הפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני
-
@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
כדלעיל
אתה טועה עובדתית בתועלת של מיצוע לטווח ארוך (סביבות 20 שנה)לא הבנתי.
אם אתה רוצה שאבין את דבריך אשמח שתציין על איזה נקודה אתה מגיב.
איזה כדלעיל קשור אליה.
ואם תרחם עלי אז גם שתסביר לי מה הטעות העובדתית שלי (ייתכן שבהינתן ותמלא את הבקשות הקודמות זה יהיה מובן גם לאדם קשה הבנה כמוני ואז זה כבר לא נצרך)אתה לא חייב לעשות זאת אבל אני מאמין שאתה מגיב כדי שאני או הקוראים האחרים יבינו נקודה מסויימת.
@משקיע-זהיר-מידי התכוונתי להודעה הקודמת שכתבתי
ממש לפני ההודעה שלך
זה ממש פשוט להבנה… -
@משקיע-זהיר-מידי התכוונתי להודעה הקודמת שכתבתי
ממש לפני ההודעה שלך
זה ממש פשוט להבנה…@שמח-לעזור אני מעיין בציונים של עיין שם של הגאון מרוגוצ'וב לא בתגובות בפורום מצטער.
מי שלא מוכן לטרוח להסביר את כוונתו קשה לי לטרוח להבין אותה.על כל פנים עיין בתגובה שלי ונראה לי שהגבתי למה שציינת בתגובתך עוד בלי לראות אותה ואם לאו עיין בתגובתי האחרת ותמצא שם תשובה לכל שאלותיך ואם עדיין אתה נשאר בצע"ג אז תפרט את טענותיך ואשתדל להתייחס אליהם כפי מה שידי מגעת.
או שאודה על טעותי אם תבררנה. -
@שמח-לעזור אני מעיין בציונים של עיין שם של הגאון מרוגוצ'וב לא בתגובות בפורום מצטער.
מי שלא מוכן לטרוח להסביר את כוונתו קשה לי לטרוח להבין אותה.על כל פנים עיין בתגובה שלי ונראה לי שהגבתי למה שציינת בתגובתך עוד בלי לראות אותה ואם לאו עיין בתגובתי האחרת ותמצא שם תשובה לכל שאלותיך ואם עדיין אתה נשאר בצע"ג אז תפרט את טענותיך ואשתדל להתייחס אליהם כפי מה שידי מגעת.
או שאודה על טעותי אם תבררנה.@משקיע-זהיר-מידי
אתה באמת מצפה שאני אסביר משהו
אם אפילו לא טרחת לקרוא את ההודעה?
לפנים משורת הדין

-
@משקיע-זהיר-מידי
אתה באמת מצפה שאני אסביר משהו
אם אפילו לא טרחת לקרוא את ההודעה?
לפנים משורת הדין

@שמח-לעזור ראיתי את ההודעה שלך מיד אחרי שפירסמתי את שלי (הראשונה לפני שהגבתי לך).
קראתי אותה ונראה לי שעניתי על התמיהות שלך בתגובה שכתבתי לפני שראיתי את מה שאתה כתבת אבל פרסמתי אחרי.
הסברתי את ההבדל בין משקיע פסיבי בהווה לבין משקיע שרוצה להתחיל להיות משקיע פסיבי ועכשיו רוצה להכניס סכום שהרבה יותר גדול מכל מה שהוא יכניס ב10 שנים הקרובות באופן חד פעמי.
לכן אני לא מבין מאיפה אתה קובע שלא קראתי, אתה יכול לחלוק עלי וגם לקבוע שאני טועה עובדתית אם אתה רוצה או שאני אדם מדומין ואולי גם סתם נוכל ויכול להיות שאני בכלל דיבוק של openAi.
אבל אם אתה רוצה לדון בעובדות תסביר את הטעות ותצרף את העובדות. -
@שמח-לעזור ראיתי את ההודעה שלך מיד אחרי שפירסמתי את שלי (הראשונה לפני שהגבתי לך).
קראתי אותה ונראה לי שעניתי על התמיהות שלך בתגובה שכתבתי לפני שראיתי את מה שאתה כתבת אבל פרסמתי אחרי.
הסברתי את ההבדל בין משקיע פסיבי בהווה לבין משקיע שרוצה להתחיל להיות משקיע פסיבי ועכשיו רוצה להכניס סכום שהרבה יותר גדול מכל מה שהוא יכניס ב10 שנים הקרובות באופן חד פעמי.
