הצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל'
-
שמעתי בשם מומחה השקעות מוכר על אסטרטגיה נוספת,
מעניין מה תגיבו עליה ...
הרעיון הוא:
א. להפקיד כעת כשהשוק בשיא רק בהפקדה חודשית לפי גובה החיסכון.
ב. כשהשוק ירד ב 20% לקחת הלוואה של 100,000 ולהפקיד.
ג. כשהשוק ירד ב 30% לקחת הלוואה של 300,000 ולהפקיד.
ד. כשהשוק ירד ב 40% לקחת הלוואה ככל שניתן ולהפקיד.@שואף-לדעת
אני חושב שזה מאוד תלוי למה השוק יורד, אם זה מסיבה חיצונית כמו קורונה מלחמה וכדו' ברור שכדאי להכניס כמה שיותר, כיון שמיד אחרי זה השוק יחזור לקדמותו ביתר שאת,
משא"כ אם זה מסיבות אמיתיות כמו אינפלציה גבוהה והאטה בשוק, כנראה שלא כ"כ מהר תבוא העליה.
(ברור שגם אז כדאי להמשיך להשקיע, וודאי לא למשוך ולקבע הפסד, אלא שלא הייתי ממליץ על מינוף) -
שמעתי בשם מומחה השקעות מוכר על אסטרטגיה נוספת,
מעניין מה תגיבו עליה ...
הרעיון הוא:
א. להפקיד כעת כשהשוק בשיא רק בהפקדה חודשית לפי גובה החיסכון.
ב. כשהשוק ירד ב 20% לקחת הלוואה של 100,000 ולהפקיד.
ג. כשהשוק ירד ב 30% לקחת הלוואה של 300,000 ולהפקיד.
ד. כשהשוק ירד ב 40% לקחת הלוואה ככל שניתן ולהפקיד.@שואף-לדעת
גם אני שמעתי את זה,
אני לא מתחבר לסכומים מסויימים.
אבל הרעיון בהחלט נכון.
בשעת מעשה אף פעם לא יודעים האם הירידות הסתיימו. -
@שואף-לדעת
גם אני שמעתי את זה,
אני לא מתחבר לסכומים מסויימים.
אבל הרעיון בהחלט נכון.
בשעת מעשה אף פעם לא יודעים האם הירידות הסתיימו. -
@שמיל-שמיל
מצד שני, הפקדת הו"ק אפשר להפסיק בעת קושי, וזו שאלה גדולה האם חוזרים להפקיד. אבל במשכנתא חייבים לעמוד בהחזרים.
דבר נוסף, משכנתא אפשר לקחת גם ל-30 שנה, ואז ההחזר החודשי יותר נמוך, ואת הכסף צריכים אחרי 15 שנה או 20 או 25 ולאו דוקא אחרי 30 שנה.
מה שאומר שאם את סכום ההחזר החודשי למשכנתא היו משקיעים, לא היו מגיעים לאותה תשואה.@צמיחה כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
מצד שני, הפקדת הו"ק אפשר להפסיק בעת קושי, וזו שאלה גדולה האם חוזרים להפקיד. אבל במשכנתא חייבים לעמוד בהחזרים.
זה אחד המעלות של שוק הנדל''ן
-
אף אחד לא יכול לצפות אם הירידות יעצרו מהר ומתי השוק יעלה שוב. לא קשור אם זה קורונה או אינפלציה. הקורונה תיאורטית הייתה יכולה לשתק את הכלכלה לתקופה ארוכה מאד, ואינפלציה לפעמים היא לתקופה קצרה.
מי שמחכה... מחכה....
בלי תירוצים. יורד, מכניסים! -
@צמיחה מה הסכומים לדעתך?
יש כאן צורך בסיסי משום שאברך עם 4 בנות בממוצע לא יספיק לו הוראת קבע, אפילו של 3,000 ש"ח לחודש.@שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
@צמיחה מה הסכומים לדעתך?
יש כאן צורך בסיסי משום שאברך עם 4 בנות בממוצע לא יספיק לו הוראת קבע, אפילו של 3,000 ש"ח לחודש.אא"כ הוא יעשה את זה מיד אחרי החתונה.
-
@שואף-לדעת כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
@צמיחה מה הסכומים לדעתך?
יש כאן צורך בסיסי משום שאברך עם 4 בנות בממוצע לא יספיק לו הוראת קבע, אפילו של 3,000 ש"ח לחודש.אא"כ הוא יעשה את זה מיד אחרי החתונה.
@צמיחה כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
אא"כ הוא יעשה את זה מיד אחרי החתונה.
הרבה אברכים אין להם מודעות כזו מיד אחרי החתונה (הלוואי שלי הייתה...)
כן אפשר לצפות מהם, להתחיל לחסוך מיד במשכורת הראשונה (כל סכום שהוא, גם 50 ש"ח חודשיים)
לא בהכרח לחתן את הילדים שעוד לא נולדו... אלא כי יש הרבה מטרות בחיים שהם צריכים כסף בשבילם. -
@צמיחה כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
אא"כ הוא יעשה את זה מיד אחרי החתונה.
הרבה אברכים אין להם מודעות כזו מיד אחרי החתונה (הלוואי שלי הייתה...)
