דילוג לתוכן

מה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?

כלכלת המשפחה
30 10 991 10
  • המשמעות היא רק למי שחותם לאחר הירידה או גם לבעלי משכנתא קיימת?
    והאם בדיוק בשביל זה קיים המושג ''מיחזור''?

@שמואל כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

המשמעות היא רק למי שחותם לאחר הירידה

המשמעות היא למי שמושך את הכסף לאחר הירידה.

• במשכנתא שלי
    במ"צ כל 5(משתנה ב11/26) כתוב H+3.40 מתואמת 1.5 אחוז
    איך זה יכול להיות זה פחות מה3.40+ ??
    ובמל"צ כל 5 (משתנה ב11/26) F2.49 (מתואמת 3.23)
    מה זה אומר?
    והאם בגלל שהמרווח שלי גבוה זה סיבה למחזר היום או בזמן השינוי כי כרגע זה נמוך במל"צ סה"כ 3.23

• במשכנתא שלי
    במ"צ כל 5(משתנה ב11/26) כתוב H+3.40 מתואמת 1.5 אחוז
    איך זה יכול להיות זה פחות מה3.40+ ??
    ובמל"צ כל 5 (משתנה ב11/26) F2.49 (מתואמת 3.23)
    מה זה אומר?
    והאם בגלל שהמרווח שלי גבוה זה סיבה למחזר היום או בזמן השינוי כי כרגע זה נמוך במל"צ סה"כ 3.23

@קטנטנציק
    בזמן לקיחת המשכנתא העוגן אצלך היה במינוס ולכן יחד עם המרווח הגעת ל-1.5%
    וכן, בגלל שהמרווח גבוה זה סיבה למחזר, אך לא קריטי למחזר עד תחנת השינוי כי עד אז תוכל להמשיך ליהנות עם ריביות נמוכות.

• @קטנטנציק
    בזמן לקיחת המשכנתא העוגן אצלך היה במינוס ולכן יחד עם המרווח הגעת ל-1.5%
    וכן, בגלל שהמרווח גבוה זה סיבה למחזר, אך לא קריטי למחזר עד תחנת השינוי כי עד אז תוכל להמשיך ליהנות עם ריביות נמוכות.

@משכנתאות-בקצב-שלך
    אז למה כתוב H+3.40?
    מה זה הפלוס אם העוגן במינוס
    ומה זה F2.49?

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    אז למה כתוב H+3.40?
    מה זה הפלוס אם העוגן במינוס
    ומה זה F2.49?

@קטנטנציק
    האותיות באנגלית זה השם של העוגן, והמספר ליד זה המרווח,
    ולכן אם העוגן אצלך במ"צ היה במינוס ויחד עם המרווח של 3.4 יצא לך 1.5 זה אומר שהעוגן היה במינוס 1.9.

• @קטנטנציק
    האותיות באנגלית זה השם של העוגן, והמספר ליד זה המרווח,
    ולכן אם העוגן אצלך במ"צ היה במינוס ויחד עם המרווח של 3.4 יצא לך 1.5 זה אומר שהעוגן היה במינוס 1.9.

@משכנתאות-בקצב-שלך
    זה אומר שאילו תחנת השינוי שלי היתה היום ולא הייתי ממחזר אז הייתי משלם 4.20+1.5? סה"כ 5.70
    וא"כ למה יש שטוענים שעדיף למחזר היום (בגלל המרווחים או העוגן לא יודע ממש מה)עוד לפני השינוי ב11/26 הרי כיום זה סה"כ 1.5 ואם אני ממחזר זה אוטומטי 4+
    כמו"כ מה ההבדל בין HלF

• @משכנתאות-בקצב-שלך
    זה אומר שאילו תחנת השינוי שלי היתה היום ולא הייתי ממחזר אז הייתי משלם 4.20+1.5? סה"כ 5.70
    וא"כ למה יש שטוענים שעדיף למחזר היום (בגלל המרווחים או העוגן לא יודע ממש מה)עוד לפני השינוי ב11/26 הרי כיום זה סה"כ 1.5 ואם אני ממחזר זה אוטומטי 4+
    כמו"כ מה ההבדל בין HלF

@קטנטנציק כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

לא, היית משלם לפי העוגן היום [באיזור 4] + 3.4, כי 3.4 זה המרווח שלך ותמיד המרווח יתווסף על העוגן הנוכחית.

לא יודע מי טען כך, אולי בגלל שזה צמוד מדד.

כמו"כ מה ההבדל בין HלF

לכל עוגן יש שם אחר שמגדיר אותו, זה משתנה בין סוגי העוגנים.

