דילוג לתוכן

הפלא התשיעי בתבל - "ההוצאות יוצאות מההכנסות"

הועבר כלכלת המשפחה
2 2 223 1
  • לחלקינו המשפט "ההוצאות יוצאות מההכנסות" נשמע פשוט, רק שלמרבה הפליאה יש מאיתנו רבים שלא חושבים כך או שלא הפנימו את זה,
    בדברים מסויימים בחיים כולם מבינים שזה כך, למשל אין מי שיאמר שמבקבוק 1 ליטר מים אפשר להוציא 2 ליטר מים ואפי' א"א להוציא 1.1 ליטר כיון שמה שנכנס בבקבוק זה מה שאפשר להוציא,
    לעומת זאת בנושא כלכלת הבית רבים חושבים ש"מה שצריך צריך..." כלומר הם קובעים רמת חיים מסויימת (שבד"כ לדעתם זאת הרמה הבסיסית לחיים נורמלים) ומכאן ואילך מה שצריך קונים!
    יש מהם שקונים בלי לחשוב בכלל מהיכן יגיע הכסף, שיטת ה"בת יענה", ויש רבים שחיים בדרגה עצומה של בטחון "שהקב"ה יעזור", מה שברור שבדר"כ ביטחון זה לא!!!
    [זה אותם אנשים שאת הקניה השבועית מחלקים ל 3 תשלומים לפחות, וכשהם נשאלים מהיכן ישלמו את הוצאות החודש בחודש הבא הם עונים בבטחון גמור "הקב"ה יעזור" וכשהם נשאלים מדוע שהקב"ה לא יעזור כבר החודש,.....]
    אני כמובן לא מדבר על מי שבאמת חי בדרגת אמונה כזו.

ניקח לדוגמה את שמואל שזכה לשבעה ילדים והוא ואשתו מרוויחים יחד סך חודשי 10,000 ש"ח והוצאות ביתם לחודש עומד ע"ס 12,000 ש"ח, לא שייך שהאלפיים הנוספים ייצאו מהעשרת אלפים, את האלפיים הנוספים הם ישלמו במוקדם או במאוחר ובדר"כ עם ריביות גדולות.

הצעד הראשון בפתרון הבעיה, היא בדיקה וסיכום של סך ההכנסות החודשי וסך ההוצאות החודשי והשנתי, לאחר שנדע את "המספר" שאנו צורכים, יהיה לנו יותר ברור ומובן כמה אנחנו יכולים להוציא, או בכמה אנחנו צריכים להגדיל את הכנסותינו,
    בנוסף באם נדע את "המספר" שחסר לנו, נוכל בקלות יותר להתמודד עם החריגה כיון שזה התמודדות עם "יעד" ולא התמודדות עם מים שאין להם סוף.
    בהצלחה...

• אהבתי את ההגדרה הפלא ”תשיעי בתבל”
    עד לפני שנה הכרתי שבע
    ומאז ועד היום הכרתי שמונה
    היום היא השתנתה ל9!

• מונטיפיורימ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-מאמרים ב-

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    808 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
  • 1 הצבעות
    33 פוסטים
    791 צפיות
    מונטיפיורימ
    נא לא לסטות מהנושא
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    253 צפיות
    הקול השפויה
    מי שכן חותם, חשוב מאוד להתנות שהערבות על מנת לשלם ממעשרות, ברוב מוחלט של המקרים זה צדקה אלא שבלי תנאי זה חוב המוטל עליך שא"א לפרוע מצדקה.
  • הסופגניה, המחיר והפתרון

