דילוג לתוכן

האם אפשר להמשיך להפקיד לקרן השתלמות גם אחרי סגירת העוסק?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 5 294 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    14 פוסטים
    266 צפיות
    צ
    @אנונימי2 כתב במסלולים מומלצים לקרן השתלמות לטווח ארוך: קיבלתי 0.8 זה יקר אבל עם הזמן ניתן להוריד קיבלת 0.8 כי פתחת במיטב. הראל עוקב מדדי מניות השתלמות זה נאסדאק חשוף למטח ? כן
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    173 צפיות
    בנימין 26ב
    הבנתי שיתכן שיהיה סנכרון אם קיים אותו בנק מתפעל, לדוג' בהראל ובמגדל הבנק המתפעל שלהם זה בנק לאומי, יתכן ויהיה סנכרון ביניהם. במיטב לדוג' הבנק המתפעל זה מזרחי טפחות.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    295 צפיות
    רחל עומסיר
    @הקוד-הפיננסי במשיכה מוקדמת תשלם מס על ה-13203+ הרווחים עליהם. לא מס רווחי הון אלא מס מירבי (או שולי)
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    398 צפיות
    שמש מרפאש
    @שואף-ליותר כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות: @בנימין-26 כתב בעוסק פטור וקרן השתלמות: סיכונים והסתבכויות: כי רק בפתיחת הקופה דורשים את אישור העוסק ולא בהפקדות ומשיכות. זהו פירצה בחוק, אבל יכול מאד להיות שבעוד 20 שנה שיבואו למשוך את הכסף רשות המיסים תדרוש להוכיח שהעסק היה פעיל כל התקופה. אל תשכח שברשות המיסים ממש לא אוהבים את ההטבה על קרן השתלמות והגיוני מאד שהם ינסו למסמס אותה ככל שיוכלו. אין להם עילה חוקית לעשות זאת רטרואקטיבית.
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.