דילוג לתוכן

התייעצויות בנוגע למיחזורי משכנתא

נדל"ן ומשכנתאות
388 36 10.8k 24
  • @בית-שמש
    דבר ראשון, אחרי שהקלצי"ם ירדו יהיו לו עמלות היוון גבוהות, מה שכעת אין לו.
    בנוסף, אם היינו יודעים בוודאות מתי הקלצי"ם ירדו אז היה שיקול כזה,
    אבל מכיוון שגם לפני שנה+ אמרו לחכות כמה חודשים עד שירד ומי שחיכה שילם בינתיים ריביות גבוהות אז לא הכי מומלץ לחכות ולשלם על זה בינתיים.

@משכנתא-בקצב-שלך said:

אחרי שהקלצי"ם ירדו יהיו לו עמלות היוון גבוהות, מה שכעת אין לו.

טוב אבל אולי עדיין זה שווה כי עמלת יוון גבוהה מעידה על ההפרש הגדול מה מה שהיה למה שקיבל עכשיו, לא?
    אבל אני מבין שבעיקרון לק"צ כן כדאי לחכות להורדות

• @בית-שמש
    דבר ראשון, אחרי שהקלצי"ם ירדו יהיו לו עמלות היוון גבוהות, מה שכעת אין לו.
    בנוסף, אם היינו יודעים בוודאות מתי הקלצי"ם ירדו אז היה שיקול כזה,
    אבל מכיוון שגם לפני שנה+ אמרו לחכות כמה חודשים עד שירד ומי שחיכה שילם בינתיים ריביות גבוהות אז לא הכי מומלץ לחכות ולשלם על זה בינתיים.

@משכנתא-בקצב-שלך תודה לכם על כל המענה בהצלחה.

• @רק-יגיעה-בתורה

לשאלתך , נסביר קודם מהו מיחזור לאחמ"כ נבין מהו היוון.
    מיחזור פירושו פירעון של ההלוואה , כללי או חלקי, ולקיחת הלוואה חדשה בתנאים שונים.
    כגון תימחור ריביות / קיצור / הארכת תקופה.

ועכשיו לעמלת היוון.
    היוון פירושו גילום של מחיר הכסף.

דהיינו, אם לקחת 1 מיליון ש"ח ל30 שנה ב 5% ריבית, ( שלך או הממוצעת ,הזול מביניהם) לאחר שנתיים הריבית ירדה ל 4%,
    ואתה בא לפרוע- למחזר, הבנק אומר אין בעיה, רק תן לי את מחיר הכסף שהפסדתי, דהיינו:
    1% * הקרן שנשארה אחרי שנתיים משכנתא * 28 שנה.
    זה החשבון לעמלת היוון.

מה שמופיע בדוח שלך ב0.00, זה בגלל שעכשיו עברת תחנת יציאה, ז"א שהכסף נלקח עכשיו מחדש,
    ולכן אומר הדוח , אם תרצה למחזר עכשיו, לא יהיה לך עמלת היוון , מכיוון שעדיין לא היו שינויים בריבית.

לכן הדגשתי, ככל שתמחזר מהר יותר כך הסיכוי לעמלה יפחת.
    אבל ככל שנמתין להורדת ריביות בשוק המשכתנאות , זה יביא לעמלת היוון לתפוח. מעבר כמובן להצמדות שמנפחות את הקרן.

לכל שאלה והרחבה מוזמנים לפנות בפרטי.

@Magshimim said:

זה החשבון לעמלת היוון.

הבנתי נכון? 1% מהקרן שנותרה כפול השנים שנותרו?
    כלומר שאם נשאר 100,000 ש"ח ל28 שנה אז אחוז זה 1000 ש"ח X28 שנה =28,000 ש"ח עמלה? יוצא שהבנק לא הפסיד מהמיחזור והממחזר לא הרוויח, לא?

• @Magshimim said:

זה החשבון לעמלת היוון.

הבנתי נכון? 1% מהקרן שנותרה כפול השנים שנותרו?
    כלומר שאם נשאר 100,000 ש"ח ל28 שנה אז אחוז זה 1000 ש"ח X28 שנה =28,000 ש"ח עמלה? יוצא שהבנק לא הפסיד מהמיחזור והממחזר לא הרוויח, לא?

@בית-שמש

כן. בגדול זה החישוב.

רק שיש עוד כמה פרמטרים, כמו למשל, אחרי כמה שנים מלקיחת המשכנתא אתה ממחזר, יש הנחה בהדרגה על העמלת היוון אחרי 3, ו-5 שנים, וכן הלאה.

בנוסף, כל החישוב נכון רק לקבועות.
    במשתנות הוא עד נקודת היציאה.
    ובפריים ובמק"מ כמובן ללא עמפ"מ.

• @בית-שמש

כן. בגדול זה החישוב.

רק שיש עוד כמה פרמטרים, כמו למשל, אחרי כמה שנים מלקיחת המשכנתא אתה ממחזר, יש הנחה בהדרגה על העמלת היוון אחרי 3, ו-5 שנים, וכן הלאה.

@Magshimim אז תכלס' מה מרוויחים ממיחזור של קבועות אם את כל הרווח אני משלם בקנס?
    או שהרווח היחיד הוא אם אתה ממחזר לאחר 3 שנים ואז יש הנחה מסויימת (20% אחוז לא?)

• @Magshimim אז תכלס' מה מרוויחים ממיחזור של קבועות אם את כל הרווח אני משלם בקנס?
    או שהרווח היחיד הוא אם אתה ממחזר לאחר 3 שנים ואז יש הנחה מסויימת (20% אחוז לא?)

@בית-שמש

לא רק.

כתבתי כבר למעלה, שהעמלה נגזרת מהנמוך מבין הריבית שקיבלת לריבית הממוצעת.

קח לדוגמא,
    כיום הממוצעת ל30 שנה בל"צ עומד על 4.97%
    המשכנתא שקיבלת, אם הלכת עם יועץ טוב, תעמוד על 4.6%

ונניח שהממוצעת ירדה ל4%, הרי שהעמלה תהיה רק על 0.6%.
    אבל אתה תוכל לקבל במקרה הזה 3.6/7% !

ז"א שגם לא תספוג את כל ההפרש בעמלה.
    וגם תהנה במיחזור מכמה עשיריות האחוז שאין עליהם עמלה.
    ולתקופה ארוכה זה שווה.

• @בית-שמש

כן. בגדול זה החישוב.

Magshimim

ליתר דיוק, החשבון הוא 1%*הקרן השנתית.
    ולא כפול הקרן בעת המיחזור, כי הקרן הרי לא נשארת עומדת במשך 28 שנים.
    ז"א שבעוד שנה, שהקרן תרד ל94,000 לצורך הדוגמא, אז החשבון יהיה 1%*94,000 וכן הלאה.
    יוצא יותר משהו כמו 20,000 העמפ"מ .

• האם שוה לי למחזר משכנתא
    למה לא יורד לי המשכנתא אם הריבית יורד

• האם שוה לי למחזר משכנתא
    למה לא יורד לי המשכנתא אם הריבית יורד

@נחמן-גו
    אכן, כדאי למחזר את המשכנתא כולה, לבדוק מיחזור פנימי מול הצעה מתחרה, הריביות כרגע יקרות בסביבות חצי אחוז מהממוצע.
    הסיבה שלא ירד לכם מכיוון שאין לכם במשכנתא מסלול פריים
    ||שימו לב העליתם דוח יתרות עם הפרטים האישיים שלכם||

• איזה דו"ח יתרות הייתי צריך להעלות

• אפשר למחזר לבד

• איזה דו"ח יתרות הייתי צריך להעלות

@נחמן-גו העליתם מצוין, רק לא טשטשתם את הפרטים האישיים שלכם

@נחמן-גו said:

אפשר למחזר לבד

עקרונית כן, אבל לא תמיד ניתן להגיע לתוצאות טובות כמו דרך יועץ.

