דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
403 60 8.2k 60
  • לא מבין מה העיסוק האובססיבי בדעתו של הרב קסלר,
    בכל דיון תמיד יהיו רבנים שדעתם שונה, ואני לא רואה צורך להיצמד לכל הוראה של איזה רב, כמובן כשיש רבנים אחרים מהצד השני.
    אני סומך על ר איצה שלא מפרסם דברים ללא התיעצות.
    וכמו שאף אחד לא משתתף בבבחירות/משתתף בגלל מכתב מרבנים או בפאות וכו' וכו'

בכל דיון תמיד יהיו רבנים שדעתם שונה, ואני לא רואה צורך להיצמד לכל הוראה של איזה רב, כמובן כשיש רבנים אחרים מהצד השני.

פוסט זה נמחק!
  • @יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!
    [מה שיש לי לומר בנושא אמרתי, רק בא כאן מישהו וניסה לערער על דבריי...]

@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

אני אנסה להסביר לך בעדינות.
    יש כאן הרבה שמסתכלים על זה כך:
    אתה מצדד בעד משקיע שהפיל תמימים.
    ואילו איצה הוא איש ציבור שמושיע משקיעים תמימים.
    ולכן ..... וד"ל

@מתכנן-פיננסי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא מבין מה העיסוק האובססיבי בדעתו של הרב קסלר,

בפרט שלא כתב שום דבר שמישהו מהמתריעים מתכחש לו
    לא ראיתי/שמעתי שום תגובה יזומה של הפורום להגה"צ לאחר שנתבקשו שלא לפרסם בענין זה

המסמך שהוציאו היה תגובה לכאלו שניסו לנצל את המצב לצרכי יח"צ

• פוסט זה נמחק!

@אייזנבאך
    אין זה מטבעי להיגרר להתנצחויות קטנוניות, ואף שצר לי על כך שנסחפתי לכך מעט, אני מוצא לנכון להשיב לך ולשאר השואלים. אציין כי הדברים נכתבים גם למען מנהלי הפורום – שאינני מכירם אישית, אך אני מוקיר את פועלם למען הכלל.

קיימת ביהדות גישה לגיטימית הגורסת כי עדיף להימנע מכל חשש לשון הרע, גם במחיר של פגיעה באחרים;
    גישה המעדיפה להתרחק מכל נדנוד של מוציא שם רע, אף כ שיש בכך משום "מציל ממון חברו".
    השקפה הבוחרת בהימנעות מוחלטת מעיסוק בהשקעות וצמצום חובת ההשתדלות, גם בנושאים כגון נישואי צאצאים.

מנגד, פורום זה הוקם עבור אלו הנוקטים בדרכי ההשתדלות ומבקשים לברר מהן הדרכים הנכונות והכשרות לפעול בהן. הוא אינו מיועד למי שבוחר להסתופף רק בבית ה' ולעצום עין מהליכות העולם.
    מתוך מטרה זו של פקיחת עיניים, ניסיתי להבהיר באשכול זה כיצד ניתן לבחון ב"שכל ישר" את כדאיותה ואמינותה של השקעה.

באשר להגר"מ קסלר שליט"א – דעתו היא דעה ספציפית מאוד, ואני אינני נמנה על תלמידיו, לא בענייני השתדלות ולא במשנתו בחינוך תשב"ר ובנושאים רבים נוספים. דרכו מושפעת מבית מדרש מסוים שאינני שייך אליו. אף שלא נועצתי ברבותיי על תוכן הדברים שכתבתי כאן, אני סמוך ובטוח שהיו מסכימים עם העיקרון המוצג.

לפורום זה יש רב ומורה דרך, וזו זכותם של המשתתפים לשמוע בקולו. מי שהדברים אינם עולים בקנה אחד עם השקפתו, מוזמן בכבוד שלא להיכנס לכאן.

בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידי, ושנזכה ליום שבו "וישב מצרף וטהר... כזהב וככסף".

• @שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

בינתיים לפי כל הנתונים יהיה זהב! והרבה!

יהיה במכרה הישן או החדש?

@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

וכל השלב הנוכחי דופק ומתפקד מצוין

מה נקרא אצלך השלב הנוכחי שדופק מצוין?

