דילוג לתוכן

פניתי לסוכן והציעו לי את ההצעה הבאה עבור פנסיה

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
29 8 707 7

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    35 פוסטים
    1k צפיות
    שמש מרפאש
    @חיסכון-לחתונה said: מקפיץ שוב. אני שמעתי את מי שמדבר ב"אור עולם" נראה לי ליבוביץ שענה על הטענות של טופורוביץ והוא אומר שטוב להשקיע בS&P500 אבל לא רק בה אלא לפזר. עכשיו שאלתי היא, מה הכוונה פיזור. זה שהפנסיה והגמל להשקעה בS&P500 והחיסכון לכל ילד והקרן השתלמות של מורים לא נמצאים שם זה מספיק? או שהכוונה לחלק את הפנסיה ג"כ לאחוזים, וא"כ כמה? פיזור יכול להיות הרבה דברים, קשה לקחת מילה אחת ולשאול למה הכוונה. ספציפית כמדומני שאחת ההמלצות שלו זה לשים במדד העולמי MSCI במקום בS&P.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    185 צפיות
    רחל עומסיר
    ודאי - מקיפה! בפרישה אחוז הבטחת תשואה גבוה יותר וזה חשוב ואין אפשרות כבר להעביר. גם כיום זה חשוב בנוסף לא לוותר על כיסוי ביטוחי לצערי אני מכירה כמה שממש חיים מקצבאות נכות מהקרן וכן כאלה שקצבאות שאירים מפרנסות אותם
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    417 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    131 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    84 פוסטים
    3k צפיות
    צ
    @בן-עליה תשלח לי דו"ח הפקדות למייל.