כן אפשר לצפות מהם, להתחיל לחסוך מיד במשכורת הראשונה (כל סכום שהוא, גם 50 ש"ח חודשיים)
לא בהכרח לחתן את הילדים שעוד לא נולדו... אלא כי יש הרבה מטרות בחיים שהם צריכים כסף בשבילם.@אפ_על_פי_כן הבעיה כמובן בלי להכליל אבל זוג צעיר שמביאים או עתידים להביא לו כמה מאות אלפים במתנה מתקשה מבחינה פסכולוגית להבין שצריך לעמול באיזה שהוא צורה עליו ןלכן צריך כמה שנים עד שיבינו מה המשמעות של כסף.
-
@אפ_על_פי_כן הבעיה כמובן בלי להכליל אבל זוג צעיר שמביאים או עתידים להביא לו כמה מאות אלפים במתנה מתקשה מבחינה פסכולוגית להבין שצריך לעמול באיזה שהוא צורה עליו ןלכן צריך כמה שנים עד שיבינו מה המשמעות של כסף.
@השומר כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
@אפ_על_פי_כן הבעיה כמובן בלי להכליל אבל זוג צעיר שמביאים או עתידים להביא לו כמה מאות אלפים במתנה מתקשה מבחינה פסכולוגית להבין שצריך לעמול באיזה שהוא צורה עליו ןלכן צריך כמה שנים עד שיבינו מה המשמעות של כסף.
אתה חושב שזה בגלל שקיבל 'מאות אלפים' לדירה, הוא מתקשה מבחינה פסיכולוגית לחסוך?
אני לא ראיתי את זה סביבי (וזה גם לא נכון עליי)
לדעתי זה יותר מכל עניין של חינוך
יש זוצים ש'מנסים לטרוף את העולם' וזוצים עם ראש אחר
הנושא מעניין בלי ספק
אבל נראה לי שאנחנו סוטים מנושא האשכול המקורי -
הנושא מעניין בלי ספק
אבל נראה לי שאנחנו סוטים מנושא האשכול המקורי@אפ_על_פי_כן ברור שיש השפעה לרעה על אדם שלא עבד מעולם
ופתאום מקבל חצי מיליון או יותר בלי שעבד על זה דקהזה שיש אברכים שחוסכים זה למרות, וודאי שלא בגלל
-
הנושא מעניין בלי ספק
אבל נראה לי שאנחנו סוטים מנושא האשכול המקורי@אפ_על_פי_כן אני מסכים בהחלט שהמסקנא ההכרחית זה חינוך פיננסי טוב.
-
@אפ_על_פי_כן ברור שיש השפעה לרעה על אדם שלא עבד מעולם
ופתאום מקבל חצי מיליון או יותר בלי שעבד על זה דקהזה שיש אברכים שחוסכים זה למרות, וודאי שלא בגלל
@שמח-לעזור כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
אני מדבר על להתחיל לחסוך ממלגת הכוילל\מעבודת האישה, בוא זה כן כסף שעבדו עליו...
אני לא כ"כ מסכים איתך על ההשפעה הרעה,
בזמן שמדובר בזוגות שחיים בחברה שבה הדבר מקובל מאד - ובעצם כל הזוצים סביבם קיבלו אחד המרבה ואחד הממעיט - זה לא גורם להם לעוף על עצמם
ובאיזשהו מקום, מאד ממריץ אותם להעניק בבוא העת לילדיהם בדומה למה שהם קיבלו בזמנו
בשונה מקהילות שבהם הזוצ לא קיבל כמעט כלום, גם כשיולדו לו 6 בנות הוא לא מרגיש צורך להתאמץ במיוחד...אבל אני מבין את זווית הראיה שלך. יש בזה משהו. (גם אם לא הסכמתי.)
-
@שמח-לעזור כתב בהצעת שיפור לפרויקט החשוב של 'בנקל':
אני מדבר על להתחיל לחסוך ממלגת הכוילל\מעבודת האישה, בוא זה כן כסף שעבדו עליו...
אני לא כ"כ מסכים איתך על ההשפעה הרעה,
בזמן שמדובר בזוגות שחיים בחברה שבה הדבר מקובל מאד - ובעצם כל הזוצים סביבם קיבלו אחד המרבה ואחד הממעיט - זה לא גורם להם לעוף על עצמם
ובאיזשהו מקום, מאד ממריץ אותם להעניק בבוא העת לילדיהם בדומה למה שהם קיבלו בזמנו
בשונה מקהילות שבהם הזוצ לא קיבל כמעט כלום, גם כשיולדו לו 6 בנות הוא לא מרגיש צורך להתאמץ במיוחד...אבל אני מבין את זווית הראיה שלך. יש בזה משהו. (גם אם לא הסכמתי.)
@אפ_על_פי_כן ברור שבציבור הליטאי שנותנים סכום יחסית גדול זה יישר אותם בהמשך הדרך לתרבות הקהילתית הזאת אבל בעומק שהראש יתישב להבין את משחק הכסף האמיתי בלי חינוך לוקח זמן.
-
@אפ_על_פי_כן ברור שבציבור הליטאי שנותנים סכום יחסית גדול זה יישר אותם בהמשך הדרך לתרבות הקהילתית הזאת אבל בעומק שהראש יתישב להבין את משחק הכסף האמיתי בלי חינוך לוקח זמן.
בקיצור, כולנו מסכימים שצריך חינוך...