דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

• @פייביש @נחומי @אייזנבאך מה הרעיון לכתוב כל פעם מניק אחר?

• פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • שלום חברים!

אני חושב שצריך להרים כאן את הכפפה.

המטרה של האשכול כאן היא לתועלת הציבור, בין אם כלפי המקרה הזה ובין אם כל דבר כדו'

ובינתיים רוב ככל הדיונים כאן הם סביב כל מיני דמויות (איצ'ה או הרבנים שבסיפור או אפי' ק.)

אם למישהו חשוב לדבר על אנשים אז אולי שיפתח בשביל זה אשכול נפרד,

או אולי בכלל פורום חדש (ששם יקיימו את המצוות של לשוה"ר רכילות והוצאת ש"ר למהדרין מן המהדרין)

ואם למישהו חשוב לדבר על המקרה הזה בבקשה שידבר לגופו של עניין ויטען טענות שקשורות לעצם ההשקעה שם,

ואדרבה אם הוא חושב שמאוד כדאי להשקיע שם, שיכתוב כאן לתועלת הציבור.

גילוי נאות אין לי הכירות עם מנהלי הפורום, וכן לא עם אי מי מהצדדים שבסיפור, וכל מה שכתבתי זה כצופה מן הצד.

• פוסט זה נמחק!

@אייזנבאך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

קצת סבלנות ודן גרטלר קטן עליו

אם זה השקעות בסגנון דן גרטלר אז זה בדיוק השקעות מהסוג שהאברך הפשוט אמור לברוח.
    דן גרטלר היה ועדיין תלוי בקשרים עם מנהיגי מדינות מפוקפקים, בהצלחתם והמשך חייהם ושלטונם.
    זה טוב בשביל הכסף שלך לא של האברך התמים בכולל פוניביז.

נ.ב. אני לא יודע אם זה סגנון ההשקעה, אבל אם הנמשל דומה למשל אז אתה ירית לטענות שלך עד עכשיו ברגליים

• @משקיע-זהיר-מידי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

דן גרטלר היה ועדיין תלוי בקשרים עם מנהיגי מדינות מפוקפקים, בהצלחתם והמשך חייהם ושלטונם.
    זה טוב בשביל הכסף שלך לא של האברך התמים בכולל פוניבז'.

מעניין אם דן גרטלר השקיע שם...

• אני לא יודע מי מגיס כספים. ואני לא יודע במה זה מושקע ומה כרוך בזה.
    אבל דבר אחד אני שמעתי בקו של @איצ-ה-דז-אלובסקי.
    הוא כל הזמן אומר לקחת איש מקצוע מטעמכם. מה הבעיה בזה?
    גם אם האיש המגייס הוא יר"ש ת"ח ונכד של אליהו הנביא זה לא אומר שהעיסקה ללא חששות.
    היו הרבה גדו"י שהפסידו את כל כספם במסחר שלא צלח.
    מה הנ"מ בכל הנושא עכשיו? לשכנע ע"י תגובה בפורום שכן כדאי להשקיע את הכסף שם?
    סליחה אבל אם משהו משתכנע ע"י אנונימים אז הוא באמת בבעיה.
    מי שטוען על בעיות מה הוא רוצה בזה? בסדר היו שקרים ובעיות וטענות והכל אישי, לכן מה לכן נסמוך עליך ונשקיע את הכסף?
    לא מבין את מנהלי הפורום למה בכלל זה זה עוד פתוח. בירורים לא עושים ע"י תגובות בפורום. מי שרוצה להשקיע כסף צריך להשקיע וללכת לדבר עם האנשים ולשמוע מהם ממי שמבין ומוכן לעמוד מאחורי המילה שלו. שמוכן לשים את השם שלו מאחורי המילים שהוא כותב.

