דילוג לתוכן

המלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים

מסחר עצמאי
5 3 133 3
  • אשמח להמלצה על קרן אירית צוברת דיבידנדים מחקה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים,
    כמו"כ אשמח למחקה את נאסדק 100 כנ"ל.
    בעיקרון אני מחפש קרן פיזית, אבל אם ההמלצה היא דדוקא על סינטתית אשמח להסבר.
    אשמח למספרי הקרנות לרכישה.
    תודה!

• אשמח להמלצה על קרן אירית צוברת דיבידנדים מחקה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים,
    תודה!

@מהון-להון כתב בהמלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים:

אשמח להמלצה על קרן אירית צוברת דיבידנדים מחקה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים,
    תודה!

מדד S&P500: יש קרן של אינווסקו שעדיפה מבחינת מיסוי דבידנדים 1183441 כשרות תשואה כהלכה.
    נאסד"ק 100: גם של אינווסקו 1186063, כשרות תשואה כהלכה.
    מידע נוסף על קרנות איריות תוכל למצא באתר של Rהון
    אשמח שתסביר למה אתה בעיקרון מחפש קרן פיזית

• @מהון-להון כתב בהמלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים:

אשמח להמלצה על קרן אירית צוברת דיבידנדים מחקה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים,
    תודה!

מדד S&P500: יש קרן של אינווסקו שעדיפה מבחינת מיסוי דבידנדים 1183441 כשרות תשואה כהלכה.
    נאסד"ק 100: גם של אינווסקו 1186063, כשרות תשואה כהלכה.
    מידע נוסף על קרנות איריות תוכל למצא באתר של Rהון

@שואף-ליותר כתב בהמלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים:

לפי הבנתי בקרן פיזית אני בעלים של מניות בחברות המרכיבות את הS&P500 עצמם בשונה מסינטתית שאז אני בעלים של מניה של החברה המנהלת.
    האם זה נכון?
    אם זה נכון האם זה לא שיקול חשוב?
    כמו שכתבתי, אם ההמלצה היא דווקא לסינטתית אשמח לשמוע עם הסבר, תודה!

כשרות תשואה כהלכה

איך יש כשרות לקרן אירית, ומדוע בכלל צריך כשרות לקרן 'גויית'?

• @שואף-ליותר כתב בהמלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים:

לפי הבנתי בקרן פיזית אני בעלים של מניות בחברות המרכיבות את הS&P500 עצמם בשונה מסינטתית שאז אני בעלים של מניה של החברה המנהלת.
    האם זה נכון?

כשרות תשואה כהלכה

@מהון-להון כתב בהמלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים:

האם זה נכון?

1. בקרן סינטתית אתה לא בעלים של מניית החברה המנהלת.
    2. בגדול בקרן פיזית הפלוס הוא שאם החברה המנהלת קורסת - המניות קיימות והם שלך. ובקרן סינטתית (SWAP) בגדול ובפשטות (זה קצת מסובך) הקרן מחזיקה סל ערבונות (מניות בטוחות, חוזים וכו') ועושה חוזה מול בנק גדול שמתחייב לשלם לה את תשואת המדד. (והנכסים מוחזקים אצל נאמן בין בקרן פיזית ובין בקרן סינטתית.)
    3. הסיכון בסינטתית הוא שאם הבנק קורס לא יהיה מי שישלם, אבל הרגולציה מחמירה ודורשת שהבנק יפקיד בטוחות בשווי גבוה מאוד, כך שגם אם הבנק קורס, לקרן יש נכסים נזילים למכור באופן מיידי.
    4. ההבדל הוא שבקרן פיזית מחוייבים לשלם מס 15% לארה"ב על הדיבידנדים שמחלקות החברות במדד, לעומת זאת בקרן סינטתית מקבלים 100% מהתשואה ללא מס דיבידנדים, וארוך עשורים זה מצטבר לסכומים משמעותיים. (0.2 -0.5 בשנה).
    5. צריך הכשר (לחלק מהפוסקים) כי יש מניות לא כשרות מבחינת שבת\כשרות\ריבית ובסינטתית יש עוד נידון לגבי הSWAP. (לפי הידוע לי, הקרן הזאת בכשרות של תשואה כהלכה ולא גלאט הון)

כמובן שזה מה שידוע לי לענ"ד, ואין לסמוך אפי' בשעת הדחק😊

• @מהון-להון כתב בהמלצה על קרן אירית מחכה מדד S&P500 שאפשר לרכוש בשקלים:

האם זה נכון?

1. בקרן סינטתית אתה לא בעלים של מניית החברה המנהלת.
    2. בגדול בקרן פיזית הפלוס הוא שאם החברה המנהלת קורסת - המניות קיימות והם שלך. ובקרן סינטתית (SWAP) בגדול ובפשטות (זה קצת מסובך) הקרן מחזיקה סל ערבונות (מניות בטוחות, חוזים וכו') ועושה חוזה מול בנק גדול שמתחייב לשלם לה את תשואת המדד. (והנכסים מוחזקים אצל נאמן בין בקרן פיזית ובין בקרן סינטתית.)
    3. הסיכון בסינטתית הוא שאם הבנק קורס לא יהיה מי שישלם, אבל הרגולציה מחמירה ודורשת שהבנק יפקיד בטוחות בשווי גבוה מאוד, כך שגם אם הבנק קורס, לקרן יש נכסים נזילים למכור באופן מיידי.
    4. ההבדל הוא שבקרן פיזית מחוייבים לשלם מס 15% לארה"ב על הדיבידנדים שמחלקות החברות במדד, לעומת זאת בקרן סינטתית מקבלים 100% מהתשואה ללא מס דיבידנדים, וארוך עשורים זה מצטבר לסכומים משמעותיים. (0.2 -0.5 בשנה).
    5. צריך הכשר (לחלק מהפוסקים) כי יש מניות לא כשרות מבחינת שבת\כשרות\ריבית ובסינטתית יש עוד נידון לגבי הSWAP. (לפי הידוע לי, הקרן הזאת בכשרות של תשואה כהלכה ולא גלאט הון)

כמובן שזה מה שידוע לי לענ"ד, ואין לסמוך אפי' בשעת הדחק😊

@מחשב-מסלול-מחדש
    יש עוד סיבה שצריך כשרות כיון שאת יתרות המזומן הם משקיעים באג"ח

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    24 פוסטים
    405 צפיות
    ש
    @הקול-השפוי שמעתי שהגאון הרב ברוורמן אמר בכנס בנווה יעקב שלא מומלץ להשקיע את כל החסכונות רק בs&p 500 לתשומת לב...
  • 2 הצבעות
    4 פוסטים
    147 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    @חלמיש-צור לא רק המהלכים של ארצות הברית אלא של רוב המדינות בעולם מונעות בגלל כסף ומשאבים כמו נפט וכו
  • 0 הצבעות
    22 פוסטים
    664 צפיות
    רחל עומסיר
    וזה של חברת מגדל [image: 1750266541843-63fdd58d-aa60-43e8-b0eb-3305b8beedc7-image.png]
  • המלצות להשקעה פאסיבית - מדד עולמי

מסחר עצמאי מדד עולמי מטח
    44
    1 הצבעות
    44 פוסטים
    2k צפיות
    צ
    כך פוגעת התחזקות השקל מול הדולר בתשואות במסלולים הצמודים למדד 500 S&P היחלשות הדולר מתחילת השנה — והבוקר לרמה של 3.4 שקלים — כבר גרמה לפגיעה של יותר מ-3% במסלולים בפנסיה ובגמל שעוקבים אחר S&P 500, שרובם חשופים לדולר • עם זאת, כשמדובר בפנסיה, יש לבחון את כדאיות המסלולים לטווח ארוך, ולא על פני חודשים בודדים התחזקות השקל — כלומר, היחלשות הדולר הבוקר (ג') בכמעט 3% לרמה של 3.4 שקלים — עם פרסום הידיעות על הפסקת אש במלחמה עם איראן, היא דווקא בשורה לא חיובית לכ-10% מהישראלים. מדובר באלה שהפנסיה, קופות הגמל או קרנות ההשתלמות שלהם מושקעים במסלולים העוקבים אחר מדד S&P 500. זהו המשך המגמה של החודשים האחרונים, שנובעת מהיחלשות הדולר בעולם. זאת על רקע מלחמת הסחר שבה פתח נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שגרמה לכך שמתחילת השנה ועד סוף חודש מאי איבדו המסלולים בגמל שעוקבים אחר S&P 500 (+1 כ-3% בממוצע. לשם השוואה, מתחילת השנה ועד סוף מאי, המסלול הכללי בקרנות ההשתלמות הניב בממוצע תשואה חיובית של 3.5% והמסלול המנייתי הניב תשואה של 5.2% בממוצע. המדד עצמו, על אף התנודתיות הרבה בעקבות החרפה במלחמת הסחר, דווקא סיכם את התקופה (ינואר־מאי) עם תשואה חיובית קלה של 0.5%. התחזקות השקל ב-3.7% ביחס לדולר גרעה מהתשואה. שכן, רוב המסלולים העוקבים אחר המדד הפופולרי הם דולריים, כלומר חשופים לדולר, ולכן מושפעים לא רק מביצועי המדד עצמו אלא גם משער החליפין. כמובן שזה יכול לעבוד לשני הכיוונים. למשל, בחודש מרץ, כשהשווקים בארה"ב נפלו בחדות על רקע החרפת מלחמת הסחר, הדולר דווקא התחזק במקביל, מה שמיתן את הירידה בתשואת המסלול. ️ דה מרקר
  • מסחר עצמאי דרך קרן השתלמות IRA

מסחר עצמאי
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    531 צפיות
    ניסן עציונינ
    @רואה-את-הנולד תיקנתי