• אתם יכולים לעשות לי את זה ?

• פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

נחמן-גו said:

זה עולה עמלות?
    איפה אני נכנס בבנק כדי למחזר ?
    למה רק פריים ירד . ריבית בנק ישראל זה רק פריים ? נראה לי שהפוך

• אתם יכולים לעשות לי את זה ?

@נחמן-גו צרו קשר באישי
    לפי הפרטים בחתימה

• נחמן-גו said:

זה עולה עמלות?
    למה רק פריים ירד . ריבית בנק ישראל זה רק פריים ? נראה לי שהפוך

@נחמן-גו

@נחמן-גו said:

זה עולה עמלות?

לא יהיו לך עמלות. מלבד 60 שח תפעולית.

@נחמן-גו said:

בעיקרון דרך המוקד.
    אבל חשוב שנבין. מיחזור זה לא שהבנק מחוייב להוריד ריביות בשאר המסלולים כי הפריים ירד. ממש לא.
    כל מסלול עובד לבד .
    לכן, אם בנק ישראל הפחית ריבית, באופן אטומטי נראה הפחתה בפריים בלבד.
    כמובן בהמשך זה יכל לגרור את שאר המסלולים . אבל זה קשר עקיף.

לכן כשמדברים על מיחזור, הרעיון הוא פירעון ולקיחה מחדש של המשכנתא.
    כמובן לא תמיד תצטרך הוכחת הכנסות מחדש, אבל בהחלט כן מומלץ לעשות שוב סקר שוק עם יועץ, ע"מ למקסם את הרווחים.

• 1למה הורדת ריבית בנק ישראל רק פריים יורד?
    2הם אף פעם לא מורידים את הריבית הרגיל?

• 1למה הורדת ריבית בנק ישראל רק פריים יורד?
    2הם אף פעם לא מורידים את הריבית הרגיל?

@נחמן-גו

1. כי רק הפריים מבוסס על בנק ישראל.

הקבועה על ריבית ממוצעת
    והמשתנה על האג"ח.

1. יורד.
      בקבועה לא תרגיש בכלל
      ובמשתנה תרגיש בתחנת היציאה.

אפשר לקבל פרטים יותר קונקרטיים בפרטי.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    68 צפיות
    chavy7032C
    בגלל סיבה מיוחדת… משהו גדול עומד להגיע באשכול הזה הלמד מה זה ריביות? ממה זה בנוי ? איך משלמים בפועל את הריביות? אז אני מתחיל נושא חדש — ועושה סדר בדברים שכולם משלמים עליהם הרבה כסף, אבל לא תמיד מבינים עד הסוף. אז מה זה בעצם ריבית? ריבית היא עלות האשראי — כלומר, המחיר שאתה משלם על זה שהבנק נותן לך כסף. אבל כדי להבין את זה באמת — צריך להסתכל על זה בצורה עמוקה יותר: כשאתה לוקח כסף מהבנק, זה לא “כסף חינם”. אתה בעצם משתמש בכסף שלא שייך לך — והבנק מאפשר לך להחזיק אותו לאורך זמן. כל יום שהכסף הזה אצלך: אתה ממשיך להשתמש בו — ועל השימוש הזה יש עלות. אפשר לחשוב על זה כמו סוג של “שכירות על כסף”: אתה לא קונה את הכסף אתה רק מחזיק ומשתמש בו ועל כל יום כזה אתה משלם הבנק, מבחינתו, נתן לך משאב — כסף — והריבית היא התשלום שהוא מקבל על זה שהמשאב הזה נמצא אצלך ולא אצלו. וזה בדיוק הנקודה שרוב האנשים מפספסים: הריבית לא “מחכה לסוף החודש” ולא באמת “מתחלקת לחודשים” בצורה קבועה. היא נוצרת כל הזמן — כל יום שאתה עדיין חייב כסף, אתה משלם עליו עוד קצת. כלומר: כל יום שאתה מחזיק את הכסף — יש לזה מחיר כל יום שעובר — מצטברת עוד עלות קטנה וכל עוד החוב קיים — העלות ממשיכה להיבנות וכשאתה מתחיל להחזיר: אתה מחזיק פחות כסף של הבנק ולכן גם “שכר הדירה” שאתה משלם עליו קטן בסוף, ריבית היא לא רק מספר או אחוז — היא ביטוי לזמן. כמה זמן הכסף של הבנק נמצא אצלך — וכמה אתה משלם על כל יום כזה. וזו בדיוק המשמעות האמיתית של “עלות האשראי” — המחיר של להחזיק כסף שלא שייך לך, לאורך זמן. בקרוב הולך להיות בשורות .... יהיה מעניין....
  • שאלות במשכנתאות