לכן אני לא מבין מאיפה אתה קובע שלא קראתי, אתה יכול לחלוק עלי וגם לקבוע שאני טועה עובדתית אם אתה רוצה או שאני אדם מדומין ואולי גם סתם נוכל ויכול להיות שאני בכלל דיבוק של openAi.
אבל אם אתה רוצה לדון בעובדות תסביר את הטעות ותצרף את העובדות.@משקיע-זהיר-מידי
קראת את ההודעה, ועדיין שאלת מה כדלעיל
כתבת שלא ראית את ההודעה, ועדיין אתה שואל על סמך מה קבעתי
נשגב מבינתיאם אפשר בבקשה מעכשיו להתמקד רק בדיון עצמו בבקשה
כתבתי משפט פשוט
אין רווח במיצוע לטווח ארוך
אתה כתבת במפורש שכןלא שאלתי מהפן הפסיכולוגי
אז התשובה שלך ״שכתבת בלי לראות השאלה״ לא רלוונטיתאשמח שתיתן לי תקופה בהיסטוריה
שמיצוע על משך 20 שנה הביא תשואה עודפת מכניסה אחתאם עדיין לא מובן, ג׳יפי בהחלט יעזור
-
@משקיע-זהיר-מידי
קראת את ההודעה, ועדיין שאלת מה כדלעיל
כתבת שלא ראית את ההודעה, ועדיין אתה שואל על סמך מה קבעתי
נשגב מבינתיאם אפשר בבקשה מעכשיו להתמקד רק בדיון עצמו בבקשה
כתבתי משפט פשוט
אין רווח במיצוע לטווח ארוך
אתה כתבת במפורש שכןלא שאלתי מהפן הפסיכולוגי
אז התשובה שלך ״שכתבת בלי לראות השאלה״ לא רלוונטיתאשמח שתיתן לי תקופה בהיסטוריה
שמיצוע על משך 20 שנה הביא תשואה עודפת מכניסה אחתאם עדיין לא מובן, ג׳יפי בהחלט יעזור
@שמח-לעזור אני עדיין חושב שהגבתי לשאלה שלך בהודעה שלך, (שאגב בניגוד לקביעתך קראתי לפני שהגבתי לך).
@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
מצד שני
הטענה על מיצוע נכונה רק לטווח של שנה אולי שנתיים
בהשקעה לטווח ארוך, מיצוע על כל התקופה לא יועיל לתיקבפוסט שכתבתי לפני שראיתי את מה שכתבת
כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
מצד שני להכניס היום סכום כסף גדול שלא הניב רווחים מהS&P בשנים האחרונות ובמקביל גם לא תהיה הפקדה חודשית מספיק גבוהה בשביל לאזן אותו במקרה ירידות זה מעין נסיון לתזמן את השוק להפסד (ובדר"כ גם אלו שמפסידים הכי הרבה נווטים לברוח יותר מהר בירידות אבל זה לא הסיבה זה בונוס).
לא כתבתי למצע על 20 שנה כתבתי לא להכניס בבת אחת.
גם ל גבי הפירכה שלך בפוסט שלך
לשם המחשה, האם כל מי שמחזיק היום סכום גבוה במדדים
עדיף לו למשוך ולעשות מיצוע על פני העשרים שנה הקרובות (בהנחה ולא יהיה אירוע מס)?
אם לא, מה ההבדל?הגבתי בפוסט שלי באריכות ועיין שם.
ועכשיו תציין לאיפה כתבתי את מה שאתה אומר לגבי השקעה חד פעמית מול מיצוע לעשרים שנה.
אתה כתבת במפורש שכן
למרות שכבר ציינתי במקום אחר גם תשובה לזה (החוסר התייחסות להשקעה בחלופות השקעה סולידיות בזמן המיצוע ו/או עלות גיוס הכסף להשקעה חד פעמית)
בכל מקרה נראה לי שאני קראתי את כל מה שכתבת פחות משתמע שאתה קראת וניסית להבין את מה שאני כתבתי, וגם אם היה אי הבנה בדברי (לא משהו שאני מבין ממה שהבאת אבל ייתכן) ואפילו בגלל ניסוח לא ברור שלי אם מהתחלה היית מציין למשפט ספציפי הייתי יכול להבהיר את דברי באופן מידי. -
כדלעיל
אתה טועה עובדתית בתועלת של מיצוע לטווח ארוך (סביבות 20 שנה)לא הבנתי.
אם אתה רוצה שאבין את דבריך אשמח שתציין על איזה נקודה אתה מגיב.
איזה כדלעיל קשור אליה.
ואם תרחם עלי אז גם שתסביר לי מה הטעות העובדתית שלי (ייתכן שבהינתן ותמלא את הבקשות הקודמות זה יהיה מובן גם לאדם קשה הבנה כמוני ואז זה כבר לא נצרך)אתה לא חייב לעשות זאת אבל אני מאמין שאתה מגיב כדי שאני או הקוראים האחרים יבינו נקודה מסויימת.
@משקיע-זהיר-מידי כתב
איזה כדלעיל קשור אליה.
@משקיע-זהיר-מידי כתב
על כל פנים עיין בתגובה שלי ונראה לי שהגבתי למה שציינת בתגובתך עוד בלי לראות אותה
מ.ש.ל
ומבקש שוב בבקשה להתמקד רק בדיון עצמו…
.@משקיע-זהיר-מידי כתב
אני מדבר על כל פעולה שמכניסה סכום גדול חד פעמי לקרן בסיכון גבוה במקום הפקדה חודשית קבועה לאורך זמן.
@משקיע-זהיר-מידי כתב
אני דיברתי על להעביר סכום גדול חד פעמי היום לקרן S&P במקום להשאיר אותו כרגע במקום שהוא מרוויח קצת יותר או קצת פחות כרגע.
אני לא חלוק על זה שכדאי ומומלץ להכניס הפקדה חודשית שוטפת לפנסיה או כל חיסכון אחר לטווח 18 שנה בין השאר לS&P ובאופן כללי לחלופות פסיביות בסיכון גבוה תוך כדי פיזור הביצים לכמה סלים.@משקיע-זהיר-מידי כתב ב
תאורית השוק היעיל נכונה בהשקעה בדרך המיצוע לא בהשקעה חד פעמית
מנתונים היסטוריים בזמנים עם סבירות ריאלית לקריסה בטווח הזמן הבינוני (שווקים גבוהים, רצף עליות ארוך, מכפילים מטורפים) חלוקה למנות עם פריסה לטווח בינוני של המנות ברוב המקרים הביא רווח יותר גבוה מאשר הפקדה חד פעמית גם אם הכסף היה זמין ללא כל עלות ושכב בבית מתחת לבלטות.מ.ש.ל
ואם כוונתך הייתה למיצוע בטווח קצר
אז ב״ה שהדגשתי את זה לתועלת הכלל -
@משקיע-זהיר-מידי כתב
איזה כדלעיל קשור אליה.
@משקיע-זהיר-מידי כתב
על כל פנים עיין בתגובה שלי ונראה לי שהגבתי למה שציינת בתגובתך עוד בלי לראות אותה
מ.ש.ל
ומבקש שוב בבקשה להתמקד רק בדיון עצמו…
.@משקיע-זהיר-מידי כתב
אני מדבר על כל פעולה שמכניסה סכום גדול חד פעמי לקרן בסיכון גבוה במקום הפקדה חודשית קבועה לאורך זמן.
@משקיע-זהיר-מידי כתב
אני דיברתי על להעביר סכום גדול חד פעמי היום לקרן S&P במקום להשאיר אותו כרגע במקום שהוא מרוויח קצת יותר או קצת פחות כרגע.
אני לא חלוק על זה שכדאי ומומלץ להכניס הפקדה חודשית שוטפת לפנסיה או כל חיסכון אחר לטווח 18 שנה בין השאר לS&P ובאופן כללי לחלופות פסיביות בסיכון גבוה תוך כדי פיזור הביצים לכמה סלים.@משקיע-זהיר-מידי כתב ב
תאורית השוק היעיל נכונה בהשקעה בדרך המיצוע לא בהשקעה חד פעמית
מנתונים היסטוריים בזמנים עם סבירות ריאלית לקריסה בטווח הזמן הבינוני (שווקים גבוהים, רצף עליות ארוך, מכפילים מטורפים) חלוקה למנות עם פריסה לטווח בינוני של המנות ברוב המקרים הביא רווח יותר גבוה מאשר הפקדה חד פעמית גם אם הכסף היה זמין ללא כל עלות ושכב בבית מתחת לבלטות.מ.ש.ל
ואם כוונתך הייתה למיצוע בטווח קצר
אז ב״ה שהדגשתי את זה לתועלת הכלל@שמח-לעזור אני עדיין מתכוון למה שכתבתי בפירוש (כך שאין צורך בהבהרה שלך) לטווח בינוני (ולאו דווקא קצר) לפחות בתנאי שוק של היום אבל היות וקצר ובינוני זה נתון לפרשנויות שונות ייתכן ובזה אנחנו מסכימים.
ועדיין סבור שגם לטווח ארוך צריך לבדוק מה החלופות להשקעה של שאר הכסף ומה העלויות של לגייס כסף חדש בשביל לא למצע, למרות שכל אלו שקובעים מסמרות נגד המיצוע נוטים להתעלם מהחלק הזה.
המשפט לגבי תאורית השוק היעיל שהובא שם צריך להיות מובא כחלק מהקשרו כולל הפרשנות (המעוותת לדעתי) של התאוריה לצורך קביעות יסוד כדי להגיע למ.ש.ל. של חבר הפורום הנכבד שם. כמו כן תודה שהפנית את הקורה הסביר שיבין למה התייחסת בדבריך כיוון שזה בכלל לא כתוב באיזור שבו הגבת.חוץ מזה לצערי אני עדיין לא מצליח להבין מה הוכחת לגבי מה כיוון שבניגוד להוכחות מתטיות אתה נוטה לקמץ במילותיך.
-
חשוב לשים לב שיש 2 נתונים
- טווח זמן מנימלי שבהיסטוריה לא הסתיים בהפסד
- ממוצע היסטורי 10%
ממוצע כשמו כן הוא לפעמים גבוה לפעמים נמוך
וגם אם בטווח מסוים אין סיכון להפסד
עדיין יש סיכון לתשואה חסרההיסטורית גם אחרי 15 ואפילו 20 שנה יש כמעט 45% שלא הגיעו לממוצע
וכל שנה נוספת ממשיך ההתכנסות לממוצע (אגב, כמובן גם של תשואה עודפת)למשקיע הממוצע זה לא רלוונטי
כי עדיין לטווח של 15 וק״ו 20 התשואה המינימלית היא יותר טובה מהחלופותאבל למשקיע ע״י מינוף
זה קריטי להבין ולקחת בחשבון תרחישי הפסד…
פירטתי בעבר כאןמצד שני
בהשקעה לטווח ארוך, מיצוע על כל התקופה לא יועיל לתיק
אם לא, מה ההבדל?@משקיע-זהיר-מידי נראה לי שאנחנו די מסכימים
מביא את הציטוט המלא, רק לוודא שראית@שמח-לעזור כתב
- ממוצע היסטורי 10%
עדיין יש סיכון לתשואה חסרההיסטורית גם אחרי 15 ואפילו 20 שנה יש כמעט 45% שלא הגיעו לממוצע
וכל שנה נוספת ממשיך ההתכנסות לממוצע (אגב, כמובן גם של תשואה עודפת)למשקיע הממוצע זה לא רלוונטי
כי עדיין לטווח של 15 וק״ו 20 התשואה המינימלית היא יותר טובה מהחלופותאבל למשקיע ע״י מינוף
פירטתי בעבר כאןמצד שני
אם לא, מה ההבדל?אם תעיין בקישור הנ״ל נראה שכיוונתי לדעתך בעניין מינוף, הרבה לפני האשכול הנוכחי

לא ראיתי היכן כתבת שאתה לא משווה מיצוע על טווח ארוך מול הכנסה חד״פ
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?נקודת המח׳ שלנו היא רק על טווח בינוי
ושואל מה בדיוק כוונתך
מיצוע לטווח בינוני כוונתך שההשקעה כולה לטווח בינוני?
שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסראו למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחת -
@משקיע-זהיר-מידי נראה לי שאנחנו די מסכימים
מביא את הציטוט המלא, רק לוודא שראית@שמח-לעזור כתב
- ממוצע היסטורי 10%
פירטתי בעבר כאןמצד שני
אם לא, מה ההבדל?אם תעיין בקישור הנ״ל נראה שכיוונתי לדעתך בעניין מינוף, הרבה לפני האשכול הנוכחי

אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?נקודת המח׳ שלנו היא רק על טווח בינוי
ושואל מה בדיוק כוונתך
שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסראו למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחת@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחתלגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה -
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחתלגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה@משקיע-זהיר-מידי נגמר לי מכסת הלייקים היומית