דילוג לתוכן

חסכון בפוליסת חסכון

שוק ההון והשקעות
6 2 115 2
  • שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

• שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

@בן-עליה כתב בחסכון בפוליסת חסכון:

לפני ההתייחסות לעצם השאלה,
    למה עשית הו"ק דוקא לקרן הזאת,
    יש שם דמי ניהול גבוהים 0.84%. אמנם היא הביאה תשואה ממש יפה.
    האם זה קשור לשלח לחמך?

אתה בטוח שזה גובה ההלוואה שאתה יכול לקבל - מעל מליון שקל?

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

@בן-עליה
    לפני שאתה קונה קרן,
    אתה בודק במה הקרן משקיעה,
    מה גובה הדמי ניהול,
    מה ההיסטוריה שלה,
    או שאתה רק מסתכל האם יש כשרות וזהו?

דרך אגב,
    יש המון קרנות כשרות.
    תוכל לראות את הפירוט באתר של אהרן זלץ.
    יש גם קרנות נוספות מאושרות ע"י תשואה כהלכה אבל בלי כשרות.

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

@בן-עליה
    הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים,
    אם אתה רוצה לקחת הלוואה,
    אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים.
    אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה,
    או לקחת ייעוץ.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    56 צפיות
    ח
    מצורף שני סקירות בנושא מהיום האחרון. וזה כמובן ללא חשבון של נפילת המשטר באירן שיכול להרים את השוק והשקל לגובה שלא נראה... https://www.funder.co.il/article/193697 https://www.funder.co.il/article/193701
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    304 צפיות
    א
    @צמיחה כתב בלענות תשובה 'על רגל אחת'..?: כנראה שההשתדלות צריכה להיות לפי מה שהכי הגיוני. מי שנמצא בשלב יותר מתקדם והוא כמעט מחתן, מומלץ שיפנה לייעוץ מקצועי מה הוא יכול לעשות, אולי עוד אפשר להציל את המצב. לפעמים אין ברירה וצריך להסתמך על הגמ"חים. זה בס"ה מה שרציתי להבהיר, ולשלול את התפיסה שאומרת בשום פנים ואופן אין לקחת הלוואה. Spoiler גילוי נאות: אני לגמרי נגד הלוואות ב"ה אין לי כאלה ואין לי אשראי ולא מסגרת בחשבון, ובכ"ז אני מפקיד לגמ"ח כי אני חושב שזה חלק מההשתדלות שלי, ובתקווה שלא אצטרך לזה. (אולי החתן שלי ירצה במקום משכנתא...)
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    107 צפיות
    רחל עומסיר
    שוק ההון הישראלי מזנק - אבל מה זה אומר על ההשקעות שלנו? הבורסה לא ראתה שבוע כזה הרבה זמן: מדד ת"א 35 זינק בצורה חדה השקל ממשיך להתחזק מול המטבעות הזרים וכל זה - בצל המערכה המורכבת מול איראן התוצאה? רבים שואלים האם צריך לשנות מסלול השקעה? אולי לנצל את העליות? והתשובה שלי : דווקא עכשיו חשוב להישאר יציבים. שוק ההון בנוי מתנודות. המשקיע החכם - הוא משקיע פסיבי, זה שנשאר נאמן לאסטרטגיה שבנה מראש: מסלול המתאים לגיל לרמת הסיכון למטרות שלך שוק ההון תמיד עולה ויורד. מי שמנסה לתזמן אותו – מפסיד. מי שנצמד לאסטרטגיה – מרוויח לאורך זמן. התגובה לעליות בשוק, ממש כמו לירידות - לא צריכה להיות אימפולסיבית אלא בתבונה והתמדה. אם יש לכם אסטרטגיה - תנו לה לעבוד. אם אתם לא בטוחים שהיא מתאימה - זה הזמן לבדוק. לסיכום הזמן להשקיע- זה כשיש לך תוכנית. לא כשיש כותרת בעיתון. [image: 1750759712744-12327d71-f8cd-4281-ab28-0f49ae950f6a-image.png] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1750759765690-%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C-resized.png]
  • 2 הצבעות
    1 פוסטים
    151 צפיות
    רואה את הנולדר
    מערב הפרוע: ה-S&P 500 זינק ב-7% ביום שני בעקבות ’חדשות כזב’ Investing.com — מושב הבורסה ביום שני חווה שינוי פתאומי במסלול המדדים העיקריים בוול-סטריט בעקבות דיווח לא מאומת מהבית הלבן שהפסקה של 90 יום בהטלת מכסים נשקלת. הבית הלבן הכחיש תביעות אלה כ-30 דקות מאוחר יותר, והכחיש שדירקטור המועצה הכלכלית הלאומית קווין האסט רמז קודם לכן בראיון ברשת פוקס (NASDAQ:FOX) ניוז שהנשיא דונלד טראמפ עשוי לשקול הפסקה כזו, אך לא אישר גמירת דעת כלשהי. השוק הגיב תחילה באופן חיובי להערותיו של האסט, כאשר מניות הסטוק עברו לזמן קצר לירוק על רקע האפשרות להקלה במתיחות הסחר. עם זאת, אופטימיות זו הייתה קצרת מועד כאשר הבית הלבן מיהר לתייג את הדוח כ"חדשות כזב", מה שהוביל לירידה בשוק המניות. נכון לשעה 17:50 (שעון ישראל), ה-S&P 500 ירד ב-80 נקודות, או 1.5%. גם הנאסד"ק וה-S&P 500 ירדו בכ-4% מוקדם יותר במושב בורסה לפני שהופיעה שמועה לא מאומתת בפלטפורמת המדיה החברתית X. לאחר שהדוחות החלו להתפשט, ה-S&P 500 התאושש בעד 3% לפני שהבית הלבן מיהר להכחיש אותם. מאמר זה נוצר ותורגם בתמיכת AI ונבדק על ידי עורך. לקבלת מידע נוסף, עיין בתנאים והתניות שלנו. מקור https://il.investing.com/news/stock-market-news/article-496238 [image: 1744064655561-4a3aee2f-d9b8-4cc4-ae94-1b50017d9e97-image.png]