דילוג לתוכן

הפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני

שוק ההון והשקעות
42 6 214 5
  • @משקיע-זהיר-מידי נראה לי שאנחנו די מסכימים
    מביא את הציטוט המלא, רק לוודא שראית

@שמח-לעזור כתב

חשוב לשים לב שיש 2 נתונים

1. טווח זמן מנימלי שבהיסטוריה לא הסתיים בהפסד
    2. ממוצע היסטורי 10%

ממוצע כשמו כן הוא לפעמים גבוה לפעמים נמוך
    וגם אם בטווח מסוים אין סיכון להפסד
    עדיין יש סיכון לתשואה חסרה

היסטורית גם אחרי 15 ואפילו 20 שנה יש כמעט 45% שלא הגיעו לממוצע
    וכל שנה נוספת ממשיך ההתכנסות לממוצע (אגב, כמובן גם של תשואה עודפת)

למשקיע הממוצע זה לא רלוונטי
    כי עדיין לטווח של 15 וק״ו 20 התשואה המינימלית היא יותר טובה מהחלופות

אבל למשקיע ע״י מינוף
    זה קריטי להבין ולקחת בחשבון תרחישי הפסד…
    פירטתי בעבר כאן

מצד שני
    הטענה על מיצוע נכונה רק לטווח של שנה אולי שנתיים
    בהשקעה לטווח ארוך, מיצוע על כל התקופה לא יועיל לתיק
    לשם המחשה, האם כל מי שמחזיק היום סכום גבוה במדדים
    עדיף לו למשוך ולעשות מיצוע על פני העשרים שנה הקרובות (בהנחה ולא יהיה אירוע מס)?
    אם לא, מה ההבדל?

אם תעיין בקישור הנ״ל נראה שכיוונתי לדעתך בעניין מינוף, הרבה לפני האשכול הנוכחי 😉

לא ראיתי היכן כתבת שאתה לא משווה מיצוע על טווח ארוך מול הכנסה חד״פ
    אבל בכו״מ לא נורא שהדגשתי את העניין, הלא כן?

נקודת המח׳ שלנו היא רק על טווח בינוי
    ושואל מה בדיוק כוונתך
    מיצוע לטווח בינוני כוונתך שההשקעה כולה לטווח בינוני?
    שאז לכאו׳ גם במיצוע יש סיכון לתשואת חוסר

או למיצוע על טווח בינוני שההשקעה לטווח ארוך?
    שאז לעניות ידיעתי אין רווח בתשואה על פני הכנסה בפעימה אחת

@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:

זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
    לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
    גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.

@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:

לגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
    לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה

• @שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי יהיה כשיום אחד אנשים יאבדו את כל הקרן שלהם כי הם ניסו לתפוס את הפלא השמיני:

זה מצוין שאתה מדגיש את זה.
    לגבי איפה כתבתי אז גם החתימה שלי מתייחסת לאילה שמנסים לתפוס (אולי חסר בפזיזות, אבל זה בגלל מגבלות אורך) את הפלא השמיני. שזה הרי ההצדקה ללקיחת המשכנתאות ולהכנסת כל הפנסיה בבת אחת.
    גם הדוגמאות שתקפתי היו בהקשר הזה. אבל באמת ייתכן וזה לא הודגש מספיק מכיוון ואני באתי מהגישה שלי וזה היה נראה לי ברור.

לגבי מיצוע לטווח בינוני (4-12 שנים) והשקעה לטווח בינוני (לא זאת הייתה כוונתי אבל) יש סיכון תמיד לתשואת חסר אבל בהפקדה חד פעמית יש סיכון ממשי להפסדים גדולים מאד.
    לגבי מיצוע בינוני (לפחות עד 7-8 שנים) והשקעה לטווח ארוך מהחישובים שלי יצא אחרת. עכ"פ אם זה נעשה בצורה נכונה זה מוציא מסיכון לירידות דרסטיות ישר בכניסה