• @קטנטנציק כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

לא, היית משלם לפי העוגן היום [באיזור 4] + 3.4, כי 3.4 זה המרווח שלך ותמיד המרווח יתווסף על העוגן הנוכחית.

כמו"כ מה ההבדל בין HלF

@משכנתאות-בקצב-שלך כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

יכול להיות שבגלל שהמרווחים היום נמוכים ואם העוגן ירד הריבית סה"כ תהיה נמוכה
    בעוד שבעוד שנה יכול להיות שהמרווח יהיה גבוה?

מטורף7.4 זאת אומרת שיש כאלו שלא שמים לב בשינוי ומשלמים ריבית רצחנית?

• @קטנטנציק כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

כמו"כ מה ההבדל בין HלF

אז איך האזרח הקטן שמתלבט אם למחזר ידע איפה העוגן אוחז
    אם לא ברור בכלל מה העוגן?

• @משכנתאות-בקצב-שלך כתב במה זה עוגן "אגרות חוב ממשלתיות" במשכנתא?:

זה באמת הסיבה היחידה שיכולה להיות למיחזור כעת.

באמת זה מטורף, אני רואה הרבה דוחות יתרות של אנשים שבאמת קפץ להם והם לא מבינים למה פתאום ההחזר החודשי עלה במאות שקלים.

אז איך האזרח הקטן שמתלבט אם למחזר ידע איפה העוגן אוחז
    אם לא ברור בכלל מה העוגן?

תמיד תדע שהאות באנגלית זהו העוגן והמספר לידו זה המרווח, ותמיד יהיה לך גם יועצים שיבדקו לך את הדוח יתרות ללא עלות...

• משכנתא בקצב שלךמ משכנתא בקצב שלך התייחס לנושא זה ב
  • @משכנתאות-בקצב-שלך
    כמו"כ מה ההבדל בין HלF

@קטנטנציק

כשהעוגן ממילא גבוהה נותנים מרווחים נמוכים מאוד,
    וכשהעוגן יירד אז מי שקיבל בתקופה הזאת מרווח נמוך ירויח
    המרווח לא משתנה ומלווה אותך לכל ימי המשכנתא

• @קטנטנציק

כשהעוגן ממילא גבוהה נותנים מרווחים נמוכים מאוד,
    וכשהעוגן יירד אז מי שקיבל בתקופה הזאת מרווח נמוך ירויח
    המרווח לא משתנה ומלווה אותך לכל ימי המשכנתא

@אנונימי2
    וזו הסיבה שעכשיו ממש משתלם לבצע מיחזורים כדי לקבע מרווחים נמוכים.
    חשוב מאוד שאנשים ישימו לב לכך.

• עד עכשיו דיברנו על ריבית הפריים ועל ריבית קבועה — כל אחד עם היתרונות והחסרונות שלו.

היום נכיר מסלול נוסף וחשוב לא פחות: ריבית משתנה 📊

ריבית משתנה היא למעשה פתרון ביניים בין שני העולמות:
    מצד אחד, כמו בפריים — הריבית יכולה להשתנות.
    מצד שני, כמו בריבית קבועה — יש יציבות לפרקי זמן מוגדרים מראש.

איך זה עובד בפועל?
    הריבית לא משתנה כל הזמן, אלא מתעדכנת בנקודות זמן קבועות מראש — אך חשוב להבין:
    יש מגוון תקופות עדכון (למשל כל שנה, כל שנתיים, כל 5 שנים וכו'), וזה משתנה בין בנק לבנק ובהתאם למוצרים שכל בנק מציע.

ועל מה נקבעת הריבית?
    היא מבוססת על עוגן חיצוני, לרוב תשואות של אג"ח מדינה — כלומר משהו שלא תלוי בבנק עצמו.

💡 לסיכום:
    מדובר במסלול שנותן איזון בין גמישות ליציבות — ולכן הוא מאוד נפוץ בתמהילי משכנתא.

בשבוע הבא נצלול לעוד מושג חשוב שיכול לחסוך לכם הרבה כסף 💰

• בהמשך למה שלמדנו עד עכשיו 👇

דיברנו על ריבית פריים, ריבית קבועה וריבית משתנה,
    והבנו שבמסלולים המשתנים יש שני מרכיבים מרכזיים:

🔹 עוגן – המנגנון שעל פיו הריבית משתנה
    🔹 מרווח – התוספת שהבנק מוסיף מעל העוגן

עד כאן הכול ברור ✔

אבל עכשיו מגיע שלב חשוב אחד קדימה בלמידה שלנו 👇

📌 יש הוראה של בנק ישראל שקובעת משהו קריטי:

העוגן לא יכול להיות בשליטת הבנק.

כלומר –
    הבנק לא מחליט איך העוגן נקבע,
    והוא גם לא יכול "לשחק" איתו.

העוגן חייב להיות מבוסס על גורם:
    👉 חיצוני
    👉 אובייקטיבי
    👉 שלא תלוי בבנק

📖 לשון ההוראה – נב"ת 451, סעיף 16א.(א):
    "הבסיס לקביעת שיעור הריבית בהלוואה, במועד שינויו, יהיה אובייקטיבי חיצוני (היינו, שלתאגיד לא תהיה השפעה ישירה בקביעתו), כגון: שיעור הריבית הממוצעת כהגדרתה בצו הבנקאות (עמלות פירעון מוקדם), התשס"ב-2002, ריבית פריים או עקום האפס שמפרסם בנק ישראל."

אז מה כן נשאר למשא ומתן? 🤔

👉 המרווח

זה החלק היחיד שבו הבנק כן קובע —
    ועליו בדיוק אתם יכולים להשפיע.

💡 ולכן, כשאתם מקבלים הצעת משכנתא:
    אל תסתכלו רק על הריבית הכוללת.

תפרקו אותה:
    ✔ מה העוגן
    ✔ מה המרווח

כי מי שמבין את ההבדל —
    מתחיל לשלוט במשכנתא שלו, ולא להפך ✔

נושאים מוצעים

• אולי זה בכלל גזירת שמים..??

כלכלת המשפחה 613
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    181 צפיות
    הקול השפויה
    פעם הצעתי למישהו עסקה שבעיני רבים היא לא לכתחילה, למרות שבעיני אחרים הוא מצווה גדולה. הייתי צריך את עזרתו בעניין, עזרה שמתן שכרה בצדה. הוא לא רוצה לעזור באומרו ש"זה לא השתדלות". לרגע התרשמתי מאמונתו הפועמת, אלא שבהמשך השיחה הוא אמר לי שאם אני אתן לו רווח יותר גדול אולי הוא כן ירצה. כלומר לדעתו להרוויח אלפיים ש"ח זה לא השתדלות אבל להרוויח 5 אל"ש זה כן...
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    257 צפיות
    התותח זה אניה
    להכין אוכל ולא לקנות מוכן בימים שלאישה אין זמן להכין
  • 6 הצבעות
    503 פוסטים
    25k צפיות
    אבי ר.א
    @משכנתא-בקצב-שלך כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!: אף אחד לא יודע באמת מה יהיה.
  • מאמר נפלא ואקטואלי שפורסם ב"דרשו"

כלכלת המשפחה
    1
    2 הצבעות
    1 פוסטים
    180 צפיות
    נ.ר.א.נ
    תובנות מהחיים // יוחנן וסרמן אחד האנשים הכי אומללים על פני היקום, הוא אדם מאוד מפורסם, המתגורר בדירת פאר, מוקף באנשים שמשרתים אותו, ומחזיק בסכומי כסף שיספיקו לו ולנכדיו לחיות בטוב ובנעימים עוד שנים רבות. האיש הזה, לא מסוגל להעלות חיוך על שפתיו. רוב שעות היממה הוא ישן, מתוך דיכאון כבד, וכשהוא כן ער, הוא יושב באפס מעש, מסתכל מהחלון או סתם בוהה בחלל. לאיש הזה קוראים בשאר אל אסד, מי שעד לא מכבר היה נשיא סוריה. במשך קרוב לחצי יובל שנים הוא היה שליט מדינה, מעין מלך אשר על פיו יישק דבר. הרבה מאוד אנשים שילמו בחייהם משום שהעזו להמרות את פיו, מיליוני בני אדם עבדו אצלו וטרחו יומם ולילה כדי שרצונו יתמלא ושהחלטותיו יתקיימו. הוא גדל עם כפית של זהב בפה, ובמשך למעלה מיובל שנים התגורר בארמון פאר. שום דבר לא חסר לו וגם היום הוא מתגורר בדירה מפוארת ומאובזרת היטב. אז למה הוא כל כך עצוב? כי הוא איבד את השלטון… הוא הורגל להיות מלך, וחשב להוריד את המלוכה לבנו אחריו בבוא העת, ובמקום זאת הוא הודח בבושת פנים, ונשלח לבלות את שארית ימיו על אדמת ניכר. ** עכשיו ננסה לדמיין לנו אדם אחר, פקיד פשוט בחברה המייצרת כרטיסי זיכרון למצלמות. הוא קם בבוקר, אוכל משהו והולך לעבודה כדי לענות לטלפון, לסגור הזמנות, לרכז עסקאות, ולהרוויח משכורת סבירה של כמה אלפי דולרים בחודש. פתאום, בלי הודעה מוקדמת, שולפים אותו מהעבודה האפרורית והמשעממת, ומעבירים אותו לדירת פאר, בדיוק כמו זאת שבה מתגורר נשיא סוריה המודח, בשאר אל אסד. אותם נתונים, אותם תנאים, יש לו משרתים שעושים את רצונו, בית רחב ידיים, חצר עם בריכה פרטית, פירות, ירקות חטיפים ופיצוחים, כל חפצו וכל מאווייו, ועוד כסף לבזבוזים וטיולים. כיצד ייראה אותו אדם? סביר להניח שהוא יהיה מאושר מאוד, שש ושמח על המתנה הנפלאה שקיבל. אז למה בשאר אל אסד עצוב ומדוכא מתנאי המחייה שלו, כשכל אחד אחר ישמח לקבל את מה שיש לו??? התשובה נעוצה כמובן בהרגלים ושאיפות. מי שהתרגל להיות שליט כמעט כל יכול, לחיות בארמונות פאר ולהחזיק בצי של רכבי יוקרה במרתף ביתו. מי שהתרגל שעל פיו ישק דבר, ובכל מקום שהוא עובד אנשים נעמדים דום מפניו ביראת כבוד. מי שהתרגל שכל מילה שלו מצוטטת בכלי התקשורת, וכל החלטה שלו משפיעה על חייהם של מיליוני בני אדם – יתקשה להסתפק בדירת פאר עם תנאי מחייה מפנקים. הוא רגיל להרבה הרבה יותר מזה. לעומתו, מי שחי בתנאים פשוטים יחסית, ובבת אחת עבר לחיות בדירת פאר עם תנאים טובים פי כמה וכמה, ירגיש מאושר. כלומר, הנוחות וההישגים שאנחנו משיגים בחיים, הם עניין יחסי. חשוב שנזכור את זה כשאנחנו מתלוננים שחם, או קר, או כשיוקר המחייה מאלץ אותנו לוותר על חלק מהתנאים אליהם הורגלנו במשך שנים. כדאי שנזכור שכל אחד ואחד מאתנו היום, ואפילו האנשים העניים ביותר, חי בתנאים הרבה יותר טובים ומפנקים מתנאי המחייה של העשיר הגדול ביותר בוורשה לפני 200 שנה. ולכן, במקום להתעצב ולהתבכיין על מה שאין – כדאי שנתרגל לשמוח ולהודות על מה שיש… דרשו
  • יש חסד, מה עובר עליה?

הועבר כלכלת המשפחה צרכנות מאמרים
    5
    3 הצבעות
    5 פוסטים
    1k צפיות
    ס
    @ניסן-עציוני כתב ביש חסד, מה עובר עליה?: @סתם-אדם כתב ביש חסד, מה עובר עליה?: @הקול-השפוי בבית שמש עשו בדיקה מעמיקה ואושר עד היה במקום הראשון רמי לוי במקום השני ויש חסד במקום השלישי אחרי שפעם קודמת הייתה במקום הראשון איצה דזלובסקי עשה את הבדיקה והעלה את התוצאות אצלי בקבוצה ביום חמישי, אני מעתיק לכאן מחירי רשתות המזון בבית שמש, הושוו עבורנו ע"י הכתב צבי טסלר. 'אושר עד' ו'רמי לוי' שוב הזולות ביותר. היקרה ביותר: 'נתיב החסד'. הסל כולל 254 מוצרים אחידים על מדפי כל הרשתות, ולא כולל מוצרי בשר שמחירם משתנה מאוד בהתאם לגופי הכשרות: הפער בין הרשתות נמצא: 586 ש"ח. אושר עד 2762.57 ש"ח רמי לוי 2770.91 יש חסד 2912.80 קרפור היפר 3054.47 קיי טי 3095.30 שפע ברכת השם 3223.02 זול ובגדול 3249.09 גוד מרקט 3262.10 בר כל 3312.71 נתיב החסד 3348.81 בעת התשלום בקופה, זיכרו לציין: "אנו עוקבים אחר השוואות המחירים". *במכירות השכונתיות של 'משנת יוסף' ועוד, המחירים זולים יותר מכל הרשתות. איצ'ה דז'אלובסקי | קו המידע 03-509-7000 שלוחה 1. בעקבות פניית נתיב החסד, איצ'ה דז'אלובסקי העלה אתמול סקר מעודכן שכולל גם את מחירי הבשר ושם הפער הוא יותר מ600 ש"ח השאלה מתי איצ'ה יעשה השוואת מחירים בין אור החיים ליפה נוף או בין כובעי סאפרים למתחרים ???