• אני לא יודע מי מגיס כספים. ואני לא יודע במה זה מושקע ומה כרוך בזה.
    אבל דבר אחד אני שמעתי בקו של @איצ-ה-דז-אלובסקי.
    הוא כל הזמן אומר לקחת איש מקצוע מטעמכם. מה הבעיה בזה?
    גם אם האיש המגייס הוא יר"ש ת"ח ונכד של אליהו הנביא זה לא אומר שהעיסקה ללא חששות.
    היו הרבה גדו"י שהפסידו את כל כספם במסחר שלא צלח.
    מה הנ"מ בכל הנושא עכשיו? לשכנע ע"י תגובה בפורום שכן כדאי להשקיע את הכסף שם?
    סליחה אבל אם משהו משתכנע ע"י אנונימים אז הוא באמת בבעיה.
    מי שטוען על בעיות מה הוא רוצה בזה? בסדר היו שקרים ובעיות וטענות והכל אישי, לכן מה לכן נסמוך עליך ונשקיע את הכסף?
    לא מבין את מנהלי הפורום למה בכלל זה זה עוד פתוח. בירורים לא עושים ע"י תגובות בפורום. מי שרוצה להשקיע כסף צריך להשקיע וללכת לדבר עם האנשים ולשמוע מהם ממי שמבין ומוכן לעמוד מאחורי המילה שלו. שמוכן לשים את השם שלו מאחורי המילים שהוא כותב.

@חיסכון-לחתונה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא מבין את מנהלי הפורום למה בכלל זה זה עוד פתוח.

בשביל שיהיה אפשר לקרוא את כל מה שכתבת.

• אני חוזר שוב ומבקש לשמור על דיון ענייני
    הפורום נועד לתת במה לכולם ללא סתימת פיות לשום צד בשום נושא כלכלי
    ולכן נא לדון רק לגופם של דברים

• לקחים והתבוננות בפרשת המכרות באתיופיה – מבט תורני ומציאותי
    בשבועות האחרונים נחשפתי רבות לפרשה המדוברת, הן מכלי ראשון והן מכלי שני ושלישי. דברי סומכים על שיחות עם משקיעים ועם בני משפחת המגייס (שאליו אני רוחש הערכה אישית רבה), וכן על עיון בדו"חות שהופצו למשקיעים ובפרסומי 'הפורום להגנת הצרכן'.
    לעניות דעתי, מדובר ב"מקרה מבחן" קריטי לכל בן תורה הבוחן דרכי השתדלות. הרי רוב המשתתפים כאן אינם מבקשים להפוך לאנשי עסקים חובקי עולם, אלא חותרים למטרה מקודשת אחת: לחתן ילדים בכבוד ולספק צרכי ביתם בלא להזדקק למתנת בשר ודם.
    גילוי נאות: להבנתי, בנקודת הזמן הנוכחית העסק זקוק לנס גלוי כדי להצליח. תפילתי היא שלפחות 90% מהקרן תחזור למשקיעים – מחד, כדי שלא יאבדו את קורת גגם חלילה, ומאידך, שלא יחזור הכל במילואו, כדי שלא יקום היזם הבא ויסחף יהודים תמימים להרפתקאות מסוכנות מעין אלו.
    ניתוח המציאות – ארבע אפשרויות
    לפנינו ארבע דרכים אפשריות להגדרת המצב (כאשר רק אחת מהן היא האמת):

