דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
443 48 28.3k 35
  • @מבין-עניין
    הבעיה היא שאין אפשרות לרוב הציבור [בפרט הצעיר] שרוצה להשקיע להיכנס להשקעה בנדל"ן
    כי הכניסה דורשת סכום עצום
    אמנם אפשר לקחת אותו כמשכנתא אבל אז ההשקעה ממונפת ב100% דבר שלכו"ע אינו מומלץ.
    נקודה נוספת, הרבה זוגות קונים דירה שלא תספיק בע"ה למשפחתם הברוכה שתהיה, ולכן אם יכנסו להשקעה בנדל"ן ויקנו דירה להשקעה, בעתיד כשירצו למכור את דירתם [ששווה יותר מהדירה להשקעה] יצטרכו לשלם מס שבח וזה לא משתלם.
    בקיצור, זה שתי הנקודות שמונעות אותי מלהיכנס להשקעה בנדל"ן

@שואף-ליותר אם יש לך הכנסה טובה שאתה יכול "להסתדר" גם כשיש חורים בהשכרה פעם ב... אין שום בעיה במינוף של משכנתא. תבין... בסוף אחרי 20-30 שנה יש לך דירה בלי ששילמת כסף בכלל.
    מס שבח זו אכן בעיה. אבל לדעתי זו לא סיבה לא לקפוץ למים. מי אמר שתקנה דירה חדשה? תמיד אפשר למכור את שתיהן. (פטורים ממס ברכישת דירה מוגדלת אחת) ובכלל יכול להיות שעד שתמכרו את הדירה, יהיה שווה לך לשלם את המס כדי להישאר עם נכס מניב. ויש גם דרכים להימלט מהמס וד"ל.

בקיצור רבו התירוצים כדי לא לפעול. אחרי שנים מצטערים

• @מבין-עניין
    תודה על הדחיפה
    בעיה נוספת
    צריך יועץ אובייקטיבי ואני לא מכיר כזה

• קפוץ למים. אם תרצה בפרטי ייעוץ מניסיון בשמחה

• כמה נקודות קטנות בקשר למה שנכתב כאן (לא קראתי הכל, אך אני מוסיף נקודות שלעיתים לא נלקחות בחשבון)

1. לפי העשור האחרון מחירי הדירות עלו באיזור המאה אחוז (לדוג' דירות 3 חדרים בבית שמש לפני כעשור היו סביבות מיליון מאה והיום באיזור ה2 מיליון ובירושלים 3 בנוה יעקב היה כמיליון מאתיים והיום כמיליון יותר וברמת שלמה היה 15/17 למ"ר והיום זה 32/34 למ"ר) וזאת למרות ה3 השנים האחרונות שהשוק די סטטי בחלק מהאיזורים) כך שהנחה של 5 אחוז היא הנחה פסימית
    2. בדירות רבות יש אפשרויות השבחה ע"י הוצאת היתירים/ פינוי בינוי/ ועוד שהם מניבות לעיתים עשרות אחוזים (אני מניח שברוב הדירות במשך 30 שנה האחרונות שהיו בידי משקיעים היה אפשרויות השבחה משמעותיות)
    3. מחיר השכירות עולה בהתמדה ולכן תשואת השכירות צריכה להיות מחושבת עם עלייה של 3 אחוז בשנה ביחס לנקודת ההתחלה ואילו החזר המשכנתא לא אמור לעלות (תלוי במסלולים השונים אבל נכון לעכשיו זה עדיין קצת גבוה כך שיש יותר סיכוי לירדות מלעליות)
  • כמה נקודות קטנות בקשר למה שנכתב כאן (לא קראתי הכל, אך אני מוסיף נקודות שלעיתים לא נלקחות בחשבון)

1. לפי העשור האחרון מחירי הדירות עלו באיזור המאה אחוז (לדוג' דירות 3 חדרים בבית שמש לפני כעשור היו סביבות מיליון מאה והיום באיזור ה2 מיליון ובירושלים 3 בנוה יעקב היה כמיליון מאתיים והיום כמיליון יותר וברמת שלמה היה 15/17 למ"ר והיום זה 32/34 למ"ר) וזאת למרות ה3 השנים האחרונות שהשוק די סטטי בחלק מהאיזורים) כך שהנחה של 5 אחוז היא הנחה פסימית
    2. בדירות רבות יש אפשרויות השבחה ע"י הוצאת היתירים/ פינוי בינוי/ ועוד שהם מניבות לעיתים עשרות אחוזים (אני מניח שברוב הדירות במשך 30 שנה האחרונות שהיו בידי משקיעים היה אפשרויות השבחה משמעותיות)
    3. מחיר השכירות עולה בהתמדה ולכן תשואת השכירות צריכה להיות מחושבת עם עלייה של 3 אחוז בשנה ביחס לנקודת ההתחלה ואילו החזר המשכנתא לא אמור לעלות (תלוי במסלולים השונים אבל נכון לעכשיו זה עדיין קצת גבוה כך שיש יותר סיכוי לירדות מלעליות)

@משה-עוזיאל
    לגבי 1 - זו בדיוק הסיבה שיש מי שחושב שה"חגיגה" נגמרה, ו-5 אחוז זה אופטימי מדאי

• @משה-עוזיאל

@לייזרזון said:

@משה-עוזיאל

חשבו שהחגיגה נגמרה כבר 50 פעם ממש כמו האיומים של טראמפ. גם אם תהיה ירידה היא תהיה קטנה אחריה תבוא עליה

• @מבין-עניין
    טוב קודם כל, אם הבנת מדבריי איזה זלזול אז ח"ו- לא התכוונתי לזלזל.

דירה בקריות או ב"ש, בגודל מתאים לחלוקה, שאינה צריכה שיפוץ מוקדם, במחיר 1.2 ? פשששש.

לפי הידוע לי נוהגים לחשב ששכירות נכנסת 10 חודשים בשנה (כדי לחשב חודשים ריקים, הוצאות ניהול נכסים, תיווך וכו')
    משכנתא דווקא יורדת 12 חודשים בשנה, אז לא נשאר (כמעט) הפרש.
    12 כפול 3700 = 44400, 10 כפול 4500= 45000.
    לפי זה כל החישוב שלך השתנה.
    אתה צריך לממן את עלויות המשכנתא ממקום אחר

ממה שאני רואה מאנשים שהשקיעו בדירה (כמעט כל אחיי וגיסיי המבוגרים ממני), הרבה הוצאות שהצליחו לממן אותם - "נבלעות" ולא באמת מחושבות בחשבון הסופי. אבל מצטברות לסכום גדול. ואנשים יוצאים עם רושם שהדירה הביאה להם הרבה יותר רווח ממה שבאמת היה...

אם הדירה שלך תביא לך רווחים גדולים אפילו יותר מאלה- אני אשמח איתך מאד!

אני רוצה קצת להגיב מניסיוני ב''ה.

1. הקושי של אנשים שעוברים משכירות אחת לשנייה ומתגלגלים הוא עצום בסדר גודל לא פשוט.

כל שנה שעוברת מחריפה את הקושי.

אין היום שום כדאיות כלכלית לרכוש היום דירה ולהשכיר אותה באזור חרדי כשהדירה לא מחולקת.

כמעט כל מי שרוכש היום דירה מעוניין לבוא לגור בה.
    הרבה משכירים הם אנשים מבוגרים שמחכים לנישואי הילדים לממש את ההשקעה או מבוגרים שמעבירים את הנכס בירושה.

כל שנה שעוברת מחריפה את הקושי יותר ויותר.

משפחות צעירות רבות שחסרות דירה,
    ב''ה המשפחות גדלות, הביקוש לשכירות של דירות אמיתיות גדל ומרקיע שחקים,
    מחרי השכירות מאמירים,
    חוסר היציבות בתכנון מוסדות חינוך, עבודה וכו'.

איך אפשר להתעלם מכך?

כניסה לשוק הנדל''ן, גם אם מחוסר ברירה כניסה לדירת להשקעה באופן זמני,
    מעניקה הגנה לזוג, ובוודאי רכישת דירה למגורים.

@אפ_על_פי_כן said:

הרבה הוצאות שהצליחו לממן אותם - "נבלעות" ולא באמת מחושבות בחשבון הסופי. אבל מצטברות לסכום גדול

1. הנקודה הזו שהיא מבחינתכם חיסרון מבחינתי היא המעלה הכי גדולה של שוק הנדל''ן.
      מי שעושה חישוב קר של מספרים אחד כנגד השני בהחלט ייתכן ששוק ההון עדיף.
      במבחן המציאות:
      אין ספק שדירה עם ההתחיבויות שבה,
      העלויות הכבדות בכניסה וביציאה וחוסר האפשרות לצאת מיד-
      דווקא הם גורמות בפועל לאנשים להשקיע הרבה יותר כסף,
      להתמיד בזה ולהצליח.

ולגבי מחירי הדירות-
    לקוחות שלי בחיפה ובבאר שבע רכשו דירות ב1.2 מיליון כולל שיפוץ ומכניסות יותר מ 4500 ב''ה.
    יש הרבה יותר מדירה אחת כזו, בהחלט.

ו @שואף-ליותר אם אתם מחפשים יועץ אובייקטיבי-
    מזמנים להגיע לפגישת מיפוי בס''ד ולראות מה מתאים לכם בעז''ה.
    אתם מוזמנים לקרוא עלי קצת כאן מהלקוחות שלי:
    https://www.google.com/maps/place/הורביץ+נכסים+-+מרים+הורביץ‭/@31.7860191,35.175359,12z/data=!4m8!3m7!1s0x8f819bae43011f13:0xcd1bccbb2f3a08ac!8m2!3d31.7860191!4d35.175359!9m1!1b1!16s%2Fg%2F11mrwjb02z?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDgwNC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

פרטי יצירת קשר-
    בחתימה.

• אני רוצה קצת להגיב מניסיוני ב''ה.

1. הקושי של אנשים שעוברים משכירות אחת לשנייה ומתגלגלים הוא עצום בסדר גודל לא פשוט.

אין היום שום כדאיות כלכלית לרכוש היום דירה ולהשכיר אותה באזור חרדי כשהדירה לא מחולקת.

כמעט כל מי שרוכש היום דירה מעוניין לבוא לגור בה.
    הרבה משכירים הם אנשים מבוגרים שמחכים לנישואי הילדים לממש את ההשקעה או מבוגרים שמעבירים את הנכס בירושה.

כל שנה שעוברת מחריפה את הקושי יותר ויותר.

משפחות צעירות רבות שחסרות דירה,
    ב''ה המשפחות גדלות, הביקוש לשכירות של דירות אמיתיות גדל ומרקיע שחקים,
    מחרי השכירות מאמירים,
    חוסר היציבות בתכנון מוסדות חינוך, עבודה וכו'.

איך אפשר להתעלם מכך?

כניסה לשוק הנדל''ן, גם אם מחוסר ברירה כניסה לדירת להשקעה באופן זמני,
    מעניקה הגנה לזוג, ובוודאי רכישת דירה למגורים.

@אפ_על_פי_כן said:

הרבה הוצאות שהצליחו לממן אותם - "נבלעות" ולא באמת מחושבות בחשבון הסופי. אבל מצטברות לסכום גדול

1. הנקודה הזו שהיא מבחינתכם חיסרון מבחינתי היא המעלה הכי גדולה של שוק הנדל''ן.
      במבחן המציאות:
      להתמיד בזה ולהצליח.

ולגבי מחירי הדירות-
    לקוחות שלי בחיפה ובבאר שבע רכשו דירות ב1.2 מיליון כולל שיפוץ ומכניסות יותר מ 4500 ב''ה.
    יש הרבה יותר מדירה אחת כזו, בהחלט.

ו @שואף-ליותר אם אתם מחפשים יועץ אובייקטיבי-
    מזמנים להגיע לפגישת מיפוי בס''ד ולראות מה מתאים לכם בעז''ה.
    אתם מוזמנים לקרוא עלי קצת כאן מהלקוחות שלי:
    https://www.google.com/maps/place/הורביץ+נכסים+-+מרים+הורביץ‭/@31.7860191,35.175359,12z/data=!4m8!3m7!1s0x8f819bae43011f13:0xcd1bccbb2f3a08ac!8m2!3d31.7860191!4d35.175359!9m1!1b1!16s%2Fg%2F11mrwjb02z?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI2MDgwNC4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

פרטי יצירת קשר-
    בחתימה.

@מבין-עניין
    סליחה על המענה הלא רציף- אני בנופש...

א. ניתן להזדכות על מס רווחי הון כמו שמזדכים על מיסים בדירה להשקעה.
    ב. לחשב 10 חודשי שכירות בשנה במקום 12 - שמעתי מכמה מקורות בתחום. אבל נניח את זה בצד...
    ג. אם יש לך הכנסה פנויה שאתה יכול "להסתדר" עם חורים בהשכרה, כפי שהגדרת, תחשב את הסכומים האלו כהפקדה נוספת לשוק ההון. (כך אני עושה אגב, מוסיף סכומים פנויים במשך השנים.) הרווח הסופי כמובן גדל מאד.
    ד. אתה רוצה לומר שבמשך 20 שנים של השכרת דירה, לא תצטרך לעשות לפחות פעם אחת שיפוץ יותר רציני?!... לו יהי.

בקיצור, כפי שאמרתי קודם- כשבנאדם מחזיק דירה להשקעה הוא נוטה לא להכניס לחישוב הוצאות נוספות שהצליח להסתדר איתן במשך השנים, ומשנות את כל החשבון.

זו כבר לא אופטימיות, זה עיוות מתמטי כדי לתמוך רגשית בהחלטות העבר..

@מרים-הורביץ-נכסים said:

הקושי של אנשים שעוברים משכירות אחת לשנייה ומתגלגלים הוא עצום בסדר גודל לא פשוט.

@מבין-עניין said:

ואם אתה כל כך צודק.... תמכור את הדירה שלך. תשקיע בשוק ההון ותגור בשכירות. תהיה פשוט מיליונר

לרגע לא דיברתי על דירה ראשונה!
    דיברתי על השקעת סכומים מעבר לכך.

@מרים-הורביץ-נכסים said:

מה נענה אנן אבתריה?!..

@מרים-הורביץ-נכסים said:

במבחן המציאות:
    להתמיד בזה ולהצליח.

כלומר, הרבה פעמים היתרון בדירה להשקעה הוא פסיכולוגי (מבלי לזלזל בזה כמובן)

מאחל לשנינו הצלחה וברכה - כל אחד בדרכו! גוטשבעס

• @מבין-עניין
    סליחה על המענה הלא רציף- אני בנופש...

א. ניתן להזדכות על מס רווחי הון כמו שמזדכים על מיסים בדירה להשקעה.
    ב. לחשב 10 חודשי שכירות בשנה במקום 12 - שמעתי מכמה מקורות בתחום. אבל נניח את זה בצד...
    ג. אם יש לך הכנסה פנויה שאתה יכול "להסתדר" עם חורים בהשכרה, כפי שהגדרת, תחשב את הסכומים האלו כהפקדה נוספת לשוק ההון. (כך אני עושה אגב, מוסיף סכומים פנויים במשך השנים.) הרווח הסופי כמובן גדל מאד.
    ד. אתה רוצה לומר שבמשך 20 שנים של השכרת דירה, לא תצטרך לעשות לפחות פעם אחת שיפוץ יותר רציני?!... לו יהי.

בקיצור, כפי שאמרתי קודם- כשבנאדם מחזיק דירה להשקעה הוא נוטה לא להכניס לחישוב הוצאות נוספות שהצליח להסתדר איתן במשך השנים, ומשנות את כל החשבון.

זו כבר לא אופטימיות, זה עיוות מתמטי כדי לתמוך רגשית בהחלטות העבר..

@מרים-הורביץ-נכסים said:

הקושי של אנשים שעוברים משכירות אחת לשנייה ומתגלגלים הוא עצום בסדר גודל לא פשוט.

@מבין-עניין said:

ואם אתה כל כך צודק.... תמכור את הדירה שלך. תשקיע בשוק ההון ותגור בשכירות. תהיה פשוט מיליונר

לרגע לא דיברתי על דירה ראשונה!
    דיברתי על השקעת סכומים מעבר לכך.

@מרים-הורביץ-נכסים said:

מה נענה אנן אבתריה?!..

@מרים-הורביץ-נכסים said:

במבחן המציאות:
    להתמיד בזה ולהצליח.

כלומר, הרבה פעמים היתרון בדירה להשקעה הוא פסיכולוגי (מבלי לזלזל בזה כמובן)

מאחל לשנינו הצלחה וברכה - כל אחד בדרכו! גוטשבעס

@אפ_על_פי_כן אין לי כבר כח לענות. אתה "שמעת" לא מדבר כלום מידיעה. מאחל לך שלא תחווה נפילות גדולות ובעיקר שלא תצטרך את הכסף בדיוק בנפילות. עזוב נדל"ן לא בשבילך. והעיקר תיהנה בנופש

• @אפ_על_פי_כן אין לי כבר כח לענות. אתה "שמעת" לא מדבר כלום מידיעה. מאחל לך שלא תחווה נפילות גדולות ובעיקר שלא תצטרך את הכסף בדיוק בנפילות. עזוב נדל"ן לא בשבילך. והעיקר תיהנה בנופש

@מבין-עניין said:

@אפ_על_פי_כן אין לי כבר כח לענות. אתה "שמעת" לא מדבר כלום מידיעה. מאחל לך שלא תחווה נפילות גדולות ובעיקר שלא תצטרך את הכסף בדיוק בנפילות. עזוב נדל"ן לא בשבילך. והעיקר תיהנה בנופש

סיכמנו שנעזוב את זה בצד.
    יש לך מה לענות על הדברים האחרים?!

מה עושים אם בדיוק בזמן חיתון ילדים יהיו נפילות בשוק ההון, כתבתי כאן (https://forum.benakel.org/post/15215)

• @מבין-עניין said:

סיכמנו שנעזוב את זה בצד.
    יש לך מה לענות על הדברים האחרים?!

מה עושים אם בדיוק בזמן חיתון ילדים יהיו נפילות בשוק ההון, כתבתי כאן (https://forum.benakel.org/post/15215)

@אפ_על_פי_כן אתה רוצה לנהל את הדיון הזה עד שתחתן ילדים....?
    א. רווחי הון ניתן להזדכות בשניהם. אלא ש... המס גבוה יותר ברווחי הון. עיסקי הקבלות כרגיל (וד"ל) אבל "שיפוץ" המחיר בלתי אפשרי ברווחי הון. וכמובן אפשר להעביר את הדירה לילד ולהיפטר כליל ממיסים (בשביל מי אנחנו קונים דירות?!)
    ב. קישקוש מקושקש. ברור שפעם ב... יכולה להיות בעיה אבל כ"יושב" לך שוכר בדירה, אין כמעט שום הוצאה. וזה מגיע.
    ג. גם את עודף השכירות והשכירות העולה אפשר להכניס לשוק ההון והנה לך עוד רווח
    ד. אתה לא מדבר מידיעה. ואני כן. זה ההבדל. לא! אם קנית דירה טובה לא צריך לעשות שיפוץ רציני כל כמה שנים. צבע ותחזוקה קלה פה ושם

למה לא דיברת על דירה ראשונה? אם המתמטיקה שלך "מנצחת" לך על זה גם בדירה ראשונה. ואם יש עוד שיקולים, חלקם קיימים גם בדירה שניה ושלישית.

ושוב, ברור שלכל השקעה יש יתרונות וחסרונות. ההבדל ביני לבינך, שאני מושקע בשתיהן ורואה את היתרונות והחסרונות בשתיהן. לכן אני ממשיך להיות בשתיהן.

המעלות הגדולות של נדל"ן
    1- הלוואות זולות במיוחד. השכירות משלמת את המשכנתא.
    2- השקעה בטוחה ויציבה ללא נפילות
    3- אופציות הרחבה, תמ"א פינוי בינוי וכד' שהופכות את ההשעה לפנטסטית
    4- השקעה קבועה ולא נזילה. יש לזה גם מעלה. בלי משחקים.
    אפשרות להעביר את הדירה לילדים ולהיפטר לגמרי ממיסים
    חז"ל כבר אמרו לשלש את הכסף ולא סתם...

אם לא שכנעתי... נדמה לי שהדיון מוצא
    לא נראה לי שאצליח יותר. ואין לי עניין להתנצח.

נושאים מוצעים

• 16 הצבעות
    26 פוסטים
    832 צפיות
    א
    @העץ-הרענן said: @אפ_על_פי_כן שאלתי מה האינטרסים, לא מה השמות. לחלק מהם משלמים כסף טוב על פירסום ויח"צ והם לוקחים את התשלום ומפמפמים את המסרים בלי לגלות לציבור... שהפעם הדיעה שלהם 'מעט' הושפעה מהכסף ששימן להם את הכיס
  • VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    285 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 10 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    nigunN
    @אבי-ר. כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: @שמיל-שמיל כתב בהלוואה שתחזיר בגיל 60 או הון שתצבור היום? הדילמה הכספית של חתונות הילדים: בגדול אתה צודק, אך הקביעה הזאת כעבודה לא בהכרח נכונה בנק ישראל לא ייתן לדולר לרדת מתחת ל3 כיון שזה ישפיע על היצואנים. בנק ישראל לא רוצה תנועות חדות כלפי מטה אבל אם זה יקרה באופן איטי זה לא שלילי
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    831 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • אתרים מומלצים - שוק ההון

שוק ההון והשקעות המלצות מידע
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    4k צפיות
    טריידרט
    BloxTax מערכת להנפקת דו"ח עבור רשות המיסים על אחזקת קריפטו (ביטקוין) בארנק פרטי ובורסות זרות המערכת/החברה בפיקוח ואישור רשות המיסים ורשות ני"ע בישראל (כ900 ש"ח | חובת דו"ח חל רק על קניה ומכירה | קניה ואחזקה לא מחייב דו"ח)