הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
-
חשוב לשים לב שיש 2 נתונים
- טווח זמן מנימלי שבהיסטוריה לא הסתיים בהפסד
- ממוצע היסטורי 10%
ממוצע כשמו כן הוא לפעמים גבוה לפעמים נמוך
וגם אם בטווח מסוים אין סיכון להפסד
עדיין יש סיכון לתשואה חסרההיסטורית גם אחרי 15 ואפילו 20 שנה יש כמעט 45% שלא הגיעו לממוצע
וכל שנה נוספת ממשיך ההתכנסות לממוצע (אגב, כמובן גם של תשואה עודפת)למשקיע הממוצע זה לא רלוונטי
כי עדיין לטווח של 15 וק״ו 20 התשואה המינימלית היא יותר טובה מהחלופותאבל למשקיע ע״י מינוף
זה קריטי להבין ולקחת בחשבון תרחישי הפסד…
פירטתי בעבר כאןמצד שני
הטענה על מיצוע נכונה רק לטווח של שנה אולי שנתיים
בהשקעה לטווח ארוך, מיצוע על כל התקופה לא יועיל לתיק
לשם המחשה, האם כל מי שמחזיק היום סכום גבוה במדדים
עדיף לו למשוך ולעשות מיצוע על פני העשרים שנה הקרובות (בהנחה ולא יהיה אירוע מס)?
אם לא, מה ההבדל?@משקיע-זהיר-מידי נראה לי שאנחנו די מסכימים
מביא את הציטוט המלא, רק לוודא שראית@שמח-לעזור כתב
- ממוצע היסטורי 10%
עדיין יש סיכון לתשואה חסרההיסטורית גם אחרי 15 ואפילו 20 שנה יש כמעט 45% שלא הגיעו לממוצע
וכל שנה נוספת ממשיך ההתכנסות לממוצע (אגב, כמובן גם של תשואה עודפת)למשקיע הממוצע זה לא רלוונטי
כי עדיין לטווח של 15 וק״ו 20 התשואה המינימלית היא יותר טובה מהחלופותאבל למשקיע ע״י מינוף
פירטתי בעבר כאןמצד שני
אם לא, מה ההבדל?אם תעיין בקישור הנ״ל נראה שכיוונתי לדעתך בעניין מינוף, הרבה לפני האשכול הנוכחי

לא ראיתי היכן כתבת שאתה לא משווה מיצוע על טווח ארוך מול הכנסה חד״פ
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?נקודת המח׳ שלנו היא רק על טווח בינוי
ושואל מה בדיוק כוונתך
מיצוע לטווח בינוני כוונתך שההשקעה כולה לטווח בינוני?
שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסראו למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחת -
@משקיע-זהיר-מידי נראה לי שאנחנו די מסכימים
מביא את הציטוט המלא, רק לוודא שראית@שמח-לעזור כתב
- ממוצע היסטורי 10%
פירטתי בעבר כאןמצד שני
אם לא, מה ההבדל?אם תעיין בקישור הנ״ל נראה שכיוונתי לדעתך בעניין מינוף, הרבה לפני האשכול הנוכחי

אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?נקודת המח׳ שלנו היא רק על טווח בינוי
ושואל מה בדיוק כוונתך
שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסראו למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחת@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחתלגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה -
@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחתלגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה@משקיע-זהיר-מידי נגמר לי מכסת הלייקים היומית
-
@משקיע-זהיר-מידי
למעשה החתימה שלך מרתיעה מידי (כולל השם)
ולאחר כל הדו"ד נראה שכוונתך למקרים מאוד מסוימים, כמו במינופים, ומשכנתא לצורך ההשקעה, והעברת כל הפנסיה בבת אחת כשלא ממשיכים להפקיד,
אז אולי תן לציבור פוסט אחד מסכם בצורה ברורה את דעתך בעניין מה כן ומה לא?וכן נשמח אם תפרט האם אתה נגד השקעה חד פעמית כשלוקחים בשביל זה הלוואה או אפי' אם יש לי את כל הסכום?
(ואגב מעניות דעתי לא זכיתי להבין למה לא להוציא את הפנסיה? וכנ"ל)
-
פוסט זה היה צמוד למאמר שבתחילת השרשור שנכתב אחרי כל השרשור עד לכאן
תודות: @שמח-לעזור על הבהרת הדברים הלא ברורים בתאוריה שלי.
@gemini על העזרה בעריכה של דעתי מתוך כל הפוסטים בשרשור בעניין חתימתי. -
כתבת יפה מאד, ברור, והסכמתי איתך. (אני מבין שג'ימיני היה כאן).
אבל התמקדת בדברים שהם די ידועים ומוסכמים.
אשמח אם תסביר גם למה להעביר סכום גדול בפנסיה למסלול מחקה סנופי, כשטווח הזמן הוא ארוך, זה כזה טעות לדעתך? -
מ משקיע זהיר מידי התייחס לנושא זה
-
@אפ_על_פי_כן כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:
כתבת יפה מאד, ברור, והסכמתי איתך. (אני מבין שג'ימיני היה כאן).
אבל התמקדת בדברים שהם די ידועים ומוסכמים.
כנראה שהם לא כך כך ידועים אם אני מכיר התנהלות של יועצים ואפילו יוזמות של עסקני בתי כנסת (ואולי גם של קהילות גדולות יותר) שמשכנעים אנשים לקחת הלוואות אפילו של גרייס מלא בשביל להשקיע לחתונות הילדים.
אני גם יכול להצביע על בעלי אינטרסים מובהקים בשוק ההשקעות הכשרות שדוחפים את זה מכל כיוון (וכבר אמר לי מישהו היום שהוא מדמיין כבר לעצמו את עצרת המליון של הציבור הנעשק מתחת לביתו של עסקן פלוני שדוחף את המינופים וההלוואות בשם הפלא השמיני הקדוש).
@אפ_על_פי_כן כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:
אשמח אם תסביר גם למה להעביר סכום גדול בפנסיה למסלול מחקה סנופי, כשטווח הזמן הוא ארוך, זה כזה טעות לדעתך?
בעיקר מהטעם השני גם קצת בגלל השלישי.
זה שבסוף אדם לא יפסיד את הקרן לא אומר שהנזק העצום הוא לא נזק.
אולי בהזדמנות אכתוב מאמר על העיוותים בהשוואות מקובלות שונות בתוך הז'אנר של מצילי הציבור החרדי על ידי הכנסתו לשוק ההון בכל הכח והמינוף האפשרי. -
@משקיע-זהיר-מידי
ולאחר כל הדו"ד נראה שכוונתך למקרים מאוד מסוימים, כמו במינופים, ומשכנתא לצורך ההשקעה, והעברת כל הפנסיה בבת אחת כשלא ממשיכים להפקיד,
אז אולי תן לציבור פוסט אחד מסכם בצורה ברורה את דעתך בעניין מה כן ומה לא?וכן נשמח אם תפרט האם אתה נגד השקעה חד פעמית כשלוקחים בשביל זה הלוואה או אפי' אם יש לי את כל הסכום?
@אבי-ר. כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:
אז אולי תן לציבור פוסט אחד מסכם בצורה ברורה את דעתך בעניין מה כן ומה לא? -
@משקיע-זהיר-מידי
@אבי-ר. כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
עיין בתגובתי למעלה
כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
@אבי-ר. כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
מה לדעתך אם כבר יש לי סכום של חצי מיליון פנסיה בS&P האם צריך להוציא את זה משם?
אם יש לך חצי מליון ואתה ממשיך להשקיע כל חודש?
אז התשובה היא לא.עכשיו אם תשאל מה זה שונה ממי שמעביר .....
אם לא הבנת את התגובה אחרי שקראת אותה תתייחס לנקודה הספציפית שאיננה מובנת.