1. הצלחה בפתח: השקעה מעולה שעומדת להניב פירות, וכל הפרסומים השליליים מקורם בצרות עין.
    2. סיכון סביר שנכשל: השקעה שהוגדרה כ"סיכון נמוך", אך בשל נסיבות אונס וגורמים בלתי צפויים לא עלתה יפה.
    3. הון-סיכון (High Risk): השקעה בסיכון גבוה מאוד עם פוטנציאל רווח עצום, שנשארה כזו עד היום.
    4. כשל מוסרי או הונאה: ניסיון לגיוס כספים שנשען על מצגי שווא (בין אם המגייס הטעה במזיד ובין אם הוטעה בעצמו והטעה אחרים).
      בעוד המגייס וסביבתו דבקים באופציה א', והפורום להגנת הצרכן נוקט באופציה ד', הציבור הרחב נבוך ונע בטווח שבין ב' ל-ד'.
      היכן טעינו? הכלל הבסיסי בהשקעות
      אילו היינו חוזרים שש שנים לאחור: האם אברך רשאי להשקיע את כספי הדירה שלו? התשובה פשוטה: רק אם מדובר באופציה א' (ביטחון גמור). מי שמשקיע את כספו היחיד במקום שיש בו אפילו אחוזים בודדים של סיכון, נוהג בחוסר אחריות. אופציה ב' מיועדת רק לבעלי הון שיכולים לספוג הפסד; אופציה ג' מיועדת לכרישי נדל"ן והון-סיכון; ואופציה ד' – למרבה הצער, לתמימים.
      בפועל, משקיעים סיכנו דירות מגורים כנגד בטוחות השואפות לאפס. איך ניתן להעלות על הדעת שבהשקעה במכרות במדינת עולם שלישי אין צד הפסד? ההסתמכות הייתה על "אמונת חכמים" ועל יושרו של המגייס, תוך ציטוטים בשם רבנים על כך שההשקעה "בטוחה ב-100%".
      נגיעות
      חז"ל לימדונו ש"נוגע בדבר פסול לעדות". המגייס, עם כל יושרו, נהנה ממשכורת ומשאיפה להצלחה כבירה. במצב כזה, דעתו אינה אובייקטיבית. גם אדם ישר בתמימותו יכול להפיל עשרות יהודים לפח וכבר היה לעולמים.
      מהי השקעה בטוחה? כזו שערך הקרן שלה קיים בוודאות וניתן למימוש בכל רגע נתון. בעסקאות כאלו אין מקום ל"פרשנויות" או לדו"חות מעורפלים. אם זה היה בטוח, הדו"ח היה פשוט ונהיר לכל דיין ומורה הוראה.
      משוואת הסיכון-סיכוי
      עלינו להפנים כלל ברזל: אין ולא תיתכן השקעה בטוחה המניבה רווחי עתק ללא סיכון מקביל. בשוק החופשי, רווח ודאי וסולידי נע סביב ה-3% עד 4%.
      הבה נתבונן בדוגמה מעולם הנדל"ן: דירה ששוויה בשוק הוא מיליון ש"ח, תניב בדרך כלל שכירות שנתית של כ-30,000 ש"ח (3%). אם יבוא אדם ויציע לכם דירה של מיליון ש"ח המניבה שכירות של 60,000 ש"ח (6% - פי שניים מהממוצע), עליכם לשאול מיד: היכן ה"מילכוד"? או שישנה סבירות גבוהה שהדירה תעמוד ריקה ללא שוכרים, או שישנו פגם מהותי בנכס שעלול להביא לחורבנו.
      גם אם המוכר טוען שהוא "דחוק בכסף" ולכן מוכר ב-1.5 מיליון נכס ששווה לכאורה הרבה יותר, הדבר טעון בדיקה מעמיקה; הרי גם באילוץ רב, הוא יכול למכור ב-1.8 מיליון בקלות. אם המחיר צנח כל כך, כנראה שהסיכון גבוה.
      כעת, נשליך זאת על ענייננו: מי שמבטיח עסקה "בטוחה" עם 25% רווח שנתי, משול למי שמציע לכם דירה של מיליון ש"ח המכניסה 250,000 ש"ח בשנה. הייתכן דבר כזה?! אם העסקה כה רווחית, מדוע שהיזם ימכור לכם אותה ולא יקצור את הרווחים בעצמו? אדם שמציע תשואות כאלו וחוסם כל צד של הפסד, או שהוא אינו מבין את השוק, או שאינו דובר אמת.
      הצעה מעשית: לכל מי שמתפתה להשקעה של 25% רווח: הציעו למגייס שתסתפקו ב-14% רווח בלבד, אך בתנאי שישעבד לכם בטוחות מוצקות כנגד הקרן. ראו נא את תגובתו. אם הוא מסרב, או אם אתם עצמכם חוששים מצד ההפסד – איך אתם מפקידים את כספכם, ולעיתים את קורת גגכם, בידי הצד השווה שבסיכון?
      מדוע לפנות לאברכים?
      נניח שאדם גילה "מכרה זהב" (תרתי משמע) – קרקע ששוויה עתיד לשלש את עצמו. הוא זקוק ל-100 מיליון ש"ח נוספים כדי להשלים את הרכישה. לפניו שתי אפשרויות:
    5. הלוואה עסקית: לקחת הלוואה בריבית גבוהה (אפילו 12%) מגופים פיננסיים. בסוף הדרך, לאחר החזר החוב, הוא יישאר עם רווח עצום ביד.
    6. גיוס מהציבור: לפנות לאברכים, להבטיח להם החזר כפול על השקעתם (רווח של 100%) בתוספת ריביות. בדרך זו, היזם מוותר על עשרות מיליוני שקלים מהרווח האישי שלו לטובת המשקיעים.
      האם ייתכן שאדם יעשה "חסד" בסדר גודל של מיליונים על חשבון הרווח האישי שלו? אם חפץ הוא בגמילות חסדים, ירוויח את המקסימום ויפתח קרן "עזר נישואין" מכובדת. הבחירה במסלול של גיוס המוני תחת הבטחות לרווחים דמיוניים מעוררת תמיהה רבתי: האם המטרה היא להיטיב עם הציבור, או שמא הציבור הוא זה שנושא בסיכון שהבנקים לא הסכימו לקחת?
      המצב כיום
      חלפו שש שנים. ההבטחות להכפלת הקרן לא התממשו. בעוד המגייסים טוענים ל"הכפשה", הפורום להגנת הצרכן ורבנים חשובים (ביניהם הגר"צ ברוורמן שליט"א) מתריעים על עוקץ ועל דו"חות מזויפים.
      יבחן כל אחד: האם סביר שקנאה גרמה לפורום ולרבנים להעליל עלילות שווא בלא חשש? או שמא מדובר בטעות קשה שהובילה יהודים להרפתקה מסוכנת, והיזמים אינם מסוגלים להודות בה?
      לסיכום: עלינו להפעיל את שיקול הדעת. האם סביר שרבנים ואנשי מקצוע יצאו נגד המגייסים אך ורק מתוך קנאה? או שמא מדובר בטעות קשה (במזיד או בשוגג) שהובילה יהודים להרפתקה מסוכנת, וכעת היזמים מתקשים להודות בטעותם?
      יהיו הדברים לעורר את הציבור

נחזור בקצרה על שני הכללים הראשונים שכבר עמדנו עליהם, ונוסיף להם כלל שלישי וחשוב:

א. חובת הבדיקה העצמאית: אין להסתמך על נאמנותו או יראת השמים של אדם, ואין זה משנה כמה אתה מכיר וסומך עליו – תמיד יש לבחון את ההשקעה לגופה. ב. הקשר בין רווח לסיכון: אין בנמצא השקעה בטוחה המניבה אחוזים גבוהים ללא סיכונים כרוכים בה.

ג. הכלל השלישי: גם אחרי שהשקעת, אם יש לך חשש שההשקעה הולכת להפסד ואין לה את אותם סיכויים שסברת שיש בהתחלה, תוציא את כספך מיידית גם בהפסד קטן, שעדיף פי כמה על הפסד כל הכסף. אל תיתן לרגש האנושי שלא להודות בטעות שעשית להוביל אותך להפסד כלכלי יותר גדול, וכל שכן שלא יניעו אותך שיקולים של כבוד וכדומה, שאם תוציא את כספך יתברר שחסיד גור צדק יותר מליטאי וכדומה – זה לא ינחם אותך מאומה כאשר כספך ילך לטמיון.

• נחזור בקצרה על שני הכללים הראשונים שכבר עמדנו עליהם, ונוסיף להם כלל שלישי וחשוב:

א. חובת הבדיקה העצמאית: אין להסתמך על נאמנותו או יראת השמים של אדם, ואין זה משנה כמה אתה מכיר וסומך עליו – תמיד יש לבחון את ההשקעה לגופה. ב. הקשר בין רווח לסיכון: אין בנמצא השקעה בטוחה המניבה אחוזים גבוהים ללא סיכונים כרוכים בה.

ג. הכלל השלישי: גם אחרי שהשקעת, אם יש לך חשש שההשקעה הולכת להפסד ואין לה את אותם סיכויים שסברת שיש בהתחלה, תוציא את כספך מיידית גם בהפסד קטן, שעדיף פי כמה על הפסד כל הכסף. אל תיתן לרגש האנושי שלא להודות בטעות שעשית להוביל אותך להפסד כלכלי יותר גדול, וכל שכן שלא יניעו אותך שיקולים של כבוד וכדומה, שאם תוציא את כספך יתברר שחסיד גור צדק יותר מליטאי וכדומה – זה לא ינחם אותך מאומה כאשר כספך ילך לטמיון.

