קרנות ממונפות - האם ואיך ?
-
@מבין-עניין
עוד משהו שצריך לקחת בחשבון
היו קרנות ממונפות פי 3 שבמשבר של הקורונה (אחרי שחוו ירידה משמעותית) שינו מדיניות לממונף פי 2
מה שגרם שהירידה הייתה פי 3 והעליה פי 2 -
@מבין-עניין
אני שמח לשמוע שאתה ישן טוב,
אתה מוכן לכתוב כמה אחוזים הפסדת?
95%?
המדד עצמו ירד בקורונה בערך 34%.
נראה לך שאם היית ממונף פי 3 גם היית נשאר?@צמיחה הייתי בממונף פי2 כמו שכתבתי.
וכן הייתי נשאר בכל מקרה. הפסדתי כ60-70%.
לקחתי הלוואה (100,000 וחבל שלא יותר) והכנסתי לתיק.
זה עניין פסיכולוגי או שכלי איך שתקרא לזה. אני מבין אותך.
רוב האנשים כמוך. לכן כתבתי שוב ושוב. ממונף.... ממש לא בשביל אנשים כמוך!!!!
אבל יש אנשים לא כמוך, שישנים טוב גם כשהם "מפסידים", כי הם מבינים בשכל שהם לא צריכים את הכסף עכשיו ובסוף זה יעלה.
אם צריכים את הכסף, לוקחים הלוואה בינתיים.
אגב, אני חווה את זה שוב גם עכשיו.
התיק שלי ירד מתחילת השנה בכ-17%, מהשיא בכ- 20%.
אבל.... התיק שלי עדיין ברווח של 180%.בקיצור תתפלא, יש אנשים שונים ממך. לא כולם כמוך.
ואני כותב את זה בשביל אנשים שיכולים לישון בלילה
שיעשו את זה, כדי שבבוא העת יוכלו לחתן את הילדים שלהם בכבוד בלי חובות.
ואולי גם אתה תצליח "לעבוד על עצמך" ולישון טוב בלילה.
לילה טוב -
@מבין-עניין
עוד משהו שצריך לקחת בחשבון
היו קרנות ממונפות פי 3 שבמשבר של הקורונה (אחרי שחוו ירידה משמעותית) שינו מדיניות לממונף פי 2
מה שגרם שהירידה הייתה פי 3 והעליה פי 2 -
מה שגרם שהירידה הייתה פי 3 והעליה פי 2איזו למשל?
אני לא בטוח שמותר להם לעשות את זה. אבל באמת... לא בטוחבעיקר סחורות אבל גם מדדים רחבים של חברת Direxion
קישור מסמך באנגלית -
מה שגרם שהירידה הייתה פי 3 והעליה פי 2איזו למשל?
אני לא בטוח שמותר להם לעשות את זה. אבל באמת... לא בטוחבעיקר סחורות אבל גם מדדים רחבים של חברת Direxion
קישור מסמך באנגלית@moshe39 כמו שחשבתי.
אני מדבר על מדדים רגילים כמו נאסדק S&P וכדו' ובתי השקעות בארץ
סחורות זה סיפור אחר לגמרי. -
מ מונטיפיורי העביר נושא זה מ-שוק ההון והשקעות
-
@צמיחה הייתי בממונף פי2 כמו שכתבתי.
וכן הייתי נשאר בכל מקרה. הפסדתי כ60-70%.
לקחתי הלוואה (100,000 וחבל שלא יותר) והכנסתי לתיק.
זה עניין פסיכולוגי או שכלי איך שתקרא לזה. אני מבין אותך.
רוב האנשים כמוך. לכן כתבתי שוב ושוב. ממונף.... ממש לא בשביל אנשים כמוך!!!!
אבל יש אנשים לא כמוך, שישנים טוב גם כשהם "מפסידים", כי הם מבינים בשכל שהם לא צריכים את הכסף עכשיו ובסוף זה יעלה.
אם צריכים את הכסף, לוקחים הלוואה בינתיים.
אגב, אני חווה את זה שוב גם עכשיו.
התיק שלי ירד מתחילת השנה בכ-17%, מהשיא בכ- 20%.
אבל.... התיק שלי עדיין ברווח של 180%.בקיצור תתפלא, יש אנשים שונים ממך. לא כולם כמוך.
ואני כותב את זה בשביל אנשים שיכולים לישון בלילה
שיעשו את זה, כדי שבבוא העת יוכלו לחתן את הילדים שלהם בכבוד בלי חובות.
ואולי גם אתה תצליח "לעבוד על עצמך" ולישון טוב בלילה.
לילה טוב@מבין-עניין
הפסד של 60% הוא באמת גדול,
אבל הוא תלוי בגודל התיק.
עדיין לא שכנעת שאתה מסוגל לישון בהפסד של מעל 90%.מכיון שהויכוח מתחיל לסטות ולחזור על עצמו מבלי תועלת,
אני אדגיש נקודה,
מינוף יכול להיות צמיחה גדולה, אבל גם יכול לגרום למפח נפש,
חובה להבין מה שעושים.לקחת הלוואה ולהשקיע, זה רעיון טוב, אבל בעיקר אחרי ירידות גדולות,
כי אז יש יותר סיכוי לעליות גדולות.קרנות ממונפות, מתאימות לזמנים שיש רצף של ימי עליות,
ואולי אפשר לומר שזה אחרי משברים.אני חולק על הצורה שאתה מציג את הדברים, כאילו מצאת שיטה לאנשים שישנים טוב בלילה לחתן ילדים בלי חובות.
ולפני שעוד מעט יהיו אנשים שיקחו משכנתא ויקנו ממונפות על סמך ההמלצות המסוכנות שלך.
טוב שאתה מסכים ומדגיש שזה לא מתאים לרוב האנשים.
אני טוען שגם אנשים שחושבים שזה כן מתאים להם, כנראה לא מכירים את המשפט של מה שרואים מכאן לא רואים משם.
אתה טוען שעמדת בניסיון, אז אולי עליך נאמר אין חכם כבעל הניסיון,
אבל בשום אופן אתה לא יכול להמליץ לאנשים אחרים שיסמכו על הניסיון שלך.מי שבכל זאת רוצה לטעום מהממונפות, יכול לעשות את זה בסכום קטן.
בשביל להחזיק חזק בהפסדים גדולים, צריך קודם כל להחזיק מעמד בהפסדים קטנים. -
דעתי לא ממש חלוקה.,רק קצת. אבל לא אמשיך כי נראה לי שלא אשכנע אותך.
מי שיקרא... יחליט -
@מבין-עניין
הפסד של 60% הוא באמת גדול,
אבל הוא תלוי בגודל התיק.
עדיין לא שכנעת שאתה מסוגל לישון בהפסד של מעל 90%.מכיון שהויכוח מתחיל לסטות ולחזור על עצמו מבלי תועלת,
אני אדגיש נקודה,
מינוף יכול להיות צמיחה גדולה, אבל גם יכול לגרום למפח נפש,
חובה להבין מה שעושים.לקחת הלוואה ולהשקיע, זה רעיון טוב, אבל בעיקר אחרי ירידות גדולות,
כי אז יש יותר סיכוי לעליות גדולות.קרנות ממונפות, מתאימות לזמנים שיש רצף של ימי עליות,
ואולי אפשר לומר שזה אחרי משברים.אני חולק על הצורה שאתה מציג את הדברים, כאילו מצאת שיטה לאנשים שישנים טוב בלילה לחתן ילדים בלי חובות.
ולפני שעוד מעט יהיו אנשים שיקחו משכנתא ויקנו ממונפות על סמך ההמלצות המסוכנות שלך.
טוב שאתה מסכים ומדגיש שזה לא מתאים לרוב האנשים.
אני טוען שגם אנשים שחושבים שזה כן מתאים להם, כנראה לא מכירים את המשפט של מה שרואים מכאן לא רואים משם.
אתה טוען שעמדת בניסיון, אז אולי עליך נאמר אין חכם כבעל הניסיון,
אבל בשום אופן אתה לא יכול להמליץ לאנשים אחרים שיסמכו על הניסיון שלך.מי שבכל זאת רוצה לטעום מהממונפות, יכול לעשות את זה בסכום קטן.
בשביל להחזיק חזק בהפסדים גדולים, צריך קודם כל להחזיק מעמד בהפסדים קטנים.@צמיחה רק אוסיף על דבריך, שבקרונה הנפילות היו ממש נפילות קטנות, וגם לא נגעו במישרין בכלכלה אלא בעקיפין, משא"כ המשבר של 2008 היה סכנה מוחשית למיתון עולמי שימשך שנים,
ואלמלא שהפד הזרים כספים כסף לקנות חברות מופקרות וחסרות אחראיות, (מה שעורר בשעתו המון ביקורת) אז כנראה שהיינו מגיעים לשפל הגדול השני.
ואז הויכוח כאן היה נסוב האם בכלל לקנות מניות או אג"ח.
החשיבה של לחשוב שאני לא הייתי מוכר או נכנס לפאניקה,זה פשוט טעות לחשוב ששאר המשקיעים היו אז מטומטמים, ולא חשבו שהמשבר יפתר תוך שנה. -
@צמיחה רק אוסיף על דבריך, שבקרונה הנפילות היו ממש נפילות קטנות, וגם לא נגעו במישרין בכלכלה אלא בעקיפין, משא"כ המשבר של 2008 היה סכנה מוחשית למיתון עולמי שימשך שנים,
ואלמלא שהפד הזרים כספים כסף לקנות חברות מופקרות וחסרות אחראיות, (מה שעורר בשעתו המון ביקורת) אז כנראה שהיינו מגיעים לשפל הגדול השני.
ואז הויכוח כאן היה נסוב האם בכלל לקנות מניות או אג"ח.
החשיבה של לחשוב שאני לא הייתי מוכר או נכנס לפאניקה,זה פשוט טעות לחשוב ששאר המשקיעים היו אז מטומטמים, ולא חשבו שהמשבר יפתר תוך שנה.@מתכנן-פיננסי @צמיחה
אין לי כח פשוט להמשיך ולדון בנושא. תמשיכו לייעץ כמו כולם, לכולם, וכך ייראו התיקים של כולם... כמו של כולםחוזר שוב ובזה אסיים:
למי שיכול לישון בלילה, ורוצה באמת להרוויח ולחתן ילדים בכבוד בעזרת שוק ההון, עשו חשבון עם עצמכם, כמה כסף אתם יכולים לשים בצד כל חודש.
עכשיו קחו הלוואה (תתחילו מסכום קטן ל3-5 שנים. תראו איך זורם לכם.) שההחזר שלה תהיה שווה למה שאתם יכולים בצד. את הסכום הזה שימו בקרן ממונפת.נכון, יכול להיות שיתרחש עליכם משבר 2008 או קורונה, ועדיין בסבירות גבוהה זה יקרה אחרי שכבר תרוויחו הרבה. וגם אם לא, תמתינו בסבלנות. מי שיודע להפסיד גם מרוויח.
כמובן, אל תקחו הלוואות שאתם לא יכולים לעמוד בהם. בכל אופן, תמיד עלול להתרחש סיבוך.ומי שרוצה לעשות מה שיועצים רגילים עושים, ש"יערבב", תרתי משמע. קוראים לזה פיזור. מרווחים במקום אחד הרבה ובמקום שני מפסידים. או ההיפך... שיתאזן.
יועצים רגילים זה דבר מעולה לאנשים רגילים, שמרוויחים רגיל. אם אתם אנשים חזקים שיכולים לישון היטב בלילה גם כשאתם מפסידים, לכו על ממונף.ועוד דבר קטן וחשוב על יועץ טוב...
יועץ טוב זורם עם התחושות והיכולות של הלקוח, ולא אומר "אף אחד" לא יכול לישון וכדו'. יועץ טוב מתאים את הסיכון ללקוח ולא נועל את הלקוח ב"שטויות" שלו. פגשתי כמה יועצים. יש בנאליים ויש שיוצאים מהקופסה ומבינים את הלקוח שעומד מולם. יועץ טוב לא מציע ללקוח שמקים רשתות ענק לקנות דוכן מסטיקים בבית ספר, ולא ההיפך.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות