"נזקים מאוטובוסים באו ונעשה מעשה"
-
אני כותב כאן כדי להתייעץ איתכם בנושא של התנהלות חברות האוטובוסים. אני כל הזמן במקרים של איחורים משמעותיים, אוטובוסים שלא עצרו בתחנה למרות שהמתנתי, ואף נזקים שנגרמו לי כתוצאה מכך.
אני מעוניין לדעת מהן האפשרויות החוקיות העומדות בפנינו כדי לפעול מול חברות אלו. האם ניתן לתבוע אותן בגין איחורים, שירות לקוי או נזקים שנגרמו? אשמח מאוד לשמוע אם למישהו מכם יש ניסיון אישי בתחום, עצות, או מידע רלוונטי על הליכים משפטיים אפשריים.
כל מידע או הכוונה יתקבלו בברכה.
-
אני כותב כאן כדי להתייעץ איתכם בנושא של התנהלות חברות האוטובוסים. אני כל הזמן במקרים של איחורים משמעותיים, אוטובוסים שלא עצרו בתחנה למרות שהמתנתי, ואף נזקים שנגרמו לי כתוצאה מכך.
אני מעוניין לדעת מהן האפשרויות החוקיות העומדות בפנינו כדי לפעול מול חברות אלו. האם ניתן לתבוע אותן בגין איחורים, שירות לקוי או נזקים שנגרמו? אשמח מאוד לשמוע אם למישהו מכם יש ניסיון אישי בתחום, עצות, או מידע רלוונטי על הליכים משפטיים אפשריים.
כל מידע או הכוונה יתקבלו בברכה.
@חופש-כלכלי
הייתי לאחרונה בשטיבל של גור בערד, ושם היה בבית כנסת ניילוניות מסודרות עם טפסים לתלונות על האוטובוסים עם כל סוגי התלונות, וצריך רק למלא פרטים ולשלוח.
בהוראות היה כתוב שאם הייתם עשרה נפשות בתחנה אל תכתבו היינו עשרה אנשים, אלא תשלחו טופס נפרד על כל מספר זהות...
מהם יראו וכן יעשו! -
קיבלתי הודעה על ארגון בשם קו ישיר שהקים פלטפורמה להגשת תלונות דרך קו טלפון (כי תכלס כשחוזרים הביתה והעצבים נרגעו בסוף לא מגישים תלונה)
מצרף את ההודעה----גם לכם נמאס אוטובוסים שלא עוצרים?
גם אתם מייחלים לשיפור התחבורה הציבורית?
תמיד אתם מחליטים שהפעם תתלוננו אבל חוזרים הביתה
אבל אין לכם אינטרנט זמין**( אשריכם)** /האתר של משרד התחבורה מסובך לכם?
----בשורה חשובה----
מהיום ניתן להגיש תלונה על כל אחת מחברות התחב"צ גם מהטלפון הכשר!
פשוט מתקשרים️ 02-313-7999
מקישים לפי ההוראות
ולוקחים חלק בשיפור התחב"צ למען כולנו!!!
(על כל תלונה שמקבל משרד התחבורה ומאומתת, החברה מחזירה למשרד את התשלום על הנסיעה שלקחה ממנו שלא כדין בנוסף נקנסת כפוף לחוזה עליו היא חתומה)
ככל שיש יותר תלונות חברות התחבורה יאחרו/ידלגו פחות
הדבר גם מקל גם על ארגונים לשיפור התחב"צ לפעול מול משרד התחבורה (ככה הנתונים מאומתים)
שמרו עכשיו את המספר בספר טלפונים 02-313-7999
והעבירו הודעה זו הלאה
תודה!!! -
ישראל קרויזר מקל זכות, הגר בערד, סיפר באחד מההרצאות, שבדו"ח מבקר המדינה מלפני כמה שנים הופיע, שבערד יש הכי הרבה תלונות על תחב"צ, ולא בגלל שזה המקום הכי כושל, אלא כי שם יש יהודי שלקח את העניין כפרויקט, והתלונן על כל בעיה ואיחור,
והיום (לטענתו), אין שם כמעט תקלות, כי הסדרן יודע שאם יפספס אוטובוס, הוא יחטוף מלמעלה. -
היוזמה הנ"ל נעשתה בהרבה מקומות
כיום כבר לא צריך את כל היוזמות האלו,
אפשר לפתוח פניה באמצעות נדרים פלוס.אני חושב שזה לא באמת פתרון, אולי זה מקדם קצת במקומות נקודתיים.
אבל התחבורה הציבורית בישראל רקובה מהיסוד ודברים כאלו לא באמת יכולים לשנות.משרד התחבורה יכול לקנוס כמעט על כל תקלה בלי תלונות מהשטח.
יש למשרד התחבורה את כל המידע ורק כשיש תלונות הוא קונס.
ההתנהגות הזאת מראה שהמשרד חושב שאי אפשר לכפות את החברות לתת שירות נורמלי, ולכן החברות לא נקנסות על זה.
אין ברירה וצריך לתת מקום לציבור להתלונן לכן יש את האפשרות להגיש תלונות,
אבל באמת הבעיה ללא פתרון.לדעתי הסיבה שמשרד התחבורה לא ממהר לקנוס את החברות זה מסיבה פשוטה מאוד-
בשביל שהחברות יוכלו לתת שירות מושלם הם צריכות להשקיע עוד הרבה מאוד משאבים,
כיום ההשקעה הזאת לא משתלמת להם,
מי שיצטרך לממן הוא משרד התחבורה והוא לא מעוניין או לא יכול, ולכן המצב כמו שהוא. -
1.משרד התחבורה זה דבר מאוד יעיל שבד"כ מטפל מיידית.
2.גם ממשרד התחבורה במקרים מסוימים מזמן את המתלונן למסירת עדות ביחידת החקירות,
אבל שם זה התנהלות של מדינת עולם שישית,אתה מגיע למקום ואין תורים מסודרים ואתה פשוט יכול להמתין כ -4 שעות ולא להיכנס כי...
3.תביעה בבית משפט לתביעות קטנות גם מאוד מאוד יכול להועיל.(זה טוב אחרי מסה של כמה תלונות)