שוק ההון מול נדל"ן
-
@מבין-עניין said:
אם לא שכנעתי... נדמה לי שהדיון מוצא
לא נראה לי שאצליח יותר. ואין לי עניין להתנצח.א"א בכלל לעשות השוואה בין שוק ההון לנדל"ן,
ברור שלכל אחד יש מעלות ויש חסרונות.
אבל בד"כ כשמדברים על שוק ההון, מתכוונים למדד S&P500.
וכשמדברים על השקעה בנדל"ן מתכוונים לדירה להשקעה.כאשר מישהו מציג נתון שאצלו יש דירה להשקעה, אבל יותר טובה ממה שיש בשוק,
לא משנה עכשיו מה הסיבה, אצלו זה נתון לדירה מסויימת באיזור מסויים.
אז ההשוואה בשוק ההון צריכה להיות גם להשקעה יותר חכמה מאשר S&P500.כאשר מדברים על מינוף בנדל"ן צריך להשוות למינוף בשוק ההון.
דבר נוסף,
בהחלט יש שנים ששוק ההון יעשה יותר תשואה, ויש שנים שדוקא נדל"ן יעשה יותר תשואה.
אין שום עניין לעשות השוואה על כמה נשים בודדות, אא"כ מדובר באדם שרוצה להשקיע בשנים בודדות.
אבל בד"כ כל השקעה היא לטווח הארוך, ובטווח הארוך התוצאה ידועה.@מבין-עניין said:
לא נראה לי שאצליח יותר. ואין לי עניין להתנצח.א"א בכלל לעשות השוואה בין שוק ההון לנדל"ן,
...
כאשר מדברים על מינוף בנדל"ן צריך להשוות למינוף בשוק ההון.כשמשווים השקעות בצורה נכונה, לא מסתכלים רק על התשואה אלא על תשואה ביחס לסיכון. סיכון בהקשר הזה = תנודתיות (סטיית התקן).
לכן, כשמשווים נכס ממונף לנכס לא ממונף, צריך לשאול מה התשואה שהנכס הלא ממונף היה נותן באותה רמת סיכון. אם נכס מסוים פחות תנודתי, יש לו יתרון בכך שניתן למנף אותו יותר מבלי להגיע לאותה רמת סיכון של הנכס התנודתי יותר.
הבעיה עם נדל"ן שהוא לא סחיר ובישראל גם אין נתונים אמינים כ"כ.
אבל זה לא שניהם ממונף או שניהם לא.
-
@מבין-עניין said:
...
כאשר מדברים על מינוף בנדל"ן צריך להשוות למינוף בשוק ההון.כשמשווים השקעות בצורה נכונה, לא מסתכלים רק על התשואה אלא על תשואה ביחס לסיכון. סיכון בהקשר הזה = תנודתיות (סטיית התקן).
לכן, כשמשווים נכס ממונף לנכס לא ממונף, צריך לשאול מה התשואה שהנכס הלא ממונף היה נותן באותה רמת סיכון. אם נכס מסוים פחות תנודתי, יש לו יתרון בכך שניתן למנף אותו יותר מבלי להגיע לאותה רמת סיכון של הנכס התנודתי יותר.
הבעיה עם נדל"ן שהוא לא סחיר ובישראל גם אין נתונים אמינים כ"כ.
אבל זה לא שניהם ממונף או שניהם לא.
@לחכמים-לחם
אתה אומר שבעצם אין שום השוואה נכונה בין שוק ההון לנדל"ן.ואדרבה, אני מבין שהסיכון בדירה הוא הרבה יותר גדול, מאשר הפיזור הגדול שאתה יכול לקבל בשוק ההון.
לקחת הרבה כסף ועוד למנף, ולהשים את הכל בדירה אחת, כאשר יכולים להיות כ"כ הרבה סיבות של חוסר הצלחה בהשקעה, זה סיכון הרבה יותר גדול. -
אענה לשניים יחד
1- ברור שאי אשפר להשוות בין נדל"ן לשוק ההון. זה מה שאני מנסה להסביר למי שמשווה וטוען בתוקף ששוק ההון עדיף. לכל תחום מעלות וחסרונות. חכם עושה מה חז"ל אומרים. מפזר. שרלטן או מצומצם, משקיע בתחום אחד. מי שעוקב אחרי רואה שאני מתווכח עם שתי הדעות כשהדעה היא אחת ואין בילתה.
2- לגביי נקודות מס לילדים. פיספסת את האירוע... דירה ראשונה היא פטור מלא ממס. העברת דירה לילד פוטרת ממס לגמרי. בשוק ההון תמיד יש מס. אפשר לבקש החזרים לפי ניקוד קבלות וכו. עדיין משלמים מס בדרך כלל. או לפחות בהרבה מקרים -
וגם שימו לב שהתוכנית של בנקל היא לאברכים צעירים,
בתוכנית של 20 שנה בהפקדה חודשית קבועה.
גם אם מדובר על כושר התמדה מלא ללא פספוסים,
זו התוכנית המומלצת והסולידית.
אנשים שמכניסים סכומים גדולים מאוד בבת אחת,
או שבונים על שוק ההון לעוד 3-4-5 שנים ואפילו 8-10,
נכנסים לאירוע שונה לגמרי, ובו רמת הסיכון הרבה יותר גובהה ובלי שום השוואה. -
@יצירתי
אפשר להעביר מניות לילדים,
אבל זה נשאר באותו מצב.
כלומר אם מדובר על השקעה פטורה ממס, היא תעבור פטורה ממס.
ואם היא השקעה שחייבת במס, היא תעבור לילדים כהשקעה חייבת במס.
אבל עצם העברה אינה יוצרת אירוע מס.

@צמיחה ברור לא חשבתי שהקופת גמל תהיה פטורה ממס
אלא שאם אני יעביר לבן שלי שיהיה בן שמונה עשרה מניות בשווי נניח של שלוש מאות אלף שמתוכם 150 אלף רווח והילד ימשוך את הכסף על פני שנתיים שלוש הוא יוכל לעשות החזר מס על כל המס מה שמייתר את הצורך בקרן השתלמות ממש לגמרי. -
אלא שאם אני יעביר לבן שלי שיהיה בן שמונה עשרה מניות בשווי נניח של שלוש מאות אלף שמתוכם 150 אלף רווח והילד ימשוך את הכסף על פני שנתיים שלוש הוא יוכל לעשות החזר מס על כל המס מה שמייתר את הצורך בקרן השתלמות ממש לגמרי. -
אלא שאם אני יעביר לבן שלי שיהיה בן שמונה עשרה מניות בשווי נניח של שלוש מאות אלף שמתוכם 150 אלף רווח והילד ימשוך את הכסף על פני שנתיים שלוש הוא יוכל לעשות החזר מס על כל המס מה שמייתר את הצורך בקרן השתלמות ממש לגמרי.@יצירתי משיכה על פני שנים, מוציאה את כל העוקץ מהשקעה בשוק ההון. בדרך כלל חוסכים לחתונות וכדו'. המשיכה גדולה בפעם אחת או תוך תקופה קצרה.
ואם אתה מושך 10 שנים קודם, כל פעם קצת אתה מפסיד את כל הרווחים שהכסף היה ממשיך לצבור.
בקיצור פיתרון על הנייר. מתמטיקה יפה. לא מעבר -
@יצירתי משיכה על פני שנים, מוציאה את כל העוקץ מהשקעה בשוק ההון. בדרך כלל חוסכים לחתונות וכדו'. המשיכה גדולה בפעם אחת או תוך תקופה קצרה.
ואם אתה מושך 10 שנים קודם, כל פעם קצת אתה מפסיד את כל הרווחים שהכסף היה ממשיך לצבור.
בקיצור פיתרון על הנייר. מתמטיקה יפה. לא מעבר@מבין-עניין השארתי לך לעשות את החשבון לבד..
אתה מעביר את המניות לילד שלך לקראת סוף שנה לועזית (לא חובה)
ומיד הוא עושה החזר מס [שהרי זה ההכנסה היחידה שלו] ומפקיד שוב את כל הסכום ועכשיו כל הרווח נהפך לקרן.ואני לא מבין מה התכוונת עם עשר שנים לפני אני מדבר איתך על כל אחד מילדיך בהגיעו לגיל 18
תעביר אליו את הסכום שאתה רוצה לתת עליו ותן לו למשוך את הסכום על פני כמה שנים.
כל שנה את המקסימום שהוא יכול בשביל לקבל החזר מס אל תשכח שחלק גדול זה קרן ורק על הרווחים יש מס. -
@מבין-עניין השארתי לך לעשות את החשבון לבד..
ומיד הוא עושה החזר מס [שהרי זה ההכנסה היחידה שלו] ומפקיד שוב את כל הסכום ועכשיו כל הרווח נהפך לקרן.ואני לא מבין מה התכוונת עם עשר שנים לפני אני מדבר איתך על כל אחד מילדיך בהגיעו לגיל 18
כל שנה את המקסימום שהוא יכול בשביל לקבל החזר מס אל תשכח שחלק גדול זה קרן ורק על הרווחים יש מס. -
@מבין-עניין השארתי לך לעשות את החשבון לבד..
כל שנה את המקסימום שהוא יכול בשביל לקבל החזר מס אל תשכח שחלק גדול זה קרן ורק על הרווחים יש מס.ואני לא מבין מה התכוונת עם עשר שנים לפני אני מדבר איתך על כל אחד מילדיך בהגיעו לגיל 18
כל שנה את המקסימום שהוא יכול בשביל לקבל החזר מס אל תשכח שחלק גדול זה קרן ורק על הרווחים יש מסאם אתה רוצה שידע בדיוק כמה כסף יש לך... זה סבבה.
ועדיין... מתי הוא בדיוק ימשוך? כמה שנים לפני שיקנה דירה? אה.... כשיקנה? הוא צריך את הכל! -
מבין-עניין said:
ומיד הוא עושה החזר מס [שהרי זה ההכנסה היחידה שלו] ומפקיד שוב את כל הסכום ועכשיו כל הרווח נהפך לקרןובינתיים מפסיד בגלל ירידה פתאומית ומשלם עמלות קניה ומכירה אם יש.
אגב, אני עשיתי את זה כדי לממש נקודות זיכוי שהיו לי. כל שנה מכרתי וקניתי מיד.
ראשית היה מדובר בניקוד גבוהה במיוחד שהיה שווה.
שנית, היו הפרשי קניה ומכירה ורק בגלל שבמקרה שלי היה מדובר בתיק מאד גדול עם הרבה כסף בקרן מסויימת, יועץ ההשקעות שלי הצליח לבקש ממנהלי הקרן החזר על ההפרשים. אבל לא תמיד זה ככה. -
@מבין-עניין א. אין עמלת קניה בגמל להשקעה.
ב. אתה מושך ומפקיד מיד ואם לצורך העניין הוא משך מאה אלף
שמתוכם חצי היו רווח המס יעמוד על 12.5 אלף אתה מפקיד באותו יום 87.5 אלף ואת השאר תפקיד אחרי ההחזר שגם לא אמור לקחת יותר מדי זמן.
ג. הוא ימשוך בגיל 18 ומיד אח"כ יפקיד שוב [אף אחד לא מת מזה]
ד. יכול להיות שאתה תוכל לעשות את זה על שמו בלי שהוא ידע מזה.
בהצלחה. -
לפעמים 12,500 ש"ח שתוציא ותרוויח את המס.... תפסיד את מה שיעשה כשישאר עוד...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות