מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
כאחד שמתנגד חריף לגיוס המשקיעים למיזם זה ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
אני לא מבין את הכותבים האחורנים אשר נותנים פתחון פה, משום היתממותם או חוסר ידיעתם לתומכי ההשקעה,
יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום אם כי יתכן ויש טעם אחר לשתיקתם@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
(לא יורשה) וכנ"ל מטרתו היתה להציל את הכספים המושקעים כבר ולא ראה צורך לגנות כך כשאין עוד גיוס מאברכים.
@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
נכון ולכן מתפלא אני על הרב הייזלר שלא כתב זאת וצ"ע
כנ"ל.
-
סיכום בקצרה של מעלות וחסרונות 'השקעה' במכרות ע"פ מכתב הגר"מ הייזלר
מעלות
- א. בעל המכרה אדם יר"ש ואין חשש לגניבת או עוקץ ח"ו
- ב. ידוע היכן כל הכספים שנגבו מאברכים.
- ג. במידה ו'ההשקעה' תצליח יש אפשרות (פונטציאל) ויהיה רווח גדול
- ד. נמצא משקיע שמוכן לעת עתה לשלם את התחיבות החברה לשלם את משכנתאות האברכים
חסרונות
- א. סיכון במידה קיצונית (לשון המכתב)
- ב. גם באפשרות האופטמית ביותר אין צפי משוער מתי יבואו רווחים (אם בכלל...)
- ג. אין לחברה אפשרות לשלם את חובתיה אלא מכספי 'משקיעים' חדשים. (א.ה. ובעלי החברה התחייבו לרבנים שליט"א שלא לקחת עוד כספים מאברכים, ועד היום לא נמצאו כ"כ אנשים שאינם אברכים 'שישקיעו' שם...)
- ד. החברה פועלת למנות מנהל מקצועי חדש, כל עוד אין כזה לכאו’ הניהול של היום לא ממש מוצלח (בלשון המעטה...)
לכל היוצא מהנ"ל לככאו’ כוונת הרבנים שליט"א לברוח מהששקעה הזו כמו מאש
@יהודי-טוב
עד השורה האחורנה הסכמתי איתך,
לשורה האחרונה אישית מסכים לה, אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות. -
כאחד שמתנגד חריף לגיוס המשקיעים למיזם זה ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
אני לא מבין את הכותבים האחורנים אשר נותנים פתחון פה, משום היתממותם או חוסר ידיעתם לתומכי ההשקעה,
יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום אם כי יתכן ויש טעם אחר לשתיקתם@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
על הרב הייזלר שלא גינה זאת,

לכאו’כאן התכוון לגנות רק שעשה את זה בעדינות -
@רק-יגיעה-בתורה
כנראה שאתה לא מסתובב כאן מספיק זמן בשביל לדעת שאין כאן נושא אחד שכו"ע מודו,
הדבר היחיד שכו"ע מודו הוא שאסור לאברכים להכנס לסיכון גבוה,
אך לא כו"ע מודו מהו סיכון גבוה? ומה היה מיזם זה?@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אך לא כו"ע מודו מהו סיכון גבוה? ומה היה מיזם זה?
כוונתי היתה על הבנת פסק הדין.
ולא ראיתי אחד שהסתפק בכך אחר פסק הדין. -
@יהודי-טוב
לשורה האחרונה אישית מסכים לה, אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות.@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לשורה האחרונה אישית מסכים לה, אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות.גם אני.
-
@יהודי-טוב
לשורה האחרונה אישית מסכים לה, אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות.@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אך אם כך דעת הרבנים היה עליהם לכתוב זאת ברורות.
אם זאת המסקנא שיוצאת מהמכתב לכאו’ לזה התכוונו הרבנים רק שרצו לכתוב בלשון נקיה
-
ואף כועס (אם יורשה לי) על הרב הייזלר שלא גינה זאת,
(לא יורשה) וכנ"ל מטרתו היתה להציל את הכספים המושקעים כבר ולא ראה צורך לגנות כך כשאין עוד גיוס מאברכים.
נכון ולכן מתפלא אני על הרב הייזלר שלא כתב זאת וצ"ע
כנ"ל.
החשש שלי בכל הרצינות,
שעוד תקופה יטענו תומכי ההשקעה שהרב הייזלר סה"כ כתב שלהשקיע בזהב זה סכנה אך כתב שכאן בעל המכרות מתנהג בישרות נפלאה וב"ה כבר אפשר להשקיע ודעתו של הפורום הרי נכתב עליה כי היתה ללא בסיס הרי יש מהם שהיום אוחזים שיש מעל 90 אחוז לסיפור עיין סקר,
לכן אני כועס על אופן ההתייחסות הפושרת,
לא מוצדק? -
החשש שלי בכל הרצינות,
שעוד תקופה יטענו תומכי ההשקעה שהרב הייזלר סה"כ כתב שלהשקיע בזהב זה סכנה אך כתב שכאן בעל המכרות מתנהג בישרות נפלאה וב"ה כבר אפשר להשקיע ודעתו של הפורום הרי נכתב עליה כי היתה ללא בסיס הרי יש מהם שהיום אוחזים שיש מעל 90 אחוז לסיפור עיין סקר,
לכן אני כועס על אופן ההתייחסות הפושרת,
לא מוצדק?@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
שעוד תקופה
תנוח דעתך הם טעונים את זה כבר עכשיו....
ועכשיו ברצינות
מדובר באנשים (מהכרות אם חלקם) ששוקעים בקונספריציה
ובטוחים ב100% שמחר מקסימום מחרותיים הם מוצאים זהב והולכים להתחרות אם דן גרטלר -
יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום
לא נאמר כך מעולם בקו המידע.
ואני לא ראיתי כזאת חוות דעת... [רשמית.. אשמח שתביא סימוכין].
מלבד זאת לפי המפורט בפסק הדין לעיני המתריעים היה מידע חלקי...
והרי הם נפגשו לפגישה ממושכת עם הרב ח אצל הרב ברוורמן
אז על מה אתה רוצה שיתנצלו שניתן להם מידע חלקי אצל הרב ברוורמן...
וכבר כתב אחד מחברי הפורום להגנת הצרכן לעיל שהמידע הנוסף, הלא חלקי, לא ניתן להם עד עתה אז איך אתה רוצה שיוציאו הבהרה על בסיס מה שהם לא יודעים...
מלבד זאת שהפסק לא סותר במאומה את כל מה שהם אמרו תמיד [לפחות מה ששמעתי וראיתי] שלא נכון לאברכים להשקיע בכזאת השקעה בסיכון גבוה. וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין. -
המדינה עברה בשנתיים האחרונות את הטלטלה הכי גדולה שלא ניתן לתאר, בעולם נורמלי היה מצופה שזה יגרום לאנשים לשנות את דעתם לכאן או לכאן.
וכלום כל אחד נשאר במקומו.
כנראה שכל מי שכבר הייתה לו דעה.
מאוד קשה לו לשנות את הדעה מוקדמת. ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו. -
המדינה עברה בשנתיים האחרונות את הטלטלה הכי גדולה שלא ניתן לתאר, בעולם נורמלי היה מצופה שזה יגרום לאנשים לשנות את דעתם לכאן או לכאן.
וכלום כל אחד נשאר במקומו.
כנראה שכל מי שכבר הייתה לו דעה.
מאוד קשה לו לשנות את הדעה מוקדמת. ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ואף אחד לא נותן לעובדות לבלבל אותו.
איזה עובדות???
-
@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
איזה עובדות???
@רק-יגיעה-בתורה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
איזה עובדות???
אותי חינכו שפסק של ב"ד יותר חשוב מעובדות שאתה רואה בעיניים.
היה מצופה שלפחות מישהו ישנה את דעתו בגלל המכתב.
אבל כל אחד קורא במכתב את מה שהוא חשב מראש... -
איזה עובדות???
אבל כל אחד קורא במכתב את מה שהוא חשב מראש... -
@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אשמח שכבודו יראה לי איך הוא קורה את המכתב.
אין לי הכשרה של טוען רבני. ואין לי ניסיון בקריאת פסקי ב"ד.
ולכן אני לא יכול לפרשן אותו.
בדיוק כמו שלהבדיל אלף אלפי הבדלות כשיש פסיקה של ערכאות נותנים לעו"ד לפרש אותה.
אצלנו בגלל שכל אחד למד חו"מ זה לא אומר שיש לנו הבנה בפרשנות של כזה מסמך מורכב.
והנה אני חשבתי שבמסמך כתוב שזה לא נוכלות, ואח"כ הרב @הקול-השפוי שאל אותי שלדברי יוצא שכן כתוב כך...
בקיצור גם בדבר הבסיסי נפלתי בפרשנות שלו.
כמו שאני לא מבין בשוק ההון, וכמו שלא אגש לעיסקה בנדלן בלי שנשלחתי לשם ע"י איש מקצוע אחד - נגוע אבל עם ניסיון וקבלות.
ובלי שהתייעצתי עם איש מקצוע אחר שלא נגוע.
כך אני לא רואה שיש לי יכולת לפרשן את המסמך הזה.כן יש לי יכולת לפרשן את "שלל" הדעות כאן... וד"ל.
-
איזה עובדות???
אבל כל אחד קורא במכתב את מה שהוא חשב מראש...הרב @משהמשה
שני שאלות לי לכבודו.
א. איך מי שמצהיר על עצמו שאינו שומע את קו המידע יכול לכתוב כל הזמן בביטחון גמור נגד דבר שהוא מעולם לא שמע.
ב. איך כבודו שלעיל אמר קבל עם ועולם [קודם שמחק] שהימור פירושו נוכלות, ועדיין לא שינה את דעתו, יכול להצהיר על עצמו@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
-
אשמח שכבודו יראה לי איך הוא קורה את המכתב.
ולכן אני לא יכול לפרשן אותו.
בדיוק כמו שלהבדיל אלף אלפי הבדלות כשיש פסיקה של ערכאות נותנים לעו"ד לפרש אותה.
אצלנו בגלל שכל אחד למד חו"מ זה לא אומר שיש לנו הבנה בפרשנות של כזה מסמך מורכב.
והנה אני חשבתי שבמסמך כתוב שזה לא נוכלות, ואח"כ הרב @הקול-השפוי שאל אותי שלדברי יוצא שכן כתוב כך...
בקיצור גם בדבר הבסיסי נפלתי בפרשנות שלו.
כמו שאני לא מבין בשוק ההון, וכמו שלא אגש לעיסקה בנדלן בלי שנשלחתי לשם ע"י איש מקצוע אחד - נגוע אבל עם ניסיון וקבלות.
ובלי שהתייעצתי עם איש מקצוע אחר שלא נגוע.
כך אני לא רואה שיש לי יכולת לפרשן את המסמך הזה.כן יש לי יכולת לפרשן את "שלל" הדעות כאן... וד"ל.
לא צריך להתחמק, גם לי אין הכשרה של טוען רבני או ניסיון בקריאת פסקי דין, ובכ"ז יש את מה שהבנתי בקוצר דעתי וללא ניסיון.
אשמח שתחכים אותי ותראה לי איך כן אפשר לקרוא אחרת את הפסק.
-
הרב @משהמשה
שני שאלות לי לכבודו.
א. איך מי שמצהיר על עצמו שאינו שומע את קו המידע יכול לכתוב כל הזמן בביטחון גמור נגד דבר שהוא מעולם לא שמע.
ב. איך כבודו שלעיל אמר קבל עם ועולם [קודם שמחק] שהימור פירושו נוכלות, ועדיין לא שינה את דעתו, יכול להצהיר על עצמו@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
הרב @משהמשה
שני שאלות לי לכבודו.
א. הרב @הקול-השפוי כתב שאני סובל מאיצ'הפוביה... אז אין עלי שאלות...
כתבתי כמה פעמים שאיצ'ה הוא איש רב זכויות ורב פעלים וממושמע לרבנים
יש לי 2 הערות על התוצאות שאני רואה מהקו.- שמאזיני הקו בטוחים שכל עיסקה שהיא לא בשוק ההון מדובר בין נוכלות להימור לעיסקה גרועה, וזה כולל את כל סוגי ההשקעות בנדלן.
- איצ'ה הוא כריזמטי ומוצלח מאוד, אבל הוא לא אדם נעלה שאין לו נגיעות וכו'.
וכשיש לו עדת מעריצים שלא מוכנה לשמוע עליו גרם של ביקורת או לסטות בגרם מדעתו זה לא מציב לו איזה שהוא גבול, והוא בס"ה בנאדם, ודברים כאלו יכולים לקחת את הדברים למקומות קיצוניים.
הביקורת שלי בזה היא לא על איצ'ה שעושה את מלאכתו, אלא על ציבור האברכים שמשום מה נעדר את התכונה הבסיסית של ביקורת.
ב. בנוגע למה שכתבתי על הימור, אני חזרתי בי מיד אחרי הפוסט של ההתנצלות וכתבתי כתגובה להרב @הקול-השפוי שיל"ע בזה... אבל הפוסט הזה נמחק כמדומני, ושניה לפני שכתבת את הפוסט הזה כתבתי בפוסט שלפניו שאיני יודע מה הפרשנות האמיתית של הפסק. גם לענין ההימור.
-
לא צריך להתחמק, גם לי אין הכשרה של טוען רבני או ניסיון בקריאת פסקי דין, ובכ"ז יש את מה שהבנתי בקוצר דעתי וללא ניסיון.
זו לא התחמקות
היה לי פעם אחת בחיים דין תורה, והפסק שלו נכתב בכמה שורות
ובמשך תקופה ארוכה היו בו תילי תילים של פרשנויות מכל הצדדים
כי הפסק נכתב בצורה כזו שתגרום ל2 הצדדים לעשות משהו.
הרב הייזלר ידוע כאחד מגדולי הדיינים והמכתב שלו בפרט בנושא כזה רגיש הוא מאוד מורכב.
הפרשנות שלך מאוד יפה.
אבל כמו שלא אביע דעה על פוסט יפה בשוק ההון כי אני לא מבין בו, כך לא אביע דעה על גוף הפסק. -
יתכן שלא קראתם מספיק אך חוות הדעת שפירסמו הפורום להגנת הצרכן הראו על מעבר להשקעה בסיכון גבוה אלא על בזבוז לא נכון של כספי המשקיעים וכן על פעולות נוספות לא נכונות שנעשו במיזם, דבר זה נכתב בפירוש לא כך במכתב הרבנים, ומשום כל נדרש התנצלות או הבהרה מחברי הפורום
לא נאמר כך מעולם בקו המידע.
ואני לא ראיתי כזאת חוות דעת... [רשמית.. אשמח שתביא סימוכין].
מלבד זאת לפי המפורט בפסק הדין לעיני המתריעים היה מידע חלקי...
והרי הם נפגשו לפגישה ממושכת עם הרב ח אצל הרב ברוורמן
אז על מה אתה רוצה שיתנצלו שניתן להם מידע חלקי אצל הרב ברוורמן...
וכבר כתב אחד מחברי הפורום להגנת הצרכן לעיל שהמידע הנוסף, הלא חלקי, לא ניתן להם עד עתה אז איך אתה רוצה שיוציאו הבהרה על בסיס מה שהם לא יודעים...
מלבד זאת שהפסק לא סותר במאומה את כל מה שהם אמרו תמיד [לפחות מה ששמעתי וראיתי] שלא נכון לאברכים להשקיע בכזאת השקעה בסיכון גבוה. וזה בדיוק מה שנכתב בפסק הדין.@רק-יגיעה-בתורה
מעלה כאן מכתב רשמי עיקרי דבריו פורסמו בעיתון בקהילה,
ימחל לי מי ששלח לי את המכתב אם דעתו היתה שלא לפרסמו.
נמנעתי לפרסם זאת עד שהיתה חוות דעת רבנית אשר נתנה למשקיעים תקווה שימונה גוף אשר יפקח על ההשקעה.מכתב לבין הדין בני ברק.pdf -
הרב @משהמשה
שני שאלות לי לכבודו.
א. הרב @הקול-השפוי כתב שאני סובל מאיצ'הפוביה... אז אין עלי שאלות...
כתבתי כמה פעמים שאיצ'ה הוא איש רב זכויות ורב פעלים וממושמע לרבנים
יש לי 2 הערות על התוצאות שאני רואה מהקו.- שמאזיני הקו בטוחים שכל עיסקה שהיא לא בשוק ההון מדובר בין נוכלות להימור לעיסקה גרועה, וזה כולל את כל סוגי ההשקעות בנדלן.
- איצ'ה הוא כריזמטי ומוצלח מאוד, אבל הוא לא אדם נעלה שאין לו נגיעות וכו'.
וכשיש לו עדת מעריצים שלא מוכנה לשמוע עליו גרם של ביקורת או לסטות בגרם מדעתו זה לא מציב לו איזה שהוא גבול, והוא בס"ה בנאדם, ודברים כאלו יכולים לקחת את הדברים למקומות קיצוניים.
הביקורת שלי בזה היא לא על איצ'ה שעושה את מלאכתו, אלא על ציבור האברכים שמשום מה נעדר את התכונה הבסיסית של ביקורת.
ב. בנוגע למה שכתבתי על הימור, אני חזרתי בי מיד אחרי הפוסט של ההתנצלות וכתבתי כתגובה להרב @הקול-השפוי שיל"ע בזה... אבל הפוסט הזה נמחק כמדומני, ושניה לפני שכתבת את הפוסט הזה כתבתי בפוסט שלפניו שאיני יודע מה הפרשנות האמיתית של הפסק. גם לענין ההימור.
שמאזיני הקו בטוחים שכל עיסקה שהיא לא בשוק ההון מדובר בין נוכלות להימור לעיסקה גרועה, וזה כולל את כל סוגי ההשקעות בנדלן.
אתה טועה הוא מביא המון פעמים את הרב יעקב רייניץ על שוק הנדל"ן ורק חוזר תמיד על אזהרה אחת שיש להתיעץ עם מומחה משלך ללא אינטרסים. [חבל לכתוב הערות מהשערות בלי ידיעה]
שלא מוכנה לשמוע עליו גרם של ביקורת או לסטות בגרם מדעתו זה לא מציב לו איזה שהוא גבול
לא ראיתי פעם אחת בפורום שמישהו ענה לך תשובה כי ככה איצ'ה אמר...
עד עכשיו התשובות היו עניניות..
אז על מה החזור ושוב