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

וכל שכן שלא יניעו אותך שיקולים של כבוד וכדומה, שאם תוציא את כספך יתברר שחסיד גור צדק יותר מליטאי וכדומה

הלוואי והייתי מאמין שזה באמת הבעיה של התוקפים עם טענות בסגנון הזה.
    זה הרבה יותר קרוב לבעלי ענין שמנסים להמריד אותך מול ההגיון הבריא של עצמך על ידי שימוש בטיעונים אמוציונלים.

• בלי להביע שום עמדה לגופם של דברים - כי אין לי מושג מי צודק...
    רציתי להצדיע להנהלת הפורום על הדיון הרציני שמתאפשר כאן.
    כל הכבוד !!!
    זה בכלל לא מובן מאיליו.

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי
    כיון שאני מכיר את הרב קסלר קשה לי להאמין שהוא היה נותן לפגישה להתנהל כך,
    שנית שמעתי מאיש שמאד קרוב איליו שהוא התבטא אח"כ נגד בעל המכרות,
    שלישית הוא אומר לאברכים שבאים איליו שזו בעיה גדולה.

אכן אלו הם הדברים הוייתן ולראיה שכך התנהלה השיחה מדוע איצ'ה לא מפרסם את ההקלטה? הרי הוא אלוף בזה...

@נחומי
    להוי ידוע לקוראים שכאשר ידועים למישהו העובדות אינו צריך להביא ראיה.
    ולכותב אשר טחו עיניו מראות, הפורום והר"צ ברוורמן מסבירים מאד ברור למה הם אינם מפרסמים את הקלטת השיחה, ואת מה שבאמת נאמר והתברר שם,

• @אייזנבאך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

קצת סבלנות ודן גרטלר קטן עליו

זה טוב בשביל הכסף שלך לא של האברך התמים בכולל פוניביז.

נ.ב. אני לא יודע אם זה סגנון ההשקעה, אבל אם הנמשל דומה למשל אז אתה ירית לטענות שלך עד עכשיו ברגליים

@משקיע-זהיר-מידי אתה צודק לחלוטין אין מקום ללשה"ר ורכילות כאן, הייתי משאיר את האשכול סגור, לא רואה שום תועלת בפתיחת האשכול כאשר דיינים גדולים מטפלים בנושא.
    לא יהיה משקיע אחד שיכניס כספו בהשקעה בעקבות אשכול בפורום, וכפי הנראה לא יהיה אחד מהמשקיעים שימשוך את כספו בגלל ה"חכמים הנבונים" הבלתי מזדהים מהפורום הנכבד הזה, רק השמצות, לחצים ותסבוכות למשקיעים, ותו לא.
    אני קורא בזה למנהלי הפורום גם אם זה מאוד מסקרן, אין בזה שום תועלת, אפשר לסגרו, בינתיים רק נזק לשה"ר ורכילות יש כאן, וחבל שיהיה לכם חלק בזה....
    אני באתי קצת לטהר קצת את שמו של היזם שאני מכיר אותו באופן אישי, והשתדלתי לעשותו באופן הנכבד ביותר
    לגבי ההשוואה לדן גרטלר לא התכוונתי לסוג ההשקעה אלא על עשירותו

• @משקיע-זהיר-מידי אתה צודק לחלוטין אין מקום ללשה"ר ורכילות כאן, הייתי משאיר את האשכול סגור, לא רואה שום תועלת בפתיחת האשכול כאשר דיינים גדולים מטפלים בנושא.
    לא יהיה משקיע אחד שיכניס כספו בהשקעה בעקבות אשכול בפורום, וכפי הנראה לא יהיה אחד מהמשקיעים שימשוך את כספו בגלל ה"חכמים הנבונים" הבלתי מזדהים מהפורום הנכבד הזה, רק השמצות, לחצים ותסבוכות למשקיעים, ותו לא.
    אני קורא בזה למנהלי הפורום גם אם זה מאוד מסקרן, אין בזה שום תועלת, אפשר לסגרו, בינתיים רק נזק לשה"ר ורכילות יש כאן, וחבל שיהיה לכם חלק בזה....
    אני באתי קצת לטהר קצת את שמו של היזם שאני מכיר אותו באופן אישי, והשתדלתי לעשותו באופן הנכבד ביותר
    לגבי ההשוואה לדן גרטלר לא התכוונתי לסוג ההשקעה אלא על עשירותו