נעול נדל"ן ומשכנתאות משכנתאות
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    185 צפיות
    מונטיפיורימ
    יש את האשכולות האלו- https://forum.benakel.org/topic/199/בעלי-משכנתא-יכולים-לחסוך-בהוצאות/503 https://forum.benakel.org/topic/760/התייעצויות-בנוגע-למיחזורי-משכנתא/38 ככל ויש נושאים ספציפיים יותר שאתה מעוניין לדון בהם, אתה יכול לפתוח אשכולות נפרדים.
  • 6 הצבעות
    15 פוסטים
    634 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @בית-שמש כתב בירידת עוגנים צפויה: מתי זה קרה? בימים האחרונים? בתחילת החודש הלועזי כל בנק ביום אחר בין 2-11 לחודש ובטפחות ב-26 לחודש הקודם
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    232 צפיות
    צ
    @כהנים האמת שזה נושא רחב, בעצם זו הלוואה בריבית, אלא שאתה מסתמך על ההיתר עיסקא שיש לחברה, הרי כמעט לכל החברות יש הכשר על חלק מהמסלולים, וא"כ יש להם יש היתר עיסקא. אלא שהנידון מי המלוה, בעצם הם מלוים מכספי העמיתים ולא מכספי החברה. זאת אומרת שחלק מכספי העמיתים שמפקידים כסף, הולך להלוואות לעמיתים אחרים. וא"כ המלוה לא חתם על היתר עיסקא, ומה עוזר ההיתר עיסקא של החברה. אלא שאנו אומרים שהחברה היא שלוחו של המלוה, וההיתר עיסקא שיש לחברה עוזר גם בשבילו. וכאן באו חלק מהפוסקים וטענו שאם יש חילוני שלא מעניין אותו היתר עיסקא ואין לו שום בעיה להלוות בריבית, איך עוזר ההיתר עיסקא של החברה לאדם שלא רוצה את ההיתר עיסקא. וא"כ יש כאן הלוואה בריבית בלי היתר עיסקא. רק שזה לא מוחלט כי סו"ס העמיתים לא יודעים מה בדיוק החברה עושה, והם סומכים עליהם, ומה אכפת לחילוני להלוות לחרדי שמסכים לשלם ריבית רק אם יש היתר עיסקא. נראה לי שכבר דיברו כאן על הנושא הזה. אבל אני אעלה שוב את תשובות גופי הכשרות בעניין. תשואה כהלכה הלואות עמיתים הלכה ומעשה.pdf הלוואה מחברת הביטוח תשובת בד''ץ העד''ח.pdf התכתבות עם גלאט הון על הלוואה מחברת ביטוח.pdf מכון כת_ר - מאמרים - היתר עסקא במינוף השקעות.pdf תשובות לשאלות נפוצות בכשרות גלאט הון.pdf
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    271 צפיות
    רואה את הנולדר
    תמיד חשבתי שהבנק עצמו מרוויח שהפריים גבוה וסה"כ הבנק לאומי החליט להרוויח קצת פחות לפי מה שאתה אומר @ניסן-עציוני זה נראה שטעיתי במשהו.