דילוג לתוכן

מה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?

כלכלת המשפחה
30 10 929 10
  • @משכנתאות-בקצב-שלך
    אז למה כתוב H+3.40?
    מה זה הפלוס אם העוגן במינוס
    ומה זה F2.49?

@קטנטנציק
    האותיות באנגלית זה השם של העוגן, והמספר ליד זה המרווח,
    ולכן אם העוגן אצלך במ"צ היה במינוס ויחד עם המרווח של 3.4 יצא לך 1.5 זה אומר שהעוגן היה במינוס 1.9.

• @קטנטנציק
    האותיות באנגלית זה השם של העוגן, והמספר ליד זה המרווח,
    ולכן אם העוגן אצלך במ"צ היה במינוס ויחד עם המרווח של 3.4 יצא לך 1.5 זה אומר שהעוגן היה במינוס 1.9.

@משכנתאות-בקצב-שלך
    זה אומר שאילו תחנת השינוי שלי היתה היום ולא הייתי ממחזר אז הייתי משלם 4.20+1.5? סה"כ 5.70
    וא"כ למה יש שטוענים שעדיף למחזר היום (בגלל המרווחים או העוגן לא יודע ממש מה)עוד לפני השינוי ב11/26 הרי כיום זה סה"כ 1.5 ואם אני ממחזר זה אוטומטי 4+
    כמו"כ מה ההבדל בין HלF

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    זה אומר שאילו תחנת השינוי שלי היתה היום ולא הייתי ממחזר אז הייתי משלם 4.20+1.5? סה"כ 5.70
    וא"כ למה יש שטוענים שעדיף למחזר היום (בגלל המרווחים או העוגן לא יודע ממש מה)עוד לפני השינוי ב11/26 הרי כיום זה סה"כ 1.5 ואם אני ממחזר זה אוטומטי 4+
    כמו"כ מה ההבדל בין HלF

@קטנטנציק כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

לא, היית משלם לפי העוגן היום [באיזור 4] + 3.4, כי 3.4 זה המרווח שלך ותמיד המרווח יתווסף על העוגן הנוכחית.

לא יודע מי טען כך, אולי בגלל שזה צמוד מדד.

כמו"כ מה ההבדל בין HלF

לכל עוגן יש שם אחר שמגדיר אותו, זה משתנה בין סוגי העוגנים.

• @קטנטנציק כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

לא, היית משלם לפי העוגן היום [באיזור 4] + 3.4, כי 3.4 זה המרווח שלך ותמיד המרווח יתווסף על העוגן הנוכחית.

כמו"כ מה ההבדל בין HלF

@משכנתאות-בקצב-שלך כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

יכול להיות שבגלל שהמרווחים היום נמוכים ואם העוגן ירד הריבית סה"כ תהיה נמוכה
    בעוד שבעוד שנה יכול להיות שהמרווח יהיה גבוה?

מטורף7.4 זאת אומרת שיש כאלו שלא שמים לב בשינוי ומשלמים ריבית רצחנית?

• @קטנטנציק כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

כמו"כ מה ההבדל בין HלF

אז איך האזרח הקטן שמתלבט אם למחזר ידע איפה העוגן אוחז
    אם לא ברור בכלל מה העוגן?

• @משכנתאות-בקצב-שלך כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

זה באמת הסיבה היחידה שיכולה להיות למיחזור כעת.

באמת זה מטורף, אני רואה הרבה דוחות יתרות של אנשים שבאמת קפץ להם והם לא מבינים למה פתאום ההחזר החודשי עלה במאות שקלים.

אז איך האזרח הקטן שמתלבט אם למחזר ידע איפה העוגן אוחז
    אם לא ברור בכלל מה העוגן?

תמיד תדע שהאות באנגלית זהו העוגן והמספר לידו זה המרווח, ותמיד יהיה לך גם יועצים שיבדקו לך את הדוח יתרות ללא עלות...

• משכנתא בקצב שלךמ משכנתא בקצב שלך התייחס לנושא זה ב
  • @משכנתאות-בקצב-שלך
    כמו"כ מה ההבדל בין HלF

@קטנטנציק

כשהעוגן ממילא גבוהה נותנים מרווחים נמוכים מאוד,
    וכשהעוגן יירד אז מי שקיבל בתקופה הזאת מרווח נמוך ירויח
    המרווח לא משתנה ומלווה אותך לכל ימי המשכנתא

• @קטנטנציק

כשהעוגן ממילא גבוהה נותנים מרווחים נמוכים מאוד,
    וכשהעוגן יירד אז מי שקיבל בתקופה הזאת מרווח נמוך ירויח
    המרווח לא משתנה ומלווה אותך לכל ימי המשכנתא

@אנונימי2
    וזו הסיבה שעכשיו ממש משתלם לבצע מיחזורים כדי לקבע מרווחים נמוכים.
    חשוב מאוד שאנשים ישימו לב לכך.

• עד עכשיו דיברנו על ריבית הפריים ועל ריבית קבועה — כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.

היום נכיר מסלול נוסף וחשוב לא פחות: ריבית משתנה 📊

ריבית משתנה היא למעשה פתרון ביניים בין שני העולמות:
    מצד אחד, כמו בפריים — הריבית יכולה להשתנות.
    מצד שני, כמו בריבית קבועה — יש יציבות לפרקי זמן מוגדרים מראש.

איך זה עובד בפועל?
    הריבית לא משתנה כל הזמן, אלא מתעדכנת בנקודות זמן קבועות מראש — אך חשוב להבין:
    יש מגוון תקופות עדכון (למשל כל שנה, כל שנתיים, כל 5 שנים וכו'), וזה משתנה בין בנק לבנק ובהתאם למוצרים שכל בנק מציע.

ועל מה נקבעת הריבית?
    היא מבוססת על עוגן חיצוני, לרוב תשואות של אג"ח מדינה — כלומר משהו שלא תלוי בבנק עצמו.

💡 לסיכום:
    מדובר במסלול שנותן איזון בין גמישות ליציבות — ולכן הוא מאוד נפוץ בתמהילי משכנתא.

בשבוע הבא נצלול לעוד מושג חשוב שיכול לחסוך לכם הרבה כסף 💰

• בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו 👇

דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה,
    והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים:

🔹 עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה
    🔹 מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן

עד כאן הכול ברור ✔

אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו 👇

📌 יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי:

העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק.

כלומר –
    הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע,
    והוא גם לא יכול "לשחק" איתו.

העוגן חייב להיות מבוסס על גורם:
    👉 חיצוני
    👉 אובייקטיבי
    👉 שלא תלוי בבנק

📖 לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א):
    "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל."

אז מה כן נשאר למשא ומתן? 🤔

👉 המרווח

זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע —
    ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע.

💡 ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא:
    אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת.

תפרקו אותה:
    ✔ מה העוגן
    ✔ מה המרווח

כי מי שמבין את ההבדל —
    מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ✔

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    18 פוסטים
    330 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש צודק מהלשון שם זה באמת לא מחייב. עדיין תנסה להתעקש על זה מול הבנק. יכול לנסות לעזור באישי
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    197 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    253 צפיות
    התותח זה אניה
    להכין אוכל ולא לקנות מוכן בימים שלאישה אין זמן להכין
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן ומשכנתאות פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    262 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.
  • פכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?"

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    8
    6 הצבעות
    8 פוסטים
    416 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @זבדיאל כתב בפכים קטנים: "מה זה כבר 15 ש"ח בחודש?": האמת שאף פעם זה לא 15 שקל זה 25 בעמלות לנבק 15 באשראי כפול 2 10 בטלפון 20 בחשמל 15 בללכת שת דקות לסופר במקום במכולת 15 בלעבור חברת גז וכו' וכו' בסוף זה מגיע ל100/150 שקל בחודש בדוק אצלי ואצל אחרים מסכים איתך לגמרי רק אוסיף ואומר שמניסיוני זה מגיע למאות ואלפי ש''ח לחודש! כן זו האמת!