דילוג לתוכן

שאלות בהקמת עסק

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 5 97 7
  • אני מקים כעת עסק זעיר ובית הייתר מתכנן להפקיד את התקרה של קרן השתלמות עם פטור ממס רווחי הון.

1. מה כדאי לרשום במטרות העסק שיכסה כמה שיותר אפשרויות?
    2. לגבי דמי ביטו"ל, כיום אני משלם לפי אברך (163 ש"ח). הבנתי שאם אני צפוי להרוויח סכום זעיר זה משייך אותי להגדרה של 'עצמאי שאינו עונה להגדרה', שזה כמי שאינו עובד (ויש לו הכנסה שאינה מעבודה) ואז התשלום הוא לכה"פ 250 ש"ח, זה נכון? האם אפשר להגדיר אחרת ולחסוך?
      אולי בעצם 'עצמאי שאינו עונה להגדרה' לא מבטל את הגדרת 'בן ישיבה' ואז אמשיך לשלם 163, אף שיש לי עסק זעיר??
    3. אשמח להמלצות נוספות.
      תודה!
  • שאלה נוספת,
    רעיתי שתח' עוסקת פטור ומיוצגת ע"י רו"ח,
    האם זה מונע ממני את האפשרות להיות מוגדר 'עוסק זעיר' ולדווח מקוצר?

• שאלה נוספת,

@מהון-להון אם היא עוסק פטור למה שלא תפתח (עוד) קה"ש על שמה?

• @מהון-להון אם היא עוסק פטור למה שלא תפתח (עוד) קה"ש על שמה?

@מחשב-מסלול-מחדש כתב בשאלות בהקמת עסק:

@מהון-להון אם היא עוסק פטור למה שלא תפתח (עוד) קה"ש על שמה?

קודם כל מי אמר שלא..
    ב. היא אזרחית ארה"ב וכו'.

• אני מקים כעת עסק זעיר ובית הייתר מתכנן להפקיד את התקרה של קרן השתלמות עם פטור ממס רווחי הון.

1. מה כדאי לרשום במטרות העסק שיכסה כמה שיותר אפשרויות?
    2. לגבי דמי ביטו"ל, כיום אני משלם לפי אברך (163 ש"ח). הבנתי שאם אני צפוי להרוויח סכום זעיר זה משייך אותי להגדרה של 'עצמאי שאינו עונה להגדרה', שזה כמי שאינו עובד (ויש לו הכנסה שאינה מעבודה) ואז התשלום הוא לכה"פ 250 ש"ח, זה נכון? האם אפשר להגדיר אחרת ולחסוך?
      אולי בעצם 'עצמאי שאינו עונה להגדרה' לא מבטל את הגדרת 'בן ישיבה' ואז אמשיך לשלם 163, אף שיש לי עסק זעיר??
    3. אשמח להמלצות נוספות.
      תודה!

@מהון-להון
    בכל אופן זה משתלם עבור מענק עבודה שלילי עבורך לפתוח עוסק נוסף על שמך כמובן רק אם תהיה בסכומים הנכונים

• שאלה נוספת,

@מהון-להון כתב בשאלות בהקמת עסק:

זה לא מונע

• אם אשתך בכל מקרה מגישה דוח שנתי, אתה לא יכול לדווח בתיאום.
    הדוח השנתי משותף לשניכם וחייב לכלול גם את ההכנסות שלך.
    אם תפתח עסק, יתבטל המעמד שלך כבן ישיבה, ותוכל להיות "עצמאי לא עונה להגדרה" ולשלם מינימום 250 ש"ח בחודש
    או להיות עצמאי ולשלם מינימום 241 ש"ח.
    כמובן שב2 האופציות ככל שההכנסות גבוהות- משלמים יותר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    25 פוסטים
    104 צפיות
    ח
    @מתכנן-פיננסי איפה וממי אפשר להשיג את זה?
  • 3 הצבעות
    2 פוסטים
    55 צפיות
    ה
    רק אדגיש שיש הרבה אנשים שחוסכים בפנסיה את כל הסכום ולא את שאר הסכום בקופת גמל משום שבהפקדה לפנסיה יש הטבה משמעותית מאוד במס (הכנסה של היום) משא"כ בקופת גמל
  • 4 הצבעות
    1 פוסטים
    34 צפיות
    רחל עומסיר
    רבים חושבים שכאשר קרן ההשתלמות מגיעה לשש שנים או כשהילד מגיע לגיל 21 בחיסכון לכל ילד- חייבים למשוך את הכסף. אני יכולה לספר שזו אחת השאלות שאני מקבלת בלי סוף - והתשובה היא: ממש לא! מה חשוב לדעת? קרן השתלמות – אחרי 6 שנים הסכום נזיל, אבל הוא יכול להמשיך לצבור תשואה פטורה ממס. משיכה מיידית עלולה לעצור תהליך השקעה מצוין. חיסכון לכל ילד – עד גיל 21 אין בכלל דמי ניהול. ומגיל זה אמנם מתחילים לשלם דמי ניהול (מוזלים במיוחד), אבל עדיף להמשיך ולהשאיר את הכסף בחיסכון. למה? כי כך לא מבזבזים אותו סתם ומרוויחים תשואה שתגדיל משמעותית את הסכום בעתיד. התאמה לצרכים עתידיים – תמיד עדיף לתכנן את המשיכה בהתאם לצורך אמיתי (כמו לימודים, דירה, חתונת ילד או פרישה) ולא "כי הכסף נזיל". היתרון הגדול: דחיית משיכה מאפשרת לצבור הרב יותר כסף לטווח ארוך בזכות ריבית דריבית והמשך ההשקעה. השארת הכסף בחיסכון מגינה עליו מבזבוז מיותר כך שבבוא הזמן תוכלו להשתמש בו למטרה אמיתית ומשמעותית. הטיפ שלי: תמיד תשאלו את עצמכם - "האם אני באמת צריך את הכסף עכשיו?" אם התשובה היא לא - שווה לתת לו להמשיך לצמוח. גם אם משלמים דמי ניהול (מוזלים) מגיל 21 זה משתלם הרבה יותר מהאפשרות לבזבז את החיסכון ולוותר על תשואה עתידית. וכדאי לזכור: אם ההורים מתכננים שהכסף מחיסכון לכל ילד ישמש בעתיד את הילד - למשל לנישואין, לימודים או רכישת דירה- חשוב לתזמן את המשיכה בהתאם למצב האישי של הילד. [image: 1766660663409-cosmicimg-prod.services.web.outlook.jpg] הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1766660655283-cosmicimg-prod.services.web.outlook.png]
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    128 צפיות
    צ
    @חמד-בחורים כבר עניתי, אם אתה רוצה הרחבה תתקשר אלי
  • 0 הצבעות
    63 פוסטים
    985 צפיות
    רחל עומסיר
    @הקוד-הפיננסי יש הטבת מס בהפקדות לקרן פנסיה. שכיר מזוכה כבר באופן אוטומטי במקום העיקרי. עצמאי- מזוכה דרך הגשת דוח שנתי.