מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ?
-
מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ?
שלום וברכה,
התלבטתי אם לכתוב על הנושא הזה, כדי לא לעורר דאגה אצל מי שלא עוקב, אבל בעקבות השאלות הרבות שקיבלתי החלטתי לשתף ולתת קצת בהירות.
אז מה קרה?
בימים האחרונים שוק ההון חווה ירידות, בעיקר בהשפעת ההתפתחויות האחרונות בסין. סין הצליחה לפתח מודל בינה מלאכותית, AI חדש – DeepSeek – שעושה שימוש מופחת בשבבים מתקדמים. ובכך הוכיחה שאפשר לפתח בינה מלאכותית בעלויות נמוכות משמעותית.
הצלחה זו, מעוררת חששות בשוק ההון, בעיקר בתחום השבבים. כתוצאה מכך, השווקים ברחבי העולם הגיבו בחשש:
- מדדי המניות העולמיים ירדו בעקבות חוסר הוודאות.
- משקיעים רבים החלו למכור אחזקות מחשש להאטה כלכלית.
- החשש מהשפעות גלובליות השפיע גם על שוק האג"ח ושוק הסחורות.
ומה זה אומר לנו כמשקיעים?
- אל תיבהלו. תנודתיות היא חלק בלתי נפרד מהשוק.
- תוכנית השקעה טובה לא משתנה בגלל תנודות קצרות טווח. השקעה מוצלחת מבוססת על תכנון ולא על תגובות אימפולסיביות.
- השוק תמיד נע בגלים. מי שנשאר יציב ורואה את התמונה הרחבה – מרוויח בסופו של דבר.
הכותבת הינה יועצת פנסיונית מורשית ומתכננת פרישה
-
@רחל-עומסי מאד הסתפקתי אם לכתוב על זה, משום מה הפרשיה הזו למרות הפרסום המטורף שהיה לה בעולם, למרות התנודות שהיא גרמה בשוק ההון, כמעט ולא סוקרה בעיתונות החרדית, ובכל התקשורת החרדית, למרות שלמהלך הזה עשויה להיות משמעת כלכלית גלובלית, אבל משום מה זה לא קיבל סיקור.
ולמה אני חושב שזה טוב? כי מהמעט שזלג, קיבלתי הרבה פניות כמו האם אינבדיה היא מניה כשרה, האם זה הזמן הנכון להשקיע בה, וכמאמין בשיטה הפאסיבית, הרגשתי שבכל החינוך שנעשה לאחרונה על הפאסיביות, אנשים יותר הקשיבו לכלל של להכנס בירידות, מאשר לכלל של להשקיע במחקי מדד, וכך קרה שברגע שאינבדיה קצת נפלה, אנשים רצו לשים עליה כסף, במוקדם או במאוחר האנשים האלו יעשו צעד דומה ואט אט יהפכו לסוחרים אקטיביים.
משכך, הבנתי, שסיקור על המתרחש ממש בשוק ההון הוא מסוכן ועלול לגרום לאנשים לעשות צעדים לא נכונים עבורם.
-
@ניסן-עציוני
אכן כך אנו משקיעים פאסיביים, לא נבהלים מירידות ונצמדים לאסטרטגיה המקורית,
החשש שלי היה גם ממשיכות ולהכניס אנשים לבהלה....
אך, בעקבות פניות חוזרות ונשנות החלטתי כן לכתוב (לקח לי 3 ימים להתלבט...) -
@רחל-עומסי כתב במה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ?:
אך, בעקבות פניות חוזרות ונשנות החלטתי כן לכתוב
אשמח לדעת,
האם באמת משקיעים בהפקדה חודשית DCA לטווח הארוך לא מבינים שממש לא אמור להיות איכפת להם מתזוזות השוק ???