הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
-
@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:
מאמר מעניין בתועלת במיצוע
קודם כל תשנה את הכיתוב למאמר מעניין בגנות המיצוע.
@שמח-לעזור כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:
נכון שהוא מדבר על הסיכויים בשנה סטנדרטית, ואולי אנחנו נמצאים על סך קריסה
מנגד כבר כמה שנים אומרים את זה…יש כמה נקודות שם שצריך להשים לב:
- הוא מדבר על מקרה רגיל שיש 77% שהשוק יעלה מול 23% שהוא יירד (מה שלא מדויק בכלל במצב השוק כיום).
- הוא מדבר אך ורק בכסף שיש לך, לא בהלוואה בשביל להיכנס בבת אחת.
- הוא מדבר באדם שכל ההשקעות שלו זה מאה אחוז בטהרת ההשקעה הפסיבית ושיודע בדיוק מה הטווח שבו הוא צובר נכסים ומתי הוא מתחיל לשמר נכסים (בשום פנים ואופן לא בחיסכון לטווח בינוני לחתונת הילדים). והוא מכניס סכומים גדולים באופן שוטף לשוק ההון כך שההשקעה הקבועה שלו מקזזת את ההשקעה החד פעמית, וההנחה היא שיהיו לו עוד כמה השקעות חד פעמיות מהכנסות לא צפויות שזה עצמו מהווה גורם מיצוע.
- הוא מדבר מול חלופה של להשאיר את הכסף במצב מזומן עד ההכנסה למדד.
לכן להקיש מזה לאדם שרוצה לקחת הלוואה בשביל להרוויח עוד כמה שנות ריבית דריבית (הפלא השמיני) או לאדם שיש לו פנסיה מ30 שנה ועכשיו הוא שמע על הS&P ורוצה לתקן את הטעות שלו אבל הכסף בנתיים נמצא במסלול שבהרבה מקרים מניב כרגע יותר מהS&P זה לא רלוונטי.
@משקיע-זהיר-מידי לא כתבתי מסקנות
אלא רק חומר מעניין להעשרת ידע
- לזה היה כוונתי שאולי אנחנו על סף קריסה, אבל מנגד כבר כמה שנים אומרים את זה
- ההבדל בין מינוף ללא, הוא תלוי טווח השקעה ויכולת עמידה בירידות (שוב, לא כותב מסקנה)
- לא ראיתי שזה דווקא שיהיו עוד פעימות
- ברור שזה מצמצם את הסיכון, אבל עדיין הרעיון של הימור על תשואה חוסר מול החלופה הבטוחה, נשאר על מקומו
-
@המבקר ואם מישהו ייקח את זה כיעוץ ויחליט לתבוע אותי?
האתר יהיה מחוייב לתת לו את הפרטים שלי.
זה לא קשור לייחוס חשיבות אלא לחששנות ואגב הוספתי את השורה הזו אחרי שמישהו האיר לי הערה הפוכה אז אני מתחיל כבר להתבלבל.@משקיע-זהיר-מידי כתב בהפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית:
זה לא קשור לייחוס חשיבות אלא לחששנות
זאת גם הסיבה והמקור לשיטה שלך.
החששנות יתר.