דילוג לתוכן

רעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא

שוק ההון והשקעות
13 4 372 4
  • יש לי מסלול זכאות במשכנתא שבגלל יועץ משכנתאות לא מוצלח ובגלל הריבית שעלתה במהלך ההוצאה של המשכנתא בסופו של דבר נפרסה לי המסלול זכאות ל30 שנה
    96535f20-fce5-46b6-afbe-feefbc6a4465-image.png
    כמובן זה צמוד למדד וכעת הקרן עצמה היא 91 אלף אך בגלל צמוד המדד זה מגיע כולל הריבית ל99 אלף עוד מעט.
    עכשיו השאלה שלי היא כזו: הרי שאני מבקש מבנק לתת לי מסלול אחר לא צמוד הריבית הרבה יותר גבוה.
    והיה לי רעיון: הרי אין כלל עמלות פירעון למסלול זכאות לכן אולי אני כל חודשים שלוש יעשה פירעון של 600-800 ש"ח (כמובן שזה מצריך ממני למלאות כל חודשים בקשת פירעון וכו')
    ובכך אני מקצר את המסלול ב15 שנה או יותר וגם מצליח להתגבר על המדד.
    מה אתם אומרים? זה סתם שיגעון? או שכדאי לי לעשות את זה?

• יש לי מסלול זכאות במשכנתא שבגלל יועץ משכנתאות לא מוצלח ובגלל הריבית שעלתה במהלך ההוצאה של המשכנתא בסופו של דבר נפרסה לי המסלול זכאות ל30 שנה
    כמובן זה צמוד למדד וכעת הקרן עצמה היא 91 אלף אך בגלל צמוד המדד זה מגיע כולל הריבית ל99 אלף עוד מעט.
    עכשיו השאלה שלי היא כזו: הרי שאני מבקש מבנק לתת לי מסלול אחר לא צמוד הריבית הרבה יותר גבוה.
    והיה לי רעיון: הרי אין כלל עמלות פירעון למסלול זכאות לכן אולי אני כל חודשים שלוש יעשה פירעון של 600-800 ש"ח (כמובן שזה מצריך ממני למלאות כל חודשים בקשת פירעון וכו')

@חיסכון-לחתונה למה שהבנק יתן לך לפרוע כזה סכום קטן?
    נראה לי שהמינימום הוא 10 אחוז מגובה המסלול כך שבמקרה שלך זה 9800 ש"ח
    נראה לי שהכי טוב בשבילך זה לחכות שהריביות ירדו ואז למחזר
    אבל כמובן תחכה לעצת המומחים

• @חיסכון-לחתונה למה שהבנק יתן לך לפרוע כזה סכום קטן?
    נראה לי שהמינימום הוא 10 אחוז מגובה המסלול כך שבמקרה שלך זה 9800 ש"ח
    נראה לי שהכי טוב בשבילך זה לחכות שהריביות ירדו ואז למחזר
    אבל כמובן תחכה לעצת המומחים

@בית-שמש
    אני הבנתי שאין במסלול זה שום מגבלות על פירעון. זה אחד מיתרונות המסלול.
    אבל אשמח אם משהו שיודע בוודאות יאשר זאת

@חיסכון-לחתונה הגבתי לך גם באשכול המשכנתאות.
    בנוסף חשוב להדגיש שלדעתי כדאי להמתין כמה חודשים ורק אז למחזר את רוב המסלול לקל"צ מכיון שהצפי שיהיו ירידות בקל"צ ואם תמחזר עכשיו תרצה למחזר שוב פעם לאחר הירידות ואז תחטוף עמלות היוון, לכן מומלץ לחכות כמה חודשים שבהם בעז"ה יהיה ירידה קצת בקלצי"ם.
    בהצלחה

• @חיסכון-לחתונה הגבתי לך גם באשכול המשכנתאות.
    בנוסף חשוב להדגיש שלדעתי כדאי להמתין כמה חודשים ורק אז למחזר את רוב המסלול לקל"צ מכיון שהצפי שיהיו ירידות בקל"צ ואם תמחזר עכשיו תרצה למחזר שוב פעם לאחר הירידות ואז תחטוף עמלות היוון, לכן מומלץ לחכות כמה חודשים שבהם בעז"ה יהיה ירידה קצת בקלצי"ם.
    בהצלחה

@משכנתא-בקצב-שלך
    תודה.
    הקל"צ זה המסלולים שהריבית בהם היא לפי האג"ח, נכון?
    עכשיו הממוצע הוא 4.6(לקבוע לשנתיים)
    לא נראה שעוד כמה חודשים יהיה הבדל משמעותי.
    ובמסלול שאני נמצא עכשיו זה 2.46
    עדין אתה חושב שיהיה עדיף למחזר?

• @משכנתא-בקצב-שלך
    תודה.
    עכשיו הממוצע הוא 4.6(לקבוע לשנתיים)
    לא נראה שעוד כמה חודשים יהיה הבדל משמעותי.
    ובמסלול שאני נמצא עכשיו זה 2.46
    עדין אתה חושב שיהיה עדיף למחזר?

@חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:

לא.
    הריבית שמתבססת על עוגן האג"ח זה המשתנות [מל"צ]

• @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:

לא.

@משכנתא-בקצב-שלך עוד שאלה בנושא מסלול זכאות: כאשר מיש ירידה במדד, לדוגמא כמו החודש שירד ב0.5 האם רק הריבית שעלתה בעכבות המדד יורדת או כל הסכום?
    כלומר יש לי כ90 אלף קרן ו8 אלף ריבית של המדד. האם יורד לי רק ביחד למה שעלה דהיינו מה8 או כל ה98 אלף?

• @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:

לא.

@משכנתא-בקצב-שלך כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:

לא.

מה הערכות שתיהיה הריבית אז?

• @משכנתא-בקצב-שלך כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא:

לא.

אין לי צפי מדוייק [אני לא חזאי ריביות, יש כאלו...]
    אבל מדברים על חצי אחוז לפחות בשנה הקרובה

• @משכנתא-בקצב-שלך עוד שאלה בנושא מסלול זכאות: כאשר מיש ירידה במדד, לדוגמא כמו החודש שירד ב0.5 האם רק הריבית שעלתה בעכבות המדד יורדת או כל הסכום?
    כלומר יש לי כ90 אלף קרן ו8 אלף ריבית של המדד. האם יורד לי רק ביחד למה שעלה דהיינו מה8 או כל ה98 אלף?

@חיסכון-לחתונה יכול לרדת רק ממה שנצמד למדד [זה לא נקרא מה שהריבית העלתה כי המדד זה לא קשור לריבית, אלא זה רק נצמד לקרן ומעלה אותה].

• @חיסכון-לחתונה יכול לרדת רק ממה שנצמד למדד [זה לא נקרא מה שהריבית העלתה כי המדד זה לא קשור לריבית, אלא זה רק נצמד לקרן ומעלה אותה].

@משכנתא-בקצב-שלך הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית.
    כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון?

נ.ב, מה זה המוניטין בשביל הודעות? זה מגביל אותי בשליחת הודעות

• @משכנתא-בקצב-שלך הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית.
    כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון?

@חיסכון-לחתונה כל ההלוואה (קרן+ריביות) צמודה למדד ולכן כשהמדד עולה/יורד ההלוואה עולה/יורדת

• @משכנתא-בקצב-שלך הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית.

הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית.

הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית)

לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח,
    אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.

נושאים מוצעים

• משיאים...שווה, ושאלות...

שוק ההון והשקעות משיאים משכנתא
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    171 צפיות
    צ
    @חושב-שאני-גאון זה תלוי מאיזו בחינה אתה שואל. משכנתא היא בד"כ ליותר שנים, הלוואת עמיתים היא עד 7 שנים.
  • כמה מחשבות על חובת ייעוץ והשקעה נבונה

שוק ההון והשקעות
    2
    4 הצבעות
    2 פוסטים
    152 צפיות
    פ
    הכי פשוט להשקיע בשוק ההון בצורה סולידית לטווח ארוך, ואז גם אין צורך בייעוץ. אפשר להתחיל עם קופ״ג להשקעה או קרן השתלמות בבנקל הם נותנים דמי ניהול סבירים, ולהמשיך ללמוד ע״י קריאה ושמיעה יש כבר כמה קווים בתחום הכלכלה כמו הקו החדש עולם הכלכלה שנפתח לאחרונה 03-5004545, ולאט לאט להתקדם למסחר עצמאי אופציות מינופים וכו׳. יש היום המון יועצים גם חלקם כותבים מאוד יפה בכל מיני מקומות, חלק מזה זה העתקות מאתרים אחרים כמו הסולידית בניסוח מחודש, אבל הייעוץ שלהם לא משהו או שזה רלוונטי לאותו זמן, גם נתקלתי ביועצים שמצהיר שהם ללא אינטרסים, בפועל הלקוח קיבל תנאים מאוד גרועים בדמי ניהול.
  • 0 הצבעות
    101 פוסטים
    5k צפיות
    ס
    @כח-הרצון said: המס על הדיבידנד שייך חוקית לארה"ב? וארה"ב לדבריך לא מנכה מס על הדיבידנד, ואז בעצם מוטל עליו לדווח ולנכות מס באופן עצמאי לארה"ב? זה.
  • 16 הצבעות
    7 פוסטים
    1k צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @טריידר חזק ביותר!! אני תמיד טוען שהסיבה שבציבור האברכים יש יותר נפילות בהשקעות מפוקפקות, זה בגלל שהם מעולם לא עבדו על כסף, והם חושבים שיש כסף קל. מי שעובד יודע ש"בזעת אפך תאכל לחם" וכסף לא גודל על העצים. אגב- יש מקרה אחד שכן יש שמה כסף קל והוא: לשכנע אחרים שיש כסף קל.
  • 12 הצבעות
    34 פוסטים
    2k צפיות
    טריידרט
    מצרף כאן קטע שקיבלתי היום מיועץ השקעות: שבוע שעבר, חול המועד. חוף בית ינאי. אשתי ואני, חמישה ילדים, חברים, משפחה – אווירה של חג. ופתאום – שני כרישים שוחים במים. קרוב. קרוב מדי. הנה תמונה שצילמתי מהחוף. החוף נעצר, כולם מתכנסים, מצלמים. אני לא מרשה לאף ילד להיכנס למים. ואז, כמובן – כמה צעירים גאונים קופצים פנימה. מנסים לגעת בכרישים. המציל צורח, מאיים בקנס, רק אז הם יוצאים. והם? מקללים. תפסתי אחד מהם ואמרתי לו בפשטות: "יש סיכונים שפשוט לא שווה לקחת." .... והנה, רק אתמול – שחיין נכנס לחוף בחדרה… וכריש טרף אותו למוות. מצמרר. ..... להבדיל אלף אלפי הבדלות. גם בהשקעות. מבחוץ, הכל נראה נוצץ: פרויקטים נוצצים, הטבות מגניבות, מניות שעולות בלי סוף, קרקעות שעוד רגע גורמות לך להתעשר, אבל הסיכונים לא תמיד מובנים וברורים. מי שלא יודע לקרוא את הקרקע, מי שלא יודע לזהות את הסיכונים ופועל בהתאם, פשוט נמצא בסכנה ברורה ומיידית. בטח ובטח בשוק של היום.