דילוג לתוכן

אל תניידו עכשיו את קרן הפנסיה!

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
5 3 169 3
  • לתשומת לב,
    במהלך החודשיים הקרובים לא מומלץ לעבור קרן פנסיה.
    מאחר שרשות שוק ההון פרסמה לאחרונה עדכון על גובה הרזרבה שהחברות צריכות להחזיק עבור ביטוח נכות, החברות צפויות לחלק את העודף אקטוארי לעמיתים, זאת אומרת שבחודשיים הקרובים צפויים עמיתי קרנות הפנסיה לקבל מתנה חד פעמית מקרן הפנסיה של תשואה עודפת, שלפי הערכות צפויה להיות בסדר גודל של 0.1% מהצבירה.
    אולם זה יחול רק על לקוח שמתקיימים בו 2 תנאים מצטברים; (1) הוא היה לקוח בסוף דצמבר 2024, (2) הוא המשיך להיות לקוח עד מועד חלוקת העודף לקראת פרסום הדוחות השנתיים לעמית, שזה בערך עוד חודשיים.
    לכן מי שינייד עכשיו את הפנסיה לחברה אחרת יפסיד את ההטבה הזאת, כי בחברה הראשונה הוא כבר לא נמצא במועד חלוקת העודף, ובחברה אליה הוא עובר הוא לא היה עמית בסוף דצמבר 2024.
    יש לציין שאם פער הדמי ניהול בין החברות גבוה יותר מחלוקת העודף יש לשקול בחיוב לעבור למרות האמור.

• לתשומת לב,
    במהלך החודשיים הקרובים לא מומלץ לעבור קרן פנסיה.
    מאחר שרשות שוק ההון פרסמה לאחרונה עדכון על גובה הרזרבה שהחברות צריכות להחזיק עבור ביטוח נכות, החברות צפויות לחלק את העודף אקטוארי לעמיתים, זאת אומרת שבחודשיים הקרובים צפויים עמיתי קרנות הפנסיה לקבל מתנה חד פעמית מקרן הפנסיה של תשואה עודפת, שלפי הערכות צפויה להיות בסדר גודל של 0.1% מהצבירה.
    אולם זה יחול רק על לקוח שמתקיימים בו 2 תנאים מצטברים; (1) הוא היה לקוח בסוף דצמבר 2024, (2) הוא המשיך להיות לקוח עד מועד חלוקת העודף לקראת פרסום הדוחות השנתיים לעמית, שזה בערך עוד חודשיים.
    לכן מי שינייד עכשיו את הפנסיה לחברה אחרת יפסיד את ההטבה הזאת, כי בחברה הראשונה הוא כבר לא נמצא במועד חלוקת העודף, ובחברה אליה הוא עובר הוא לא היה עמית בסוף דצמבר 2024.
    יש לציין שאם פער הדמי ניהול בין החברות גבוה יותר מחלוקת העודף יש לשקול בחיוב לעבור למרות האמור.

@סייעתא-דשמיא
    ואם מסלול בחברה השנייה בסיכון גבוה יותר ( = תשואה גבוהה יותר) ,
    גם לא לעבור אלא להמתין חודשיים ?

ואגב המתנה אשמח למידע על פנסיה אם יש פיטורים צפויים באופק הקרוב (מאד), ומסלול הפנסיה הנוכחי יחסית נמוך,
    האם להמתין עם ניוד המסלול עד למציאת עבודה חדשה בעז"ה??.

• @סייעתא-דשמיא
    ואם מסלול בחברה השנייה בסיכון גבוה יותר ( = תשואה גבוהה יותר) ,
    גם לא לעבור אלא להמתין חודשיים ?

ואגב המתנה אשמח למידע על פנסיה אם יש פיטורים צפויים באופק הקרוב (מאד), ומסלול הפנסיה הנוכחי יחסית נמוך,
    האם להמתין עם ניוד המסלול עד למציאת עבודה חדשה בעז"ה??.

@שמואל
    לתשומת לב, יש גם גרעון אקטוארי...לא רק עודפים
    והשנה עקב המלחמה המצב יהיה גרעון (במיוחד בחברת הראל שמבטחת את אנשי הקבע והחיילים)
    הגרעון/עודף אקטוארי הינו סכום נמוך, אם תשכחו לטפל בפנסיה שלכם עדיף לבצע ולא לחכות לתזמונים מיוחדים.

• @שמואל
    לתשומת לב, יש גם גרעון אקטוארי...לא רק עודפים
    והשנה עקב המלחמה המצב יהיה גרעון (במיוחד בחברת הראל שמבטחת את אנשי הקבע והחיילים)
    הגרעון/עודף אקטוארי הינו סכום נמוך, אם תשכחו לטפל בפנסיה שלכם עדיף לבצע ולא לחכות לתזמונים מיוחדים.

@רחל-עומסי
    ובנוגע לנושא של הפיטורים? (הוזכר לעיל),
    בתודה.

• @רחל-עומסי
    ובנוגע לנושא של הפיטורים? (הוזכר לעיל),
    בתודה.

@שמואל
    ההמלצה לא למשוך פיצויים ולכן אם אתה לא קרוב לגיל פרישה אין בעיה בשינוי מסלול השקעה.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    75 צפיות
    ס
    @חיסכון-לחתונה לא הבנתי. מה זה סותר לכסף שנשאר?
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    224 צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בהקמת קרן השתלמות (IRA) לעצמאי: לא הבנתי את כוונתך, א"א להעביר את הפנסיה לקרן השתלמות, זה שתי מוצרים שונים. לא התכוונתי לזה, רק שהם נותנים להעביר קה"ש בסכום נמוך אם מעבירים פנסיה.
  • 4 הצבעות
    2 פוסטים
    65 צפיות
    בוטח בה'ב
    @רחל-עומסי את מעלה כאן נושא חשוב מאוד! בדיוק לא מזמן הגיעה אלי עצמאית בהווה שכירה בעבר בגיל קרוב לפרישה והתברר שאיפה שהיא עבדה בעבר לא הפרישו לה ואז היא אמרה שלא תריב בשביל 20,000 ש"ח ובתור עצמאית היא גם כן לא הפרישה מה שאומר שביום שהיא תפסיק לעבוד היא צריכה למצוא הכנסות מהנכסים הקיימים שלה במקרה הטוב.... פנסיה זה לא לוקסוס זה השתדלות הכרחית להמשך החיים ולזקנה בכבוד לפעמים אני פוגש אנשים שאומרים בסדר גם אם אני לא אטפל בפנסיה אז לא יהיה לי עשרות מיליונים אבל יהיה קצבה יפה זה לא נכון! שבודקים במחשבוני ריבית דריבית קצבה של עשרות אלפים נשמע לנו הרבה אבל אם זה יהיה הפנסיה הממוצעת בעוד 30 40 שנה אז מי שלא טיפל ודאג לזה היום יהיה חלילה עני לסוף ימיו וגם אם יהיה לו קצבה של 18 אלף זה יהיה שווה ערך לשכר מינימום
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    91 צפיות
    בוטח בה'ב
    @צמיחה @צמיחה כתב בהאם לגדר את הפנסיה והגמל במט"ח?: אפשר לראות השוואה בגרף שכך זה המציאות, מתי שהסנופי עולה הדולר יורד, ומתי שהסנופי יורד הדולר עולה. כך זה על פי רוב במשך השנים, לפני בערך שנתיים שלוש גם הסנופי עלה וגם הדולר עלה, וזה היה שונה. ראיתי שככה זה בגרף (למה באמת זה תלוי אחד בשני?) השאלה שלי למה זה מנפק"מ לי כמה המדד הרי אני משאיר את הכסף בסנופי בסך הכל אני רוצה לקבע את שער הדולר שהרווחתי
  • כמה להפריש לקרן הפנסיה?

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    21
    1 הצבעות
    21 פוסטים
    519 צפיות
    רחל עומסיר
    @שמיל-שמיל ההמלצה לא למשוך פיצויים היא גם שאנו מקטינים את הצבירה שלנו באופן משמעותי. בגיל הפרישה נוכל לפנות למתכנן פרישה ובצורה חכמה לפטור חלק נכבד מהמס, אם תמשוך היום ותעביר לגמל להשקעה רוב הסיכויים שלא תשתמש בכסף לפנסיה אלא לחתונות ילדים.