דילוג לתוכן

תכלס', קרן פיזית או סינטטית?

מסחר עצמאי
4 4 79 4
  • בשיקלול כל ההבדלים (מס דיבידנד, סיכון מנפיק, דמי ניהול, מיסוי ריאלי וכו'), האם יש המלצה ברורה?
    אני מדבר על קרנות איריות מחקות S&P500 (בלאקרוק ואינווסקו).
    תודה!

• בשיקלול כל ההבדלים (מס דיבידנד, סיכון מנפיק, דמי ניהול, מיסוי ריאלי וכו'), האם יש המלצה ברורה?
    תודה!

@מהון-להון
    לא בדקתי כרגע,
    אבל לפי מה שזכור לי,
    עדיף סינטטי.

תודה!

@מהון-להון אין כזה דבר המלצה אחת ברורה שמתאימה לכולם.
    לי אישית יצא שאני מעדיף סינטתית. (לאורך זמן משיגה תשואה טובה יותר)
    כמובן דעתי בלבד לא המלצה.
    זה תלוי אם אתה מעדיף מקסימום תשואה או ללא סיכון צד ג' שמנוהלת ע"י מנהלת הנכסים הגדולה ביותר.

ואם אתה בעניין של כשרות לא נראה לי שבלאקרוק בעניין. אבל תבדוק יכול להיות שכן.

• יכול להיות שבמצב היום שהשקל כ"כ חזק והאינפלציה סה"כ בשליטה, אולי עדיף את הקרן של בלאקרוק שממוסה צמודת מט"ח ולא את הקרן של אינווסקו שממוסה ריאלית.

נושאים מוצעים

• VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    124 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    388 צפיות
    צ
    @שמואל בהיגיון אתה צודק, אבל זכורני ששמעתי מאהרן סלומון שכן אפשר לשנות, צריך לבדוק את זה.
  • 3 הצבעות
    17 פוסטים
    631 צפיות
    מתעניין 1מ
    @מתכנן-פיננסי כתב במדיניות ההלכה של גופי הכשרות בהשקעות במסלול S&P 500: אתה מדבר כנראה בהלוואות בנקאיות או בעסקאות חוץ בנקאיות, ואני דיברתי על הלוואה באג"ח קונצרני שם **הנורמה ** היא שלא לשעבד את בעל השליטה. 0 לפני 8 ימים מי החייב ע"פ ההלכה האם האוויר או בעל החברה ע"פ ההלכה צריך שיהיה מישהו חייב כדי שיהיה חוב וכאן נחלקו הרבנים איך לדון האם לדון שבאמת אין חוב כלל כי אין מי שיהיה חייב או להכיר שהחברה זה סוג בעלות מסוימת כמו נכסי עניים וכדו' או לדון שבעלי החברה חייבים והם הגבילו שלא יהיה להם שעבוד הגוף ורק בחוקי המדינה קוראים לזה שהחברה חייבת ועכשיו לפ"ז יש לדון האם יש אסור להלוות למדינה ברבית גם אם אסור לגזול אותה האם יש כאן רעהו שחייב כסף ואסור להלוות לו ברבית
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    689 צפיות
    מ
    @ניסן-עציוני דיבורים כמו חול מה עם יועץ שלא מבטל אחרי שמשלמים לו
  • מסחר עצמאי לא מאובטח - או קופת גמל מאובטחת

מסחר עצמאי
    11
    3 הצבעות
    11 פוסטים
    342 צפיות
    ש
    @טריידר יש המלצות למניעה של הונאה? (חוץ מלא לפתוח מודעות למייל ולמסור פרטי אשראי/חשבון בטלפון). ואם זה שייך בכלל אם אני מתחבר דרך האתר הרשמי במחשב?