דילוג לתוכן

העמלות האלו הגיוניות?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
43 17 1.7k 14

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    5 פוסטים
    108 צפיות
    רחל עומסיר
    @998877 ממוצע של 6 חודשים קודם השמירה
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    328 צפיות
    הון_כשרה
    במיטב נותנים פחות מ0.22 למי שפונה ישירות, אבל אין לי מידע מאיזה צבירה. לגבי העדפה של ד"נ זולים מהפקדה/צבירה. זה נכון שבהתחלה כדאי להוריד הד"נ מהפקדה, כי זה יותר משמעותי למי שאין צבירה גבוה. אבל רק אם זוכרים אחרי כמה שנים לבקש שינוי. מי שישכח בהמשך, בד"כ כדאי לדאוג להוריד ד"נ מצבירה בהתחלה.
  • תזכורת - מענק עבודה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות מענק עבודה
    22
    3 הצבעות
    22 פוסטים
    514 צפיות
    א
    א.א.פ. said: רק אצלי עדיין אין תשובה לגבי המענק, או אצל כולם? על פי חוק הם מחוייבים לתת תושבה עד 15/7, אנחנו כבר ב21/7, ועדיין כתוב לי: נתוני דוח בבדיקה. [image: 1784584430421-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-07-21-005126.png] א.א.פ. said: א.א.פ. @בית-שמש @מרים-הורביץ-נכסים @סתם-אחד אני עכשיו חושב שאולי זה בגלל שהגשתי בקשה להחזר מס. האם זה יתכן? שמעתם פעם על כזה דבר? ואם כן, אמורה לצאת מכאן קריאה לא להגיש בקשה להחזר מס לפני 15/7, כלומר לחכות לתשובות של המענק עבודה, ורק אז להגיש. (למרות שברור לי שאני עדיין זכאי, מדובר בהחזר מזערי על איזה תלוש קטן חד"פ שבטעות ניכו מס, וניכויים במקור של מסרווחי הון במשיכת קופת גמל להשקעה). @מרים-הורביץ-נכסים said: @א.א.פ. אני לא יודעת אבל נשמע מעניין. יהיה מענין שתעדכן מה יצא ביום חמישי האחרון קבלתי החזר מס, ואכן כעת בדקתי שוב, ויש כבר תשובה. אז אני חוזר ומצטט את מה שהצעתי, לכל מי שדואג להזכיר כל שנה לציבור להגיש בקשה למס הכנסה שלילי, שאם ברצונכם לבקש החזר מס, תמתינו עם אחד מהשנים, או הגישו בקשה להחזר מס רק אחרי שכבר קיבלתם תשובה ממס הכנסה שלילי (15/7), או שתאלצו הגישו ראשית את הבקשה להחזר מס, ויתכן שתאלצו לחכות עם התשובה ממס הכנסה שלילי. א.א.פ. said: ואם כן, אמורה לצאת מכאן קריאה לא להגיש בקשה להחזר מס לפני 15/7, כלומר לחכות לתשובות של המענק עבודה, ורק אז להגיש.
  • 7 הצבעות
    10 פוסטים
    266 צפיות
    רחל עומסיר
    אני לא מבינה על מה הדיון בכלל. בהודעה רשום עניין הכשרות. בפעם הבאה לפני שכותבים תגובה מומלץ לקרא.... וכמו שרשמת כמעט כל הפוסקים.... ואם יש "הארה" מומלץ לפנות אישית.
  • אזרח אמריקאי לקרן השתלמות

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    12
    1 הצבעות
    12 פוסטים
    993 צפיות
    צ
    @יצחק-בן-אברהם said: האם יש בעיה לפתוח קרן השתלמות לעצמאי אם מפקידים שם יותר מההכנסה של העסק אין בעיה. הפקדה שהיא פטורה ממס הכנסה הבנתי שרוב רואי חשבון סבורים שאין בעיההשאלה: מה שיותר מהפטור למס הכנסה האם זה בעייתי לאזרח אמרקאי מבחינת PFIC למיטב זכרוני הדעה הרווחת שעל קה"ש אין מס PFIC, אבל יש תשלום מס רגיל לארה"ב. אמנם בעצמאי זה יכול להיות שונה, כמבואר בהודעות לעיל. תראה באשכול שעוסק באזרחי ארה"ב, לכאורה יש שם הרבה מידע שיכול לסייע לך.