דילוג לתוכן

התייעצות: ניוזלטר שבועי על כלכלת המשפחה

• שלום לכל חברי בנקל היקרים!
    אני שוקל בימים אלו להתחיל בשליחת ניוזלטר במייל, ובו מאמרים שבועיים מקבוצה של מאמנים יקרים - בדגש על שינוי חשיבה, מתוך הבנה ששורש הסוגיה של הכסף איננה מספרים אלא אנשים.
    אשמח לשמוע מהציבור אם יהיה ביקוש לזה, וכן לקבל ממכם את כל השאלות הכואבות, ואת המחשבות שמפריעות לכם להתקדם בחיים. - אפשר לכתוב כאן על הבמה או לשלוח אלי למייל האישי.
    עלו והצליחו!

[דוגמה של נושאים שאפשר לעסוק בהם:

• אני ואשתי לא מתקשרים חלק בנושא של הכסף
    • מה זה שווה לי לנסות אם בסוף אני לא אצליח?
    • להצליח בתחום הכלכלי זה לא סתירה לרוחניות?
    • איך אפשר לנהל את ההוצאות בלי לחשוב על כסף כל היום?
    • איך מפסיקים לקבל החלטות רגשיות?
    • מה עושים עם השפעת הסביבה?
    • איך מוצאים פתרונות בלי לוותר על ערכים?
    • איך מתקדמים לכבוש יעדים חדשים?
    • כמה חשוב שהאשה תהיה מודעת למצב הכלכלי?
    • איך מייצרים מוטיבציה להתקדם ולהצליח?
    • איך מנהלים משא ומתן עם מחותנים?
    • האם כדאי לומר לבחורות לחסוך כסף?
    • איך מתרגלים אסרטיביות מול הילדים?]
  • שלום לכל חברי בנקל היקרים!
    אני שוקל בימים אלו להתחיל בשליחת ניוזלטר במייל, ובו מאמרים שבועיים מקבוצה של מאמנים יקרים - בדגש על שינוי חשיבה, מתוך הבנה ששורש הסוגיה של הכסף איננה מספרים אלא אנשים.
    אשמח לשמוע מהציבור אם יהיה ביקוש לזה, וכן לקבל ממכם את כל השאלות הכואבות, ואת המחשבות שמפריעות לכם להתקדם בחיים. - אפשר לכתוב כאן על הבמה או לשלוח אלי למייל האישי.
    עלו והצליחו!

[דוגמה של נושאים שאפשר לעסוק בהם:

• אני ואשתי לא מתקשרים חלק בנושא של הכסף
    • מה זה שווה לי לנסות אם בסוף אני לא אצליח?
    • להצליח בתחום הכלכלי זה לא סתירה לרוחניות?
    • איך אפשר לנהל את ההוצאות בלי לחשוב על כסף כל היום?
    • איך מפסיקים לקבל החלטות רגשיות?
    • מה עושים עם השפעת הסביבה?
    • איך מוצאים פתרונות בלי לוותר על ערכים?
    • איך מתקדמים לכבוש יעדים חדשים?
    • כמה חשוב שהאשה תהיה מודעת למצב הכלכלי?
    • איך מייצרים מוטיבציה להתקדם ולהצליח?
    • איך מנהלים משא ומתן עם מחותנים?
    • האם כדאי לומר לבחורות לחסוך כסף?
    • איך מתרגלים אסרטיביות מול הילדים?]

@משה-חיים
    אז בעזרת ה' אני גם הולך להיות מאמנים שיזכו לכתוב שם.

יש למה לצפות.

נושאים מוצעים

• 'חופש כלכלי'

כלכלת המשפחה 613
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    191 צפיות
    טריידרט
    ברוך פייגר לא מתחבר למושג "חופש כלכלי". מי שמגיע לסכומים האלו, הם אנשים עם כשרון ותחביב בתחום, וממילא לא עוצרים וזהו. זה לא קשור ליש לו מנה רוצה מאתיים, אלא לאופי בן אדם, שזה מה שהוא יודע ואוהב לעשות, ולהמשיך לעשות. כלומר, ההסתכלות כאילו אני אברך כולל רציני עם תפקיד חשוב ונעלה, רק אלמד איך לייצר נכסים בשווי 15 מיליון ש"ח ואחזור לתלמודי בכל ה"ברען", הוא טעות גמור - כי מי שמצליח ליצור נכסים בשווי כזה, זה לא בא מתוך צדקות לשבת בכולל, אלא מתוך כשרון ותחביב - וכמו שטראמפ מגדיר זאת: "ספורט" - להתעסק ולהצליח בנדל"ן...! אני אישית חשבתי על זה מפן אחר. נכון מאוד שחופש כלכלי מאפשר לנו לעשות בדיוק מה שאנו רוצים. אבל אם תסתכלו (במבט בוגר)על העולם והאנשים שבתוכו, תתווכחו לדעת שחלק מאוד משמעותי מתוכניות החיים מופשעים מיחסי כסף/עבודה. להמחשבה בעלמא, אברך שנכנס לתחום הדרכת חתנים, או ייעוץ חינוכי, או מגיד שיעור, וכן בן תורה הפותח ארגון או עמותה או עסק המספק פתרונות לאנשים, זה בא בדרך כלל עם "דחיפה" מהצורך בפרנסה, ולא מתוך יצירתיות בלבד. ודווקא שם הוא צפוי למצוא את הייעוד והסיפוק ותחושת העשייה שלו !! מי שניחן עם מודעות עצמית מאוד גבוה, ובנוסף הוא כשרוני ויצירתי ובנוסף יש לו הרבה מרץ, הוא יכול להגיע רחוק גם מתוך חופש כלכלי, להגשים את כל התוכניות והיצירות שלו, אבל שוב חזרנו לפייגר, שאם אכן הוא כשרוני ויצירתי, והמצליח ליצור נכסים להכנסה פאסיבית - הוא ירצה להמשיך בזה... אני כן מכיר אנשים, עם הכנסה פסיבית שמכסה את רוב תקציב החודשי שלהם, הם חיים ברמת חיים רגילה ומטה, ועדיין עובדים לפרנסתם כדי לסגור את החודש, אבל ההכנסה הפסיבית מאפשר להם חופש לעבור בין תחומי עיסוק המועדפים, בשונה מאדם הממוצע שתקוע בעבודה לא מתאימה, כי הוא לא יכול להרשות לעצמו חודשיים של אבטלה, ובוודאי לא יכול להרשות לעצמו לסכן מקום בטוח עבור מקום מבטיח... (נ.ב. אל דאגה, גם הרגש שלי עדיין לא השתכנע, בטח אני כן יצא לחופש כלכלי ומוצלח, מלא סיפוק ויצירה ועשיה, רובו ככולו חוזר לתלמודו...)
  • 5 הצבעות
    5 פוסטים
    473 צפיות
    מונטיפיורימ
    הקטגוריה נועדה להוסיף על הפורום ולא לגרוע ממנו, המשך הדיון כאן
  • 5 הצבעות
    9 פוסטים
    491 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • 1 הצבעות
    11 פוסטים
    679 צפיות
    מ
    יש מקום לעוד 2 משתתפים ביום שלישי י"א אב רמה ד' ב"ש בשעה 10 בבוקר 50 ש"ח דמי השתתפות לא מעמד מכירתי!! אפשר ליצור איתי קשר בפרטי
  • 0 הצבעות
    35 פוסטים
    2k צפיות
    מ
    אחרי שהיום ברור כל נושא של שוק ההון. א"כ המיזם "... בכבוד" הנ"ל - אינו אלא גוזל ממונם של ישראל. ממש חבל! במקום שיבזבזו כסף על 'סחיבת' כספים לאירגונם (וברור שהם משקיעים את זה בעצמם...) היו יכולים לעשות ביזנס ע"י העלאת המודעות וייעוץ. אני ממש רואה בזה עוול גדול. עוד יותר מעצבן, שבאחד המודעות שלהם (מובא 6 פוסטים לפני) הם כותבים: "גם אם תרוויחו ממוצע של 10 % שנתי - זה לא יספיק לכם לחתן את הילדים בכבוד...". גם לחשבן ריבית דריבית הם לא יודעים?