דילוג לתוכן

העמלות האלו הגיוניות?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
37 15 452 12

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    1 פוסטים
    31 צפיות
    רחל עומסיר
    שילמתם מס? זה אומר שהכסף שלכם עבד האם יצא לכם למשוך כספים מהשקעה, ורק במעמד המשיכה לראות שנוכה מס? זו נקודה שמבלבלת לא מעט אנשים, וגורמת לרבים לחשוב בדיעבד שאולי לא היה שווה להשקיע. אני פוגשת לא מעט שמספרים לי שברגע הזה משהו מתכווץ. הכסף הגיע, אבל התחושה היא ש״לקחו״ ממנו בדרך. וכאן חשוב לעצור ולהסתכל על התמונה המלאה. אם שילמתם מס זה אומר ששמרתם על ערך הכסף שלכם. בעולם שבו כסף שיושב בעו״ש נשחק, עצם זה שהכסף שלכם לא איבד מערכו הוא כבר הישג משמעותי. אבל זה לא נגמר שם. ברוב המקרים, תשלום המס אומר גם דבר נוסף: הרווחתם פי שלוש מהמס שנוכה, מעבר לשמירה על ערך הכסף. בפועל, הרווח הכולל לרוב גבוה פי כמה מסכום המס ששילמתם עליו. כלומר, גם אחרי הניכוי נשארתם עם רווח אמיתי ביד. חשוב לזכור שהמס לא נגבה על כל הסכום. הוא לא נוגע לקרן, ולא לשחיקה של עליית מחירים, אלא רק לרווח שנוצר בפועל. זו בדיוק הסיבה לכך שתשלום מס הוא לא כישלון, אלא תוצאה של תהליך שעבד. ועכשיו בואו נשווה את זה לאלטרנטיבה שנראית לפעמים בטוחה יותר. כסף שלא מושקע. שם אולי לא משלמים מס, אבל משלמים מחיר אחר, שקט ופחות מורגש. שחיקה מתמשכת של ערך הכסף, בלי רווח ובלי צמיחה. הרבה אנשים לא מפחדים מהשחיקה, כי היא לא מופיעה בשורה ברורה. אבל בטווח של שנים, היא כואבת הרבה יותר מכל מס. ועוד נקודה חשובה שכדאי להכיר. תמיד ניתן לנסות לבדוק זכאות להחזר מס. במקרים מסוימים באמצעות בדיקה מסודרת ודוח שנתי אפשר לנסות ולהחזיר חלק מהסכום, לא תמיד זה רלוונטי, אבל בהחלט שווה לדעת ולא לוותר מראש. המסקנה פשוטה. לא לפחד ממס, אלא להבין מה הוא מספר לכם. אם שילמתם מס, סימן שהכסף שלכם שמר על הערך שלו, צמח, והניב רווח אמיתי. הפחד האמיתי צריך להיות מכסף שלא עובד, שלא צומח, ושנשחק בלי שנרגיש. כשמבינים את זה, גם תשלום המס מקבל פרופורציה אחרת לגמרי. אם השאלה הזו מעסיקה אתכם, זה סימן שכדאי לעצור רגע ולעשות סדר. בדיקה מקצועית יכולה לעזור להבין אם אופן ההשקעה שלכם מתאים למטרות, לצרכים ולקצב החיים שלכם היום, או שנכון לדייק את הדרך קדימה כדי להרגיש יותר בטוחים ושלמים עם ההחלטות הכלכליות שלכם. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1770030644494-unnamed.png]
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    75 צפיות
    צ
    @מנחם-בקר כתב במידע על קרן השתלמות: להבנתי התקרה של ההפקדה שפטורה ממס היא באזור 20,500 ש"ח ושאלתי היא האם בכלל שייך להפקיד יותר מהסכום הזה ולשלם עליו מס או שאין אפשרות כזאת. נכון שאפשר, אבל יותר נוח להפקיד את זה בגמל להשקעה ששם הכספים נזילים כל הזמן, בשונה מקה"ש שזה נעול ל-6 שנים. ותקרת ההפקדות בקה"ש היא 20,566 ש"ח. ראיתי שכתבו הרבה על הלוואות מהחברה שבה משקיעים ולמעשה לא יצא לי ברור כ"כ ורציתי לדעת האם כשאני לדוג' מפקיד 80,000 אני יוכל לקבל 40,000 בהלוואה ל7 שנים וכן אשמח לדעת כמה ריבית צריך לשלם על זה בהנחה ופתחתי קרן השלמות דרך בנקל שהם עובדים עם חברת הראל התנאים באמת שונים מחברה לחברה, הכי טוב שתפנה אליהם ישירות.
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    386 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @רחל-עומסי כתב ב"פנסיה" בגיל 33: רק לאחר גיל 60 על זה נידון האשכול - פנסיה לגיל הזקנה
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    244 צפיות
    Y
    בארצות הברית הקצבה שמקבלים בפנסיה דומה לאבטלה בארץ שכל שהרווחת יותר אתה מקבל פחות אחוזים מהשכר אבל עדייו מרוויחים יותר כשהשכר יותר מי שמרוויח קצת מקבל הרבה כסף לעומת ההשקעה שלו וגם אפשר לדווח על הרבה כסף בשנה האחרונה וזה יכול לגרום שיהיה לו סכום שירוויח הרבה בלי ההשקעה של זמן אבל בנוסף צריך להגיע ל40 נקודות כל שנה אפשר לקבל 4 נקודות לכן אני מאוד ממליץ לדווח על לפחות 10 שנים שוויי של 4 נקודות כדאי להיות מבוטח ובשנה האחרונה אפשר לדווח כמה שצריך
  • 13 הצבעות
    57 פוסטים
    1k צפיות
    י
    https://marketing.isracard.co.il/clubs/ זה הכרטיס של ישרכרט, שם הכרטיס הוא BASIC הוא מצויין לרכישות בחו"ל להשוואה, דמי כרטיס- ישרכרט חינם, מותנה בשימוש כל שהוא כל חודש, במקס חינם, (רשמית מותנה כל עוד הלקוח עובד בפייסבוק, מעשית כנראה חינם לכולם) עמלת המרה- בישרכרט חינם, במקס 1 אחוז, תאריך החיוב על עסקאות חול- בישרכרט נדחה לתאריך החיוב החודשי ללא עלות, במקס כנראה גם כך, אולי צריך לבקש את זה ולבדוק שזה לא עולה עמלה, מאמץ בפתיחת הכרטיס- בישרכרט צריך זיהוי באמצעות מצלמת מחשב ואז הכרטיס פעיל מיד ונשלח בדואר רגיל, במקס לפי הזכור לי אין צורך בזיהוי כזה רק בת.ז. לשליח