שוק ההון מול נדל"ן
-
מענק עבודה יכול להגיע השנה ל 4710 ש"ח לחודש למשק בית שזה 56,520 ש"ח שנתי,
ואת כל זה מפסידים אם רוכשים דירה להשקעה, לעומת זאת גם אם יש כמה מיליונים בשוק ההון עדיין זכאים למענק.מבלי להיכנס לסכומים אם הם נכונים...
זה כמו אותו אברך שחיפש מקום עבודה כי היה צריך פרנסה. אמר לו המעביד זו המשכורת. עשה ה'אברך' חשבון שלא שווה לו... הוא יפסיד הנחה בארנונה הוא יפסיד מענק לאברכים מכירות למשפחות ברוכות ילדים אבטחת הכנסה ועוד כמה דברים ובשביל משכורת כזו הוא לא יצא לעבוד...
אמר לו המעביד: אם תצא לעבוד אולי עוד כמה שנים תתקדם בעבודה ותרוויח יותר. אם תישאר בחשבונות הללו תישאר דלפון עד יום מותך.
( זאת מבלי להיכנס להעדפת האברך על העובד. זו רק הייתה דוגמה)@מבין-עניין
המשל שלך היה נכון אילו בגלל מענק עבודה הוא לא נכנס להשקעה בכלל
כאן מדובר על השקעה בנדלן מול השקעה בשוק ההון
ובמכלול החישובים - גם זה צריך להכנס -
יש כאן מישהו שהשקיע בנדלן ב-5 השנים האחרונות (דירה להשקעה ולא למגורים)
שמוכן לשתף כמה היו הרווחים שלו מאז ההשקעה? בניכוי הוצאות
אין צורך אפילו במספרים... אפשר באחוזים
תודה! -
יש כאן מישהו שהשקיע בנדלן ב-5 השנים האחרונות (דירה להשקעה ולא למגורים)
שמוכן לשתף כמה היו הרווחים שלו מאז ההשקעה? בניכוי הוצאות
אין צורך אפילו במספרים... אפשר באחוזים
תודה!@אפ_על_פי_כן אפשר גם למצוא לבד מקומות שמאוד זינקו בתקופה הזאת,
אבל על כל מקום כזה, אפשר למצוא יותר מחברה אחת בבורסה שהרוויחה פי 5 מהמקום שמחירי הדירות זינקו שם. -
@אפ_על_פי_כן אפשר גם למצוא לבד מקומות שמאוד זינקו בתקופה הזאת,
אבל על כל מקום כזה, אפשר למצוא יותר מחברה אחת בבורסה שהרוויחה פי 5 מהמקום שמחירי הדירות זינקו שם.@אפ_על_פי_כן אפשר גם למצוא לבד מקומות שמאוד זינקו בתקופה הזאת,
מעניין אותי דוגמא אמיתית של מי שבאמת הלך וקנה... עד כמה ראה תשואה ב- 5 השנים האלה אחרי ההוצאות
אבל על כל מקום כזה, אפשר למצוא יותר מחברה אחת בבורסה שהרוויחה פי 5 מהמקום שמחירי הדירות זינקו שם.
אני יודע. אני רואה כמה עלתה השקעה שלי בשוק ההון (פסיבית, במדדים רחבים)בתקופה הזו.
-
תמיד צריך לזכור... שהמגמה הזו יכולה להתהפך. מיזה ומיזה אל תנח ידך
-
תמיד צריך לזכור... שהמגמה הזו יכולה להתהפך. מיזה ומיזה אל תנח ידך
@מבין-עניין
נכון וגם א"א ללמוד כלום מ- 5 שנים...
בכל זאת מעניין אותי
אם יש מישהו שמוכן לענות, אשמח -
@מבין-עניין
נכון וגם א"א ללמוד כלום מ- 5 שנים...
בכל זאת מעניין אותי
אם יש מישהו שמוכן לענות, אשמח@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר. זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
-
@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר. זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
@אפ_על_פי_כן, קניתי דירה לפני קצת יותר מ4 שנים והיא עלתה ב65%, כיון ששמתי רק 30% הון עצמי הרווח כמובן הרבה יותר. זה לא בהכרח ראיה למה עדיף אבל דירה בהתחדשות עירונית אמיתית (כמו במקרה שלי ברוך השם) שנקנית אחרי עבודת שטח רצינית ומקצועית מניבה יותר משוק ההון אבל זה בדיוק הנקודה שכתבתי כמה פעמים בפורום זה לא מתאים לכל אחד וגם צריך להתייעץ ולברר טוב לפני.
אני שמח בשבילך. שתמיד תהיה לך רק ברכה.
שאלה: איך החלטת שהיא עלתה ב- 65% ? איך אתה מודד את הערך הנוכחי לעומת הישן?
-
@השומר אפשר לדעת איפה? כיוון?
-
אני שמח בשבילך. שתמיד תהיה לך רק ברכה.
שאלה: איך החלטת שהיא עלתה ב- 65% ? איך אתה מודד את הערך הנוכחי לעומת הישן?
@אפ_על_פי_כן אני יודע בכמה קניתי ואני יודע מה המחירים שנמכרו דירות דומות במתחם כמובן שלפי המתווכים העליה יותר מזה אבל הייתי שמרן.
-
@השומר אפשר לדעת איפה? כיוון?
@מבין-עניין המקום פחות רלוונטי כיוון שזה נוגע לעבר, אבל אני מאמין שאפילו במצב המדשדש של היום אפשר לעשות עסקאות טובות של פינוי בינוי,
אבל אומר בפעם האלף צריך לבדוק ולהתיעץ טוב על כל עיסקה דוגמא לדבר כשהתחיל כל פסטיבל ה20 80 וכדומה שני ידידים שלי שיגעו אותי על העניין, אבל לצערי אחרי בחינה של עשרות עיסקאות ב3 שנים האחרונות לא מצאתי אחת שנותן לי ביטחון ורווח אמיתי עם בשר לא אומר שאין אבל אני הקטן לא מצאתי כמובן זה גם שאלה לכל אחד מה מתאים.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות