דילוג לתוכן

פניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
16 6 84 5
  • מדובר בפנסיה של אישתי היא מרוויחה ברוטו כ9.5 אלף
    אלו הנתונים שלה
    במיטב- 40,000 שח, לא פעילה, חלקה לא כשר
    במור צבירה של מעל 20,000 שח, לא כשר, פעילה
    שתיהן במסלול ברירת מחדל של 1 אחוז ו- 0.22

דמי הניהול שהציעו לי הם 1.5 מהפקדה ו- 0.1 מצבירה, אלו דמי ניהול שמתאימים להכנסה של 10,000 שח, ומותאמים לכך שככל שהצבירה תגדל, זה ילך וישתלם לכם.
    כך לטענתם, האם זה נכון?

קה"ש- במסלול עובדי הוראה עם דמי ניהול של 0.12, מסלול כשר (בערך 32 אלף)
    אם אני פותח קה"ש רגילה, זה בדמי ניהול של 0.6, אבל עם מגוון של מסלולים כמו קה"ש רגילה, האם זה עדיף? וזה לא בזבוז בנוגע לסכום שקיים כבר בהשתלמות של מורות?

גמל גל- קופה בלי חלופה כשרה, דמי ניהול של 0.21, היא לא פעילה יש בה בערך 2000 ש"ח והציעו לי להכניס לפנסיה.

ועוד שאלה אחרונה דיברתי עם יועץ השקעות מסוים (מדובר באדם ש35 שנה בתחום והוא מוצלח מאוד ויש לו הרבה מאוד לקוחות חלקם חברות גדולות) שאמר לי שאת הפנסיה לא להעביר לסיכון מוגבר גם עם זה עוד 35 שנה. כי הפנסיה זה הביטוח היחד ולא מהמרים עליו.

• מדובר בפנסיה של אישתי היא מרוויחה ברוטו כ9.5 אלף
    אלו הנתונים שלה

דמי הניהול שהציעו לי הם 1.5 מהפקדה ו- 0.1 מצבירה, אלו דמי ניהול שמתאימים להכנסה של 10,000 שח, ומותאמים לכך שככל שהצבירה תגדל, זה ילך וישתלם לכם.
    כך לטענתם, האם זה נכון?

אם אני פותח קה"ש רגילה, זה בדמי ניהול של 0.6, אבל עם מגוון של מסלולים כמו קה"ש רגילה, האם זה עדיף? וזה לא בזבוז בנוגע לסכום שקיים כבר בהשתלמות של מורות?

גמל גל- קופה בלי חלופה כשרה, דמי ניהול של 0.21, היא לא פעילה יש בה בערך 2000 ש"ח והציעו לי להכניס לפנסיה.

ועוד שאלה אחרונה דיברתי עם יועץ השקעות מסוים (מדובר באדם ש35 שנה בתחום והוא מוצלח מאוד ויש לו הרבה מאוד לקוחות חלקם חברות גדולות) שאמר לי שאת הפנסיה לא להעביר לסיכון מוגבר גם עם זה עוד 35 שנה. כי הפנסיה זה הביטוח היחד ולא מהמרים עליו.

@חיסכון-לחתונה כתב בפניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה:

מדובר בפנסיה של אישתי היא מרוויחה ברוטו כ9.5 אלף
    אלו הנתונים שלה

כך לטענתם, האם זה נכון?

כפי הנראה שבשנה הקרובה עדיין יהיה יותר זול הדמי ניהול של 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה, אבל מעוד שנה זה כבר יהיה שונה, ולכן הדמי ניהול שהסוכן הציע לכם יהיו לכם יותר זולים וכדאי לעבור.
    ולא לשכוח לעבור למסלול כשר, אם הרב שלכם מורה כך.

תחפש כאן בפורום, דובר ע"ז הרבה,
    קה"ש לעובדי הוראה מיועד למי שיוצא לשנת שבתון.
    מי שלא יוצא לשנת שבתון אין לו מה לחפש שם.
    את הכספים שכבר נצברו שם אפשר למשוך את חלקם רק אם מוכיחים שיש קושי כלכלי.
    וזה שיש קושי להוציא את מה שכבר נכנס לשם, זה לא אומר שצריך להוסיף עוד קושי ולהמשיך להפקיד לשם.
    אני כותב את זה בהנחה שמדובר על אנשים צעירים.

אפשר.

מעניין מי זה, ולמה הוא אמר כך.
    למה הוא חושב שזה הימור,
    ואם את מה שמיועד ל-35 שנה לא שמים בסיכון מוגבר אז את מה כן?
    אתה יודע מה זה דב"ו?
    "דבריו בטלים ומבוטלים".

• האם אני יכול להשיג דמי ניהול זולים יותר?

• האם אני יכול להשיג דמי ניהול זולים יותר?

@חיסכון-לחתונה
    לא בטוח,
    תמיד אפשר לשאול סוכן אחר.
    בכל מקרה כל כמה שנים כדאי לבדוק שוב.

• @חיסכון-לחתונה כתב בפניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה:

מדובר בפנסיה של אישתי היא מרוויחה ברוטו כ9.5 אלף
    אלו הנתונים שלה

כך לטענתם, האם זה נכון?

כפי הנראה שבשנה הקרובה עדיין יהיה יותר זול הדמי ניהול של 1% מהפקדה 0.22% מהצבירה, אבל מעוד שנה זה כבר יהיה שונה, ולכן הדמי ניהול שהסוכן הציע לכם יהיו לכם יותר זולים וכדאי לעבור.
    ולא לשכוח לעבור למסלול כשר, אם הרב שלכם מורה כך.

וזה שיש קושי להוציא את מה שכבר נכנס לשם, זה לא אומר שצריך להוסיף עוד קושי ולהמשיך להפקיד לשם.

אפשר.

מעניין מי זה, ולמה הוא אמר כך.
    למה הוא חושב שזה הימור,
    ואם את מה שמיועד ל-35 שנה לא שמים בסיכון מוגבר אז את מה כן?
    אתה יודע מה זה דב"ו?
    "דבריו בטלים ומבוטלים".

@צמיחה

במידה ויש קושי כלכלי אפשר למשוך את זה אפילו באמצע השבתון? או רק לאחר 7 שנים ?

• קופץ על האשכול---
    הציעו לי כעת במגדל לקרן פנסיה חדשה
    במסלול עוקב מדד S&P
    0.9 מהפקדה
    ו-0.15 מצבירה
    הפקדה חודשית של בערך 1,200 ש"ח
    האם זה מוגדר זול?
    תודה רבה!

• מענין אני רואה שזה מאוד תלוי בסוג המסלול
    האם זה עוקב S&P 500 או מסלול הלכה
    זה של S&P 500
    d4d2b708-4e65-4e70-b554-09aff7a99e51-image.png
    וזה של מסלולי הלכה:
    27e6e2d6-fa50-4e7d-9e6a-6be82a21b07d-image.png
    ההצעה שלי היתה עבור S&P 500 (גם לה יש כשרות) אז לכאו' זה הצעה טובה לא?

• קופץ על האשכול---
    הציעו לי כעת במגדל לקרן פנסיה חדשה
    במסלול עוקב מדד S&P
    0.9 מהפקדה
    ו-0.15 מצבירה
    הפקדה חודשית של בערך 1,200 ש"ח
    האם זה מוגדר זול?
    תודה רבה!

@משכנתא-בקצב-שלך
    חושבני שלקרן פנסיה חדשה זה ממש זול,
    זה דרך סוכן?

• @משכנתא-בקצב-שלך
    זה דרך סוכן?

@צמיחה
    יש הבדל בין מעבר לחברה אחרת לבין פנסיה חדשה?

• @צמיחה

במידה ויש קושי כלכלי אפשר למשוך את זה אפילו באמצע השבתון? או רק לאחר 7 שנים ?

@חיסכון-לחתונה
    לכאורה התשובה לשאלה שלך היא - אי אפשר.

האופנים שאפשר למשוך את הקרן השתלמות רגילה הם:
    לאחר 3 שנות ותק בקרן, וזאת לצורך מימון השתלמויות או לימודים.
    לאחר 3 שנות ותק בקרן ובתנאי שהעובד הגיע לגיל פרישה מעבודה, וזאת לכל מטרה.
    לאחר 6 שנים מתחילת ההפקדות לקרן, וזאת בכל גיל ולכל מטרה.

משיכה של כספים לפני המועדים שצוינו תחויב במס הכנסה לפי מדרגת המס שחלה על העובד בעת משיכת הכספים.
    החיוב במס יחול רק על החלק של המעסיק, שכן חלקו של העובד כבר חויב במס הכנסה בעת תשלום השכר.
    הרווחים שנצברו בקרן (הן על החלק של העובד והן על החלק של המעסיק) יחויבו אף הם במס הכנסה לפי מדרגת המס של העובד בעת משיכתם.
    מכיוון שלקופת הגמל המנהלת את קרן ההשתלמות אין מידע על הכנסותיו של העובד ועל מדרגת המס שלפיה יש לנכות את המס מכספי קרן ההשתלמות, עשויה קופת הגמל לנכות מתוך הכספים שמשוחררים מס בשיעור המירבי (מדרגת מס של 47%). במקרה זה יכול העובד לנקוט את אחד מהצעדים הבאים:
    לפנות מראש לפקיד השומה ולבקש ממנו אישור על גובה המס שיש לנכות, ולמסור את האישור לקופת הגמל לפני משיכת הכספים.
    להגיש בתום שנת המס בקשה להחזר מס.

