דילוג לתוכן

תכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?

הועבר כלכלת המשפחה
20 9 306 9
  • כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

• כפי שכתבו כאן זה תלוי בהרבה פרטים. אבל עם תכנון נכון ויכולת הסתפקות בדברים במה שעובד אבל נוצץ אפשר להוריד את ההוצאות לאפס או קרוב לכך.
    למשל, אפשר להכין רשימה עם כל מה שתצטרכו, ולנסות לגייס מגמ"חים/למסירה /יד שניה באיכות טובה. אנחנו למשל קיבלנו עגלת סילבר קרוס כמעט חדשה. ביד 2 אפשר למצוא הרבה עגלות בוגבו וכד' במצב מצויין ובזיל הזול (החילוני הממוצע יולד ילד אחד ואח"כ אין לו מה לעשות עם זה).

@שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

• @שששששש
    רק תתקן את הכותרת לכמה עולה לידה של תינוק ראשון

כפי שציינו קודמי, יש גם ברית [קייטרינג אולם מוהל] שלום זכר, קרית שמע, ופדיון אם ישנו, תלוי גם אם ההורים עוזרים, הרבה בשלב הזה עדיין 'סמוכים על שולחנם', גם תלוי מאיזה עדה אתה, יש לי חבר בכולל [נחשו לבד מאיזה עדה הוא] שהוא טוען שאחרי כל אירוע הוא יוצא בפלוס..

@שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

• @שמיל-שמיל תיקנתי

אם יש לך נסיון אולי תוכל לומר כמה יצא לך בסכומים?

@שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

• @שששששש
    אני לא יכול לומר לך כמה יעלה לך משום שאני לא יודע מה הנסיבות והתנאים שלך בדיוק, אך אם זה מענין אותך לפני כמה חודשים נולד לי בן [לא ראשון] אסכם לך בגדול את ההוצאות שהיו לי.
    א שלום זכר בין 200 ל300
    ב ק"ש 50 שח
    ברית
    1 אולם עלהבין 800 ל900 שקל
    2 קייטרינג ל50 מנות בסך הכולל כ2600 כולל משלוח
    3 מלצרים הסתייעתי במשפחה
    4 מוהל 400

בנוסף מראש החלטנו שאנחנו רוצים תמונות ניו בורן [למרות שזה עדיין לא התבצע..] ושרינו לזה אזור ה500 שקל
    סה"כ בגדול 5000 שקל

@שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

• @שמיל-שמיל
    נראה לי שלא הזכירו כאן בשרשור את ההוצאה עבור בית החלמה,
    אולי בגלל שיש החזר מהקופ"ח.

@צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

• @צמיחה
    נכון שכחתי לציין, אבל ההחזר הוא עד 75 אחוז לא כולל בן הזוג [למקרה שרוצים לצאת בהמשך למלון או משהו ודמה], אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

@שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    צאצאי החת"ס זי"ע זכאים ליומיים בבית החלמה בחינם עבור היולדת.
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

• @שמיל-שמיל
    דרך אגב,
    דרך ארגון היכל החתם סופר.
    וגם זיכוי 600 ש"ח לאוכל.

@צמיחה כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

@שמיל-שמיל כתב בתכנון חסכון: כמה עולה לידה של ילד ראשון?:

אם כי קומבינטורים עושים את שלהם

גם בזה אפשר???😊 😁 😂

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

• הבסיס נראה לי התפספס אם זה בן או בת
    לבן יש הרבה יותר הוצאות אך מגיעה עם כיכרו בידו משא"כ בבת..

@איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

• @איש-קיש תוכל לפרט איזה הוצאות יש בבת?
    כמובן שכולל את העגלה/עריסה/בקבוקים וכדו'

