כאחד שלא כל כך מתמצא, מה זה בכלל קרן השתלמות ואיך פותחים ועוד?
-
שמעתי על קרן השתלמו שאפשר לפתוח אצל המעסיק אבל דיי יצאתי לא ברור - מה זה ואיך פותחים וכל המידע הכי בסיסי שמסביר בכלל מה זה קרן השתלמות.
האם יש איזה מאמר שמסביר את זה או וידאו הדרכה? -
שמעתי על קרן השתלמו שאפשר לפתוח אצל המעסיק אבל דיי יצאתי לא ברור - מה זה ואיך פותחים וכל המידע הכי בסיסי שמסביר בכלל מה זה קרן השתלמות.
האם יש איזה מאמר שמסביר את זה או וידאו הדרכה?@אברהם-פרידמן
אני יענה בקיצורקרן השתלמות זה מוצר שמאפשר להשקיע בשוק ההון ללא מס
הרעיון שזה חיסכון לצורך השתלמויות
יש שני דרכים לפתוח
או שהמעסיק מפריש לקרן השתלמות (7.5% ועוד 2.5% על חשבון העובד (זה בונוס שקיים בדר"כ רק בהוראה ובהייטק)
או בעל עסק שמפריש עצמאיתכל משיכה אחרי 6 שנים מפתיחת הקרן או מהמשיכה האחרונה פטורה ממס
ויש תקרת הפקדה של כ15,000 בשנה לשכיר וכ20,000 לעצמאיובנוסף עצמאי מרוויח שזה נחשב להוצאה מוכרת לצרכי מס (עד תקרה ואחוז מסוים מהכנסות)
פותחים את זה דרך חברת /סוכן ביטוח כמו קרן פנסיה או קופת גמל
לגבי עובדי הוראה חשוב לשים לב לבקש את הקה"ש אחרת זה לא מופקד ויש כמה פרטים שזה שונה משהו שקשור לשנות שבתון
לא מספיק בקיא בזהבהצלחה!
-
@אברהם-פרידמן
אני יענה בקיצורקרן השתלמות זה מוצר שמאפשר להשקיע בשוק ההון ללא מס
הרעיון שזה חיסכון לצורך השתלמויות
יש שני דרכים לפתוח
או שהמעסיק מפריש לקרן השתלמות (7.5% ועוד 2.5% על חשבון העובד (זה בונוס שקיים בדר"כ רק בהוראה ובהייטק)
או בעל עסק שמפריש עצמאיתכל משיכה אחרי 6 שנים מפתיחת הקרן או מהמשיכה האחרונה פטורה ממס
ויש תקרת הפקדה של כ15,000 בשנה לשכיר וכ20,000 לעצמאיובנוסף עצמאי מרוויח שזה נחשב להוצאה מוכרת לצרכי מס (עד תקרה ואחוז מסוים מהכנסות)
פותחים את זה דרך חברת /סוכן ביטוח כמו קרן פנסיה או קופת גמל
לגבי עובדי הוראה חשוב לשים לב לבקש את הקה"ש אחרת זה לא מופקד ויש כמה פרטים שזה שונה משהו שקשור לשנות שבתון
לא מספיק בקיא בזהבהצלחה!
@בוטח-בה תודה.
אם אני לא עובד בהוראה ובהייטק - יותר שירות לקוחות ותמיכה טכנית ( ואולי קצת הייטק ) זה כן אפשרי? -
@בוטח-בה תודה.
אם אני לא עובד בהוראה ובהייטק - יותר שירות לקוחות ותמיכה טכנית ( ואולי קצת הייטק ) זה כן אפשרי?@אברהם-פרידמן
תמיד זה אפשרי
רק זה בונוס שהבוס צריך לפרגן לך
בהוראה ובהייטק זה מקובלאבל בכל מקרה במשא ומתן מול הבוס אתה יכול לבקש את זה
אפשר אולי לדרוש את זה במקום העלאה במשכורתיש אפשרות גם לפתוח עסק ואז לפתוח קה"ש כעצמאי
-
האם יש איזה מאמר שמסביר את זה או וידאו הדרכה?@אברהם-פרידמן
ואחרי שהמעסיק יסכים,
תפנה לסוכן שיפתח לך.