בקרן השתלמות לעובדי הוראה זה תנאים אחרים
    הקריטריונים למשיכת הכספים הם:
    א. קבלת חלק העובד בתוספת 100% מחלק המעביד במקרים הבאים :

– פרישה לגמלאות (לאחר השלמת תקופת חסכון של 6 שנים, או לאחר 3 שנים ובתנאי שהעמית הגיע לגיל פרישה בהתאם לחוק הפרישה).

– פטירה (יורשים / מוטבים).

ב. קבלת חלק העובד בתוספת 89% מחלק המעביד, לאחר השלמת תקופת חסכון של 6 שנים, במקרים הבאים :

– בגיל 55 שנים ומעלה.

– בגיל 50 שנים ויציאה אחת לפחות לשנת השתלמות.

-לאחר 15 שנות ותק ויציאה אחת לפחות לשנת השתלמות.

– פיטורין מהעבודה.

– פרישה מהעבודה עקב נכות שנגרמה לו עקב עבודתו והמוכרת ע"י המוסד לביטוח לאומי כנכות המזכה בקצבת נכות.

– במידה והשלים תקופת ותק והפסיק עבודתו בהוראה.

– מעבר לעבודה בתפקיד מנהלי, בשירות הציבורי בתחום החינוך או הקשור בחינוך, או עזיבת ההוראה לשם מילוי תפקיד נבחר ציבור בשכר בשלטון המרכזי או המקומי.

– לדעת ההנהלה ישנן נסיבות מיוחדות הנובעות ממצב רפואי קשה של העמית ושל בני משפחתו מדרגה ראשונה. או מצב כלכלי חמור.

ג. קבלת חלק העובד בלבד בעת השלמת תקופת ותק והעמית ממשיך עבודתו בהוראה.

• @משכנתא-בקצב-שלך
    זה דרך סוכן?

@צמיחה זה דרך סוכנת בחברת מגדל
    [אגב, היא גם נתנה לי בקה"ש דמי ניהול של 0.35%]

• @צמיחה זה דרך סוכנת בחברת מגדל
    [אגב, היא גם נתנה לי בקה"ש דמי ניהול של 0.35%]

@משכנתא-בקצב-שלך מה המס' שלה?

• @הקוד-הפיננסי כתב בפניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה:

@משכנתא-בקצב-שלך מה המס' שלה?

מצטרף לשאלה
    ומדובר בפנסיה חדשה או שיש כבר צבירה?
    ודרך אגב סיכן ביטוח אמר לי היום שהתשואות של מגדל לא משהו מישהו יודע אם זה נכון?

• @צמיחה

@חיסכון-לחתונה כתב בפניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה:

@צמיחה

לא,
    אבל בד"כ בפנסיה חדשה יותר קשה לקבל דמי ניהול זולים כי היא בלי צבירה.

• @משכנתא-בקצב-שלך
    זה דרך סוכן?

@צמיחה בהראל דרך סוכנים מסוימים אפשר להשיג 1.1 מהפקדה ו0.1 מצבירה שזה משתלם לדעתי אם יש כבר כמה עשרות אלפים בתיק.

• אולי יועיל למישהו
    בהראל מתכננים העלאות בדמי ניהול בזמן הקרוב
    כך הם שלחו לסוכנים שלהם

כך שמי שמעוניין בהראל ורוצה לעבור מהם כדי להתמקח ע" לחזור, לא בטוח שיוכל...

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    2 פוסטים
    61 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    208 צפיות
    צ
    @שמיל-שמיל אני לא יכול להכפיש חברה, אבל יכול לציין שאשתי עבדה כמנהלת תיקי לקוחות ועיקר הבעיות מדיווחים כוזבים ועוד היה איתם. ברמה שכמעט פנו בתלונה למשרד האוצר. חשוב לציין שיש טעויות בכל מקום, ולכן חובה לעקוב אחרי ההפקדות.
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    274 צפיות
    רחל עומסיר
    @עולם-של-טוב עדיף סיכון גבוה באלטשולר שילוב של s&p500 עם עוקב מדדי מניות - הם בכשרות של בדץ העדה החרדית ותשואה כהכלה
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    77 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    מבוא שכירים בעלי שליטה נהנים מגמישות רבה בבניית החיסכון הפנסיוני שלהם. האפשרות לפצל את ההפקדות בין מסלול עצמאי למסלול שכיר פותחת מגוון אפשרויות תכנון מס וצבירת חיסכון. במאמר זה נבחן את המורכבות של פיצול זה, נפרט על ההטבות המס הקיימות בכל מסלול ונציג את השיקולים שיש לקחת בחשבון בבחירת האסטרטגיה המתאימה ביותר. הפקדות לפנסיה כשכיר בעל שליטה: הסבר כללי שכיר בעל שליטה יכול להפקיד לפנסיה בשני מסלולים עיקריים: הפקדות באופן עצמאי: מאפיינים: ההפקדות מתבצעות על ידי בעל השליטה באופן אישי, כאילו הוא עצמאי. יתרונות: זכות להטבות מס משמעותיות, שמחולקות בין הטבת מס מסוג זיכוי (כמו תרומה רגילה) לבין הטבה מסוג ניכוי שמקטינה את סכום ההכנסה ממשכורת לצורך חישוב תשלום למס הכנסה (ההטבה היא עד מדרגת מס שולי של 35% וכדלהלן) 2. הפקדות כשכיר: מאפיינים: ההפקדות מתבצעות על ידי החברה, בדומה להפקדות של שכיר רגיל. יתרונות: הפקדות של העובד מקנות זיכוי של 35% (כמו כל תרומה) עד סכום של 679 בחודש, והפקדות מעסיק מוכרות לחברה כהוצאה מוכרת. הטבות מס בפיצול ההפקדות שכיר בעל שליטה שיפצל את המשכורת שלו בין תשלום שכר רגיל שכוללת הפקדות לפנסיה, לבין תשלום שכר של 9,700 ש"ח כבונוס שלא כוללת הפרשה לפנסיה כשכיר, ואז הפרשה לפנסיה של 16% על חלק הבונוס באופן עצמאי יגלה שהוא מקבל כפל הטבות מס: על חלק שהוא הפקיד כשכיר זה יחשב כהוצאה מוכרת לחברה, ובנוסף זיכוי ממס על 679 ש"ח. על החלק ההפקדה בתור עצמאי הוא יקבל הטבה מסוג ניכוי והטבה מסוג זיכוי וכלהלן: 11% יקנו למפקיד הטבה מסוג ניכוי שתכליתו להוריד את חישוב גבוה המשכורת לצורך מס הכנסה. 5% יקנו למפקיד הטבה מסוג זיכוי כמו בתרומה רגילה. תכלס איך הכי כדאי להפקיד במספרים? פה כל אחד צריך לעשות את החישוב שלו, אבל נקח לצורך הדוגמא שכיר בעל שליטה רגיל שנמנע מלמשוך משכורת מעל 22,400 כיון שמעל סכום זה גובה המס השולי שלו יעלה ל35%, במקרה שבעל השליטה הפקיד באופן עצמאי כדלעיל, שווה לו למשוך עוד 1,067 (11% מ 9,700) מעל 22,400 וביחד 23,467 מכיון שממילא חלק השכר שהוספנו לא מחושב לצורך מס הכנסה, כיוון ש1,067 מתוך מה שבעל השליטה הפקיד כעצמאי מוכרים כניכוי לצורך חישוב מס הכנסה. ולכן בעל שליטה יפקיד על חלק השכר שעד 13,367 6% לעובד 7.5% מעביד ועל עוד 9,700 הוא יפריש כעצמאי 16% שהם 1,552. לגבי פיצויים בעל השליטה צריך להחליט האם הוא רוצה להפריש על כל השכר או עד התקרה שמוכרת כהוצאה מוכרת. הערה חשובה: כל החישוב והסכומים דלעיל הינם רק לבעל שליטה שאינו מושך משכורת מעל 24,250 בחודש, מעל סכום המשיכה הזה בעל השליטה יהיה זכאי רק להטבה מסוג זיכוי על הפקדה של 5% מתוך 9,700, אבל הוא לא יהיה זכאי להטבה מסוג ניכוי. דיסקליימר: כותב המאמר אינו רואה חשבון או יועץ השקעות, ולכן אין לראות פה המלצת ויעוץ השקעה או המלצה ויעוץ למיסוי, בכל סתירה בין הנכתב לעיל לבין הוראות החוק הרי שדינם של האחרונים על העליונה. בכל שאלה הערה וכו' ניתן לפנות לכתובת המייל r0556783731@gmail.com
  • 1 הצבעות
    13 פוסטים
    473 צפיות
    הקול השפויה
    @לחכמים-לחם כתב ברשות המסים פתחה לאחרונה את האפשרות לתרום מניות.: @הקול-השפוי לא. אני שואל למה להשקיע מניות ולהשאיר אותם שם. (מה שדובר בהודעות #5 ו#6 אין עניין לתרום מוקדם, זה באמת עשוי להקטין את סכום התרומה. מי שמבחינת שנת המס וכדו' יש לו עניין שהתרומה תחשב כבר עכשיו תרומה, אבל מבחינת מעשרות או ייעדי התרומה לא מתאים לו לתרום יכול להשתמש בזה. Spoiler אגב עדיף להגיב להודעה המדוברת או לצטט, באייקונים האלו- [image: 1760983506909-fc4cf6ca-78da-4195-b304-8d8ab93f1382-image.png]