמו שנתבאר.

0

בטוחח הארוך הקרן מביאה (או יותר נכון הביאה) בדיוק X2 במקרה של S&P, והרבה יותר מזה במקרה של נאסדק. תשווה בין הגרפים של QQQ ו-QLD (נאסדק), ובין SSO ל-SPX/SPLG.
    אם אנחנו מדברים על מינוף של פי 3 (TQQQ, SPXL), כאן התשואה כבר דמיונית ממש - במקרה של נאסדק מדובר על מעל 21,000%! כלומר, מי ששם 500 דולר לפני 15 שנה כיום מליונר. מספרים שמכירים רק מהקריפטו.
    עם זאת, הסיכוי לירידות חדות קיים כמובן, וגם השחיקה שהזכירו קודם. אבל בתנאי שוק טובים זה יכול להיות מכרה זהב.
    למעשה, כן הייתי שם אחוז חד ספרתי במדדים הללו כדי להגדיל את התשואה בעתיד. לא הייתי שם יותר מזה, ולא הייתי בונה על תשואה ודאית - כי גם אם השוק יעלה בטווח הרחוק, מהמורות רבות מידי יכולות להרוג את התשואה.

• כפי שרמזתי קודם.
    למרות שלפי המתמטיקה שווה לטווח ארוך למנף באמצעות קרנות.
    למעשה אני מאוד לא ממליץ ע"ז.
    בראש ובראשונה בגלל סיכון המשקיע עצמו.

למשקיע שהשקיע בTQQQ בשיא של 2021, עדיין לא החזיר את כספו נכון להיום!
    כמה סיכויים יש למשקיע לשרוד נפשית כזאת נפילה מטורפת?

בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-2008
    לא היה דבר כזה אז.

• כפי שרמזתי קודם.
    למרות שלפי המתמטיקה שווה לטווח ארוך למנף באמצעות קרנות.
    למעשה אני מאוד לא ממליץ ע"ז.
    בראש ובראשונה בגלל סיכון המשקיע עצמו.

למשקיע שהשקיע בTQQQ בשיא של 2021, עדיין לא החזיר את כספו נכון להיום!
    כמה סיכויים יש למשקיע לשרוד נפשית כזאת נפילה מטורפת?

בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-2008
    לא היה דבר כזה אז.

בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008

הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008.
    בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש.

• @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש.

@שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?:

צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות.

כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול.
    ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.

@מתכנן-פיננסי כתב:

אני חושב שכל מי שמעריך שהסנופי יעשה תשואה של 10% לאורך זמן, זה כמעט בוודאות לא משתלם בסביבת הריבית הנוכחית של 5.5% +0.75% דמי ניהול, עוד קצת שחיקה בגלל התנותדיות, ואז גם אם הs&p500 עשה 10% יצאת בלי רווח! ואני כבר לא מדבר על הסיכונים הנוספים. וכמובן שבממונף פי 3 הסיכון בשחיקה בתנודתיות היא הרבה יותר גבוהה

למה יצא בלי רווח?
    גם אם התשואה בממונפת היתה רק 10% עדיין הוא ברווח!
    5.5% + 0.75% = 6.25%!
    וכשאנחנו מדברים על ממונפת פי 2 היסטורית התשואה פחות או יותר לאורך זמן פי 1.5 ולכן התשואה היא 15%!
    וזה עוד לפני הריבית דריבית, אם אנחנו מדברים על השקעה ארוכה.
    ומה שכתבת

@מתכנן-פיננסי כתב:

עוד קצת שחיקה בגלל התנותדיות, ואז גם אם הs&p500 עשה 10% יצאת בלי רווח!

לא ברור.
    השחיקה לא מורידה את התשואה יותר מתשואת המדד עצמו היא רק שוחקת את המינוף של ה "פי 2" מה שמוריד אותה לסביבות ה-פי 1.5!
    ומה שכתבת:

@מתכנן-פיננסי כתב:

וכמובן שבממונף פי 3 הסיכון בשחיקה בתנודתיות היא הרבה יותר גבוהה.