@שששששש עדיין אין לי כזאת..בעז"ה יהיה
    אבל אין ברית ופדיון

נושאים מוצעים

• 9 הצבעות
    13 פוסטים
    267 צפיות
    nigunN
    @איציק-התותח כתב בהאשליה הגדולה של "התשלומים": כך אנחנו מוכרים את העתיד שלנו: אבל שיטה זו ממכרת, כי המוח שלנו קולט שאפשר להשתמש בתשלומים גם עבור דברים שהם חצי מותרות. לדוגמא: ספה, כיסא מנהלים, שואב שוטף, .......,........או מוצר שהוא חובה, רק שהשדרוג שלו הוא המותרות. והשדרוג יכול לקרות בלי שנרגיש, כי פחות מרגישים את הפרש המחירים כאשר יש פריסה רחבה של תשלומים. הכי מומלץ להחזיק רק בכרטיס דיירקט (חיוב מיידי). אם עובדים רק לפי התקציב (ובתקצבי שנתי) זה לא אמור לשנות אם מרגישים את התשלום או לא והאם יש מסגרת של 30K בכרטיס או לא ההוצאה אמורה להסתדר בתקציב ולא משנה אם זה מקרר או ספה
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    486 צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    235 צפיות
    ארגון תבונהא
    מוזמנים להוריד את הקובץ אקסל שיעשה לכם סדר בהוצאות השוטפות. מניסיון שלי, הקובץ בנוי מצוין ותוכלו לשנות בו לפי הצרכים שלכם ותגלו בסוף חודש נפלאות (בלי סגולות וקמעות) אקסל מאזן 'תבונה'.xlsx
  • 1 הצבעות
    16 פוסטים
    513 צפיות
    מ
    @התותח-זה-אני אין פסוק בתורה שאומר להוציא כסף על סיוע מקצועי וכמה לשלם עליו. -ה' נתן חכמה לבני אדם כדי שיוכלו לברר מה יביא להם את מה שצריכים. אז מי שכבר מתנהל נכון - שאפו! מי שצריך לתקן משהו, שישאל את עצמו איך הוא עושה את זה: למצוא מידע חינם און-ליין? לקרוא ספר? להצטרף לסדנא קבוצתית של גברים? ליווי זוגי חינמי אצל ארגון מסוים? ליווי בתשלום של 2000 ש"ח? ליווי בתשלום של 15 אלף..? בודאי צריכים סיבה לשלם יקר כשאפשר לשלם זול או כלום, תבררו, תשאלו, תתייעצו... אבל אל תתנו לעצמכם להישאר בלי כלום כי שמעתם שליווי חינם לא עוזר, וגם אין לכם כסף לשלם... מעניין לעניין באותו עניין: לאחרונה תליתי בחדר הקפה של הקהילה תובנות בעניין שינויי הרגלים בכיף, תכנון והשגת יעדים וכו' -מה שנוגע לשיפור בכלכלת המשפחה ובכל נושאי החיים. היום הגיע אלי אברך ואומר לי - 'תשמע משה חיים - הערך שאתה כותב פה הוא ממש מטורף! אבל תגיד לי; למה שמישהו יבוא דווקא אליך כשיש אחרים שזולים יותר..?' 'הנה לך' אמרתי לו, 'כבר שנים שאתה מכיר את המושג מאמן כלכלי--- ורק בשבועות האחרונים נודע לך כמה עומק יש בזה, ואיך שאדם שעובר 6 הכשרות באימון ופיננסים יש לו הרבה מה למכור... אז האם אתה לא חושב שמי שרואה את המהלך שלי ומתחבר לסגנון - יעדיף לשלם לי יקר יותר מאשר למאמן אחר שלא יודע להסביר למה הוא לוקח כסף על מכירת אוויר?' 'טוב נו - עכשיו שאנשים רואים את כל מה שאתה כותב, אז הם מתחילים להתחמם... והם ילכו למישהו שלוקח זול, ואע"פ שאין לו כישרון הסבר כמו שלך; מה זה משנה? העיקר הוא עושה את אותה העבודה...' שתקתי. רק הסתפקתי אם להיעלב או לרחם... ומעניין לעניין בעניין אחר: אם אתה מכיר מאמן כלכלי שתקוע בלי לקוחות או שלא מצליח להוביל אנשים לשינוי בפועל... -אני מקיים וובינר חד-פעמי בשבוע הקרוב כדי לחלוק תובנות חשובות שיעזרו למאמנים עם האתגרים שלהם. אז תוכל לתת לו את המייל שלי להצטרפות ללא תשלום. שבת שלום לכולם!
  • חסכון הכנסות לא צפויות ומענק עבודה.

הועבר כלכלת המשפחה מאמרים
    1
    3 הצבעות
    1 פוסטים
    141 צפיות
    נ.ר.א.נ
    התעוררתי לכתוב את הדברים אגב סכום של מענק עבודה שנכנס לי בשבוע שעבר, חלקינו רגילים בקושי לסגור את החודש, ומי מדבר בכלל על חסכונות... המעניין הוא שדוקא בזמנים שנכנסים לנו סכומים מיוחדים שאינם חלק מההכנסות הקבועות שלנו ואינם מחושבים בתקציב כגון מענק עבודה וכדו', יש לנו הוצאות מיוחדות... או שסתם מתחשק לנו קצת להתפנק, גם זה מותר : ) , בדר"כ אני שואל אנשים מה הם עשו עם הסכום הלא מבוטל של המענק עבודה שנכנס להם בשנים האחרונות וגם הם אינם זוכרים "ב"ה שהיה על מה להוציא". במחשבה שניה אפשר להבין שזה "בדיוק" ההזדמנות שלנו לחסוך עבור העתיד, זה חסכון של סכום משמעותי, שמצד אחד לא יפגע בתקציב החודשי של הבית, ומאידך אם נעבירו לחסכון, הוא ימשיך לצמוח ולהצמיח (באפקט ריבית דריבית), המנוסים אומרים שלאחר שזה עבר לחיסכון הם לא הרגישו בחסרון הכסף. כמובן שמהלך כזה צריך להעשות בשיקול הדעת ובשמחה, הדרך לכך היא "הפיכת הכאב לעונג", כלומר נכון שבזבוז הכסף כעת יגרום לי עונג, וחסכונו יגרום לי סוג של כאב, אבל במחשבה קדימה על חתונות הילדים ועל כך שרצוני לבוא מוכן עם חסכון בצד, החסכון כעת הוא זה שיגרום לי לעונג ובזבוז הכסף דוקא יוכל לגרום לכאב, כולנו לא אוהבים להחמיץ הזדמנויות ובודאי לא הזדמנויות כאלו... בהצלחה.