דילוג לתוכן

💰 הזדמנות הפקדה לקרן השתלמות בסוף השנה?

• לקראת סוף השנה הלועזית, אנו רואים ירידות קלות במדדים ובמקביל שער דולר נמוך יחסית.

שילוב זה יוצר חלון הזדמנויות עבור אלו שמעוניינים להגדיל את ההפקדה לקרן ההשתלמות, שכן רכישת יחידות במחירים אלו עשויה להיות כדאית.

חשוב: כל החלטה צריכה להיעשות בשיקול דעת אישי ומומלץ להתייעץ עם יועץ פיננסי.

• הירידות במדדים כפי שציינת הם קלות
    עדיין שוק ההון יחסית יקר
    גם אחרי ירידת הדולר

ולמי שמשקיע באזור נמוך מתקרת ההפקדה (20,566)
    זה לא כ"כ משנה להפקיד לפני סוף השנה

מצטרף להמלצה להתייעץ עם יועץ פיננסי😊

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    2 פוסטים
    84 צפיות
    ה
    רק אדגיש שיש הרבה אנשים שחוסכים בפנסיה את כל הסכום ולא את שאר הסכום בקופת גמל משום שבהפקדה לפנסיה יש הטבה משמעותית מאוד במס (הכנסה של היום) משא"כ בקופת גמל
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    184 צפיות
    ה
    @יהודי-גאה כתב בהתורה חסה.. כסף שלא משויך לקופה שלכם: אז אולי תתן את הפרטים שלו? לתועלת כולם... בשמחה אור 050-574-9280
  • 3 הצבעות
    52 פוסטים
    2k צפיות
    ס
    @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: אני מנסה להבין משהו בסיסי שלא מצאתי לו תשובה. מה קורה לכל הכסף שצבור בקרן השתלמות כאשר העובד יוצא לשבתון. לפי מה שידוע לי: אם יוצאים לשבתון אחרי 6 שנים מקבלים 66% ממשכורת אחרונה. אחרי 7 שנים שנים מקבלים 77% ממשכורת אחרונה. אחרי 8 שנים שנים מקבלים 88% ממשכורת אחרונה. מה שאומר שאין קשר בין הכסף שנצבר בקופה לבין הסכום שמקבלים כאשר יוצאים לשבתון. אם אכן כך, מה רלוונטי לי התשואה? נכון, אם העובד יוצא לשבתון לא משנה לו כלל כמה התשואה בקרן, הדבר היחיד שמשנה לו זה כמה המשכורת האחרונה לפני השבתון, והוא מקבל אחוזים ממשכורת זו כתלות במספר שנות הוותק כמו שציינת, פלוס הפקדה לפנסיה. רק אם אין יציאה לשבתון רלוונטי אחוז התשואה. @למען-הציבור כתב בקרן השתלמות לעובדי הוראה. האם היא באמת יותר משתלמת מקרן השתלמות רגילה?: נקודה נוספת: מי מרוויח/מפסיד במקרה של עובד הוראה שמשכורת עלתה/ירדה ויוצא כעת לשבתון: הקרן/העמיתים/המורה. הקרן שזה בעצם העמיתים. הקרן היא חברה ללא מטרת רווח, וממילא ההפסד או הרווח מתחלק בין כלל העמיתים.
  • 3 הצבעות
    13 פוסטים
    623 צפיות
    בוטח בה'ב
    @המסייע מענק עבודה ניתן למי שמרוויח מעל סכום מסויים אם העסק לא מידי פעיל (וד"ל) זה מסובך לקבל ע"כ אבל בשביל קרן השתלמות ודאי שזה שווה
  • אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    595 צפיות
    אבישי ויינגולדא
    @דודי-ברקוביץ כתב באזרח אמריקאי לקרן השתלמות: @אבישי-ויינגולד אשמח להמלצה על מומחה שאפשר להיוועץ בו בעניין זה- קופות גמל להשקעה לאזרחי ארה"ב. תודה רבה שמעתי על אורלי רובין 052-364-5022 לא מכיר אותה בפועל ולא לוקח אחריות (מתכנן בעז''ה לפגוש אותה לכשיתאפשר לי ואז אתרשם קצת יותר כנראה)