קרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?
-
אני בוחן אפשרויות להשקיע סכום כסף פנוי למשך שנתיים, והשיקול המרכזי עבורי הוא הרווחיות הפוטנציאלית.
האפשרויות שעומדות על הפרק הן:
קרן כספית .
פיקדון בנקאי לשנתיים .
בהתחשב בטווח של שנתיים, איזו אופציה לדעתכם מציעה את פוטנציאל התשואה (רווח) הגבוה ביותר נטו (לאחר מס ודמי ניהול/עמלות)?
אשמח מאוד לשמוע ניתוחים, תחזיות, או התייחסות לשיקולים שיכולים להשפיע על הרווחיות הסופית בכל אחת מהאפשרויות בטווח זמן זה.
תודה רבה!
-
בשלב ראשון תברר בבנק כמה ריבית יתנו לך.
-
@צמיחה כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
ואח"כ תחשב את הריבית הריאלית של 25% בקרן כספית לעומת ריבית נומינלית של 15% בפקדון בנקאי.
בשביל זה אני צריך להיות מורה למתמטיקה
ואני לא -
@צמיחה כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
ואח"כ תחשב את הריבית הריאלית של 25% בקרן כספית לעומת ריבית נומינלית של 15% בפקדון בנקאי.
ואני לא@חופש-כלכלי
בבנק הכסף נעול ובקרן כספית לא, וזה שיקול! -
@חופש-כלכלי
בבנק הכסף נעול ובקרן כספית לא, וזה שיקול!@שואף-ליותר כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
@חופש-כלכלי
בבנק הכסף נעול ובקרן כספית לא, וזה שיקול!לא
אני רוצה לדעת רק איפה מרוויחים יותר -
@שואף-ליותר כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
@חופש-כלכלי
בבנק הכסף נעול ובקרן כספית לא, וזה שיקול!לא
אני רוצה לדעת רק איפה מרוויחים יותר@חופש-כלכלי גם אני מצטרף
-
ואני לא@חופש-כלכלי כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
ואני לאלא צריך,
תיקח את ההצעה המשתלמת שתקבל על פקדון בנקאי, תוסיף את הריבית לפי אותה הצעה, תפחית מהתשואה 15%, וזה הסכום שנשאר לך.
לעומת זאת בקרן כספית יש ממוצע של בערך 4.3%, תחשב כמה זה יצא, תפחית אינפלציה 3.2%, מהרווח שנשאר תפחית 25%. -
אם יש מישהו שמקבל על פיקדון יותר ממה שמקבלים בקרן כספית נשמח לשמוע...
וזה עוד לפני הנזילות שכבר העירו למעלה -
אם יש מישהו שמקבל על פיקדון יותר ממה שמקבלים בקרן כספית נשמח לשמוע...
וזה עוד לפני הנזילות שכבר העירו למעלה@הגיוני
לי יש פיקדון בפאג"י כבר שנתיים
פריים-1.5 מה שאומר 4.5
כשפתחתי אותו (8.23) זה היה 4.75, עד שהנגיד הוריד פעם ראשונהאגב, אשמח לשאול את הציבור, האם היום אחרי תקופה כזאת וסכום גדול, האם שווה לצאת בתחנה הקרובה ולעבור ל'כספית'? (בנתון הנוכחי של הפריים. *"שיום אחד ירד".....
*)
-
@הגיוני
לי יש פיקדון בפאג"י כבר שנתיים
פריים-1.5 מה שאומר 4.5
כשפתחתי אותו (8.23) זה היה 4.75, עד שהנגיד הוריד פעם ראשונהאגב, אשמח לשאול את הציבור, האם היום אחרי תקופה כזאת וסכום גדול, האם שווה לצאת בתחנה הקרובה ולעבור ל'כספית'? (בנתון הנוכחי של הפריים. *"שיום אחד ירד".....
*)
@אביב כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
אגב, אשמח לשאול את הציבור, האם היום אחרי תקופה כזאת וסכום גדול, האם שווה לצאת בתחנה הקרובה ולעבור ל'כספית'? (בנתון הנוכחי של הפריים. *"שיום אחד ירד"..... *)
דוקא ראיתי לאחרונה פרסומת של בנק הפועלים, פקדון ב-5% ריבית משהו כזה,
ועדיין לכאורה זה לא יוצא יותר מקרן כספית כשהריבית עדיין גבוהה, והאינפלציה גם היא גבוהה.הבנת?
-
@אביב כתב בקרן כספית מול פיקדון בנקאי לשנתיים: איפה פוטנציאל הרווחיות הגבוה ביותר?:
אגב, אשמח לשאול את הציבור, האם היום אחרי תקופה כזאת וסכום גדול, האם שווה לצאת בתחנה הקרובה ולעבור ל'כספית'? (בנתון הנוכחי של הפריים. *"שיום אחד ירד"..... *)
דוקא ראיתי לאחרונה פרסומת של בנק הפועלים, פקדון ב-5% ריבית משהו כזה,
ועדיין לכאורה זה לא יוצא יותר מקרן כספית כשהריבית עדיין גבוהה, והאינפלציה גם היא גבוהה.הבנת?