שוק ההון מול נדל"ן
-
תמיד צריך לזכור... שהמגמה הזו יכולה להתהפך. מיזה ומיזה אל תנח ידך
-
תמיד צריך לזכור... שהמגמה הזו יכולה להתהפך. מיזה ומיזה אל תנח ידך
@מבין-עניין
נכון וגם א"א ללמוד כלום מ- 5 שנים...
בכל זאת מעניין אותי
אם יש מישהו שמוכן לענות, אשמח -
@מבין-עניין
נכון וגם א"א ללמוד כלום מ- 5 שנים...
בכל זאת מעניין אותי
אם יש מישהו שמוכן לענות, אשמח@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר. זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
-
@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר. זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר. זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
אני שמח בשבילך. שתמיד תהיה לך רק ברכה.
שאלה: איך החלטת שהיא עלתה ב- 65% ? איך אתה מודד את הערך הנוכחי לעומת הישן?
-
@השומר אפשר לדעת איפה? כיוון?
-
אני שמח בשבילך. שתמיד תהיה לך רק ברכה.
שאלה: איך החלטת שהיא עלתה ב- 65% ? איך אתה מודד את הערך הנוכחי לעומת הישן?
@אפ_על_פי_כן אני יודע בכמה קניתי ואני יודע מה המחירים שנמכרו דירות דומות במתחם כמובן שלפי המתווכים העליה יותר מזה אבל הייתי שמרן.
-
@השומר אפשר לדעת איפה? כיוון?
@מבין-עניין המקום פחות רלוונטי כיוון שזה נוגע לעבר, אבל אני מאמין שאפילו במצב המדשדש של היום אפשר לעשות עסקאות טובות של פינוי בינוי,
אבל אומר בפעם האלף צריך לבדוק ולהתיעץ טוב על כל עיסקה דוגמא לדבר כשהתחיל כל פסטיבל ה20 80 וכדומה שני ידידים שלי שיגעו אותי על העניין, אבל לצערי אחרי בחינה של עשרות עיסקאות ב3 שנים האחרונות לא מצאתי אחת שנותן לי ביטחון ורווח אמיתי עם בשר לא אומר שאין אבל אני הקטן לא מצאתי כמובן זה גם שאלה לכל אחד מה מתאים. -
@מבין-עניין המקום פחות רלוונטי כיוון שזה נוגע לעבר, אבל אני מאמין שאפילו במצב המדשדש של היום אפשר לעשות עסקאות טובות של פינוי בינוי,
אבל אומר בפעם האלף צריך לבדוק ולהתיעץ טוב על כל עיסקה דוגמא לדבר כשהתחיל כל פסטיבל ה20 80 וכדומה שני ידידים שלי שיגעו אותי על העניין, אבל לצערי אחרי בחינה של עשרות עיסקאות ב3 שנים האחרונות לא מצאתי אחת שנותן לי ביטחון ורווח אמיתי עם בשר לא אומר שאין אבל אני הקטן לא מצאתי כמובן זה גם שאלה לכל אחד מה מתאים.@השומר 20-80 זו לא הזדמנות. זו נורית אזהרה!!!! הקבלן כמו אומר: "אף אחד לא קונה. בבקשה קנו ממני עכשיו במחיר גבוה וקחו את הסיכון שכנראה הוא ירד"
ובכ"ז איפה קנית? קצת נתונים....? -
@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר.
ועכשיו אתה מוכר אותה, הוא משאיר אותה לעוד 4 שנים, כאשר סביר להניח שב-4 שנים הקרובות זה לא יעלה בעוד 65%.
זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון
בדקת כמה עשה שוק ההון באותם 4 שנים?
אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
נכון,
אבל גם שוק ההון לא מתאים לכל אחד, למרות שכולם נמצאים שם גם אם הם לא רוצים. -
@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר.
ועכשיו אתה מוכר אותה, הוא משאיר אותה לעוד 4 שנים, כאשר סביר להניח שב-4 שנים הקרובות זה לא יעלה בעוד 65%.
זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון
בדקת כמה עשה שוק ההון באותם 4 שנים?
אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
נכון,
אבל גם שוק ההון לא מתאים לכל אחד, למרות שכולם נמצאים שם גם אם הם לא רוצים.@צמיחה זה עשה הרבה יותר משוק ההון (שוק ההון לא עשה מעל 200% לפי הידוע לי בלי לחשב את השכירות) ומן הסתם אני אמכור בין ההיתר להריסה אבל כמובן זה תלוי בכמה דברים גם אישיים. ודאי שכשמדברים על יתרון המינוף בדירה להשקעה הכוונה שלי שיתרון המינוף נשאר בצורה כזו או אחרת כל הזמן.
-
@צמיחה זה עשה הרבה יותר משוק ההון (שוק ההון לא עשה מעל 200% לפי הידוע לי בלי לחשב את השכירות) ומן הסתם אני אמכור בין ההיתר להריסה אבל כמובן זה תלוי בכמה דברים גם אישיים. ודאי שכשמדברים על יתרון המינוף בדירה להשקעה הכוונה שלי שיתרון המינוף נשאר בצורה כזו או אחרת כל הזמן.
-
@השומר ואם לקחת משכנתא כפי שכתבת,
השכירות עליה מכסה את כל תשלום המשכנתא? אם לא, תוסיף את זה להוצאות.
אשמח לראות איך חישבנת (אתה לא חייב במספרים האמיתיים כמובן) -
@השומר ואם לקחת משכנתא כפי שכתבת,
השכירות עליה מכסה את כל תשלום המשכנתא? אם לא, תוסיף את זה להוצאות.
