דילוג לתוכן

האם אפשר להמשיך להפקיד לקרן השתלמות גם אחרי סגירת העוסק?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 5 516 6

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    234 צפיות
    ד
    האם לאברך לא מחויב גיוס, תהיה השפעה על מעמדו עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם לשכיר תהיה תהיה השפעה על ביטו"ל עקב פתיחת עוסק עצמאי? האם יוכל לקבל מענק עבודה בלי קשר למשכורת האישה? אם תוכלו להרחיב מניסיון איזה סוג עוסק כדאי לפתוח, ומה הדרישות מעוסק עצמאי קטן. (המטרה היא קרן השתלמות) תודה רבה
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    224 צפיות
    Y
    לא הצלחתי להבין התלבטות בין איזה שתי דברים אבל אני רוצה להסביר קצת יש שתי הקלות בעוסק זעיר 1 30% מההכנסות נחשבים להוצאות שזה הגורם שלא צריך מייצג עם רישיון (אבל אם אתה מסתבך תסתדר לבד גם בתשלום לא מכיר מי שיעזור לך) וגם הצורה לדווח יותר קל מי שלא שולט בהכנסות שלו לדוגמה מי שעובד רק עם פרויקטים גדולים והוא לא יכול לקחת פחות עבודות ואין לו הוצאות ודאי כדאי לו להיות זעיר (אם הוא זכאי למענק עבודה אם אין 2 דירות אם יש 2 דירות לא כדאי לו להיות פטור לאשה שיש לה דמי לידה ) מי שיכול לשלוט בעסק שלו לא צריך להיות זעיר המייצג לוקח אותו מחיר כי התשלום הוא על האחריות והוא לא יכול להעסיק עובדים עוד משהו שזעיר יש לו פטור מהצהרות הון לשנתיים אבל בהנחה בארנונה יש עיריות שלא מורידים את השלושים אחוז מי ששולט בהכנסות שלו יש רווח 1 הצהרות הון וסיכון בארנונה (להיות בלי מייצג לא הכנסתי בסיכום עקב הפסוק ולפני עור לא תתן מכשול ויראת מאלקיך אני ה)
  • קרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות קרן השתלמות
    3
    1 הצבעות
    3 פוסטים
    279 צפיות
    בנימין 26ב
    @הודיה כתב בקרן השתלמות: רציתי לשאול האם קיימת אפשרות להגדיל את אחוזי ההפרשה שלי (לא של המעסיק) לקרן השתלמות או להפקיד כספים אישיים נוספים לקרן מדי חודש? יש אפשרות להגדיל אך ההגדלה תהיה חייבת במס רווחי הון, כבר אפשר להפקיד בגמל להשקעה.
  • כמה להפריש לקרן הפנסיה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    21
    1 הצבעות
    21 פוסטים
    892 צפיות
    רחל עומסיר
    @שמיל-שמיל ההמלצה לא למשוך פיצויים היא גם שאנו מקטינים את הצבירה שלנו באופן משמעותי. בגיל הפרישה נוכל לפנות למתכנן פרישה ובצורה חכמה לפטור חלק נכבד מהמס, אם תמשוך היום ותעביר לגמל להשקעה רוב הסיכויים שלא תשתמש בכסף לפנסיה אלא לחתונות ילדים.
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    1k צפיות
    בוטח בה'ב
    @המסייע מענק עבודה ניתן למי שמרוויח מעל סכום מסויים אם העסק לא מידי פעיל (וד"ל) זה מסובך לקבל ע"כ אבל בשביל קרן השתלמות ודאי שזה שווה