דילוג לתוכן

שאלות בהקמת עסק

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
7 5 165 7
  • אני מקים כעת עסק זעיר ובית הייתר מתכנן להפקיד את התקרה של קרן השתלמות עם פטור ממס רווחי הון.

1. מה כדאי לרשום במטרות העסק שיכסה כמה שיותר אפשרויות?
    2. לגבי דמי ביטו"ל, כיום אני משלם לפי אברך (163 ש"ח). הבנתי שאם אני צפוי להרוויח סכום זעיר זה משייך אותי להגדרה של 'עצמאי שאינו עונה להגדרה', שזה כמי שאינו עובד (ויש לו הכנסה שאינה מעבודה) ואז התשלום הוא לכה"פ 250 ש"ח, זה נכון? האם אפשר להגדיר אחרת ולחסוך?
      אולי בעצם 'עצמאי שאינו עונה להגדרה' לא מבטל את הגדרת 'בן ישיבה' ואז אמשיך לשלם 163, אף שיש לי עסק זעיר??
    3. אשמח להמלצות נוספות.
      תודה!
  • שאלה נוספת,
    רעיתי שתח' עוסקת פטור ומיוצגת ע"י רו"ח,
    האם זה מונע ממני את האפשרות להיות מוגדר 'עוסק זעיר' ולדווח מקוצר?

• שאלה נוספת,

@מהון-להון אם היא עוסק פטור למה שלא תפתח (עוד) קה"ש על שמה?

• @מהון-להון אם היא עוסק פטור למה שלא תפתח (עוד) קה"ש על שמה?

@מחשב-מסלול-מחדש כתב בשאלות בהקמת עסק:

@מהון-להון אם היא עוסק פטור למה שלא תפתח (עוד) קה"ש על שמה?

קודם כל מי אמר שלא..
    ב. היא אזרחית ארה"ב וכו'.

• אני מקים כעת עסק זעיר ובית הייתר מתכנן להפקיד את התקרה של קרן השתלמות עם פטור ממס רווחי הון.

1. מה כדאי לרשום במטרות העסק שיכסה כמה שיותר אפשרויות?
    2. לגבי דמי ביטו"ל, כיום אני משלם לפי אברך (163 ש"ח). הבנתי שאם אני צפוי להרוויח סכום זעיר זה משייך אותי להגדרה של 'עצמאי שאינו עונה להגדרה', שזה כמי שאינו עובד (ויש לו הכנסה שאינה מעבודה) ואז התשלום הוא לכה"פ 250 ש"ח, זה נכון? האם אפשר להגדיר אחרת ולחסוך?
      אולי בעצם 'עצמאי שאינו עונה להגדרה' לא מבטל את הגדרת 'בן ישיבה' ואז אמשיך לשלם 163, אף שיש לי עסק זעיר??
    3. אשמח להמלצות נוספות.
      תודה!

@מהון-להון
    בכל אופן זה משתלם עבור מענק עבודה שלילי עבורך לפתוח עוסק נוסף על שמך כמובן רק אם תהיה בסכומים הנכונים

• שאלה נוספת,

@מהון-להון כתב בשאלות בהקמת עסק:

זה לא מונע

• אם אשתך בכל מקרה מגישה דוח שנתי, אתה לא יכול לדווח בתיאום.
    הדוח השנתי משותף לשניכם וחייב לכלול גם את ההכנסות שלך.
    אם תפתח עסק, יתבטל המעמד שלך כבן ישיבה, ותוכל להיות "עצמאי לא עונה להגדרה" ולשלם מינימום 250 ש"ח בחודש
    או להיות עצמאי ולשלם מינימום 241 ש"ח.
    כמובן שב2 האופציות ככל שההכנסות גבוהות- משלמים יותר

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    29 צפיות
    צ
    @מישהו1 13887 זה המספר של מסלול עוקב מדד Sַ&P500 של מנורה בפנסיה, בכשרות בד"ץ העד"ח
  • 6 הצבעות
    1 פוסטים
    42 צפיות
    רחל עומסיר
    האם יכול להיות שחצי ועוד חצי שווים יותר ממשרה מלאה אחת? רבים מנסים להגדיל שכר דרך אותו מקום עבודה. עוד שעות, עוד אחריות, עוד עומס. זה נשמע טבעי. אבל לא תמיד זו הדרך החכמה ביותר לבנות יציבות כלכלית. משרה מלאה אחת אינה בהכרח שווה לשתי משרות חלקיות. כאשר כל ההכנסה נשענת על מעסיק אחד נוצרת תלות בגורם אחד. שינוי קטן במקום העבודה עלול להשפיע על כל התזרים שלכם. לעומת זאת, חצי משרה ועוד חצי משרה יכולים לייצר יתרון משמעותי: שני מקורות הכנסה פיזור סיכון תעסוקתי גמישות בשעות העבודה הזדמנות להתפתח בשני תחומים ולעיתים אין מדובר רק בשני מקומות עבודה כשכירים, אלא גם בשילוב של עבודה עצמאית בהיקף חלקי. שילוב כזה עשוי להוות מקור הכנסה נוסף ולחזק את היציבות הכלכלית הכוללת. דווקא השילוב מאפשר להגדיל את השכר הכולל בצורה משמעותית יותר מאשר להעמיס שעות במקום אחד. הגדלת שכר אינה רק שאלה של כמה תרוויחו החודש אלא כמה יציב המבנה הכלכלי שלכם. בגיל צעיר, הבחירה איך להגדיל הכנסה משפיעה על הביטחון הכלכלי לשנים קדימה, על רמת השחיקה ועל היכולת לצמוח מקצועית. עם זאת, חשוב לזכור שהכול בגדר השתדלות. אנו פועלים, מתכננים ומגדילים את אפשרויות ההכנסה ככל שניתן, אך לכל אחד יש את המסלול והיקף ההצלחה שנקבעו עבורו מלמעלה. האחריות שלנו היא לעשות את המיטב במסגרת ההשתדלות, ולבנות תכנון כלכלי נכון וחכם. לפעמים חצי ועוד חצי באמת גדולים יותר משלם אחד. אם אתם שוקלים איך להגדיל את השכר שלכם בצורה חכמה, שווה לבחון גם את האפשרות הזו כחלק מתכנון כלכלי נכון. הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה [image: 1771925235698-unnamed.png]
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    72 צפיות
    בית שמשב
    @רחל-עומסי כתב בלמה משיכת כספי פנסיה היא כמעט תמיד טעות: במקרים רבים קיימות אפשרויות אחרות, כמו הלוואה מקרן הפנסיה איך עושים את זה? זה הלוואה בריבית?
  • 2 הצבעות
    13 פוסטים
    371 צפיות
    הקול השפויה
    @שששששש תכנס לאזור האישי של רשות המיסים - מיצוי זכויות - תרומות. https://secapp.taxes.gov.il/sr-ezor-ishi/main/donation
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @בנימין שים לב שבעקבות גזרת הגיוס ושלילת ההנחה במעונות שלכן הרבה אברכים פותחים עסקים אז יש יותר קשיים בפתיחת החשבון, אני מנסה כבר כמה שבועות לפתוח עסק [ע"י מייצג] ועדיין אין אישור מהמע"מ והם בקשו הוכחות לפעילות העסק [כמו חתימת חוזה עם לקוח]