דילוג לתוכן

אשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון

חתונות הילדים
14 7 162 7
  • הייתה לי אתמול שיחה איתם
    ואם אקח כדוגמא את אחד מילדי מתחת גיל 3
    אם אני מפקיד למשך 10 שנים 320 ש"ח לחודש
    אני זכאי בחתונה (בגיל 19 למשל) להלוואה של 320 אל"ש ב100 תשלומים.
    כשגובה התרומה הכולל כ19 אל"ש
    שבחישוב פשוט יותר שקיבלתי 320 אל"ש בכ0.7% ריבית שנתית

האם לפי זה לא נכון לשים במקביל לשוק ההון גם בגמ"ח המרכזי כמה שאפשר?
    הרי לכאורה בזמן החתונות אצטרך עוד כסף (אפילו בשביל דירה) והכסף הכי זול שאוכל להשיג בפער זה מהגמ"ח

אשמח לשמוע האם אני טועה ובמה

נ.ב. לשם השוואה, אם אקח את אותם 320 ש"ח בחודש ואניח בשוק ההון (אפילו ל18 שנה ולא ל10 כבגמ"ח), אגיע לסכום נמוך מאד שלא יעזור לי בהקשר הזה.

• מזה ומזה אל תנח ידך
    גם האנשים שיש להם המון כסף אף פעם לא יתנגדו לקבל הלוואה כזאת בזמן החתונות

• מזה ומזה אל תנח ידך
    גם האנשים שיש להם המון כסף אף פעם לא יתנגדו לקבל הלוואה כזאת בזמן החתונות

@אנונימי2 כתב באשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון:

מזה ומזה אל תנח ידך

תודה על המענה
    זה מה שגם אני חשבתי
    אבל משום מה הרוח הנושבת היא שהנכון הוא לברוח מהגמחי"ם ולהיכנס רק לשוק ההון
    ולכן אני מנסה להבין.

הרי לכאורה בזמן החתונות אצטרך עוד כסף (אפילו בשביל דירה) והכסף הכי זול שאוכל להשיג בפער זה מהגמ"ח

נ.ב. לשם השוואה, אם אקח את אותם 320 ש"ח בחודש ואניח בשוק ההון (אפילו ל18 שנה ולא ל10 כבגמ"ח), אגיע לסכום נמוך מאד שלא יעזור לי בהקשר הזה.

@אב-מאושר
    לדעתי - בראש ובראשונה - להשקיע בשוק ההון באופן קבוע, ולהסתמך על זה כתכנית הראשית לנישואי ילדים.
    עם זאת, יש מקום גם להלוואות מהגמ"חים השונים בתכניות שלך.

תחשוב על מצב שבו השקעת בשוק ההון
    ובדיוק בזמן שבו הילד שלך מתחתן- יש ירידות רציניות
    אתה יודע שלא כדאי למשוך בירידות- כי זו נעילת ההפסדים
    והיית רוצה לתת לשוק להתאושש, לפני שתמכור את המניות שלך, כי חבל
    מצד שני... צריך לשלם על אולם, תזמורת, נדוניה וכו' וכו' כאן ועכשיו!
    במצב כזה אפשרות להלוואה גדולה ובזול - היא בהחלט הצלה.
    (אנשים אחרים, כדי להימנע ממצב שבו בדיוק כשאתה צריך את הכסף יש ירידות, מתחילים למשוך את ההשקעה בהדרגה כמה שנים לפני הזמן המיועד. ומקסימום מפקידים את הכסף בהשקעה עם סיכון אפסי. אבל חבל על שנים שבהם הכסף יכול לעשות פירות נוספים... )

פירות ההשקעה בשוק ההון- תכנית א'
    הלוואה מהגמח המרכזי - תכנית ב' (ליתר ביטחון במצבים ספציפיים).

אנחנו באופן אישי,
    מתייחסים להפקדה לגמח המרכזי קודם כל כחסד עם יהודים שצריכים הלוואה
    (ולכן משלמים את ההפקדה מכספי מעשרות)
    ומצד שני כמו שכתבתי - סוג של "תכנית גיבוי" - פיתרון זמני למימון הדחוף, במקרה של שנה משברית בשוק ההון.
    אנחנו לא משקיעים בשוק ההון מכספי מעשרות (יש בזה דעות שונות וכל אחד יעשה כדעת רבותיו)
    ולכן הפניית כספי המעשרות לכיוון הגמח המרכזי (לא כולם אבל חלקם) זה לדעתנו צעד חכם.

• @אב-מאושר
    לדעתי - בראש ובראשונה - להשקיע בשוק ההון באופן קבוע, ולהסתמך על זה כתכנית הראשית לנישואי ילדים.
    עם זאת, יש מקום גם להלוואות מהגמ"חים השונים בתכניות שלך.

תחשוב על מצב שבו השקעת בשוק ההון
    ובדיוק בזמן שבו הילד שלך מתחתן- יש ירידות רציניות
    אתה יודע שלא כדאי למשוך בירידות- כי זו נעילת ההפסדים
    והיית רוצה לתת לשוק להתאושש, לפני שתמכור את המניות שלך, כי חבל
    מצד שני... צריך לשלם על אולם, תזמורת, נדוניה וכו' וכו' כאן ועכשיו!
    במצב כזה אפשרות להלוואה גדולה ובזול - היא בהחלט הצלה.
    (אנשים אחרים, כדי להימנע ממצב שבו בדיוק כשאתה צריך את הכסף יש ירידות, מתחילים למשוך את ההשקעה בהדרגה כמה שנים לפני הזמן המיועד. ומקסימום מפקידים את הכסף בהשקעה עם סיכון אפסי. אבל חבל על שנים שבהם הכסף יכול לעשות פירות נוספים... )

פירות ההשקעה בשוק ההון- תכנית א'
    הלוואה מהגמח המרכזי - תכנית ב' (ליתר ביטחון במצבים ספציפיים).

אנחנו באופן אישי,
    מתייחסים להפקדה לגמח המרכזי קודם כל כחסד עם יהודים שצריכים הלוואה
    (ולכן משלמים את ההפקדה מכספי מעשרות)
    ומצד שני כמו שכתבתי - סוג של "תכנית גיבוי" - פיתרון זמני למימון הדחוף, במקרה של שנה משברית בשוק ההון.
    אנחנו לא משקיעים בשוק ההון מכספי מעשרות (יש בזה דעות שונות וכל אחד יעשה כדעת רבותיו)
    ולכן הפניית כספי המעשרות לכיוון הגמח המרכזי (לא כולם אבל חלקם) זה לדעתנו צעד חכם.

לדעתי
    הגמח המרכזי פעל בטפשות כששיווק במשך שנים את ההפקדה בגמח בתור "התכנית הכי חכמה לנישואי ילדים"
    הציבור לא מטומטם
    לאנשים יש מספיק שכל כדי לדעת, שהלוואות צריך להחזיר,
    והפקדה כדי לקבל הלוואה- היא לא השקעה.
    והטעות השיווקית הזו שלהם גרמה לתחושות אנטי נרחבות נגדם.
    הרבה היום מסתכלים עליהם כרמאים - מה שלא מגיע להם.

הם היו צריכים להתמקד בנקודות אחרות.
    (למשל האפשרות להפקיד מכספי מעשר, העובדה שבאף מקום לא תקבל הלואה גדולה וזולה כ"כ וכו')
    זה דוגמא מובהקת לשיווק שלא רק שלא הועיל- אלא גם הזיק.

@אב-מאושר ומאיפה תחזיר 3,200 בחודש?
    או אולי 9,600, אם יהיה לך שלוש חתונות בתוך העשר שנים.

הרעיון שעדיף שוק ההון, זה לא בהשוואה של ה320 מול ה320 אלא של הסך הכללי של הכסף שאתה צריך להוציא.

בהשוואה של 320 לעומת 320, באמת לא בטוח שעדיף שוק ההון.
    אבל בהנחה שההחזרים המטורפים האלה יהיו קשוחים להחזר, אולי עדיף לשים את זה בשוק ההון כדי לממן את הריבית של המשכנתא שתיקח בשביל להחזיר הלוואות.

@אב-מאושר כתב באשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון:

לא, כי כשהכסף הזה הגיע עשר- עשרים שנה לפני, ובהנחה שהוא היה יכול להכפיל את עצמו (בהנחת תשואה של 8%, הפקדה של 320 לעשר שנים ואחריהם עוד עשר שנים שבהם הכסף 'עובד' אפשר לצפות למשהו באזור 130,000. )
    אז הם באמת הרוויחו עליך רק את ה0.7, אבל אתה שילמת הרבה יותר

• @אב-מאושר ומאיפה תחזיר 3,200 בחודש?
    או אולי 9,600, אם יהיה לך שלוש חתונות בתוך העשר שנים.

הרעיון שעדיף שוק ההון, זה לא בהשוואה של ה320 מול ה320 אלא של הסך הכללי של הכסף שאתה צריך להוציא.

בהשוואה של 320 לעומת 320, באמת לא בטוח שעדיף שוק ההון.
    אבל בהנחה שההחזרים המטורפים האלה יהיו קשוחים להחזר, אולי עדיף לשים את זה בשוק ההון כדי לממן את הריבית של המשכנתא שתיקח בשביל להחזיר הלוואות.

לא, כי כשהכסף הזה הגיע עשר- עשרים שנה לפני, ובהנחה שהוא היה יכול להכפיל את עצמו (בהנחת תשואה של 8%, הפקדה של 320 לעשר שנים ואחריהם עוד עשר שנים שבהם הכסף 'עובד' אפשר לצפות למשהו באזור 130,000. )

כתב באשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון:

אני אוסיף, אם לא תמשוך את הכסף שהשקעת, אלא תיקח משכנתא על 320,000 ותחזיר אותה תוך מאה תשלומים, כשאת הפער בין ה3200 שתכננת להחזיר לגמח לבין הסכום שאתה מחזיר למשכנתא אתה משלם מתוך ההשקעה, עד ריבית של 9% זה עדיין שווה יותר.

• @אפ_על_פי_כן לא ממש התייחסת לעניין של הצורך בהשגת כספים גדולים בתקופות החתונות,
    הרבה יותר ממה שתוכל להשיג בשוק ההון בהפקדה חודשית הגיונית.
    לא מעניין אותי השיווק שלהם וכו'
    מעניין אותי מה הכי חכם לי ובזה אני מנסה להבין האם אני טועה במשהו ממה שכתבתי.

מה שכתבת נכון בלי קשר כתכנית גיבוי אבל אני מדבר עוד הרבה לפני זה, כתכנית לקבלת הלוואה מאד מאד שולה בתקופה שבה אין מישהו כנראה שחא יחפש הלוואות וישלם בסוף הרבה הרבה יותר בריביות.

@אב-מאושר הסכום שתשים בגמח המרכזי למשך הזמן של עד חתונות ילדים יתן לך יותר מחצי מהסכום שהם נותנים והוא שלך. הרווח הזה יותר מריבית של משכנתא שתקח על הדירה שלך למשל כשתחתן את הילד בסוף אתה באת להרוויח ריבית של הלוואה וזה לא נתן לך את זה אפילו לא קרוב. באופן כוללני אם תשקיע בשוק ההון כמה שתוכל יותר לחתונות הילדים (אם יהיה אז ירידות אפשר להלואות על הקרן בהרבה חברות) ואת שאר הסכום תקח ממשכנתא ארוכת טווח בתשלומים בערך כמו שאתה חוסך כשילד יוצא מהבית זה האסטרטגיה הפסיבית בלי כאבי ראש המומלצת כמובן שיש אפשרויות קצת יותר אקטיביות בשוק ההון וכן על ידי נדלן.

צמוד מדד.

• @אב-מאושר כתב באשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון:

צמוד מדד.

• @אב-מאושר הסכום שתשים בגמח המרכזי למשך הזמן של עד חתונות ילדים יתן לך יותר מחצי מהסכום שהם נותנים והוא שלך. הרווח הזה יותר מריבית של משכנתא שתקח על הדירה שלך למשל כשתחתן את הילד בסוף אתה באת להרוויח ריבית של הלוואה וזה לא נתן לך את זה אפילו לא קרוב. באופן כוללני אם תשקיע בשוק ההון כמה שתוכל יותר לחתונות הילדים (אם יהיה אז ירידות אפשר להלואות על הקרן בהרבה חברות) ואת שאר הסכום תקח ממשכנתא ארוכת טווח בתשלומים בערך כמו שאתה חוסך כשילד יוצא מהבית זה האסטרטגיה הפסיבית בלי כאבי ראש המומלצת כמובן שיש אפשרויות קצת יותר אקטיביות בשוק ההון וכן על ידי נדלן.

@השומר כתב באשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון:

וזה לא נתן לך את זה אפילו לא קרוב.

אשמח להבין למה זה אפילו לא קרוב,
    אם אקח אז משכנתא לאותם שנים אגיע קרוב מאד בהנחה והריביות יהיו כמו היום (מה שלהבנתי לא ממש סביר שיקרה)
    אבל כן עדיין יצא לי שבאמת הריביות במשכנתא יהיו קצת פחות - לפי הריביות היום

• @השומר כתב באשמח להבין לגבי הפקדה בגמ"ח המרכזי במקביל לשוק ההון:

וזה לא נתן לך את זה אפילו לא קרוב.

אשמח להבין למה זה אפילו לא קרוב,
    אם אקח אז משכנתא לאותם שנים אגיע קרוב מאד בהנחה והריביות יהיו כמו היום (מה שלהבנתי לא ממש סביר שיקרה)
    אבל כן עדיין יצא לי שבאמת הריביות במשכנתא יהיו קצת פחות - לפי הריביות היום

@אב-מאושר

סליחה, אסביר את עצמי.
    ההלוואה עצמה לא צמודה, אלא שכשאתה מתחיל לתרום היום ע"מ לקבל בעוד 20 שנה הלוואה של 320,000 הם לא יהיו שווים כערכם היום, וז"א ששילמת לאורך התקופה כסף שערכו יותר יקר ביחס ל320 K שתקבל.
    אלא שבאמת לא נכון להגדיר את זה צמוד מדד וזה היה טעות.

לא שאני נגד כל מה שנכתב כאן, אני דווקא בעד, אלא ע"ז שכתבת שזה רק 0.7% ריבית ע"ז רציתי לתקן אותך.

• אני לא מבין, למה הדיון מתמקד בכמה הריבית טובה מול הלוואה מהבנק,
    מה שלדעתי הכי טוב זה להשקיע בשוק ההון ובמקביל להחזיר את החזרי המשכנתא, ויש בזה הטבה כפולה :
    תשואה בטוחה בגובה הריבית + ללא מיסוי כלל, ובכסף שנחסך מהמשכנתא אני משקיע בשוק ההון.
    ובמקסימום בחתונת הילדים מוצאים שוב משכנתא או בעדיפות לקחת הלוואה כנגד ההשקעה בשוק ההון.

נושאים מוצעים