@אייזנבאך
    די ברור שמאחר ולא סיפקתם אפילו תשובה עניינית אחת לטענות השונות שהועלו בפורום – כולל אלו של איצ'ה, שהוא היחיד שמגיב בשמו – בחרתם פשוט להביא לסגירת הפורום.

מטרת האשכול הזה היא לתעד לדורות איך נראית תחילתה של קריסה: כשמול טענות הגיוניות עולות האשמות ב"לשון הרע" וטענות משונות אחרות, זהו סימן מובהק שחייבים לברוח.
    ואולי ישנו משקיע אחד בעל שכל ישר שיעבור על הדברים, יבחין בין האמת לבין הדמגוגיה, ויצליח להציל את יתרת כספו.

• אני חוזר שוב ומבקש לשמור על דיון ענייני
    הפורום נועד לתת במה לכולם ללא סתימת פיות לשום צד בשום נושא כלכלי
    ולכן נא לדון רק לגופם של דברים

@מונטיפיורי תודה רבה על המאמצים להשאיר את האשכול פתוח.
    עצם העלאת הנושא לדיון יכול להציל המון משפחות מקריסה הכלכלית.

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי

אכן אלו הם הדברים הוייתן ולראיה שכך התנהלה השיחה מדוע איצ'ה לא מפרסם את ההקלטה? הרי הוא אלוף בזה...

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי

@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אכן אלו הם הדברים

ממש ממש לא, שמעתי מאחד ממקורביו. וכמובן דעת הרב שליט"א ממש לא בעד השקעות מפוקפקות מכל סוג שהוא (בלשון המעטה..... וד"ל)
    ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר

להגיד שהרב קסלר ממליץ להשקיע שם לא התיימרתי לומר אבל לומר שיש פה הונאה זה הוא בא להפקיע.
    ובענין ההקלטות ההסבר הוא פשוט שאם יפרסם את החלקים שהוא רוצה הצד שכנגדו יפרסמו את ההמשך...
    ואגב תוך ימים ספורים צריך לצאת לאור הפסק והמחקר של הרב הייזלר שליט"א והאמת תצא לאור, רק שגם אז כמובן יהיו את אלו שיטענו כל מיני טענות נוספות, אז כדאי להתחיל להתארגן (לדוגמא: שיש שתי אתיופיה ושיש שתי הרב הייזלר ועוד טענות מסוגים אלו) בהצלחה.

• כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי

@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אכן אלו הם הדברים

ממש ממש לא, שמעתי מאחד ממקורביו. וכמובן דעת הרב שליט"א ממש לא בעד השקעות מפוקפקות מכל סוג שהוא (בלשון המעטה..... וד"ל)
    ולמזהיר ולנזהר שלומים תן כמי נהר

להגיד שהרב קסלר ממליץ להשקיע שם לא התיימרתי לומר אבל לומר שיש פה הונאה זה הוא בא להפקיע.
    ובענין ההקלטות ההסבר הוא פשוט שאם יפרסם את החלקים שהוא רוצה הצד שכנגדו יפרסמו את ההמשך...
    ואגב תוך ימים ספורים צריך לצאת לאור הפסק והמחקר של הרב הייזלר שליט"א והאמת תצא לאור, רק שגם אז כמובן יהיו את אלו שיטענו כל מיני טענות נוספות, אז כדאי להתחיל להתארגן (לדוגמא: שיש שתי אתיופיה ושיש שתי הרב הייזלר ועוד טענות מסוגים אלו) בהצלחה.

לדוגמא: שיש שתי אתיופיה ושיש שתי הרב הייזלר ועוד טענות מסוגים אלו) בהצלחה

ושיש שתי נחומי והם לא אותו שתי פייביש

נושאים מוצעים