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כל העסק הזה, כל הזמן, מההתחלה ועד היום הולך מצוין, אין אף משקיע, ואף אדם שיכול לאמר אחרת, וכולם מחכים בעז"ה לסוף הטוב.
    ואגב, כל השרשור הזה רחוק מאד מאד מלהיות נייטרלי....

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כל העסק הזה, כל הזמן, מההתחלה ועד היום הולך מצוין, אין אף משקיע, ואף אדם שיכול לאמר אחרת, וכולם מחכים בעז"ה לסוף הטוב.
    ואגב, כל השרשור הזה רחוק מאד מאד מלהיות נייטרלי....

@שחר-עולה
    כיון שיש הרבה שאומרים אחרת נשמח לשמוע מה הסימוכין שלך לכך שהעסק הולך מצוין.

• @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

ולכן ..... וד"ל

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

האם ראית מישהו שנפל?
    וזו גם תשובה ל'יושב בגנים', מה הסימוכין שלכם לכך שלא הולך מצוין?
    כמו שכתבתי כבר קודם, ותשאלו את כל מי שהשקיע, מה אתם רואים משהו אחר? נשגב מבינתי...

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

האם ראית מישהו שנפל?
    וזו גם תשובה ל'יושב בגנים', מה הסימוכין שלכם לכך שלא הולך מצוין?
    כמו שכתבתי כבר קודם, ותשאלו את כל מי שהשקיע, מה אתם רואים משהו אחר? נשגב מבינתי...

@שחר-עולה
    אתה באמת לא מבין או שאתה מנסה להתמם,
    טענת מתנגדי ההשקעה שאין כל בסיס כלכלי רווחי להשקעה זו, וכל תשלומי הריביות שנעשו עד כה נעשו מכספם של משקיעים עסק כזה יכול להחזיק שנים רבות עד שלא יהיו מספיק השקעות ולקרוס.
    המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה שיש עוד כספים קיימים ולא עוד כמה שנים שלא ישאר פרוטה.
    ולכן שאלתי מה ראית שהולך מצוין שישכנע ששווה להשאר.

• @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

ולכן ..... וד"ל

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולכן ..... וד"ל

את זה אני רואה לבד שכל פעם שאני כותב אני מקבל מוניטין מינוס
    וזה מה שחבל בפורום כאן שאיצ'ה הוא קודש קודשים וכל השאר סתם...
    ואם אני רוצה להביא ראיות להתנהלות איצ'ה אני מקבל חסימה
    זה נקרא פורום נייטראלי?

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולכן ..... וד"ל

את זה אני רואה לבד שכל פעם שאני כותב אני מקבל מוניטין מינוס
    וזה מה שחבל בפורום כאן שאיצ'ה הוא קודש קודשים וכל השאר סתם...
    ואם אני רוצה להביא ראיות להתנהלות איצ'ה אני מקבל חסימה
    זה נקרא פורום נייטראלי?

@פייביש
    נכון כי הציבור הם לא אנשי ביבין שמתעסקים ברכילויות ומה זה כתב על זה,
    איצ'ה הוא לא הנושא אלא כספם של האברכים שמשום שעמומך החלטת שזה לא מעניין אותך,
    ולכן כל עוד שלא תביא תימוכין לעצם ההשקעה אלא לדמותו של בעל הקו תוסיף לקבל מוניטין מינוס.

• @שחר-עולה
    אתה באמת לא מבין או שאתה מנסה להתמם,
    טענת מתנגדי ההשקעה שאין כל בסיס כלכלי רווחי להשקעה זו, וכל תשלומי הריביות שנעשו עד כה נעשו מכספם של משקיעים עסק כזה יכול להחזיק שנים רבות עד שלא יהיו מספיק השקעות ולקרוס.
    המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה שיש עוד כספים קיימים ולא עוד כמה שנים שלא ישאר פרוטה.
    ולכן שאלתי מה ראית שהולך מצוין שישכנע ששווה להשאר.

המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה

נו, ואיפה כל המשקיעים? איך זה שאף אחד לא יוצא?
    זה הזוי, הרי בכל סיפור של הונאה, הראשונים לצעוק ולפעול הם המשקיעים בעצמם, ופה ברברת שלא פוסקת של אנשים שלא שמו שם את כספם. מה זה אומר?

• @פייביש
    ולכן כל עוד שלא תביא תימוכין לעצם ההשקעה אלא לדמותו של בעל הקו תוסיף לקבל מוניטין מינוס.

@פייביש

אולי במקום שאני יביא תימוכין להשקעה תביא אתה תימוכין נגד ההשקעה?
    הרי אתה זה שהתחלת להיות נגד אז תביא תימוכין
    אצלינו ב"ה החיים נוסעים כרגיל
    אגב למעלה כתבת שאתה מפסיק להתכתב איתי....

המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה

נו, ואיפה כל המשקיעים? איך זה שאף אחד לא יוצא?
    זה הזוי, הרי בכל סיפור של הונאה, הראשונים לצעוק ולפעול הם המשקיעים בעצמם, ופה ברברת שלא פוסקת של אנשים שלא שמו שם את כספם. מה זה אומר?

@שחר-עולה
    זאת הנחה שגויה לחלוטין, כל משקיע מחמת שנאת ההפסד והטעות, מעדיף הרבה יותר להאחז בקש, גם בהונאות קודמות האחרונים שהתעוררו היו המשקיעים, גם עכשיו המשקיעים נתלים בשמועות הנפוצים שהנה מחר הרב הייזלר מוציא מכתב בעד וכדו' (ועוד יש ראיה מזה שאף אחד לא הוציא את כספו).
    ולכן אף שיש משקיעים רבים (אתה יכול לחשוב שאני ממציא אבל הדברים נכתבים מידיעה ברורה) שכבר מפקפקים מאוד במה שקורה וחלקם כבר מרגישים שאיבדו את כספם הם אינם קמים ועושים מעשה.

• @שחר-עולה
    זאת הנחה שגויה לחלוטין, כל משקיע מחמת שנאת ההפסד והטעות, מעדיף הרבה יותר להאחז בקש, גם בהונאות קודמות האחרונים שהתעוררו היו המשקיעים, גם עכשיו המשקיעים נתלים בשמועות הנפוצים שהנה מחר הרב הייזלר מוציא מכתב בעד וכדו' (ועוד יש ראיה מזה שאף אחד לא הוציא את כספו).
    ולכן אף שיש משקיעים רבים (אתה יכול לחשוב שאני ממציא אבל הדברים נכתבים מידיעה ברורה) שכבר מפקפקים מאוד במה שקורה וחלקם כבר מרגישים שאיבדו את כספם הם אינם קמים ועושים מעשה.

משקיעים רבים

משקיעים רבים, הא? עם כמה משקיעים דברת ושמעת שהם מרגישים שאיבדו את כספם?
    ואם אני אגיד שמידיעה ברורה רוב המשקיעים רגועים ובטוחים, מאמינים וממשיכים להתפלל לסוף הטוב, הרי לא תאמין לי, נכון?

משקיעים רבים

משקיעים רבים, הא? עם כמה משקיעים דברת ושמעת שהם מרגישים שאיבדו את כספם?
    ואם אני אגיד שמידיעה ברורה רוב המשקיעים רגועים ובטוחים, מאמינים וממשיכים להתפלל לסוף הטוב, הרי לא תאמין לי, נכון?

@שחר-עולה
    אין לי שום סיבה כרגע לא להאמין לך..
    האם גם את מכיר מיעוט שלא?

• @אייזנבאך
    אין זה מטבעי להיגרר להתנצחויות קטנוניות, ואף שצר לי על כך שנסחפתי לכך מעט, אני מוצא לנכון להשיב לך ולשאר השואלים. אציין כי הדברים נכתבים גם למען מנהלי הפורום – שאינני מכירם אישית, אך אני מוקיר את פועלם למען הכלל.

קיימת ביהדות גישה לגיטימית הגורסת כי עדיף להימנע מכל חשש לשון הרע, גם במחיר של פגיעה באחרים;
    גישה המעדיפה להתרחק מכל נדנוד של מוציא שם רע, אף כ שיש בכך משום "מציל ממון חברו".
    השקפה הבוחרת בהימנעות מוחלטת מעיסוק בהשקעות וצמצום חובת ההשתדלות, גם בנושאים כגון נישואי צאצאים.

מנגד, פורום זה הוקם עבור אלו הנוקטים בדרכי ההשתדלות ומבקשים לברר מהן הדרכים הנכונות והכשרות לפעול בהן. הוא אינו מיועד למי שבוחר להסתופף רק בבית ה' ולעצום עין מהליכות העולם.
    מתוך מטרה זו של פקיחת עיניים, ניסיתי להבהיר באשכול זה כיצד ניתן לבחון ב"שכל ישר" את כדאיותה ואמינותה של השקעה.

באשר להגר"מ קסלר שליט"א – דעתו היא דעה ספציפית מאוד, ואני אינני נמנה על תלמידיו, לא בענייני השתדלות ולא במשנתו בחינוך תשב"ר ובנושאים רבים נוספים. דרכו מושפעת מבית מדרש מסוים שאינני שייך אליו. אף שלא נועצתי ברבותיי על תוכן הדברים שכתבתי כאן, אני סמוך ובטוח שהיו מסכימים עם העיקרון המוצג.

לפורום זה יש רב ומורה דרך, וזו זכותם של המשתתפים לשמוע בקולו. מי שהדברים אינם עולים בקנה אחד עם השקפתו, מוזמן בכבוד שלא להיכנס לכאן.

בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידי, ושנזכה ליום שבו "וישב מצרף וטהר... כזהב וככסף".

> קיימת ביהדות גישה לגיטימית הגורסת כי עדיף להימנע מכל חשש לשון הרע

מה???? אתה רציני????
    מאיזה בית מדרש אתה מביא גישות לגיטימיות מהן אלו???
    לשה"ר ורכילות אסורים בתכלית האיסור, ואוי לו למי שמזלזל באות אחת מן התורה

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר
    כפי שהתפרסם כאן הפגישה בין בעל המכרות לאיצ'ה היה בהשתתפות הרבנים הרב ברוורמן והרב קסלר
    כשהרב קסלר מוציא מכתב מפורש בחתימתו לא לדבר בנושא עד להכרעה ברורה, והרב ברוורמן שותק הרי שתיקתו כהודאה
    לפי האמור ולאור הנתונים האלו הרי שלע"ע החלטת האסיפה היא להשתיק את הנושא עד להכרעה לכן אנו מבקשים מהנהלת 'פורום בנקל' לסגור או להקפיא את האשכול עד להכרעה, או לחילופין להמציא מכתב מאחד הרבנים שהשתתפו באסיפה שאפשר ורצוי לתת במה לכל הברברת כאן, שכו"ע מודו שאין לא"א שום תועלת מלבד שריפת זמן וביטול תורה (אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול)

• @שחר-עולה
    אין לי שום סיבה כרגע לא להאמין לך..

מיעוט שלא מה?
    אני מכיר ויודע ושמעתי על רוב המשקיעים שלא מפקפקים כלל.

מה???? אתה רציני????

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר
    כפי שהתפרסם כאן הפגישה בין בעל המכרות לאיצ'ה היה בהשתתפות הרבנים הרב ברוורמן והרב קסלר
    כשהרב קסלר מוציא מכתב מפורש בחתימתו לא לדבר בנושא עד להכרעה ברורה, והרב ברוורמן שותק הרי שתיקתו כהודאה
    לפי האמור ולאור הנתונים האלו הרי שלע"ע החלטת האסיפה היא להשתיק את הנושא עד להכרעה לכן אנו מבקשים מהנהלת 'פורום בנקל' לסגור או להקפיא את האשכול עד להכרעה, או לחילופין להמציא מכתב מאחד הרבנים שהשתתפו באסיפה שאפשר ורצוי לתת במה לכל הברברת כאן, שכו"ע מודו שאין לא"א שום תועלת מלבד שריפת זמן וביטול תורה (אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול)

@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אין לא"א שום תועלת מלבד שריפת זמן וביטול תורה (אין אחד שישקיע בעקבות האשכול ואין משקיע שימשוך את כספו בעקבות האשכול)

צודק לגמרי!!!
    אני פרשתי

מה???? אתה רציני????

אין לי מה להוסיף

בהקשר להרב קסלר

@מתבגר-מבולבל
    מה לעשות שהרב ברוורמן עצמו דיבר נגד אחרי הפגישה,
    וגם התנהלות הפורום על דעתו כידוע.

נושאים מוצעים