אשמח לראות איך חישבנת (אתה לא חייב במספרים האמיתיים כמובן)@אפ_על_פי_כן כמובן הכל מחושבן הייתי צריך להוסיף במקסימום הריבית שעלתה 1000 שקל (כמובן גם המשכנתא נשחקה במקצת) בסופו של דבר זה יצא לי הרבה יותר משתלם משוק ההון אבל בהחלט הרבה השקעה של זמן ומיומנות (לא בהכרח שלי) ומעל הכל סייעתא דשמיא.
-
@צמיחה זה עשה הרבה יותר משוק ההון (שוק ההון לא עשה מעל 200% לפי הידוע לי בלי לחשב את השכירות) ומן הסתם אני אמכור בין ההיתר להריסה אבל כמובן זה תלוי בכמה דברים גם אישיים. ודאי שכשמדברים על יתרון המינוף בדירה להשקעה הכוונה שלי שיתרון המינוף נשאר בצורה כזו או אחרת כל הזמן.
לשם השוואה,
השקעה אחת שלי בשוק ההון עשתה רווח של כ- 90% במשך קרוב ל- 6 שנים, כלומר 190% (- הפקדת סכום חד פעמי גדול)
בלי מינוף משום סוג, בלי להשקיע זמן כמעט, בלי שום מאמץ שלא ניתן לבצע מהכסא הנוח בסלון הממוזג.
כל אחד והשיקולים שלו.כמו כן צריך לקחת בחשבון שהרווח בשוק ההון הוא אקספוננציאלי ולא ליניארי, בשונה מדירה להשקעה,
זה משמעותי ככל שטווח הזמן מתארך. -
תן לנו את הנתונים. עדיין אין היתר???? חתימות של כולם כבר יש? ועלה ב200% ב4 שנים. ממש מסקרן. למה לא תשתף אותנו?
-
לשם השוואה,
השקעה אחת שלי בשוק ההון עשתה רווח של כ- 90% במשך קרוב ל- 6 שנים, כלומר 190% (- הפקדת סכום חד פעמי גדול)
בלי מינוף משום סוג, בלי להשקיע זמן כמעט, בלי שום מאמץ שלא ניתן לבצע מהכסא הנוח בסלון הממוזג.
כל אחד והשיקולים שלו.כמו כן צריך לקחת בחשבון שהרווח בשוק ההון הוא אקספוננציאלי ולא ליניארי, בשונה מדירה להשקעה,
זה משמעותי ככל שטווח הזמן מתארך.@אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים. -
תן לנו את הנתונים. עדיין אין היתר???? חתימות של כולם כבר יש? ועלה ב200% ב4 שנים. ממש מסקרן. למה לא תשתף אותנו?
@מבין-עניין לא אשתף גם כי אין זה מלמד כלום איפה עלה בעבר לגבי העתיד וגם לא לחשוף עצמי אם יש פה מי שמכיר אותי אבל בשביל הסקרנות עדיין אין התרים אבל זה בתהליך אמיתי של אני מאמין עוד שנה באופטימי שנתיים פסימי ויש 100% חתימותלפי הידוע לי כיום כמובן ה200% עליה זה על ההון העצמי ורק אהיה הגון לומר שהעליה נובעת גם מהעליה הגדולה של2022 אבל גם היום אפשר לעשות עיסקאות יפות בפינוי בינוי למרות שמאד יכול להיות שיש לפנינו כמה שנים של דישדוש.
-
רגע.... 200% על ההון העצמי? מה זה אומר? קנית ב1,000,000 אבל ההון שלך היה 300,000 והיום הדירה שווה 1,600,000??? זה משהו אחר לגמרי. לא הייתי קורה לזה 200% רווח. בכל מקרה בשוק ההון בסיכון מוגבר היית עושה הרבה הרבה יותר. זה סה"כ 60% ב4 שנים. 12.5% בשנה. די בדיחה. ממש לא מוגבר
-
@אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים.@אפ_על_פי_כן למה אתה מתכוון 190% כולל הקרן? כשכתבתי 200% הכוונה בנוסף לקרן דרך משל 500K נהפכו למליון וחצי הון עצמי
אמת שהנוחות של שוק ההון שגם אני משלב מלבד הפנסיה נוח פשוט וגם רווחי מאד לאורך השנים.190% כולל הקרן, כלומר כמעט והכפלתי
(אגב, זה לא בS&P אלא מדד עולמי, S&P כבר הכפיל את עצמו מאז לדעתי.)שים לב- אתה מינפת כשלקחת משכנתא, אני לא מינפתי (למרות שזה אפשרי גם בשוק ההון).
המינוף היחסית בטיחותי זה אחד היתרונות של שוק הנדלן. -
רגע.... 200% על ההון העצמי? מה זה אומר? קנית ב1,000,000 אבל ההון שלך היה 300,000 והיום הדירה שווה 1,600,000??? זה משהו אחר לגמרי. לא הייתי קורה לזה 200% רווח. בכל מקרה בשוק ההון בסיכון מוגבר היית עושה הרבה הרבה יותר. זה סה"כ 60% ב4 שנים. 12.5% בשנה. די בדיחה. ממש לא מוגבר
@מבין-עניין הבדיחה הזאת מצחיקה גם אותי ומההודעה הראשונה כתבתי את הנתונים פשוט לא קראת אותה כמו שצריך בכל השקעה צריך לבדוק כמה אתה מוציא מהכיס כולל הכל וכמה חזרת נטו זה הרווח אם תפרוס לשנים תוכל לקבל אינדקציה על טיוב ההשקעה.
בשוק ההון בקרן ממונפת זה סיפור אחר לגמרי כמובן ביחס סיכוי סיכון וגם לא הייתי קורה לזה מינוף במובן הפשוט של המילה.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות