הפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני
-
@משקיע-זהיר-מידי נראה לי שאנחנו די מסכימים
מביא את הציטוט המלא, רק לוודא שראית@שמח-לעזור כתב
חשוב לשים לב שיש 2 נתונים
- טווח זמן מנימלי שבהיסטוריה לא הסתיים בהפסד
- ממוצע היסטורי 10%
ממוצע כשמו כן הוא לפעמים גבוה לפעמים נמוך
וגם אם בטווח מסוים אין סיכון להפסד
עדיין יש סיכון לתשואה חסרההיסטורית גם אחרי 15 ואפילו 20 שנה יש כמעט 45% שלא הגיעו לממוצע
וכל שנה נוספת ממשיך ההתכנסות לממוצע (אגב, כמובן גם של תשואה עודפת)למשקיע הממוצע זה לא רלוונטי
כי עדיין לטווח של 15 וק״ו 20 התשואה המינימלית היא יותר טובה מהחלופותאבל למשקיע ע״י מינוף
זה קריטי להבין ולקחת בחשבון תרחישי הפסד…
פירטתי בעבר כאןמצד שני
הטענה על מיצוע נכונה רק לטווח של שנה אולי שנתיים
בהשקעה לטווח ארוך, מיצוע על כל התקופה לא יועיל לתיק
לשם המחשה, האם כל מי שמחזיק היום סכום גבוה במדדים
עדיף לו למשוך ולעשות מיצוע על פני העשרים שנה הקרובות (בהנחה ולא יהיה אירוע מס)?
אם לא, מה ההבדל?אם תעיין בקישור הנ״ל נראה שכיוונתי לדעתך בעניין מינוף, הרבה לפני האשכול הנוכחי

לא ראיתי היכן כתבת שאתה לא משווה מיצוע על טווח ארוך מול הכנסה חד״פ
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?נקודת המח׳ שלנו היא רק על טווח בינוי
ושואל מה בדיוק כוונתך
מיצוע לטווח בינוני כוונתך שההשקעה כולה לטווח בינוני?
שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסראו למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחת@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסראו למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחתלגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה -
@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:
שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחתלגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה@משקיע-זהיר-מידי נגמר לי מכסת הלייקים היומית