דילוג לתוכן

שימוש ב- AI בציבור החרדי

פרנסה
101 19 4.1k 14
נושא זה פוצל מתוך הנושא הייטק למתחילים ולוותיקים... מונטיפיורי
  • אין דבר כזה להתנזר מai אם היום אפשר עוד שנה לא יהיה מקצוע שיהיה אפשר,
    כיום מתכנתת שלא משתמשת בai היא עוברת על גזל.
    מכתבי גדולי ישראל יצאו לפני שנטפרי שכללו את הסינון.
    כיום הוא דומה לסינון הכללי.

• קשה לשמוע קצת אמת..?
    וראיתי במו עיני מכתב של ר' משה הלל ור' דוב לנדו נגד זה
    גם אני הייתי מהספקנים האלה כי לא ידעתי כ"כ מה זה עד שראיתי את המכתב
    ואז אמרתי שנבדוק למה והיה ראיון בקו השומרים עם מישהו שהסביר את זה שמה
    הוא עמד על כמה נקודות
    אבל העיקריות שבהם זה לא מלחמה כוללת נגד הai כי זה שטות כמו שהזכירו פה
    ואם הוא חסום כהלכה [הבנתי שעובדים על זה] מבחינת השקפות וכו' וגם הוא מדבר נטו למה שתוכנת ולא מפתח צ'אט
    אפ' בשומרים אמרו שזה לא בעיה והביאו דוגמאות [כמובן שלמהדר להתרחק הרי זה משובח תמיד.. ]
    כמו במשרדי ממשלה קופ"ח וכו' וכו'
    כל המלחמה זה נגד הצ'אטים של התכתבויות על החיים והתמכרויות וכו'
    אשתי קיבלה בסוף שנה לועזית מייל ממישהי שדיברה ע"ז דרך אגב וכתבה שמה נתונים של חברת בזק למשתמשי הai שמשתמשים דרכם
    היה שמה אחוזים מאוד גבוהים של התקשרות לזה והתמכרות וכן להתייעץ בנושאי החיים וכו' וכו'..
    רק אמרתי שיש מגמה בציבור שלנו [הישיבתי] שאצלנו מסתמא זה לא כך
    לדעתי זה נובע בעיקר מזה שבישיבות לא מדברים על נושאים מסוימים ואז שיוצאים לחיים שנפגשים עם זה פתאום לא עולה שום הגנות על זה..

@ia90990
    כאחד שנעזר לא פעם בAI נטפרי חוסם את זה הרבה יותר מחיפוש גוגל רגיל כך שלכאורה זה עוד יותר טוב וגם לענין ה"התמכרות" זה בא ע"ח התמכרות לגוגל ופורומים וכו' ולענ"ד רוב ככל מי שמשתמש נעזר בזה לענינים טכניים
    כך דעתי

• @ia90990
    כאחד שנעזר לא פעם בAI נטפרי חוסם את זה הרבה יותר מחיפוש גוגל רגיל כך שלכאורה זה עוד יותר טוב וגם לענין ה"התמכרות" זה בא ע"ח התמכרות לגוגל ופורומים וכו' ולענ"ד רוב ככל מי שמשתמש נעזר בזה לענינים טכניים
    כך דעתי

@אבירם
    אכי"ר...
    לצערינו מכירים כבר את המציאות בבתים.. [בעיקר מהמרכז..]

• אין דבר כזה להתנזר מai אם היום אפשר עוד שנה לא יהיה מקצוע שיהיה אפשר,
    כיום מתכנתת שלא משתמשת בai היא עוברת על גזל.
    מכתבי גדולי ישראל יצאו לפני שנטפרי שכללו את הסינון.
    כיום הוא דומה לסינון הכללי.

@הקול-השפוי
    לא נכון...
    ראיתי את המכתב לפני כחצי שנה בערך פלוס מינוס ונטפרי כבר סיננו אז כמה וכמה סוגי ai כבר אז..

