דילוג לתוכן

גידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?

מסחר עצמאי
14 4 64 4
  • חשבתי על רעיון לגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי, המבוסס על כך שיש קורלציה בין ירידות במדד S&P 500 לבין התחזקות השקל מול הדולר.
    האם ניתן לנצל קשר זה לצורך יצירת גידור אפקטיבי לתיק השקעות החשוף לשוק האמריקאי בפרט בתקופה הזאת שהשקל כ"כ חזק היסטורית?
    אשמח לשמוע דעות, ניסיון מעשי או הפניות לנתונים רלוונטיים.

• חשבתי על רעיון לגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי, המבוסס על כך שיש קורלציה בין ירידות במדד S&P 500 לבין התחזקות השקל מול הדולר.
    האם ניתן לנצל קשר זה לצורך יצירת גידור אפקטיבי לתיק השקעות החשוף לשוק האמריקאי בפרט בתקופה הזאת שהשקל כ"כ חזק היסטורית?

@דוד.פ
    מי שמדבר ע"ז הוא @יוסף-מינצברג
    אבל כעת שהדולר נמוך זה הזמן להיות חשוף לדולר ולא לגדר,
    ורק הפוך כשהמדד בשפל והדולר בשיא אז הזמן לגדר מט"ח.

• @דוד.פ
    מי שמדבר ע"ז הוא @יוסף-מינצברג
    אבל כעת שהדולר נמוך זה הזמן להיות חשוף לדולר ולא לגדר,
    ורק הפוך כשהמדד בשפל והדולר בשיא אז הזמן לגדר מט"ח.

@צמיחה אני חושב שלא הבנת את כוונתי, אני לא אמרתי לקנות קרן מגודרת, אלא שעצם החזקת דולר זה הגידור במקרה של ירידות

@דוד.פ כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

חשבתי על רעיון לגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי, המבוסס על כך שיש קורלציה בין ירידות במדד S&P 500 לבין התחזקות השקל מול הדולר.

גידור לדעתי זה אסון כי זה הופך את כל התיק מתיק ריאלי לתיק נומונלי, אני חושב שיוסף מינצברג לא מבין מה זה שוק ההון, בפורום הסולידית לא תמצא שום מומחה שממליץ על קרן מוגדרת,
    ואני כבר לא מדבר על זה שב 2023 ו2008 התיאוריה לא הוכיחה את עצמה, וכמו"כ העלות של זה הם 1.5% בשנה
    כך שצריך לעשות 1.5% יותר בקרן מוגדרת כדי שנצא מרווחים מזה.

• @דוד.פ כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

חשבתי על רעיון לגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי, המבוסס על כך שיש קורלציה בין ירידות במדד S&P 500 לבין התחזקות השקל מול הדולר.

גידור לדעתי זה אסון כי זה הופך את כל התיק מתיק ריאלי לתיק נומונלי, אני חושב שיוסף מינצברג לא מבין מה זה שוק ההון, בפורום הסולידית לא תמצא שום מומחה שממליץ על קרן מוגדרת,
    ואני כבר לא מדבר על זה שב 2023 ו2008 התיאוריה לא הוכיחה את עצמה, וכמו"כ העלות של זה הם 1.5% בשנה
    כך שצריך לעשות 1.5% יותר בקרן מוגדרת כדי שנצא מרווחים מזה.

@מתכנן-פיננסי
    אני חושב שאפשר לחלוק על הגישה שלו,
    אבל לא להגיד שהוא לא יודע מה זה שוק ההון.
    אולי לא הבנת מה הוא אמר.

• @מתכנן-פיננסי
    אולי לא הבנת מה הוא אמר.

יוסף מינצברג פשוט לא משקיע פסיבי...
    לדעתו, הוא יכול להיכנס ולצאת מקרנות מגודרות בזמנים מסויימים, וככה להגדיל את הרווחים.

• @מתכנן-פיננסי
    אולי לא הבנת מה הוא אמר.

@צמיחה כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

אני הבנתי בדיוק מה הוא מתכוון ואני אודה שבתחילת הדרך התווכחתי בפורום הסולידית ע"כ שגידור זה כן שווה, עד שב"ה הבנתי את הטיעונים של המתנגדים לגידור.
    הטיעון נגד גידור הוא שבכך אתה הופך את כל ההשקעה למשהו שדומה יותר להימור, מאשר השקעה בחברות ושותפות בביזנעס של העולם שזה הסיבה היחידה להשקיע.
    ואם יוסף מינצברג טוען בעד גידור זה אומר שאין לו הבנה בסיסית בשוק ההון.
    ושוב לא תמצאו שום משקיע פאסיבי בסדר גודל שממליץ על גידור.
    (אגב אני מדבר על הגידור הבסיסי- על הגידור דרך אופציות זה משהו אחר וג"כ לא רווחי לטווח הארוך)

• יוסף מינצברג פשוט לא משקיע פסיבי...
    לדעתו, הוא יכול להיכנס ולצאת מקרנות מגודרות בזמנים מסויימים, וככה להגדיל את הרווחים.

@אפ_על_פי_כן
    הוא מוסר קורסים להשקעה פאסיבית

• @אפ_על_פי_כן
    הוא מוסר קורסים להשקעה פאסיבית

@צמיחה
    נו אז מה?

• @צמיחה כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

אני הבנתי בדיוק מה הוא מתכוון ואני אודה שבתחילת הדרך התווכחתי בפורום הסולידית ע"כ שגידור זה כן שווה, עד שב"ה הבנתי את הטיעונים של המתנגדים לגידור.
    הטיעון נגד גידור הוא שבכך אתה הופך את כל ההשקעה למשהו שדומה יותר להימור, מאשר השקעה בחברות ושותפות בביזנעס של העולם שזה הסיבה היחידה להשקיע.
    ואם יוסף מינצברג טוען בעד גידור זה אומר שאין לו הבנה בסיסית בשוק ההון.
    ושוב לא תמצאו שום משקיע פאסיבי בסדר גודל שממליץ על גידור.
    (אגב אני מדבר על הגידור הבסיסי- על הגידור דרך אופציות זה משהו אחר וג"כ לא רווחי לטווח הארוך)

@מתכנן-פיננסי
    אני אשאל אותך שאלה פשוטה,
    אתה מסכים שאם הדולר נמצא ב-4 יש יותר היגיון לגדר?
    וגם אם אתה פאסיבי שלא משנה כלום,
    אבל נניח ועכשיו הדולר הוא 4 ש"ח, האם את הכסף החדש תמליץ לחשוף לדולר?

ודרך אגב,
    שאלת פעם את עצמך למה במיטב יש מסלול מנוטרל מט"ח?
    אם לא, אז אני אפתיע אותך,
    אבנר סטפק אמר לי שלדעתו עד 30% מהתיק השקעות לא צריך לגדר,
    מעבר לזה כן לגדר.
    האם לשיטתך אין לו הבנה בסיסית בשוק ההון?

• @מתכנן-פיננסי

ודרך אגב,
    מעבר לזה כן לגדר.

@צמיחה כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

אין שום היגיון, וסליחה על הבוטות אבל נראה לך שאם היה היגיון בלגדר אז הדולר היה מגיע ל-4 שקל? הרי למה שמשהו יסכים לשלם 4 שקל לדולר אם אין היגיון במחיר הזה?
    בקיצור יש פה חוסר הבנה של מנגנון השוק היעיל.
    לגבי סטפק הוא בן אדם עם אינטרסים עד הצוואר, וקשה לי להאמין שאתה מקבל את כל ההמלצות השקעה שלו.

• @מתכנן-פיננסי

ודרך אגב,
    מעבר לזה כן לגדר.

אף פעם לא שאלתי, כי התשובה רשומה על הקיר.
    יש מספיק כבשים שילכו בעיניים עצומות אחרי כל מומחה מטעם עצמו לשוק ההון.
    ואגב ב2023 שמודל יוסף מינצברג לא הוכיח את עצמו אז אף אחד לא דיבר על גידור, תמיד "המומחים" האלו נזכרים להיות חכמים בדיעבד אחרי שהסוסים ברחו מהאורווה

• @צמיחה כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

אין שום היגיון, וסליחה על הבוטות אבל נראה לך שאם היה היגיון בלגדר אז הדולר היה מגיע ל-4 שקל? הרי למה שמשהו יסכים לשלם 4 שקל לדולר אם אין היגיון במחיר הזה?
    לגבי סטפק הוא בן אדם עם אינטרסים עד הצוואר, וקשה לי להאמין שאתה מקבל את כל ההמלצות השקעה שלו.

@מתכנן-פיננסי כתב בגידור הפסדים בשוק המניות האמריקאי באמצעות שער דולר/שקל – האם זה עובד?:

צודק

• להבהרה – כנראה שלא הובנתי נכון, אז אנסה לחדד:
    לא התכוונתי לקרן מגודרת במובן הטכני של המילה. הכוונה שלי היא שעצם ההחזקה בדולר, במיוחד בתקופה שבה השקל חזק, מהווה סוג של גידור טבעי. מהניסיון ומהנתונים ההיסטוריים, במקרים של ירידות בוול סטריט הדולר נוטה להתחזק מול השקל (ויש לכך מספר סיבות), כך שחלק מהפגיעה בשווי ההשקעה יכול להתקזז דרך שער החליפין. זה לא גידור מלא או מובנה, אלא מנגנון איזון שנוצר מהקורלציה בין השווקים.

נושאים מוצעים