דילוג לתוכן

הלוואה מפנסיה האם התנאים טובים יותר מהבנק?

נושאים מוצעים

• 2 הצבעות
    16 פוסטים
    339 צפיות
    ל
    @חיסכון-לחתונה said: @מתיתיהו said: @חיסכון-לחתונה מה הבעיה, כשתצטרך הלוואה תנייד לחברה אתרת במסלול S&P. @לייזרזון said: @מתיתיהו said: @חיסכון-לחתונה מה הבעיה, כשתצטרך הלוואה תנייד לחברה אתרת במסלול S&P. מה המעלה הגדולה ב'הראל', ולמה לא לפתוח ישירות בחברה אחרת - למשל מגדל, שהבנתי שהכי טובה להלואות? המטרה בפנסיה היא לא ההלוואות זה הטבה נחמדה אבל לא בגלל זה אתה בוחר קופה. תמצא לי מקום אחר עם תנאי תשלום על הניהול זול יותר ב"תשואה" יותר ממה שבנקל משיגים. זה כמו לעבור לבנק שאתה משלם עמלות כפול בשביל לקבל שובר הנחה של 5 אחוז בחג.... ברור! אבל אכן יש להם תנאים שא"א לקבלם במגדל? מה דמי הניהול?
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    382 צפיות
    דל גאהד
    @מרן-הצדיק יישר כח
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    184 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @צמיחה כתב בהאם עדיין אפשר לנצל את התקרה בקרן השתלמות?: האם סוף יום זה אומר שעה 18:30? לא עד חצות.
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    526 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.
  • 0 הצבעות
    17 פוסטים
    836 צפיות
    ש
    @צמיחה אם זו משכנתה שאינה צמודת מדד, אז גם משכנתה קצת יותר גבוהה תהיה משתלמת למעט משכנתא לטווח שהוא יותר ארוך, שאז סטטיסטית היא תתנגש יותר עם זמני שפל במדד, מה שיוליך את הרווח לכיוון של החזרי המשכנתה.