דילוג לתוכן

לקיחת הלוואה מקרן פנסיה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 5 134 5

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    61 צפיות
    צ
    @יוסף-ג הכוונה למסלול שנקרא קימות, אי"צ לנטרל מט"ח לטווח ארוך. תחפש כאן בפורום על גידור מט"ח יש הרבה חומר ע"ז.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    72 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 1 הצבעות
    18 פוסטים
    441 צפיות
    כ
    @הקול-השפוי על הנקודה הזאת כתבתי. אולי אני טועה...
  • 2 הצבעות
    9 פוסטים
    376 צפיות
    רחל עומסיר
    כדי לבצע מינוף צריך משמעת עצמית גבוהה. אם מדובר כמו שרשמו כאן ל-15 שנה, זו תקופת זמן שניתן לבצע בה מינוף. הריבית הינה 7.5% לשים לב לא להיבהל ולא למשוך בתקופות של הפסדים. כ-4 שנים לפני שצריך את הכסף לבדוק מה מצב השוק ואם השוק לא בירידה להתחיל להוריד רמת סיכון. התשובה האם כדאי לבצע את זה היא מאוד אישית ותלויה באופי של האדם. לדעתי האישית אם יש רצון לחסוך ניתן לבצע תשלומים חודשיים לחיסכון, אם הלוואה זה מה שימריץ אותך לחסוך- אז תבצע דרך מינוף. אמנם הסכומים שיתקבלו יהיו שונים, אך יש כאן גם את המרכיב המנטלי שהוא מאוד חשוב. בהצלחה!
  • 0 הצבעות
    7 פוסטים
    286 צפיות
    ג
    @נפש-יהודי כתב בדמי ניהול והאם חייב סוכן פנסיה: הפרשה של של 700 כולל מעסיק?