• @הקול-השפוי
    לא נכון...
    ראיתי את המכתב לפני כחצי שנה בערך פלוס מינוס ונטפרי כבר סיננו אז כמה וכמה סוגי ai כבר אז..

@ia90990 כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

@הקול-השפוי
    לא נכון...

אשמח אם תביא את המכתב,
    הסינון של נטפרי התחיל בניסן שנה שעברה למיטב זכרוני.

• לא מבין מה האינטרס לתת לגיטמיציה לדבר הזה?
    אתה רוצה להשתמש בזה, תעשה בביתך ככל העולה על רוחך,
    אבל מה העניין כל הזמן להיות מתירני?
    כן אנחנו, [שוב לא צולים, וגם לא צדיקים גדולים, וחבל.]
    רוצים להישאר קצת מאחור, יהיה קצת קשה, שווה לנו, [גם קצת קשה כל בוקר לקום לשחרית בזמן, וכו'.]
    אנא !!
    תשמור לנו על אחינו החרדים, שרוצים שבדורות הבאים עדיין יהיה ניכר מיהו חרדי. [ולא רק לבוש כחרדי.]

• אם אתה נגד לדון בזה אתה יכול לא להכנס לאשכול
    אני דן בשביל כאלו שכן מעניין אותם לדון בזה

• לא מבין מה האינטרס לתת לגיטמיציה לדבר הזה?
    אתה רוצה להשתמש בזה, תעשה בביתך ככל העולה על רוחך,
    אבל מה העניין כל הזמן להיות מתירני?
    כן אנחנו, [שוב לא צולים, וגם לא צדיקים גדולים, וחבל.]
    רוצים להישאר קצת מאחור, יהיה קצת קשה, שווה לנו, [גם קצת קשה כל בוקר לקום לשחרית בזמן, וכו'.]
    אנא !!
    תשמור לנו על אחינו החרדים, שרוצים שבדורות הבאים עדיין יהיה ניכר מיהו חרדי. [ולא רק לבוש כחרדי.]

@אני-עבדך אפשר גם להיות בלי פלאפון, ולהרגיש שכולם חוץ ממך מתירנים, ואגב בהרבה מקומות צמו כאשר יצא "**הטלפון" , וכמו שבתחילת הדרך אסרו אינטרנט, ואח"כ היתרו בגלל כך שזה הדרך חיים כיום.
    הבעיה שלי עם כל הצועקים באופן קבוע - אסור, אסור, שזה גורם לאנשים להתיר גם דברים אסורים.
    מוטב להפנות את כלי המלחמה, למה שבאמת נצרך ותהיה בזה תועלת,
    משא"כ לצעוק על דברים שבכל מקרה כולם משתמשים, זה חסר תועלת ובעיקר מזיק.

• @ia90990 כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

@הקול-השפוי
    לא נכון...

אשמח אם תביא את המכתב,
    הסינון של נטפרי התחיל בניסן שנה שעברה למיטב זכרוני.

@הקול-השפוי
    אז אתה מחזק את דברי..

• @הקול-השפוי
    אז אתה מחזק את דברי..

@ia90990 כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

@הקול-השפוי
    אז אתה מחזק את דברי..

ככל שתעלה מכתב אחרי התיקון של נטפרי

• @אני-עבדך אפשר גם להיות בלי פלאפון, ולהרגיש שכולם חוץ ממך מתירנים, ואגב בהרבה מקומות צמו כאשר יצא "**הטלפון" , וכמו שבתחילת הדרך אסרו אינטרנט, ואח"כ היתרו בגלל כך שזה הדרך חיים כיום.
    הבעיה שלי עם כל הצועקים באופן קבוע - אסור, אסור, שזה גורם לאנשים להתיר גם דברים אסורים.
    מוטב להפנות את כלי המלחמה, למה שבאמת נצרך ותהיה בזה תועלת,
    משא"כ לצעוק על דברים שבכל מקרה כולם משתמשים, זה חסר תועלת ובעיקר מזיק.

@מתכנן-פיננסי
    ומה באמת אסור יגיד נא לנו כבודו...?
    הרי ברור לכולם שאם זה בעיה של נושאים בעייתיים שמדברים איתו וכו' = זה משהו פתיר
    ואם זה התמכרות = אין מה לעשות בנידון אבל זה לא "אסור" כמו שאתה מחפש מהתורה אלא מדברי חכמים [בגדש על חכמים כי אין הבדל בין אז להיום..]
    ואם זה עניין של פירצה שהתרחבה = אז כמאז ועד היום משנת צאת המכתבים על האינטרנט לא התשנה ולו אפ' גדר אחד במכתבים ותמיד נשארו אותם הכללים שזה לצורכי פרנסה מחוץ לבית וכו' וכו'
    בשביל להדגיש את דבריכם הרי הסמארטפונים לצערינו התרחבו מאוד מאוד ולמה זה לא נהיה מותר...? הרי סינון זה לא הפיתרון פה..? אלא ההתמכרות והקרירות בעבודת ה'..! ולא יעזור טצדקי של צורך פרנסה..?
    אז גם בai יהיה מותר כמו כלי לצורך פרנסה ולא להתייעצויות ושעשוע בבתים.. [שזה מאוד מאוד מצוי היום]
    להביא סיפור לדוגמא פעם שמעתי מכלי ראשון מישהו ששאל את ר' משה הלל על ענייני חינוך בישיבה על דברים שבחורים שואלים ושאלו למה הרבנים לא מדברים על זמרים ששרים מעורב שאסור לשמוע אותם..?
    ור' משה הלל ענה לו כלל ויסוד לכל החיים
    שיש מכתב משנת וכו' [לא זוכר.. אולי תשנו' נדמה לי..] נגד זמרים ששרים מעורב שכתוב במפורש שמה שאסור לשמוע אותם וממילא מה שקבעו אז לא השתנה כמלוא נימה וכל דורש ה' שמסתכל יעשה כך
    רק הרבנים אסור להם לעשות "צחוק מעצמם" דהיינו אם הציבור במצב שחלק גדול ממנו לא עושה כך - אין הדבר מתיר את זה אלא זה בבחינת מצווה לא לומר דבר שלא נשמע כדי לא לקלקל יותר , ולכן ממילא האיסור נשאר במקומו כל מי שחכם בעיני עצמו יעשה כרצונו ודורשי ה' יחפשו מה דבר ה' בזה...

• אם אתה נגד לדון בזה אתה יכול לא להכנס לאשכול

@הקול-השפוי כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

אם אתה נגד לדון בזה אתה יכול לא להכנס לאשכול

לא התכוונתי אליך, מסכים שהדיון תמיד טוב.
    אבל יש כאלה מיתממים שלא מבינים מה רוצים מהם.
    זה מביא ברכה לעולם, זה חובה בכל בית.
    שמח שזה רק מיעוט שאינו מצוי.
    אני שמעתי שבכמה בתים הוציאו את האינטרנט לגמרי, בגלל זה.

• @מתכנן-פיננסי
    ואם זה התמכרות = אין מה לעשות בנידון אבל זה לא "אסור" כמו שאתה מחפש מהתורה אלא מדברי חכמים [בגדש על חכמים כי אין הבדל בין אז להיום..]
    ואם זה עניין של פירצה שהתרחבה = אז כמאז ועד היום משנת צאת המכתבים על האינטרנט לא התשנה ולו אפ' גדר אחד במכתבים ותמיד נשארו אותם הכללים שזה לצורכי פרנסה מחוץ לבית וכו' וכו'
    בשביל להדגיש את דבריכם הרי הסמארטפונים לצערינו התרחבו מאוד מאוד ולמה זה לא נהיה מותר...? הרי סינון זה לא הפיתרון פה..? אלא ההתמכרות והקרירות בעבודת ה'..! ולא יעזור טצדקי של צורך פרנסה..?
    אז גם בai יהיה מותר כמו כלי לצורך פרנסה ולא להתייעצויות ושעשוע בבתים.. [שזה מאוד מאוד מצוי היום]
    להביא סיפור לדוגמא פעם שמעתי מכלי ראשון מישהו ששאל את ר' משה הלל על ענייני חינוך בישיבה על דברים שבחורים שואלים ושאלו למה הרבנים לא מדברים על זמרים ששרים מעורב שאסור לשמוע אותם..?
    שיש מכתב משנת וכו' [לא זוכר.. אולי תשנו' נדמה לי..] נגד זמרים ששרים מעורב שכתוב במפורש שמה שאסור לשמוע אותם וממילא מה שקבעו אז לא השתנה כמלוא נימה וכל דורש ה' שמסתכל יעשה כך
    רק הרבנים אסור להם לעשות "צחוק מעצמם" דהיינו אם הציבור במצב שחלק גדול ממנו לא עושה כך - אין הדבר מתיר את זה אלא זה בבחינת מצווה לא לומר דבר שלא נשמע כדי לא לקלקל יותר , ולכן ממילא האיסור נשאר במקומו כל מי שחכם בעיני עצמו יעשה כרצונו ודורשי ה' יחפשו מה דבר ה' בזה...

@אני-עבדך
    למי שלא שם לב הדיון התחיל במאמר על כך שהעולם משתנה בקצב מהיר וכו' ולא היה בכוונת פות"ש להיכנס למותר / אסור ולקחו את הדיון לכיוון שונה
    וכבוד הרב @ia90990 נ"ל שלצורך ענייני כולם מסכימים שזה מותר וכל הנידון הוא לשעשוע (כלשונך). דומני שאין רב שיתיר להשתמש באינטרנט בכלל כשעשוע כך שאני לא רואה את ההבדל הגדול ולגבי התמכרות וכו' עיין לעיל

• @מתכנן-פיננסי

@ia90990 אף אחד לא אמר שאין בעיה ב-AI, ולדעתי גם בפלאפון יש בעיות רציניות של קווי נייעס, ביטול הזמן וכו'.
    אלא מאי זה כבר נכנס בציבור וכך היא דרך החיים כיום, ואם משמים סיבבו שכולם ישתמשו בזה, אז אין סיבה להילחם עם זה.
    וכך לגבי אינטרנט שהיום זה נכנס לבתים, שרוב הרבנים מתירים להכניס לבית כשזה נצרך לעבודה, ואחד מבניו של הרב וואזנר אמר שדברי אביו נוסבו אז כשלא היה בזה צורך כ"כ.
    וכנ"ל לגבי ה-AI כיום זה נכנס לבתים, ובעתיד זה יכנס לכולם (כן גם מי שלא מכניס כעת אינטרנט) מדברים כבר היום על בתים חכמים, ושהכל יתנהל באמצעות AI ורובוטים (למי שלא יודע - רובוטים זה הגירסא הפיזית של ה-AI)

• @אני-עבדך
    למי שלא שם לב הדיון התחיל במאמר על כך שהעולם משתנה בקצב מהיר וכו' ולא היה בכוונת פות"ש להיכנס למותר / אסור ולקחו את הדיון לכיוון שונה
    וכבוד הרב @ia90990 נ"ל שלצורך ענייני כולם מסכימים שזה מותר וכל הנידון הוא לשעשוע (כלשונך). דומני שאין רב שיתיר להשתמש באינטרנט בכלל כשעשוע כך שאני לא רואה את ההבדל הגדול ולגבי התמכרות וכו' עיין לעיל

@אבירם
    אם לא שמת לב פותח האשכול הזה דיבר בצורה מפליאה על הנוחות ולנסות וכו' וכו' וממש לא התלהב לצורכי עבודה גרידא... ולכן הגבתי ככה כי הוא גלש כבר לשימוש כלל ציבורי לדברים שונים...

נושאים מוצעים