דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
373 59 8.0k 59
  • כתבתי בעבר ולא יודע למה זה נמחק

רבותיי היקרים, כל אחד בשמו(?) הטוב יבורך
    אני חדש כאן באשכול
    קראתי את רוב התגובות באשכול, ומצאתי את עצמי מבולבל ובמבוכה רבתית, אינני יודע מי נגד מי
    והיות ומאוד מסקרן אותי להכיר את הדמויות כאן בפורום הנכבד
    אני רוצה להעלות כאן הצעה, לעשות מפגש בין כל המשתתפים באשכול זה, ואחת ולתמיד לברר את הסוגיה לעומקה.
    כדי להוציא את המפגש לפועל אני זקוק למידע ואבקש בזה את עזרת הציבור....

מי בעד מי נגד? (יש כאלו שבניק אחד כותבים בעד ובניק שונה כותבים נגד)
    כמה מקומות להכין? (להערכתי כל אחד מחזיק פה ב3/4 ניקים, בהמשך ננסה לארגן חברותות.....)
    איפה לקיים את המפגש? (ה'קול השפוי' אומר 'לישב בגנים', מאידך 'איש קיש' שהוא 'פשוט יהודי' שתמיד 'רואה את הנולד' ותמיד 'שמח לעזור' ו'שואף ליותר' אומר 'שבתי בבית ה'')
    מי יממן את המפגש? (מצד אחד נראה ש'מונטיפיורי' ש'ברכת ה' מעשירו' הוא עשיר האשכול והוא 'צופה ומביט' עד 'אין סוף' עומד לימין 'פושט הרגל מרמה ד'' וכדי 'לעורר ליבו' הוא שם 'עיניו בראשו' ו'מבקש לישב בשלווה' להיות 'צול גאה' 'ברמיזא')
    מי שיכול לעזור ברעיונות בנושא מתבקש להעלות על הכתב כיד ה' הטובה עליו....

• @מתבגר-מבולבל
    תיקון: מבקש, רב.

@יושב-בגנים סליחה, מבקשים ממך להפסיק לצפצף על רב גדול מרא דאתרא של מודיעין עילית שישב באותה פגישה, ומונח בעומק הענינים, ועדיין אין שום מכתב נגד מאף רב שמכריז שלטובת העניניים עדיף לתת במה או פרסום לעניין
    איני מבין למה פורום "בנקל" שמנסה לשווק עצמו כניטרלי, מצפצף גם הוא על בקשת מרא דאתרא?

• @שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

בינתיים לפי כל הנתונים יהיה זהב! והרבה!

יהיה במכרה הישן או החדש?

@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

וכל השלב הנוכחי דופק ומתפקד מצוין

מה נקרא אצלך השלב הנוכחי שדופק מצוין?

@יושב-בגנים לא ידעתי שיש מכתב כ"כ מפורש מהרב קסלר לא להתעסק בנושא, יש לך מושג מה מנהלי 'פורום בנקל' מגיבים ע"ז?
    התגנבה שמועה לאוזניי שקבוצת משקיעים מתאגדים יחד לתבוע את איצ'ה ופורום בנקל אצל ב"ד של ר' ניסים, מישהו יודע יותר פרטים?

• @יושב-בגנים לא ידעתי שיש מכתב כ"כ מפורש מהרב קסלר לא להתעסק בנושא, יש לך מושג מה מנהלי 'פורום בנקל' מגיבים ע"ז?
    התגנבה שמועה לאוזניי שקבוצת משקיעים מתאגדים יחד לתבוע את איצ'ה ופורום בנקל אצל ב"ד של ר' ניסים, מישהו יודע יותר פרטים?

@אייזנבאך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אתה מאיים?!

• @פייביש
    אני שמח לראות שהציבור הרבה פחות עיוור ולא טיפש, ולא קונה את האמירות המופקרות של קומץ הניקים מתחלפים.
    כלל הדיינים העוסקים בנידון אוחזים בדעה אחת ברורה, ובכל המידע הדרוש על המכרות.
    הוצגו דוחו"ת מקצועיים והתכתבויות עם חברות בחינת המכרות הגדולות בעולם (גם SRK וגם DMT).

הכי קל היה לצרף את את הקבצים ולפרסמם כאן ובכל מקום אפשרי בלחיצת כפתור, אך הוחלט שלא לעשות זאת מתוך אחריות.
    בכל זאת יש מי שמתעקש להמשיך להפיץ מידע חסר טיפת אחריות, ודוחק בכל הכוח לפגוע בכל המעורבים.
    כמה שכל ואחריות צריך @פייביש כדי להתעקש שיודע בוודאות שמאותן מכרות "יוצא הרבה זהב, בוודאות!"?

כדי להקל עליכם לצאת מהבלבול: @פייביש בוודאות או משקר, או לא יודע.
    אין אף דיין שמעורב משום צד, שחושב או אומר שהתמונה דומה לקביעה המסוכנת שכדאי להשקיע... גם הרב הייזלר ממש לא חושב כך.
    וכאמור, יש להשאיר את הנידון על כנו ללא פרסום המסקנות אבל בוודאי שלא לפרסם את השקרים של @פייביש

@איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כדי להקל עליכם לצאת מהבלבול: @פייביש בוודאות או משקר, או לא יודע.

**ואני חושב ש@איצ-ה-דז-אלובסקי משקר או לא יודע ויש שם הרבה זהב וכו' **,
    זה שיש ל@איצ-ה-דז-אלובסקי קו מידע והוא מוכר בציבור זה לא אומר שאין לו עוד כמה ניקים מתחלפים... וגם מה יעזור אם אני יפרסם ש@פייביש הוא יענקלביץ מביתר?
    לא אמרתי לאברכים לשים שם כסף כתבתי שמי שיש לו שכל אולי כדאי לו לבדוק את ההשקעה הזאת, חבל שאתה מהלך אימים על הציבור כאילו אמרתי שכדאי להשקיע
    ועכשיו שאלה למנהלי הפורום למה ל@איצ-ה-דז-אלובסקי אתם נותנים ככה להתבטאות נגדי, אבל כל מידע או מסמך שיש לי נגד איצ'ה אתם מיד חוסמים?

וגם מה שכתבת שהכי קל לפרסם מידע זה אנחנו יודעים כי אנחנו רואים איך בכזה קלות יצאת נגד בעל המכרה, וששאלו אותך למה יש כתבה ב'בקהילה' [אגב עם שם אנונימי...] ובאמס וכו' הכחשת כל קשר, אפילו שב'אמס' כתבו במפורש שזה בתיאום איתך, ולבקהילה הודלף מסמכים ממך.. [וגם בכתבה ב'משפחה' התלהבת שאתה לא מפחד מאף אחד ואם ינסו לעצור אותך יש לך 8 גופי תקשורת שהולכים איתך],

ואגב אין כאן שום דיין שמעורב משום צד חוץ מהרב הייזלר, [ומה הוא חושב אתה לא בדיוק יודע...], כי אין כאן שני צדדים, מי נגד מי? יש כאן תובע ונתבע?

• @יושב-בגנים סליחה, מבקשים ממך להפסיק לצפצף על רב גדול מרא דאתרא של מודיעין עילית שישב באותה פגישה, ומונח בעומק הענינים, ועדיין אין שום מכתב נגד מאף רב שמכריז שלטובת העניניים עדיף לתת במה או פרסום לעניין
    איני מבין למה פורום "בנקל" שמנסה לשווק עצמו כניטרלי, מצפצף גם הוא על בקשת מרא דאתרא?

@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מאותו סיבה ש@איצ-ה-דז-אלובסקי צוחק על הוראת המרא דאתרא של מודיעין עילית כמשתמע בצילום מסך שהעליתי כאן ונמחק ע"י @מונטיפיורי
    אם הוא יאשר אני יעלה את הצילום מסך מהואצאפ של איצ'ה עוד פעם

• @מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מאותו סיבה ש@איצ-ה-דז-אלובסקי צוחק על הוראת המרא דאתרא של מודיעין עילית כמשתמע בצילום מסך שהעליתי כאן ונמחק ע"י @מונטיפיורי
    אם הוא יאשר אני יעלה את הצילום מסך מהואצאפ של איצ'ה עוד פעם

@פייביש תפסיק להכנס באישי ב@איצ-ה-דז-אלובסקי ביקשו לשמור על דיון עניני אם אין לך מה לומר בקשר לנושא אפשר לקיים את דברי החכם מכל אדם גם אויל מחריש וכו

• @פייביש תפסיק להכנס באישי ב@איצ-ה-דז-אלובסקי ביקשו לשמור על דיון עניני אם אין לך מה לומר בקשר לנושא אפשר לקיים את דברי החכם מכל אדם גם אויל מחריש וכו

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!
    [מה שיש לי לומר בנושא אמרתי, רק בא כאן מישהו וניסה לערער על דבריי...]

• לא מבין מה העיסוק האובססיבי בדעתו של הרב קסלר,
    בכל דיון תמיד יהיו רבנים שדעתם שונה, ואני לא רואה צורך להיצמד לכל הוראה של איזה רב, כמובן כשיש רבנים אחרים מהצד השני.
    אני סומך על ר איצה שלא מפרסם דברים ללא התיעצות.
    וכמו שאף אחד לא משתתף בבבחירות/משתתף בגלל מכתב מרבנים או בפאות וכו' וכו'

בכל דיון תמיד יהיו רבנים שדעתם שונה, ואני לא רואה צורך להיצמד לכל הוראה של איזה רב, כמובן כשיש רבנים אחרים מהצד השני.

פוסט זה נמחק!
  • @יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

אני אנסה להסביר לך בעדינות.
    יש כאן הרבה שמסתכלים על זה כך:
    אתה מצדד בעד משקיע שהפיל תמימים.
    ואילו איצה הוא איש ציבור שמושיע משקיעים תמימים.
    ולכן ..... וד"ל

@מתכנן-פיננסי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא מבין מה העיסוק האובססיבי בדעתו של הרב קסלר,

בפרט שלא כתב שום דבר שמישהו מהמתריעים מתכחש לו
    לא ראיתי/שמעתי שום תגובה יזומה של הפורום להגה"צ לאחר שנתבקשו שלא לפרסם בענין זה

המסמך שהוציאו היה תגובה לכאלו שניסו לנצל את המצב לצרכי יח"צ

• @יושב-בגנים לא ידעתי שיש מכתב כ"כ מפורש מהרב קסלר לא להתעסק בנושא, יש לך מושג מה מנהלי 'פורום בנקל' מגיבים ע"ז?

@אייזנבאך
    אין זה מטבעי להיגרר להתנצחויות קטנוניות, ואף שצר לי על כך שנסחפתי לכך מעט, אני מוצא לנכון להשיב לך ולשאר השואלים. אציין כי הדברים נכתבים גם למען מנהלי הפורום – שאינני מכירם אישית, אך אני מוקיר את פועלם למען הכלל.

קיימת ביהדות גישה לגיטימית הגורסת כי עדיף להימנע מכל חשש לשון הרע, גם במחיר של פגיעה באחרים;
    גישה המעדיפה להתרחק מכל נדנוד של מוציא שם רע, אף כ שיש בכך משום "מציל ממון חברו".
    השקפה הבוחרת בהימנעות מוחלטת מעיסוק בהשקעות וצמצום חובת ההשתדלות, גם בנושאים כגון נישואי צאצאים.

מנגד, פורום זה הוקם עבור אלו הנוקטים בדרכי ההשתדלות ומבקשים לברר מהן הדרכים הנכונות והכשרות לפעול בהן. הוא אינו מיועד למי שבוחר להסתופף רק בבית ה' ולעצום עין מהליכות העולם.
    מתוך מטרה זו של פקיחת עיניים, ניסיתי להבהיר באשכול זה כיצד ניתן לבחון ב"שכל ישר" את כדאיותה ואמינותה של השקעה.

באשר להגר"מ קסלר שליט"א – דעתו היא דעה ספציפית מאוד, ואני אינני נמנה על תלמידיו, לא בענייני השתדלות ולא במשנתו בחינוך תשב"ר ובנושאים רבים נוספים. דרכו מושפעת מבית מדרש מסוים שאינני שייך אליו. אף שלא נועצתי ברבותיי על תוכן הדברים שכתבתי כאן, אני סמוך ובטוח שהיו מסכימים עם העיקרון המוצג.

לפורום זה יש רב ומורה דרך, וזו זכותם של המשתתפים לשמוע בקולו. מי שהדברים אינם עולים בקנה אחד עם השקפתו, מוזמן בכבוד שלא להיכנס לכאן.

בתפילה שלא תצא תקלה תחת ידי, ושנזכה ליום שבו "וישב מצרף וטהר... כזהב וככסף".

• @שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

בינתיים לפי כל הנתונים יהיה זהב! והרבה!

יהיה במכרה הישן או החדש?