הועבר כלכלת המשפחה צרכנות מאמרים
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    181 צפיות
    ניסן עציונינ
    חג החנוכה מתקרב, והררי הסופגניות מתחילות להערם בחנויות, בריבה, ובשלל צורות ורעיונות שלא שערום אבותינו, הבעיה מתחילה כשבודקים את המחירים, עליהם לא רק אבותינו שמעו, אלא גם אנחנו לא, 6 שקל לסופגניה קלאסית, זה מחיר עושק, אבל זה המחיר המקובל היום בכלל המאפיות. מי שמחובר פה לקבוצה יודע שהאינפלציה השנתית מייקרת את המחירים כל הזמן, ולמעשה אין מחיר שנשאר כמו לפני שנה, מי שעוקב אחרי הקבוצה יודע גם שעד סוף חנוכה הגיוני שהמחירים יעלו עוד, עם עליית המע"מ שתכנס לתוקפה עם תחילת השנה הלועזית הבאה, בסוף חנוכה. הסופגניה, היא מוצר חד שנתי, אחת לשנה היא נרכשת בתקופה מסוימת, מה שצורב בזכרון את המחירים שלה, למעשה אם נשווה את עליית המחירים של הלביבות או הלאטקעס אם תרצו, נופתע לגלות שגם שם מוצר פשוט כמו תפוח אדמה כמעט ריבע את מחירו, מה שיקר גם את המוצר החביב והמוכר הזה, כלומר באחוזים, הלביבות התייקרו יותר מהסופגניות, רק שתפוחי אדמה נרכשים כל השנה, מה שמשכיח מאיתנו את המחיר שגולם על אותו החומר בדיוק לפני שנה. מה עושים? אם תבדקו, תופתעו לגלות שרוב הסופגניות ברוב המאפיות עשויות מאותו הבצק, שתי מאפיות גדולות שמספקות את הסופגניות לחנויות, ככה שההבדל בין סופגניה שנרכשת בחנות מהודרת ואופנתית, לבין זו שתרכש בחנות ישנה ומטונפת, לא תהיה בטעם, אלא באסתטיקה ובתחושה, לכו לרשתות הענק שמחזיקות מאפיה, תקנו שם, זה תמיד יהיה זול יותר, באותה איכות בדיוק.
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    367 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @ביזנייעס כתב בדיונים על מאמר - "איך מצליחים לחסוך?": @אבישי-ויינגולד באותו עניין פוסט שכתבתי בעבר, מקווה שתיהנו. "הגזלן הקדוש" אם בדרך כלל הורגלנו שמביאים דוגמאות מעולם המעשה לבית המדרש הפעם ננסה הפוך, במה דברים אמורים, ר' נחמן אמר פעם שעל יהודי לגזול מעיתותיו למען לימוד התורה, הכוונה שגם אם אתה עובד לפרנסתך וטרוד בעניינך תגזול פה חמש דקות פה עשר ללימוד תורה. ועל בשרי למדתי שהשיטה הזו יעילה למדי גם בתחום ההשקעות, כמעט כל שיחה שקיימתי על החשיבות בהשתדלות לחתונות הילדים כבר מקטנותם, הגיעה היכנשהוא לטיעון הבא "אני בקושי גומר את החודש, אז מאיפה שאני יתחיל להשקיע?" ואני חושב שזו טענה מוצדקת לחלוטין. אז מה עושים? פשוט מאוד גוזלים! טוב לא שאני מעודד פשיעה, אבל כן פשוט מתחילים לגזול מעצמכם! כן, ובנימה אישית, בבוקר בהיר אחד כשרפרפתי על חיובי האשראי גיליתי שהסכום ששילמתי בתשלומים על טיפול שיניים הגיע לסיומו והחודש התשלום האחרון ירד לי, במחשבה ראשונה אמרתי לעצמי יופי עוד סכום לחודשי, ואז הבנתי הסכום הזה הוא לא באמת משמעותי, הסתדרתי בלעדיו מצוין בתקופה האחרונה, ובמקום לבזבז אותו בלי שאשים לב פשוט כדאי לי להפנות אותו להשקעה. ואכן מאז יש לי הוראת קבע, כשמעת לעת אני מוסיף חלקיקים לחסכון שלי. אז עצתי אליכם, תגזלו מעצמכם לעצמכם, ממתנה שקיבלתם, מחיוב בתשלומים שנגמר, מהכנסה נוספת, עכשיו לא תשימו לב אבל כשתפגשו את המחותנים בעז"ה, תודו לעצמכם על כך. תודה רבה @ביזנייעס ! אשתמש בזה בעז''ה בהרצאותיי בזכותך!