גם לא ברור.
    אם התכוונת למה שכתבת,
    אז גם ב-פי 3 השחיקה לא שוחקת את התשואה למתחת לתשואת המדד עצמו אלא סה"כ לתשואת המינוף ולכן במקום פי 3 זה יהיה בסביבות פי 1.8 אבל התשואה תהיה עודפת על המדד ועל הממונף פי 2.
    תבדוק את זה גרפית אם לא מסתדר לך בהיגיון.
    ואם כבר גרפים- תבדוק ותראה שכמעט או בכלל אין טווח זמן ארוך שהממונף פי 3 לא הביא הכי הרבה, הפי2 אחריו, ורק אחכ המדד עצמו!
    אני חוזר שוב לשאלת ההתחלה ואשמח לשמוע אם יש עוד סיכונים או בעיות,
    כי אני גם חושב עכשיו להכנס לממונפת פי 3 על הסנופי.
    (ואל תשאלו אותי אכ למה לא פי 3 על הנסדאק...)
    אשמח לתגובה ולעזרה בנושא לפני שאני נכנס...

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    16 פוסטים
    771 צפיות
    העץ הרענןה
    ראיתי שכתבת כך. סה"כ סיכמתי בשתי משפטים. זה בערך ריבית ארה"ב בניכוי דמי ניהול.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    698 צפיות
    מ
    משכנתא היא הלוואה בריבית הכי נמוכה בשוק. כמעט כל דבר כדאי לעשות עם הכסף במקום להחזיר משכנתא. אלא אם יש סיבות אחרות שלא קשורות לכסף
  • 10 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    רחל עומסיר
    כללי ההחלטות שמקבלים בתחילת הדרך עשויות לקבוע עם כמה אפשרויות נגיע לפרישה עבודה חדשה? 7 דברים שכדאי לבדוק כבר בהתחלה התפטרתם? אל תמהרו להניח שלא מגיעים לכם פיצויים פיצול קרנות השתלמות: חכם או מיותר? המודל הצ'יליאני נועד לעזור לרוב האנשים. אבל האם הוא מתאים גם לכם? תיקון חשוב לדיוור הקודם + תשובה לשאלת קורא קרן השתלמות מעל התקרה – חכם או מיותר? עדכון חשוב למורות החינוך העצמאי האם חוסכי מסלולי ההלכה יקבלו יותר אפשרויות השקעה השקל מתחזק – האם הגיע הזמן לעבור למסלול מנוטרל מט"ח? עדכון מסלול השקעה עוקב מדדי מניות 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה. ואתם? האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? מבנה השכר היום והביטחון הכלכלי של מחר אם שילמתם מס יתכן שפעלתם נכון תחילת שנת מס קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות ייעוץ פנסיוני הוא לא רק למי שמתקרב לפרישה משכנתא כדי להשקיע בשוק ההון מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית האם קרן כספית עדיין מהווה פתרון נכון לאחר ירידת הריבית? עדכון בשוק הקרנות הכספיות הכשרות קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה האוצר שוקל להקטין את ההפקדות לפנסיה. האם זה באמת משתלם? מתי ממשיכים להפקיד לפנסיה גם כשהעובד לא עובד בפועל? עובדים יותר שנים, אבל מרגישים פחות בטוחים כלכלית? מה קורה לכספי הפנסיה במקרה פטירה? קרן פנסיה המרכיבים שמשפיעים על הקצבה והביטחון הכלכלי שלך למה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית האם שינוי כלכלי משנה את הדרך שבה אנחנו מקבלים החלטות אי ודאות כלכלית בתחילת מבצע ומה נכון לעשות כבר עכשיו חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • מגרשים בחירן

הועבר נדל"ן ומשכנתאות חירן מגרשים נדלן השקעות
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    707 צפיות
    מ
    אם זה משווק ע"י ברנדווין, אז יש להם שם טוב. בכל מקרה - התאמה אישית ללקוח זהו דבר קריטי. אחרת גם כשההשקעה עצמה היא בסדר - חוסר ההתאמה עלול לגרום להפסדים גדולים. מהיכרות בסיסית שלי עם החברה הנ"ל, כדאי מאוד לקחת יועץ חיצוני.
  • 18 הצבעות
    164 פוסטים
    14k צפיות
    מונטיפיורימ
    נא לפתוח אשכולות נפרדים לנושאים רלוונטיים.