@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

וכל השלב הנוכחי דופק ומתפקד מצוין

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כל העסק הזה, כל הזמן, מההתחלה ועד היום הולך מצוין, אין אף משקיע, ואף אדם שיכול לאמר אחרת, וכולם מחכים בעז"ה לסוף הטוב.
    ואגב, כל השרשור הזה רחוק מאד מאד מלהיות נייטרלי....

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כל העסק הזה, כל הזמן, מההתחלה ועד היום הולך מצוין, אין אף משקיע, ואף אדם שיכול לאמר אחרת, וכולם מחכים בעז"ה לסוף הטוב.
    ואגב, כל השרשור הזה רחוק מאד מאד מלהיות נייטרלי....

@שחר-עולה
    כיון שיש הרבה שאומרים אחרת נשמח לשמוע מה הסימוכין שלך לכך שהעסק הולך מצוין.

• @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

ולכן ..... וד"ל

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

האם ראית מישהו שנפל?
    וזו גם תשובה ל'יושב בגנים', מה הסימוכין שלכם לכך שלא הולך מצוין?
    כמו שכתבתי כבר קודם, ותשאלו את כל מי שהשקיע, מה אתם רואים משהו אחר? נשגב מבינתי...

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

האם ראית מישהו שנפל?
    וזו גם תשובה ל'יושב בגנים', מה הסימוכין שלכם לכך שלא הולך מצוין?
    כמו שכתבתי כבר קודם, ותשאלו את כל מי שהשקיע, מה אתם רואים משהו אחר? נשגב מבינתי...

@שחר-עולה
    אתה באמת לא מבין או שאתה מנסה להתמם,
    טענת מתנגדי ההשקעה שאין כל בסיס כלכלי רווחי להשקעה זו, וכל תשלומי הריביות שנעשו עד כה נעשו מכספם של משקיעים עסק כזה יכול להחזיק שנים רבות עד שלא יהיו מספיק השקעות ולקרוס.
    המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה שיש עוד כספים קיימים ולא עוד כמה שנים שלא ישאר פרוטה.
    ולכן שאלתי מה ראית שהולך מצוין שישכנע ששווה להשאר.

• @פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יעקב-בן-אשר

אם שמת לב הוא נכנס בי!!

ולכן ..... וד"ל

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולכן ..... וד"ל

את זה אני רואה לבד שכל פעם שאני כותב אני מקבל מוניטין מינוס
    וזה מה שחבל בפורום כאן שאיצ'ה הוא קודש קודשים וכל השאר סתם...
    ואם אני רוצה להביא ראיות להתנהלות איצ'ה אני מקבל חסימה
    זה נקרא פורום נייטראלי?

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ולכן ..... וד"ל

את זה אני רואה לבד שכל פעם שאני כותב אני מקבל מוניטין מינוס
    וזה מה שחבל בפורום כאן שאיצ'ה הוא קודש קודשים וכל השאר סתם...
    ואם אני רוצה להביא ראיות להתנהלות איצ'ה אני מקבל חסימה
    זה נקרא פורום נייטראלי?

@פייביש
    נכון כי הציבור הם לא אנשי ביבין שמתעסקים ברכילויות ומה זה כתב על זה,
    איצ'ה הוא לא הנושא אלא כספם של האברכים שמשום שעמומך החלטת שזה לא מעניין אותך,
    ולכן כל עוד שלא תביא תימוכין לעצם ההשקעה אלא לדמותו של בעל הקו תוסיף לקבל מוניטין מינוס.

• @שחר-עולה
    אתה באמת לא מבין או שאתה מנסה להתמם,
    טענת מתנגדי ההשקעה שאין כל בסיס כלכלי רווחי להשקעה זו, וכל תשלומי הריביות שנעשו עד כה נעשו מכספם של משקיעים עסק כזה יכול להחזיק שנים רבות עד שלא יהיו מספיק השקעות ולקרוס.
    המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה שיש עוד כספים קיימים ולא עוד כמה שנים שלא ישאר פרוטה.
    ולכן שאלתי מה ראית שהולך מצוין שישכנע ששווה להשאר.

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

המזהירים מנסים לשכנע את המשקיעים לצאת כעת מההשקעה

נו, ואיפה כל המשקיעים? איך זה שאף אחד לא יוצא?
    זה הזוי, הרי בכל סיפור של הונאה, הראשונים לצעוק ולפעול הם המשקיעים בעצמם, ופה ברברת שלא פוסקת של אנשים שלא שמו שם את כספם. מה זה אומר?

נושאים מוצעים