@משקיע-זהיר-מידי נגמר לי מכסת הלייקים היומית

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    12 פוסטים
    214 צפיות
    חופש כלכליח
    @חיסכון-לחתונה כתב בהתחלתי לעשות שינוי ואני צריך את העזרה שלכם: גם את הקרן השתלמות? לא
  • 0 הצבעות
    14 פוסטים
    249 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג זו שאלה באויר, מה סכום הכסף? מה מטרת ההשקעה? מה גובה המשכנתא? ובכל זאת מבלי לדעת את התשובות ומבלי להמליץ, ברוב המקרים עדיף להשקיע.
  • 4 הצבעות
    43 פוסטים
    1k צפיות
    ש
    @ניסן-עציוני כתב בקורסים של הרב לבקוביץ מתשואה כהלכה, שווה את העלות?: מדובר בקורס שכבר צולם בצורה פרונטלית וכעת נמכר לצפיה בצורה דיגטלית, ככה שהוא לא מתוכנן, אלא כבר קיים, יש בו 4 שיעורים בני שעתיים של אהרן זלץ ו4 שיעורים בני שעתיים של הרב לבקוביץ רק מציין שהקורס מסודרים היה 10 שיעורים של שעה אז מבחינת כמות שעות אין הבדל גדול ביחס לר׳ אברהם לבקוביץ פלוס כל המרצים האחרים
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    785 צפיות
    ס
    תמונה אחת שווה אלף מילים אזרח אמריקאי ושוק ההון, כל מה שצריך לדעת! מיסוי אמריקאי: מהו מס PFIC המאיים? מיסוי אמריקאי: מהו מס עזבון? בני זוג שאחד אמריקאי ואחד לא, על שם מי לפתוח חשבון השקעות? קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי השקעות זרים לבתי השקעות ישראלים קניית קרנות אמריקאיות: השוואה בין בתי ההשקעות הישראלים עדכונים חשובים בקרנות S&P 500 פופולריות + טיפ רוצים להפטר ממס רווח הון? כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • מבוא למשקיע המתחיל, חסר כל ידע בסיסי

הועבר שוק ההון והשקעות
    1
    6 הצבעות
    1 פוסטים
    409 צפיות
    ניסן עציונינ
    אני מזהה אותך מקילומטרים, כן אתה, ששמעת על שוק ההון מהלחשושים בשכונה על ההוא שהתעשר, ובעיקר על ההוא שנעלם והשמועות אומרות שברח לחו"ל עם מלא נושים, נעבאך על המשפחה, שוק ההון הזה מסתבר הוא גוש גדול ומפחיד בחייך. הגיע היום, והנייעס בחדר קפה החל לסבוב סביבך, מושגים כמו אגחי"ם, קרן סל מחקה מדד, מנוטרל מט"ח, סולידי ופסיבי, החלו להסתובב סביבך, ונדמים בעיניך כגוש שחור גדול ומאיים. מה לעשות השמועות אומרות שזה הדרך הנכונה ביותר לחתן את הילדים. שמועות נכונות אגב, ובשביל זה הוקם הארגון המיוחד 'בנקל' שמציע מגוון רעיונות מדהימים ומומלצים. אבל בחרת לנסות להבין יותר, ללמוד ולדעת לחקור ולהשכיל מה באמת מתרחש שם בשוק התגרים הגדול בעולם, הלא הוא שוק ההון. בשלב הזה בטח נחשפת לפרסומים על קורסים מפותלים רק 290 כפול 30 תשלומים שיסלילו את דרכך אל עברי ההשקעה הבטוחה, יש מצב שהצטיידת בערימת ספרים מכובדת כדי להבין ללמוד ולנתח את סוגיית 'שוק ההון', מן הסתם צררת לך ערימות של פודקאסטים בנגן, כדי לשמוע מכל מומחה אפשרי לענין איך עושים את זה. אז זהו שאין צורך. בפורום זה, על פי בקשת הנהלת הפורום, נעלה בעזרת השם מאמרים לאט לאט שיביאו אותנו אל הדרך הקלה המהירה והבטוחה להשקיע בשוק ההון, בלי מושגים מלחיצים, בלי קורסים מעיקים, ובלי הרצאות משמימות, כאן אשתדל לתת לכם מפעם לפעם את הדברים בצורה מאירת עינים, קליטה וברורה. הודעות אלו יהיו נעולות לתגובות, למען הסדר, תוכלו לפתוח עליהם דיונים בפורום הכללי תחת הקטגוריה 'מסחר עצמאי' אותה אני מנהל. מי שמגיע לשלב פתיחת התיק, מוזמן לפנות אלי למייל שבחתימה ובשמחה רבה אעזור לו ככל שאוכל. גילוי נאות חשוב מאד, אינני יועץ, אין לי רשיון יעוץ, וכל הדברים שאני כותב הם בגדר שיחת חברים בעלמא.